- 20 Ağustos 2015
- 6.456
- 15.545
-
- Konu Sahibi burcubahar0635
Hangi insanlar dava açacak?2 sipariş de iptal oldu evet ama muhtemelen yarın bigün bu insanlar dava açacak kredi kartım izinsiz kullanılmış diyecekler
Hangi insanlar dava açacak?
Kredi kartı sizin niye açsınlar ki sizin değil miKredi kartı kullanılan insanlar
Kredi kartı sizin niye açsınlar ki sizin değil mi
İyi de seninde kartının nosu birilerinde var ki sana doğrulama kodu gelmişKredi kartı kullanılan insanlar
Himm şimdi anladım kartlar çalıntı sizin sadece mail iniz kullanılmışHayır benim değil. Anlatamadım sanırım benim hesabımdan 2 tane çalıntı kart kullanılmış.Yani ben şu an çalıntı kartla alışveriş yapmış konumundayım.
Hımm o zaman direkt bankayla görüşseydin keşkeHayır benim değil. Anlatamadım sanırım benim hesabımdan 2 tane çalıntı kart kullanılmış.Yani ben şu an çalıntı kartla alışveriş yapmış konumundayım.
İyi de seninde kartının nosu birilerinde var ki sana doğrulama kodu gelmiş
Bunun önlemini aldın mı?
Bunu yapan epostanı da biliyor ki oraya da bilgi gelmiş
Birinin ikisini birden bilmesi mümkün mü
Konu hakkımda bilgim pek yok ama nlur nolmaz diyorsan karakola git dilekçe yaz orda bulunsun en azından
Aynı şey kardeşimin başına geldi
Bilişim suçları mahkemesi diye geçiyor ama onda sipariş eline ulaşmış karşı tarafın
Sizde iptal edildiği için kredi kartı kullanılan kişilere para iadesi olursa sıkıntı olmaz, biz nele çektik valla 2 sene boyunca, siz yine hemen farketmişsiniz Allahtan
Tamam senin esas kartının hesabına ek başka bir hesap açılmış ek kart gibi ondan alışveriş yapılmaya çalışılmış demek kiHayır kartımın nosu değil isim vermek doğru mu bilmiyorum masterpass sistemine kartınızı kaydetmek için doğrulama kodu girin diye mesaj geldi.Yani dolandırıcı o kartları oraya girerken hesapta benim numaram kayıtlı olduğu için bana msj gelmiş oldu yoksa adamda beniim kart numaram yok.Ama mail adresimi ve şifremi nası bulmuş bilemiyorum üstelik hacklenme falan değil yani şifremi değiştirmeye bile zahmet etmemiş.
Hımm o zaman direkt bankayla görüşseydin keşke
Ve mutlaka git şikayette bulun tabiki
Konuyu şimdi anladım karışık olmuş çünkü
Senin üstüne kalmasın suç
Direkt savcılığa git hatta
Tamam senin esas kartının hesabına ek başka bir hesap açılmış ek kart gibi ondan alışveriş yapılmaya çalışılmış demek ki
Ve epostan banka bilgilerinde olduğu için sipariş bilmemneleri de mailine gelmiş
Sen bankayı aradın mı?
Şikâyetçi olun kabak başınıza patlamasın hemde öyle bir durum olursa karşı taraftan kanıtınız olurMerhaba,
Dün mail hesabıma girdiğimde bir alışveriş sitesinden 2 tane siparişiniz yola çıktı şeklinde mail gördüm.Ondan önceki akşam da telefonuma kredi kartı doğrulama kodu gelmişti ama önemsememiştim.Siteyi açıp baktım benim hesabımdan soyadı benimle aynı tanımadığım bir adam adına bilmediğim bir adrese ve son 4 hanesini tanımadığım 2 farklı kredi kartıyla sipariş verilmiş.İlk başta ne olduğunu anlamadım açıkçası.Hemen apar topar ilgili web sitesinin müşteri hizmetlerni aradım durumu anlattım. Bu arada bu 2 siparişin biri benim sepetime attığım 2 üründen oluşuyor.
Müşteri hizmetleri hemen siparişin birini iptal etti, diğerini de kargoya yeni vermişler geri çekecekler.Sonradan bana dank etti ki muhtemelen çalıntı kartlarla alışveriş yaptılar benim adıma.Hemen polisi aradım durumu anlattım karakola gidin dediler oraya gidince de bu işten bişey çıkmaz yapanın adı soyadı cep telefonu belli dediler(evet sipariş detaylarında yazıyor) o numarayı karakolda polis aradı tabii ki kimse açmadı.
Şimdi baktığımız zaman benim hesabımdan verilen 2 sipariş de iptal oldu evet ama muhtemelen yarın bigün bu insanlar dava açacak kredi kartım izinsiz kullanılmış diyecekler.O zaman suçsuzluğumu kanıtlamak için gidip yine de şikayetçi olmam gerekir mi sizce.Polis karakoldan şikayetçi olursan karşı taraf sanık konumuna düşer adliyeden şikayetçi olursan olay araştırılır falan dedi sizce napmalıyım?
Çok iyi yapmışsınız evet en iyisi öyle yapıyım haklısınızEvet. Yine de şikayetçi olmalısınız. İleride böyle bir durumla karşılaşınca kendinizi savunabilmeniz için.
Hatta başımdan geçeni şöyle anlatayım kısaca.
Daha 1 ay önce başıma geldi. Yolda bir adam durdurup beni "kameram çalışmıyor, kartımı arkadaşıma göndermem lazım, kartımın fotoğrafını çekebilir misiniz?" dedi, bende uyku sersemi çektim. Whatsapptan da attım. Hatta sonrasında "kartınızın fotoğraflarını siliyorum, iyi günler" falan yazdım. Sonra sevgilime anlattım, bak bir numara olabilir dikkat et gidip karakola bildir dedi. Gidip karakola olayı anlattım. Mesajları da saklıyorum tabi. Aradan birkaç gün geçti adam bana yardırıyor. Yok kartımla alışveriş yapılmış kartımı sen yaptın seni dava edeceğim falan diye. Aklı sıra göz korkutuyor. Hemen adamı aradım, olaydan sonra karakola gittiğimi, şimdi de bu mesajlarla birlikte avukata gideceğimi falan söyledim. Orada telefon kapandı adam beni engelledi. Büyük ihtimalle adam beni kartımı çaldı diye dava edecekti. Ama karakolda delil olduğu için yapamadı. İşte benim başıma da böyle benzer bir olay geldi, dolayısıyla sizde mağdur olmamak için gidip karakola bildirin.
Çok tuhaf bi sistem yaAradım da benim hiçbi hesabımda çekim yok benim kartlarım değil onlar
Sonradan başınızın ağrımaması için öyle yapın, hatta dilekçe falan verirlerse saklayın. E Türkiye malum ne olacağı hiç belli olmaz.Çok iyi yapmışsınız evet en iyisi öyle yapıyım haklısınız