ha senin de benim gibi yumurta geliştirme iğnelerinden hemen önceki adetin mi benimki gibi erken oldu? ama doğru ya senin de yumurtalar henüz toplandıysa aramızda 15 gün falan var demektir, 15 gün ilerdesin demi. iğne kaç gün vuruldun?
ben izmirdeyim, ege ünv tüp bebek tedavisi oluyoruz. benim eşim lösemi teshisiyle 2 yıl yattı. dondurulmuş spermler kullanılacak. simdi bitti tedavisi. sen hangi şehirdesin? ve sizin sorun neydi?
kafayı da üşütme dur daha çocuk yapcaz :)
canım çok teşekkür ederim yazın için...ben 2 kere aşılama oldum tutmadı canım sebepsiz infertilite bizimki...ikinci aşılamamdan sona bugün lekelenme şeklinde adetim başladı tutmadı yaniBenim de ilk denemem ve 28 yaşındayım.
Ege üniversitesinde başladık. benim hizmet belgemi, nüfus kayıt örneğini istediler. işte adet öncesinde ve adet sırasında koldan rütin kan testleri, hormon testi, benim kan alan tanıdık olduğu için şeker, kolesterol bunlara da baktırdım çok şükür iyi çıktılar. çıkan sonuçları kendi elimizle alıp 2. katta olan tüp bebek hemşirelerine verdik, onlarda bakıp bir sorun varsa doktora yönlendirdiler. o girişteki hemşireler çok sert ve cımbızla ağızlarından laf alıyorsun, hiçbir açıklama yapmıyorlar desek yeridir. herneyse adet sonrası smear testi yapılıyor, alttan içine girmeden çubukla çok az sıvı alınarak iltihap, kanser gibi şeylere bakılıyor bu testle. bu sırada bende mantar görüldü ve 5 günlük ilaçla o da geçti. smear testi yaklaşık 8-10 iş günü sonra çıktı. tabi ben biraz geç yaptırdığım için diğer adetim gelmiş oldu. Şubatın 28'inde ikinci adetimden sonra bu testin de iyi çıkışıyla sulu ultrason yaptılar. yine bu da alttan rahmin içi yıkanarak, ultrason aleti sokularak (cam çubuk gibi sanırım) ile yumurtalıklara bakıldı. bu da yaklaşık 5-10 dk ve neredeyse ağrısız oldu. bu arada sulu ultrasona seni tüp bebekten içeri alıp steril bölgede bakılıyor, oradaki hemşireler çok tatlı ve çok anlatan bayanlardı. bu teste bakarken mantarımı sordum geçmiş dediler. buraya kadar spermlerim iki yıl dondurulması için her yıl ödediğimiz 100 tl (sanırım) dışında henüz başka bişey ödemedik.bir de sulu ultrasona girerken o kapıdaki somurtuk hemşire 40 tl ye sopa,çubuk gibi bişey almamı istedi( adını hatırlayamadım)gittim aldım, ama kullanılmadı, sanırım kendi aletlerini kullanıp benimkini unuttular ya da gerek yoktu.bende gidip medikale geri verdim. en korktuğum rahim filmi idi ama şuan gerek olmadığını söylediler. sanırım herkese yapılmıyormuş o. ultrasondan sonra bana folik asit ve antibiyotik verdiler. antibiyotiki bir hafta, folik asiti sürekli kullan dediler. Şimdi bu aşamadayız. Adet olunca birinci gün ara dediler ama 10gün varken erken oldum bugün oldum, yarın gidicem bakalım ne diyecekler...
Sen hangi aşamadasın sedefekrem?
canım çok teşekkür ederim yazın için...ben 2 kere aşılama oldum tutmadı canım sebepsiz infertilite bizimki...ikinci aşılamamdan sona bugün lekelenme şeklinde adetim başladı tutmadı yaniben artık tüp yaptırmak istiyorum inş ilk seferde tutar...her aşamanı bana yazarsan çok sevinirim canım kendimi hazırlamam lazım korkuyorum nedense
sedefekrem merhabalar canım benim benim ikinci denemem sana kısca anlatayım ..tedavi sürecini anlatayım ben tahlilleri falan zaten naturell yazmış ...tedaviye başlayacagımız zamandan 20 gün önce doktorumuza gittik reçeteyi yazdı araştırın en uygun yer neresiyse oradan alın dedi çünkü tüp bebek olayı artık ticarete dönüşmüş millet tutturabildiğine satıyor ne yazıkki adetimime kadar ilaçlarımızı araştırdık ve baya uygun bir fiyata aldık ..adetimizin ikinci günü ilaçlarımızla birlikte hastaneye gittik bilgilendirmeye yönlendirdiler hangi ilacı ne kadar nerden vuracagız hepsi hakkında bilgi verildi ..ilaca başlandıktan sonra doktorumuz gün aşırı kontrole çagırdı yumurta takibi için 10 günde 5 kere falan kontrol için hastaneye gittim ..9 uncu günün gecesinde saat gece 12 de çatlatma iğnemi yapmam söylendi yaptım ..11 gün saba h aç karnına gittim yatış yaptım hastaneye yumurta toplama işlemi için aynı gün eşimdende sperm alındı bunu zaten doktor size söyleyecektir ama ben kendi tedavimi anlatayım ..4 gün ilişki yaşamadık yani pehriz yaptık biz ..yumurta toplama işlemi için anestezi uygulandı yaklasık 40 dakika falan uyutuldum kalktığımda sadece kasıklarımda ağrı hissediyordum 2 saat falan gözetim altında kaldım ve eve gönderdiler yani tek başına bile olsan kaldıramayacagın bişey değil...süreç böyle işte :)daha sormak istediğin bişey varsa sorabilirsin
Çook teşşekkür ederim canım.çok zor bi dönem değil anladığım kadarıyla.ben anesteziden çok korkuyorum(uyanamıycamı düşünmek çok kötü.birde bizimki sebepsiz infertilite şansım dahamı yüksek yoksa azmı?
öyle düşünme ben bu tedavilere başladığımdan beri 3 kere anestesiye girdim hepsinede ağlayarak ve eşimden helalllik isteyerek özellikle bu sonkinde nedendir bilmiyorum ama ameliyathanede 15 dakika ağlamammın bitmesini beklediler o kadar hassas dönemlerden geçiyoruz ki şuanrabbim yardm etsin bize ben zaten 6-7 aydır iyice duygusala bağladım nedense bu tedaviyle ilgili soru sorsun çevremdekiler zırlamaya başlıyorum hemen salya sümük sen öyle düşünme olumlu şeyler düşün anestezide zaten cok kısa bir süre uyutuyorlar ben 11 de girdim 11:50 de uyanmıştım ..rabbim yardımcınız olsun ..kuzum şans konusunda inan bilmiyorum ne desem boş yani kimseninn kafasını karıştırmak istemem benim ilk denememde doktorum %80 dedei o kadar umutla bekledim ki test günümü ama sonuç hüsran oldu onun için kendini hep kötü olanına alıştır derim çünkü tersi olunca daha fazla üzülüyor insan
haklısın canım.bizim sınavımız bu belkide napalım.maddi manevi allah güç versin bu yoldaki herkese
inşallah canım benim bu da olmazsa bir daha çok zor benim için çok yıprandım maddiyatını da geçtim sinir sistemim bozuldu
inşallah canım benim bu da olmazsa bir daha çok zor benim için çok yıprandım maddiyatını da geçtim sinir sistemim bozuldu
arkadaşlar öncelikle herkese selamlar benim bir sorum olacak bilgisi olan varsa ve cevaplarsa çok sevinirim ...benim cuma günü yumoşlarım toplandı 14 tane ..dün doktorum aradı 12 tanesinde döllenme olmuş fakat 9 tanesi iyi kalitedeymiş yarın öğleden sonra tranferim olacaktı ..yanlız bugün embriyologumuz aradı 9 tane embriyonun yoluna devam ettiğini hala iyi kalitede olduklarını ama transferi beşinci güne yani çarşambaya ertelemek istediklerini söyledi ..doktorumda böyle uygun görmüş eşim neden diye sorduğunda ise embriyolar hepsi kaliteli içlerinden seçim yapmak güç beşinci güne kadar yola devam edenleri transfer edecegiz belki sayımız azalacak ancak embriyo kalitemiz daha yüksek olacak dedi...içinizde böyle birse yaşayan varmı ? bu iyi bişeymi yoksa kötü bişeymi çözebilen varmı .eşim üstüne basa basa söyledi iyi gitmeyen bişeyler varsa söyleyin diye embriyologda hayır herşey yolunda embriyolar çok sağlıklı dedi ne düşünecegimi bile şaşırdım valla:) he birde şu var beşinci gün transferinin avantajları veya dezavantajları varmı ?
inş bu sefer son olur...sorununuz ne sizin canım...ikinci ve üçüncüyü dondurulmuşlarlamı yaptırdın...öle olunca maaliyet daha az oluyo galiba
ahhhh Miamaya.... 1 senede sen böyle dersen.. ömrüne yazık edersin.. o bebek hiç gelmez sana..
mrb canim benim maşallah yumoslarin kaliteli bi de sayisi da guzel5.gun embriyosu nun tutunma sansi daha yüksek inşallah rabbim bebeisine tez zaman da kavuştursun dr un doğru soylemis sikinti yok allah in izniyle ,rabbim yardimcin olsun
inş bu sefer son olur...sorununuz ne sizin canım...ikinci ve üçüncüyü dondurulmuşlarlamı yaptırdın...öle olunca maaliyet daha az oluyo galiba
Canım benim diğer denememde neden bilmiyorum ama dondurma olmadısadece kalitesiz denildi malesef bu denememizde sil baştan başladık eğer transferden artan olursa yani kaliteli kalan olursa dondurulacak suan 9 tane var çarşambaya ne kadar kalır bilmiyorum 2 tane transfer edilecek inşallah hayırlısıyla olsaydı su Çarşamba :)
miamaya sen de benim gibi olması gereknden 8 gün erken olmuşsun. aynı durum bu. doktorlar yne de başladı mı yani. bu gün ben de bunu öğrenicem. kendi kendime diyordumki belki de adet düzensizliği deyip bir dahaki aya bırakırlar. çok merak ettim akşam yazarım. bende senin için dua edicem canım söz inşallahçanım benim öncelikle eşin için çok büyük geçmiş olsun rabbim yardımcınız olsun bu yolda ..evet canım normalde martın 5 inde olmam gereken adetim şubatın 27 sinde oldu ...ilk tedavimde 8 gün iğne yapmıştım bunda 10 gün iğne yaptım ...ben istanbuldayım ..bizim sorun valla o kadar karmakarışıkki benim iki tüpümde tıkalı çıktı rahim filminde laparoskpi oldum tüplerimin ikiside alındı ..eşimdede sperm az ve morfoloji bozuktu.. ilk denememizi geçen kasım ayında yaptık 1 tane üçüncü gün embriyosu kondu ..ama olmadı ne yazıkki şimdi tek umudum bu denememiz bakalım hayırlısı olsun inşallah hepimiz adına eşin içinde çok üzüldüm inan umarım şimdi bir sorunu yoktur sizin için bol bol dua edicem dualarımda rabbim gönlünüzdeki muradı versin inşallah en kısa zamanda ve hayırlısıyla...ya inan herşey o kadar çabuk geçiyorki kuzum ama su transfer ve ondan sonraki test gününü beklemek öldürüyor insanı
Allah sabır versin, Allah hakkınızda en iyisini versin..................kizlar günaydin. güzel dilekleriniz ve dualariniz icin Allah hepinizden razi olsun. ama ne derler olmadi mi olmaz diye. agzinla kus bile tutsan olmaz. olmadi kizlar. bebeklerim beni birakali 1 hafta oldu. elim varmadi yazamadim size. umut olan bebeklerimin kötü haberi bir kara bulut gibi umutlarin üzerine cöksün istemedim. bende yazamadim. kabullenemedim. 1 hafta gecti ama hala icimdeki yangin sönmedi. sönecek gibi de degil. bu sefer cok yaklasmistim. ilk testte pozitifi alinca dünyalar benim oldu sanki. ama sonrasi büyük hüsran. canimin ici kocam bana o kadar destek oldu ki Allah ondan razi olsun. olmasa ben napardim hic bilmiyorum. simdi bekleyecegiz bakalim biraz. hem kafaca hem de bedenen dinlenmem gerekiyor. hepinize simdiye kadar gösterdiginiz destekler icin tesekkür ederim. firsat bulunca gecmisi de okuyacagim umarim hep iyi haberlerle doludur.
kızlar nerede bebek haberleri
kizlar günaydin. güzel dilekleriniz ve dualariniz icin Allah hepinizden razi olsun. ama ne derler olmadi mi olmaz diye. agzinla kus bile tutsan olmaz. olmadi kizlar. bebeklerim beni birakali 1 hafta oldu. elim varmadi yazamadim size. umut olan bebeklerimin kötü haberi bir kara bulut gibi umutlarin üzerine cöksün istemedim. bende yazamadim. kabullenemedim. 1 hafta gecti ama hala icimdeki yangin sönmedi. sönecek gibi de degil. bu sefer cok yaklasmistim. ilk testte pozitifi alinca dünyalar benim oldu sanki. ama sonrasi büyük hüsran. canimin ici kocam bana o kadar destek oldu ki Allah ondan razi olsun. olmasa ben napardim hic bilmiyorum. simdi bekleyecegiz bakalim biraz. hem kafaca hem de bedenen dinlenmem gerekiyor. hepinize simdiye kadar gösterdiginiz destekler icin tesekkür ederim. firsat bulunca gecmisi de okuyacagim umarim hep iyi haberlerle doludur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?