- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.560
- 598
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
Bir süre acıya derde boğacağım sizi. Hep gül hep gül nereye kadar ayol. Az ağlayın.
Yazman giderin.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bir süre acıya derde boğacağım sizi. Hep gül hep gül nereye kadar ayol. Az ağlayın.
amaaan hayat zaten vuracagini vurmus ben kendi hayatima aglayamadigimdan aglayip rahatlamak icin ozellikle dram filmleri izliyorum. iyi bile olur iki aglasamBir süre acıya derde boğacağım sizi. Hep gül hep gül nereye kadar ayol. Az ağlayın.
Yazman giderin.
Ahsjsjs aman tamam be iki dakika dram yaşatmadın insana. Acımı kalbime gömerim iyi peki ahajajs.
Dram istesem, dönüp kendime bakmam yetiyor. Pls gülelim.
amaaan hayat zaten vuracagini vurmus ben kendi hayatima aglayamadigimdan aglayip rahatlamak icin ozellikle dram filmleri izliyorum. iyi bile olur iki aglasam![]()
En ince ayrintisina kadar düşünülmüş bir çalışmaIdrakyollariiltihabi , oğlum beni nasıl seviyor biliyon mu?
-Annesiinin lokuumu, annesiinin balıı, anneeğsiinin yavruşuu (Ben)
-Anneeğsiinin kaakaağsıı (oğlum)
...
-Aa güneş mi çizdin kuşusu?
-Evet bak.
-Ne güzel olmuş o öyle, bu çizgiler nedir?
-Güneşin ışığığ.
-Aaa ne hoş. Demek parıl parıl parlıyor. Bu nedir, güneşin göbeği mi varmış?
-Poposu o.
-Oğlum güneşin poposu olur mu hiç?
-Olur. Kakasını yapamaz yoksa. Güneş kakasını yapıyor. Bak.
...
-Hadi resim çizelim X, ne çizelim, düşünelim.
-Buldum, kaka çizelim.
-Kaka mı çizmemi istiyorsun?
-Evet kaka çiz. Ben de boyayayım onu.
-Tamam (Kaka resmi çizerim)
-Bu bir ka-ka.
-Üzerine sinek de yapalım du.
-Sinekler kakaya mı konmuş?
-Evet, heeh. Bunlar da kaka sineği.
Idrakyollariiltihabi , oğlum beni nasıl seviyor biliyon mu?
-Annesiinin lokuumu, annesiinin balıı, anneeğsiinin yavruşuu (Ben)
-Anneeğsiinin kaakaağsıı (oğlum)
...
-Aa güneş mi çizdin kuşusu?
-Evet bak.
-Ne güzel olmuş o öyle, bu çizgiler nedir?
-Güneşin ışığığ.
-Aaa ne hoş. Demek parıl parıl parlıyor. Bu nedir, güneşin göbeği mi varmış?
-Poposu o.
-Oğlum güneşin poposu olur mu hiç?
-Olur. Kakasını yapamaz yoksa. Güneş kakasını yapıyor. Bak.
...
-Hadi resim çizelim X, ne çizelim, düşünelim.
-Buldum, kaka çizelim.
-Kaka mı çizmemi istiyorsun?
-Evet kaka çiz. Ben de boyayayım onu.
-Tamam (Kaka resmi çizerim)
-Bu bir ka-ka.
-Üzerine sinek de yapalım du.
-Sinekler kakaya mı konmuş?
-Evet, heeh. Bunlar da kaka sineği.
En ince ayrintisina kadar düşünülmüş bir çalışma
Sinek önemli![]()
Ahahjsjs yerim onu. Seninki de benim oğlan gibi bir dakika olsun susmuyor değil mi? Gece yatağa girdiğimde kulaklarım çınlıyor benim. Asla susmuyor, sürekli konuşuyor. Bir de ben çok sık kullandığım için yahu kelimesi dolanmış ağzına. Sürekli cümle sonlarında yahu diyor.
-bu çamaşırların hali ne yahu?
Diye hesap soruyordu en son. Çok seviyorum ama :)
I-ıh, susmuyor ve her şeyi (Bildiği halde dahi) soruyor.
-Anne bunun adı ne?
-Kurşun kalem.
(Bir süre geçer)
-Anne bu neydi?
-Kurşun kalem.
(Bir süre geçer)
-Anne bunun adı nedir?
-Sence nedir?
-Kurşun kalem.
(Daha geçer)
-Anne bu ne?
-Otobüs?
-Hayır, bu bir kurşun kalem.
![]()
benim kiz da boyle. hic susmaz surekli ya sorar ya anlatir.Anaa bu benim oğlan. Hatta bir süredir düşünüyorum bunun üzerinde. Neden bildiği bir şeyi tekrar tekrar soruyor. Sonrasında da soruyu sürekli yineliyor acaba diye. Henüz cevabını bulamadım ama bazen çok sinir bozucu oluyor.
Bu nedir, bu ne işe yarar, neden o işe yarar, şunu da yapar mı gibi sorular bir yana bazen ikna olmuyor da. Açıklamayı yapıyorum başka açılardan yine ve yeniden aynı şeyi sormaya devam ediyor. Böyle anlatınca insanlara sevimli görünüyor ama cidden çok yorucu. Evle okul arası beş dakika yürüme mesafesi.
-karga niye direğe tırmanmış?
-kediye ne olmuş?
-çöpçüler nereye gitmiş?
-araba niye buraya park etmiş?
-bu mercedes siyah Vito mu?
-bu babanın arabasının aynısı.
-fiat doblo niye buraya Park etmiş?
-bu arabanın kenarı soyulmuş kaza mı yapmış? Neden kaza yapmış? Polis gelmiş mi? Çekici de gelmiş mi?
Diye uzar liste. Yol beş dakika ama yüz tane soru soruyor. Yıldım valla.
Anaa bu benim oğlan. Hatta bir süredir düşünüyorum bunun üzerinde. Neden bildiği bir şeyi tekrar tekrar soruyor. Sonrasında da soruyu sürekli yineliyor acaba diye. Henüz cevabını bulamadım ama bazen çok sinir bozucu oluyor.
Bu nedir, bu ne işe yarar, neden o işe yarar, şunu da yapar mı gibi sorular bir yana bazen ikna olmuyor da. Açıklamayı yapıyorum başka açılardan yine ve yeniden aynı şeyi sormaya devam ediyor. Böyle anlatınca insanlara sevimli görünüyor ama cidden çok yorucu. Evle okul arası beş dakika yürüme mesafesi.
-kediye ne olmuş?
-çöpçüler nereye gitmiş?
-bu arabanın kenarı soyulmuş kaza mı yapmış? Neden kaza yapmış? Polis gelmiş mi? Çekici de gelmiş mi?
hahah cok zekiymis masallahBizim oğluşlar da ruh ikizi ya İdrak. :)))
Gelişimleri gereği, soracaklar işte, senden öğrenip sonra bi de seni test ediyor/senden aldığı bilgiyi yine sende teyit ettiriyor. :) Yorucu-sevimli-bıktırıcı-tatlı-yıldırıcı-ya sabır-şükür böyle bir şey.
Bitmez maceraları. :)
Ben de örnek sorular bırakayım:
-Kedi ne demek istedi? (Miyavlayan kedinin tercümesini istiyor benden)
-Ben anladım, karnı acıkmış, onu söylüyor.
-Kaç yaşındayım ben?
-Ben neredeyim? (Düğün fotoğrafımızda kendini arıyor)
-Beni neden çağırmadınız? (Düğünde olmamasının hesabını sordu-trip attı uzunca bir süre bize)
-Ben senin karnında mıydım? Sen de benim karnımda mıydın? (Açıklıyorum anlayacağı dilde)
-Ben erkek miyim?
-Baba da mı erkek?
-Sen çişini nasıl yapıyorsun?
-Anne senin de mi pipin var? (Biz zor sorulara geçtik, sana da Allah kolaylık versin)
-Anneannenin pipisi var mı?
-Yıldız neden yukarıda?
-Nasıl düşmüyor?
-Güneş yere nasıl düşmüyor?
-Bulutlar nasıl çarpışıyor? (Gök gürültüsünü açıkladığımda gelen devamı)
-Bulutlar dikkat etmiyor mu? (Dikkatsiz oldukları için çarpışıyormuş bulutlar)
Ve senin verdiğin örnekler... :)
Sonsuz bir liste...
hahah cok zekiymis masallah
benim kiz 4.5 yasinda
sen bebekken ben senin annen miydim diye soruyor.
zeka konusunda babaya cekti kesin![]()
ben senin karnina girmeden once nerdeydim diye sordu benimki de. karnima girmek icin sira bekliyordun dedimHer şeyi her şekilde soruyorlar, her türlü ıcığını cıcığını; çocuk tam emin olacak napsın annesi yahu? Hatırlamadığı/Bilmediği kısımlarda açık bırakmıyor işte yani sen de. :)))
"Sen de benim karnımda mıydın?" diye sorunca, "Ben de anneannenin karnındaydım, o da büyük anneannenin karnındaydı" filan dedim, çocuğun devreler yandı, sonrasında gelen soruları atladım ben, dedeler teyzeler hepsini karıştırakoydu. Orasını anlatmıyom. Dedenin karnında kimler vardı kimler... Tövbest.![]()
Erkek çocuğunun araba merakı genetik olduğu kanıtıAnaa bu benim oğlan. Hatta bir süredir düşünüyorum bunun üzerinde. Neden bildiği bir şeyi tekrar tekrar soruyor. Sonrasında da soruyu sürekli yineliyor acaba diye. Henüz cevabını bulamadım ama bazen çok sinir bozucu oluyor.
-kediye ne olmuş?
-çöpçüler nereye gitmiş?
benim kiz da boyle. hic susmaz surekli ya sorar ya anlatir.
ben de oyleymisim kucukken napalim anamiz bizi cekmis biz de onlari cekecegiz![]()