karanfil, senin mesajını alıntıladım çünkü gerilere gidecek zamanım yok, yazıp çıkacağım..
insanlar işlerini yaptıkları zaman onları sürekli alkışlamanız gerekmez.. siz hiç duydunuz mu "bizim muhasebeci bir fatura kesiyor, bir maaş yatırıyor allahım ölürsün, adam işini süper yapıyor" diyen? hayır! neden? çünkü onun işi o..
o yüzden işi istihbarat olan bir ekibin yakaladığı teröristleri de sürekli tebrik etmeniz gerekmez.. ha ama sizin muhasebeci işini yapmazsa adama kalkıp "ne var yani 2 sefer fatura kesmedi ise, daha önceki yaptıklarını alkışladınız mı adamın" demezsiniz değil mi? çünkü maliye tepenize biner falan falan falan..
Fransayı bilmiyorum, takip etmedim ama 11 Eylül saldırısından sonra işi istihbarat olan bir çok kurumun başındakilerin istifa ettiğini biliyorum.. ülkede bu konuda kaos çıkmıştı.. biri de çıkıp "önce ki yaptıklarını alkışladınzı mı" falan demedi, dese komik olurdu zira :) çünkü orada herkes "orada benim de tanıdığım olabilirdi" diye düşündü.. bizdeki gibi "canım kaderlerinde varmış" demediler ki onlarda da kader algısı çoook gelişmiştir emin olun.. ben bunun sorumluluğunu kim alacak onu merak ediyorum..