Yarışma Sultan Kebabı ve Soğuk Kadayıf ile İftar Sofrası

WunderLost

Yaprak döker bir yanımız, bir yanımız bahar bahçe
Pro Üye
Anneler Kulübü
24 Mart 2020
9.981
35.819
498
32
Merhaba güzel hanımlar geçmiş kadınlar günümüz kutlu olsun söylenecek çok şey var ama benim umudum var biz birlikte çok güçlüyüz ve dünya bizimle çok güzel demek istiyorum sadece...
Sultan kebabı ile başlayalım o halde
Malzemeler
500 Gr Tavuk(kemiksiz olduğu sürece istediğiniz yerinden faydalabilirsiniz)
Konserve garnitür
Soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
3 adet yufka(ben sac yufkası kullandım incecik oluyor)
Tuz, pul biber
Beşamel sos için 1.5 bardak süt, 1.5 yemek kaşığı un, 1 kaşık tereyağ, tuz, karabiber
Üzeri için kaşar peyniri

İlk olarak tavukları soteleyip soğanı ekliyor kavurmaya devam ediyoruz. Ardından salça baharatlar en sona da garnitürü ekleyip biraz karıştırıp altını kapatıyoruz.

Yufkaları 4 eşit parçaya bölüyoruz 3 yufkadam 12 parça elde edip 2 şer parça kullanacak şekilde 6 porsiyonluk kebap elde ediyoruz.

Şekil verdikten sonra sosu hazırlayıp üzerine sürüp son olarak kaşar ilave edip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Veee sonuç

Şimdi tatlımıza geçiyoruz.
Malzemeler
500 gr yaş kadayıf
150 Gr tereyağ
150 gr ceviz içi
1 litre süt
3 buçuk su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Üzerine rendelemek için tablet çikolata

İlk olarak süt ve şekeri 15 dk kaynatıp üzerine vanilya ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
Ardından tereyağını eritip kadayıfı döküyor her tarafına yedirecek şekilde karıştırıyoruz. İki parçaya ayırıp yarısını tepsiye döşüyor arasına ceviz serpiyoruz. Kalan yarısını üzerine ekleyip sıkıştırarak bastırıyor ve 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

İlk sıcağı çıkınca önceden hazırladığımız için soğumuş olan şerbeti tatlı ile buluşturuyor ve şerbeti çekince çikolata rendesiyle süsleme yapıyoruz. Afiyet olsunn

Ramazan menüsü
Yeşil mercimekli, nohutlu, erişteli yoğurt çorbası
Tavuklu garnitürlü sultan kebabı
Çerkez mantısı
Çiğköfte
Çikolatalı soğuk kadayıf
Allah herkesin sofralarına bereket yuvasına geçim dirliği versin inşallah

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine emeğine sağlık canım muhteşem olmuş
Yarışmada bol şans diliyorum

Ellerine sağlık.

Soğuk kadayıfı daha geçenlerde duydum. Tadını merak ediyorum. Sütlü şerbet kadayıfın çıtırlığını öldürüyor mu? Tadı soğuk baklava gibi mi oluyor?

Yapım aşamaları, anlatım, sunum her biri muazzam olmuş Eline emeğine sağlık, yarışmada başarılar dilerim

Eline sağlık canım
Ben senin tariflerini çok beğeniyorum kadayıfı da mutlaka deneyeceğim
Yarışmada başarılar dilerim

Çok güzel görünüyor sultan kebabı baya bereketli ve doyurucu bir yemek ellerine sağlık

Ellerine sağlık canım. Hepsi de güzel olmuş Başarılar dilerim.

Canımmm ellerine emeğine sağlık çok güzel görünüyor sofran bol şanslar

Elinize emeğinize sağlık, çok güzel olmuş.
Başarılar diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…