Suçlu ben miyim?

M

MeDuSa

Ziyaretçi
Kızlar bugün üstüste konu açtım başınızı ağrıttıysam özür dilerim canlarım senağlama

Benim çocukluktan bir arkadaşım var küçükken çok iyi anlaşırdık aslında, neyse bi kaç yıl öncesine kadar bu arkadaşım kendini sürekli övmeye başladı o kadar değişti ki şu şekilde anlatayım size
benim lise bitince össye hazırlandım bu arkadaşımda süper lise okuyordu yani son sınıftaydı ama o da hazırlanıyordu(aynı yaştaydık yani)
neyse liseyede benim orta öğretim puanımdan çok daha düşük puanla süper liseye gitmeye karar verdi şimdi anlıyorumki sırf süper liseye gitti desinler diye gitmiş ne yazıkki ben ingilizce okumak istemediğim için bir sene kaybım olmasın diye gitmemiştim :1no2:
ben öss'ye hazırlandığım sene sınava ikinci girişimdi bunun ise ilk girişti
sayısaldı onun bölümü benim eşit ağırlık
bana eşitağırlıktan kaç aldın dedi bende aldığım puanı söyledim ki kötü puan sayılmaz,
bana" inanamıyorum ben bile sayısalcıyım senden yüksek aldım "dedi.Bende arkadaşım sonuçta yalan söylemez diye" tebrik ederim cnm inşallah istediğin yer olur" dedim.
Ama bir yandan da içimde bir şüphe vardı sayısalcının o puanı alması mümkün değildi ve onun dersanesindeki bir arkadaşım notlarının hiçte yüksek olmadığını söylemişti bende kızmıştım yanılıyorsundur sen o yalan söylemez diye. Neyse eve geldim ve kendime kızdım aslında arkadaşın o yalan söyler mi hiç sana dedim ama içim içimi yedi tc kimliğini internetten araştırıp bir baktım ki ikinci bölümden tıp ve mühendislikler hepsi tutuyor demişti oysa ikinci bölüm sıfır hiçbişey yapmamış birinci bölümden eşit ağırlıktan ise benden kırk puan daha düşük aldığı halde bana 50puan fazla aldığını söylemişti (hemde otobüste herkesin içinde beni küçümseyerek)
resmen şok oldum :1shok:
Bana bunu nasıl yapar dedim. Sanki o düşük puan alsa ben onu sevmeyecek miydim ???küçük mü görecektim hem o benim arkadaşımdı bunu nasıl yapardı yalan söyledi bana hemde hiç beklemediğim çocukluktan beri tanıdığım arkadaşım yalan söyledi bende bunu gidip konuşmak istedim. Ben tc'ni bulup baktım bana yalan söylemedeki amacın ne dedim o ise sadece aman canım sıkıldı ikinci bölüm yapmadım dedi tek dediği buydu hiçbişey yokmuş gibi lafı deiştirdi
neyse ben yine arkadaşımdır bi hatası olmuştur dedim konuyu kapattım o bu sene bir yere yerleşemedi bende işletme okumaya başladım
sınıftan erkek arkadaşım oldu
Bu arkadaşım da benide tanıştır sevgilinle dedi.
Bende tamam dedim tanıştırdım sevgilimin evine götürdüm
Bu başladı ben şöyle güzelim ben böyle iyiyim sınavdan şu kadar net çıkarıyorum namusluyum şerefim haysiyetim var benim gibi ilk defa tanıştığı sevgilime bu tarz şeyler söylemeye başladı.Birde durduk yerde sen sevgilinden şişkosun dedi hemde sevgilimin yanında :1shok:
oysa şişko falan da değilim, bende "yok cnm nerden çıkarıosun" dedim.Sevgilimde isterse yüz kilo olsun ben aşkımı çok seviyorum dedi :asigim:
bende dediği hoşuma gitti diye sevgilimin elini tuttum bana napıosun sen adamın üstüne düş bari demez mi hayretler içinde kaldım üç saat sevgilime ve bana tek kelime ettirmeden kendini anlattı ve gitti.
Neyse geçen sene bu ikinci kez sınava girdi.
Ben nasıl geçti dedim tıp garanti heryer tutuyor çok mutluyum dedi.
Bana yaptıklarına rağmen ve hala bana yalan söylemesine rağmen(ilk gün ben yine öss sonucuna internetten bakmıştım) ben yinede hayırlısı olsun cnm dedim.
Neyse sonuç geldi çattı bu ben ısparta merkezde okuyorum bana orası üniversitemi ıspartada öğrenci mi olunur diye demediğini bırakmayan arkadaşım ıspartanın ilçesinde iki senelik bi bölüm kazandı.
Bende neresi oldu dedim söyledi.Ama artık içimden oh olsun demek gelmişti bana kazandığın üniversite üniversite mi sanki derken o benim üniversitemi bile kazanamamıştı.Ailesine de tıp oluyor derken(herkesi ümitlendiriyor kendine laf söyletmiyordu) orası olunca kıyamet kopmuş evde ama bana bunu yengesi söyledi.
Kendisi bana sevinerek ilçe oldu ama ben hocaları ayarladım babam tanıyor dikey geçiş yapcam demezmi daha okula başlamadan :bbo:
Bende cnm sadece okul puanı yetmiyor önemli olan dikey geçiş sınavını geçebilmek bence şimdiden garantiledim sanma okul birincileri bile geçemiyor dgs'yi geçmeden ,dört yıllığa dedim(amcamın oğlu okul birincisiyken dgsde düşük puan alıp geçiş yapamadı onu söyledim)
Bana sen hiç merak etme ben geçişimi de yaparım ne yapacağımı bilirim dedi
bende iyi cnm kendin bilirsin dedim.Sonra ne mesaj yazdı ne aradı ne msnde karşılaştık slm bile vermedi bende vermedim.
Ama şu aralar aklıma geliyor diyorum ki belki hep kendini üstün görüp insanlar arasında kendini ön plana çıkarmaya çalışması hatta ben böyleyim diye yalanlar atması onun huyudur.Onu öyle kabullenmeli miydim diye kendime kızıyorum.Bazende iyi yaptım diyorum bu yazdan sonra hiç görüşmedik ama hala aklımda acaba ben mi yanlış yaptım çocukluktan beri tanıdığım bu insana,onu bir anda kaybettim çünkü :eek:

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok canim yanlis yapmamissin okurken bile sinir oldum "arkadasina!" , bu ne kendini begenmis kiskanc biri ya??
Hayati yalan dolu yazik kendini kandirip duruyor iste, böyle insanlardan uzak durmak gerekir, isine gelmeyen bir durumda sanada iftira bile atabilir.
Hatta erkek arkadasini bile kiskanmis ona kur yapmis, sevgilin de yesil isik yaksaydi, elinden almisdi bile.
Kompleksli biri senden uzak mutlu olsun, unut gitsin onu bosver degmez.:eek:

çok iyi yapmışsın. , böyle arkadaşın olacağına olmasın daha iyi...
seni erkek arkadaşının yanında şişko diye, küçük düşürüyor, üstüne devamlı ,yalan söylüyor,,kendini birşey sanıyor,,,üstüne üstlük, birde ne arıyor ne soruyor.
boşverrrrrrrrr...... o sana her görüştüğünde sinir harbi yaşatacaktı.... gerilecektin. bak şimdi kafan rahat......

kızım sakın o kızla bi daha görüşme...
bence seni hayatını okuduğun okulu sevgilini herşeyini kıskanmış...
ailesine bile bu derece yalan söyleyebilen birinden ne köy olur ne kasaba...
kendinden uzak tut onu diyorum ve başka da bişe demiyorum...

bence boşver öyle arkadaşa ihtiyacın yokkk bide kendini kıymetli yerine koymaya çalışıyooo boşverr

canım merak ettim sen eğitim durumuna ön lisans yazmışsın ama işletme okuyorum demişsin lisans mı ön lisans mı?

cok hazimsiz bir arkadasin varmis, dahasi cok kolay ve fazla yalan soyluyor. ileride basina cok dert acar canim. bundan sonra sevgilinle ayni ortama asla getirmemeye calis, yavas yavas da irtibati kopar. cocukluk arkadasliklarinin hepsi sonsuza kadar suremiyor, arkadasin cok cirkin karakter degisimleri gecirmis, ya da hep boyleyken sonunda disina vurmus. boyle insanlar kendileri mutsuz oldugu icin cevrelerini de mutsuz etmeyi borc bilirler. kendini sevmedigi ve basarisiz buldugu icin boyle bir savunma mekanizmasi gelistirmis. seni erkek arkadasinin yaninda kotuleyip kendini ovmesi korkunc, hatta sizofreniye yakin tavirlar sergilemis, kendi anlattigina kendi inaniyor bile olabilir, sonucta senin tc kimlik nosunu bildigini biliyordu, buna ragmen tip garanti gibi birsey soyledi. buyuk ihtimalle ileri derecede psikolojik sorunlar gelistirmis, artik kendi hikayelerine kendi inaniyor olabilir. birak simdilik onunla ailesi ugrassin, senin elinden gelen birsey yok. uzak durmani tavsiye ederim canim.

ortalıkta malesef böyle insanlar dolu sen onunla görüşmeye devam etsen bile o yine aynı hareketlere devam etcek her ortamda kendini üstün çıkarmaya çalışcak bir sürü insan kaybettim bu yüzden

canım merak ettim sen eğitim durumuna ön lisans yazmışsın ama işletme okuyorum demişsin lisans mı ön lisans mı?

Cnm iki yıllık işletme okuyorum bende ikinci sınıftayım bu sene dgs'ye hazırlanıorum ama hiçbirşeye garanti gözüyle bakmıyorum kendimi kazancam diye büyük göstermeye de çalışmıyorum
bu arkadaşım ben ısparta merkezde iki yıllık kazandım diye beni küçümserken kendisi merkezi yazdığı halde tutturamamış akrabası dedi ıspartayı da yazdı ama olmadı diye
çünkü kendisi ısparta merkezi beğenmiyordu izmir istanbul ankara olmadıktan sonra hiç okuma daha iyi diyordu bana benneyaptımki

canım okurken sanki benim başımdan geçen bi olayla aynı şeyi okudum.kendım yazmışım gıbı geldı.hemen hemen aynı olaylar benımde basımdan gectı.çocukluk arkadasım sınavda herkesı kandırdı aılesını benı..halbukı benden dusuk bı puanla düşük bi ünv gitti.bende ınanmamıstım bakmıstım tc sınden.ama hıc yuzune vurmadım kendı kendını kandırır sadece.ve çok iyi arkadaslığımız olmasına rağmen şuan konuşmuyoruz bile.değişti çünkü ünv gidince.en son doğum gunuydu aralıkta aklıma geldı maıl barı atıyım dedım.ıkı gun gectıkten sonra msne girdi ve benı gördüğü halde bişey sölemedi.insan bi tşk eder dedim kendi kendime.ama yokk demekki bitmiş herşey.bende takmıyorum bu saatten sınra.kendı kaybetti.sende canını sıkma boş ınsanlar için değmez cnm:))

cok hazimsiz bir arkadasin varmis, dahasi cok kolay ve fazla yalan soyluyor. ileride basina cok dert acar canim. bundan sonra sevgilinle ayni ortama asla getirmemeye calis, yavas yavas da irtibati kopar. cocukluk arkadasliklarinin hepsi sonsuza kadar suremiyor, arkadasin cok cirkin karakter degisimleri gecirmis, ya da hep boyleyken sonunda disina vurmus. boyle insanlar kendileri mutsuz oldugu icin cevrelerini de mutsuz etmeyi borc bilirler. kendini sevmedigi ve basarisiz buldugu icin boyle bir savunma mekanizmasi gelistirmis. seni erkek arkadasinin yaninda kotuleyip kendini ovmesi korkunc, hatta sizofreniye yakin tavirlar sergilemis, kendi anlattigina kendi inaniyor bile olabilir, sonucta senin tc kimlik nosunu bildigini biliyordu, buna ragmen tip garanti gibi birsey soyledi. buyuk ihtimalle ileri derecede psikolojik sorunlar gelistirmis, artik kendi hikayelerine kendi inaniyor olabilir. birak simdilik onunla ailesi ugrassin, senin elinden gelen birsey yok. uzak durmani tavsiye ederim canim.

Bende aslında bundan şüphelendim kendisi uydurduğu yalanlara yürekten inanıyordu psikolojik sorunları var gibiydi benim tc nosunu bildiğim halde ikinci kez sınava girdiğinde de yalan söylemişti
birgün de babam bir erkekle yolda görmüş ama babam asla namussuz diye yargılamaz yani o kadar geri kafalı değildir arkadaşıdır der geçer kendisi eve gelir gelmez ben namusluyum amca kimse namusuma laf söyleyemez dedi oysa babam hiçbirşey dememişti haklısın kızım falan dedi sadece demekki babamın onu erkeklerle görüp kötü düşüneceğini düşündü bende anlayamıyorum büyük bir psikolojik sorunu var bencede cnm hemde çok büyük :sm_confused:

canım okurken sanki benim başımdan geçen bi olayla aynı şeyi okudum.kendım yazmışım gıbı geldı.hemen hemen aynı olaylar benımde basımdan gectı.çocukluk arkadasım sınavda herkesı kandırdı aılesını benı..halbukı benden dusuk bı puanla düşük bi ünv gitti.bende ınanmamıstım bakmıstım tc sınden.ama hıc yuzune vurmadım kendı kendını kandırır sadece.ve çok iyi arkadaslığımız olmasına rağmen şuan konuşmuyoruz bile.değişti çünkü ünv gidince.en son doğum gunuydu aralıkta aklıma geldı maıl barı atıyım dedım.ıkı gun gectıkten sonra msne girdi ve benı gördüğü halde bişey sölemedi.insan bi tşk eder dedim kendi kendime.ama yokk demekki bitmiş herşey.bende takmıyorum bu saatten sınra.kendı kaybetti.sende canını sıkma boş ınsanlar için değmez cnm:))

cnm çok basit şeyler yaparak kendini soğuttu hem şu öss puanını yalan söyleyenlere sinir olmaya başladım sanki o düşük puan olsa arkadaşlığımı bitirecek miydim???
tıpı hukuğu mühendisliği öğretmenliği kazanan arkadaşlarım olduğu gibi hiç kazanmayanlar da oldu sonuçta ben arkadaşımı okul başarısına göre değerlendireceksem arkadaş olmanın ne anlamı var ki :sm_confused:
sunuçta bende süper bir bölüm okumuyorum süprizzzzz
aynı şeyleri yaşadığın için beni çok iyi anladığını düşünüyorum
ama insan 3yaşından beri tanıdığı kişiyi bir anda böyle gereksiz bir konu yüzünden kaybedince üzülüyor elinde olmadan Çok üzgünüm çoook

evet sen onu ayni sekilde sevmeye devam edeceksin ama o kendi kendini seviyor mu diye sormak lazim...
benim beraber buyudugum kuzenim bana ayni seyi yapti... cunku onun ailesinin hatasi, bizi hep kiyasladilar. ben daha basariliydim, o okulu benim kadar sevmiyordu. cok calismis ama olmamis gibi gosterdi kendini, halbuki ugrassa yapardi, emindim ben. universite okumadi, evlenmeyi tercih etti.
dort yil once bir sevgilisi vardi, sonra sevgilisinin arkadasi olan simdiki erkek arkadasimla tanistim. once super bir dortluyduk, ama bir sene sonra cocuk kuzenimden ayrildi. kuzenimin karsimiza gecip neler soyledigini bir gorsen... ailem bundan sonra beraber gorusmemizi istemiyor dedi. ya o, ya ben dedi bana. ki, ben sevgilimi bizzat gorevlendirmistim, kuzenimi aldi karsisina konustu onlar ayrildiktan sonra, derdini dinledi, uzulmemesini soyledi, gunlerce teselli ettik beraber. yani mutlulugumu kuzenim hazmedemedi. sonra baska biriyle evlendi, simdi mutlu, aramiz da iyi. biz aileyiz, koparip atilmiyor iste, zaten ben de kopmak istemedim. bu yuzden once onun hareketlerini iyi gozlemle canim. ne yone seyrettigine bak, ama uzaktan. baktin ki guvenilmez biri olmakta israrli, abuk subuk hareketleri suruyor, birak inceldigi yerden kopsun.

canım senin arkadışın yaptığı hazmedeme kıskançlık burnu havada afadersiniz tuvalete yaptığı şeyi bile benimki daha güzel diyen tiplerden çook iyi yapmışımn bence böğle arkadaştan sana yarar değil zarar gelirdi malesef artık çoğu insan böğle benim görümmcelerde aynen senin arkadaş gibi hatta daha fazla ama malesef asla abarttıkları gibi yapamıyorlar battıkça dibe vuruyorlar fesatlık böğle bişidir ..kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş benim canımı dişime katıp yaptıklarıma burun kıvırıp anaları kızları biaraya gelir beni taşlarlar ama 9 sendir benim ayak tırnağa ulaşamadılar ne edersen kendine edersin kendi kendine ...bu laf cup diye oturuyo onlara ..

haklısın oda benım hem akrabam hem yaşıtım hemde çocukluk arkadasım tüm sırlarımı bilen tek insandı.çok da yardım severdi.yanii ama niyese lıseye gıttıkten sonra yollarımız orda ayrılır gıbı oldu.hep yalanları orda başladı.kompleksli oldu çıktı.yavaş yavaş soğuduk konuşmamaya başladı.en sonkı olayıda yaşatmasaydı bana ben yine laf atardım konusurdum kendısıyle ama yok artık yani kaybetti biraz da onlar düşünsün canım hep bizmi ezilices.

Valla okurken bile gerildim. Böyle insanların psikolojik sorunları var kesin. Resmen kıskanç bi insanmış. Uzak durmak lazım bu tip insanlardan evlensen evliliğini bozar mazallah.. :kızgın:

Cnm iki yıllık işletme okuyorum bende ikinci sınıftayım bu sene dgs'ye hazırlanıorum ama hiçbirşeye garanti gözüyle bakmıyorum kendimi kazancam diye büyük göstermeye de çalışmıyorum
bu arkadaşım ben ısparta merkezde iki yıllık kazandım diye beni küçümserken kendisi merkezi yazdığı halde tutturamamış akrabası dedi ıspartayı da yazdı ama olmadı diye
çünkü kendisi ısparta merkezi beğenmiyordu izmir istanbul ankara olmadıktan sonra hiç okuma daha iyi diyordu bana benneyaptımki
[/QUOTE

bazı zayıf karakterli insanlar kıskandıkları ve onlar gibi olmak istedikleri kişileri kendi kıskançlıkları belli olmasın diye aşağılamaya küçük düşürmeye çalışırlar..senin arkadaşının davranış şekli bu..ayrıca benim de buna benzer bi arkadaşım var hala da arkadaşız..sürekli kendini öven bi tiptir bunu eşimle nişanlıyken yapmıştı eşimin yanında hep ben hep ben..aslında bu tipler tehlikeli elinden almaya bile kalkar sevgilini nişanlını bence sana çok bişey katmıyosa bu tür hareketlerini de dikkate alarak kararından vazgeçme..:bbo:

evet sen onu ayni sekilde sevmeye devam edeceksin ama o kendi kendini seviyor mu diye sormak lazim...
benim beraber buyudugum kuzenim bana ayni seyi yapti... cunku onun ailesinin hatasi, bizi hep kiyasladilar. ben daha basariliydim, o okulu benim kadar sevmiyordu. cok calismis ama olmamis gibi gosterdi kendini, halbuki ugrassa yapardi, emindim ben. universite okumadi, evlenmeyi tercih etti.
dort yil once bir sevgilisi vardi, sonra sevgilisinin arkadasi olan simdiki erkek arkadasimla tanistim. once super bir dortluyduk, ama bir sene sonra cocuk kuzenimden ayrildi. kuzenimin karsimiza gecip neler soyledigini bir gorsen... ailem bundan sonra beraber gorusmemizi istemiyor dedi. ya o, ya ben dedi bana. ki, ben sevgilimi bizzat gorevlendirmistim, kuzenimi aldi karsisina konustu onlar ayrildiktan sonra, derdini dinledi, uzulmemesini soyledi, gunlerce teselli ettik beraber. yani mutlulugumu kuzenim hazmedemedi. sonra baska biriyle evlendi, simdi mutlu, aramiz da iyi. biz aileyiz, koparip atilmiyor iste, zaten ben de kopmak istemedim. bu yuzden once onun hareketlerini iyi gozlemle canim. ne yone seyrettigine bak, ama uzaktan. baktin ki guvenilmez biri olmakta israrli, abuk subuk hareketleri suruyor, birak inceldigi yerden kopsun.

kötü bir olay yaşamamışsın cnm ama insanlar bazen bile bile kendini uzaklaştırmak için mi yapıyor bilmiyorum işte kıskançlık yada kendini üstün gördükleri için böyle bi anda tüm bağı koparıveriyorlar. Benim burda onu düşündüğüm kadar o düşünüyor mu bakalım.Sen kuzenine iyilik yapmışssın ama o senin yerinde olsa yapar mıydı bilinmez :1no2:
ama sen yine de en iyisini yapmışsın a.s.

canım senin arkadışın yaptığı hazmedeme kıskançlık burnu havada afadersiniz tuvalete yaptığı şeyi bile benimki daha güzel diyen tiplerden çook iyi yapmışımn bence böğle arkadaştan sana yarar değil zarar gelirdi malesef artık çoğu insan böğle benim görümmcelerde aynen senin arkadaş gibi hatta daha fazla ama malesef asla abarttıkları gibi yapamıyorlar battıkça dibe vuruyorlar fesatlık böğle bişidir ..kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş benim canımı dişime katıp yaptıklarıma burun kıvırıp anaları kızları biaraya gelir beni taşlarlar ama 9 sendir benim ayak tırnağa ulaşamadılar ne edersen kendine edersin kendi kendine ...bu laf cup diye oturuyo onlara ..

cnm aynı annem gibi konuştun kaydirigubbakcemile3
annemde böyle tipler b..kunu çividen indirmez diyor bence de haklı :eek:

haklısın oda benım hem akrabam hem yaşıtım hemde çocukluk arkadasım tüm sırlarımı bilen tek insandı.çok da yardım severdi.yanii ama niyese lıseye gıttıkten sonra yollarımız orda ayrılır gıbı oldu.hep yalanları orda başladı.kompleksli oldu çıktı.yavaş yavaş soğuduk konuşmamaya başladı.en sonkı olayıda yaşatmasaydı bana ben yine laf atardım konusurdum kendısıyle ama yok artık yani kaybetti biraz da onlar düşünsün canım hep bizmi ezilices.

tatlım çok doru valla bende diyorumki acaba o bir kere olsun beni düşünüyor mu ,beni kaybettiğini düşünüyor mu fisfisfis
ama öyle düşünseydi şimdiye kadar arardı
hatta şimdi arasa özür dilese bir daha böyle yapmıcam yalanda sölemicem dese bile affederim onu ama bu onu yapmaz :eek:

X