Suça mı bulaşmış oldum?

İyi de hesap sizin bile olsa, kullanılan bilgisayarın ip'sinden, alışveriş yapanların lokasyonunu bile bulurlar. Ve zaten durumu fark eder etmez, siparişleri iptal ettirmiş, durumu polise bildirmişsiniz. Herhalde bir kayıt tutmuşlardır değil mi? Kendi kendinizi de durduk yere ihbar edecek değilsiniz. Suça bulaşmış olma ihtimaliniz yok, onu demeye çalışıyorum. Savcılıktan şikayet edin madem, siz zarar görmemişsiniz ama sonuçta bu dolandırıcılar birilerine zarar veriyor. Bunun için gidip şikayetçi olmak lazım.

İşte bilemiyorum bunlara güvenip otursam adliyeyle polisle falan ben hiç uğraşmak istemiyorum açıkçası hiç sevmem bu işleri.Yani bişey çıkmazsa onca işimin gücümün arasında bunla uğrasmak istemiyorum.

İşte bilemiyorum bunlara güvenip otursam adliyeyle polisle falan ben hiç uğraşmak istemiyorum açıkçası hiç sevmem bu işleri.Yani bişey çıkmazsa onca işimin gücümün arasında bunla uğrasmak istemiyorum.
Belirt o zaman
De ki olay araştırılmcaksa bile ilerde birşey olduğu zaman bakın ben zamanında şu tarihte gelip bildirimde bulundum bende mağdurum gibi elimde kanıtım olsun istiyorum bu sebepten geldim de

Hayır benim değil. Anlatamadım sanırım benim hesabımdan 2 tane çalıntı kart kullanılmış.Yani ben şu an çalıntı kartla alışveriş yapmış konumundayım.
tabıkı bu durumu sız gıdıp bıldırmelısınız
benım hesabımdan bırı benım adıma sıparıs etmıs calıntı kartdan farkettım alıs verıs sıtesıne belırttım kart sahıbıne bıldırılmesı lazım benım hesabım kullanılmıs dıye belırtmenız lazım
kımlıgınızı kaybettıgınızde de suca karısmıs olmamak ıcın bıldırmenız gerektıgı gıbı
sızın kımlıgınızle hesabınızla ya da bırı baskasının kartıyla alıs verıs yapıyorsa yıne bıldırılmelı
hesabınızla suc ıslenmıs cunku
sızın yapmadıgınızı bılısım sucları zaten cıkarır merak etmeyın

ya olur mu oyle sey :) ya farketmeseydınız belkıde bılmedıgınız unuttugunuz baska bır hesabınızdan alısverıs yapılmıstır
ugrasmak ıstemıyorum dıye bırsey yok sız teşbihte hata olmaz eşegınızı saglam kazıga baglayın yarın bırgun bırsey olursa ben bıldırmıstım yetkılıye dersınız olay sızden cıksın yanı

ben kartı kullanılan kısı olsam kartımı calana ulasabılmek ıcın dava acardım sıze mecbur dava acacaklar kı kartını kullanan kımmıs sızın hesapla ulasabılsınler dıye
ozamanda derdım kı neden bıldırmedınız ıyı nıyet nerde o kısıyı tanımadıgınızı ne bıleyım derdım yanı

ya olur mu oyle sey :) ya farketmeseydınız belkıde bılmedıgınız unuttugunuz baska bır hesabınızdan alısverıs yapılmıstır
ugrasmak ıstemıyorum dıye bırsey yok sız teşbihte hata olmaz eşegınızı saglam kazıga baglayın yarın bırgun bırsey olursa ben bıldırmıstım yetkılıye dersınız olay sızden cıksın yanı

ben kartı kullanılan kısı olsam kartımı calana ulasabılmek ıcın dava acardım sıze mecbur dava acacaklar kı kartını kullanan kımmıs sızın hesapla ulasabılsınler dıye
ozamanda derdım kı neden bıldırmedınız ıyı nıyet nerde o kısıyı tanımadıgınızı ne bıleyım derdım yanı

Evet işte maalesef ki haklısınız.Hatta tam da böyle denebilsin diye adam sipariş verirken soyadını benimkiyle aynı yapmış pislik herif.

Merhaba,
Dün mail hesabıma girdiğimde bir alışveriş sitesinden 2 tane siparişiniz yola çıktı şeklinde mail gördüm.Ondan önceki akşam da telefonuma kredi kartı doğrulama kodu gelmişti ama önemsememiştim.Siteyi açıp baktım benim hesabımdan soyadı benimle aynı tanımadığım bir adam adına bilmediğim bir adrese ve son 4 hanesini tanımadığım 2 farklı kredi kartıyla sipariş verilmiş.İlk başta ne olduğunu anlamadım açıkçası.Hemen apar topar ilgili web sitesinin müşteri hizmetlerni aradım durumu anlattım. Bu arada bu 2 siparişin biri benim sepetime attığım 2 üründen oluşuyor.

Müşteri hizmetleri hemen siparişin birini iptal etti, diğerini de kargoya yeni vermişler geri çekecekler.Sonradan bana dank etti ki muhtemelen çalıntı kartlarla alışveriş yaptılar benim adıma.Hemen polisi aradım durumu anlattım karakola gidin dediler oraya gidince de bu işten bişey çıkmaz yapanın adı soyadı cep telefonu belli dediler(evet sipariş detaylarında yazıyor) o numarayı karakolda polis aradı tabii ki kimse açmadı.

Şimdi baktığımız zaman benim hesabımdan verilen 2 sipariş de iptal oldu evet ama muhtemelen yarın bigün bu insanlar dava açacak kredi kartım izinsiz kullanılmış diyecekler.O zaman suçsuzluğumu kanıtlamak için gidip yine de şikayetçi olmam gerekir mi sizce.Polis karakoldan şikayetçi olursan karşı taraf sanık konumuna düşer adliyeden şikayetçi olursan olay araştırılır falan dedi sizce napmalıyım?
Konuyla alakalı mı ya da aynı mı bilmiyorum da kredi kartımla ilgili bişey anlatıcam. Bu yaz oldu, bi baktım telefonuma mesaj geldi bir oyun sitesinden (hiç oynamam) kredi kartınızla almak istediğiniz ürün güvenlik nedenleri ile iptal edildi yazıyordu. Umursamadım. Aradan birkaç gün geçti bi giyim magazasının sitesinden geldi mesaj onay kodu yollanmış telefonuma, hemen aradım bankanın müşteri hizlmetlerini. Baktılar kontrol ettiler hesabı dediğim gibi başarısız işlemler oluşmuş hemen kartınızı iptal ediyoruz size yenisini yolluyoruz alışverişleriniz için de sanal kart oluşturun internetteki alışverişlerde o geçerli olacak dedi. Şimdi alışveriş yaparken diyelim ki 50 tl mi tuttu sanal karta limit giriyorum 50 ya da 51 tl ordan kartın sanal numarasıyla alışveriş yapıyorum. Bilgiler çalınsa bile bakiye yok diyordur.

Konuyla alakalı mı ya da aynı mı bilmiyorum da kredi kartımla ilgili bişey anlatıcam. Bu yaz oldu, bi baktım telefonuma mesaj geldi bir oyun sitesinden (hiç oynamam) kredi kartınızla almak istediğiniz ürün güvenlik nedenleri ile iptal edildi yazıyordu. Umursamadım. Aradan birkaç gün geçti bi giyim magazasının sitesinden geldi mesaj onay kodu yollanmış telefonuma, hemen aradım bankanın müşteri hizlmetlerini. Baktılar kontrol ettiler hesabı dediğim gibi başarısız işlemler oluşmuş hemen kartınızı iptal ediyoruz size yenisini yolluyoruz alışverişleriniz için de sanal kart oluşturun internetteki alışverişlerde o geçerli olacak dedi. Şimdi alışveriş yaparken diyelim ki 50 tl mi tuttu sanal karta limit giriyorum 50 ya da 51 tl ordan kartın sanal numarasıyla alışveriş yapıyorum. Bilgiler çalınsa bile bakiye yok diyordur.

Ever ben de öyle yapıyorum da burdaki durum benim kartımla ilgili değil benim kartlarımda çekim yok.Benim kullanıcı hesabımdan çalıntı kart kullanılmış.

Ever ben de öyle yapıyorum da burdaki durum benim kartımla ilgili değil benim kartlarımda çekim yok.Benim kullanıcı hesabımdan çalıntı kart kullanılmış.
Anladım umarım bi sorun olmaz ya bilemedim. Eğer şikayet falan olursa da emniyete başvurduğunuz ve durumu bildirdiğiniz ortaya çıkar.

Bugün başınız ağrımaz 1 yıl sonra ağrır, bu işler belli olmuyor, hem karakola şikayetinizi yapın ve yaptığınız şikayetin bir kopyasını alıp saklayın, hem de savcılığa gidin pişman olmazsınız, zira maalesef başkalarının adı soyadı, tc kimlik no, kredi kartı üzerinden dolandırıcılık yapılıyor ve olan sonunda adının kullanıldığını hiç bilmeyen insanlara oluyor, yıllarca mahkemede ben yapmadım diyerek masumiyetlerini ispat etmeye çalışıyorlar.

Evet. Yine de şikayetçi olmalısınız. İleride böyle bir durumla karşılaşınca kendinizi savunabilmeniz için.
Hatta başımdan geçeni şöyle anlatayım kısaca.
Daha 1 ay önce başıma geldi. Yolda bir adam durdurup beni "kameram çalışmıyor, kartımı arkadaşıma göndermem lazım, kartımın fotoğrafını çekebilir misiniz?" dedi, bende uyku sersemi çektim. Whatsapptan da attım. Hatta sonrasında "kartınızın fotoğraflarını siliyorum, iyi günler" falan yazdım. Sonra sevgilime anlattım, bak bir numara olabilir dikkat et gidip karakola bildir dedi. Gidip karakola olayı anlattım. Mesajları da saklıyorum tabi. Aradan birkaç gün geçti adam bana yardırıyor. Yok kartımla alışveriş yapılmış kartımı sen yaptın seni dava edeceğim falan diye. Aklı sıra göz korkutuyor. Hemen adamı aradım, olaydan sonra karakola gittiğimi, şimdi de bu mesajlarla birlikte avukata gideceğimi falan söyledim. Orada telefon kapandı adam beni engelledi. Büyük ihtimalle adam beni kartımı çaldı diye dava edecekti. Ama karakolda delil olduğu için yapamadı. İşte benim başıma da böyle benzer bir olay geldi, dolayısıyla sizde mağdur olmamak için gidip karakola bildirin.
İnanmiyorum, dolandırıcılıga bak. Kafaları nelere basıyor insanların pes.

Konunuzu okurken aklima geldi benimde bundan 2 yil once kredi kartimdan yuklu miktarda para cekilip yurt disi merkezli bir avmde harcanacagi bilgisini banka bizzat arayip soyledi.. bende haberimin olmadigini ,para aktarimi durdurmalarini ve hemen kartimi iptal etmelerini soyledim.. banka kart bilgilerimi nerden aldilarda hemen yurt disinda harcamaya kalktilar onuda bilmiyorum..dikkatli olmak lazim

Siz polise gidin en azından böyle bir olay olduğuna dair ifadeniz olsun... İleri de başınız ağrırsa çıkarıp gösterirsiniz..

Bence hem kendiniz hem de dolandırılan kart sahipleri için en iyisi şikayette bulunmanız olur. Şu an için zarar görmemiş olsanız bile ilerde zarar görme ihtimaliniz var. Nihayetinde sizin hesaplarınız aracılığıyla suç teşebbüsünde bulunulmuş.

X