şubat ta tüp bebek:)

güzelim telaş yapma normal allah in izniyle topikte onca hamile var harkesin bünyesi farkli belirtiler farkli ona gore kirmizilar yoksa sans cokkkkkkk inşallah :52::52::52::52::52:

canim benim nie oyle seyler dusunup de kendini de bizleri de uzuosun irayetli ol rabbim e sigin bak herkesin farkli hikayesi var daha görünen yani bu bi de bilinmeyenler...pes etme allah im ki 1 damla dan bir cignem et bir cignem etten bir insan yaratan.O bilio en güzelini.bizler elimizden geleni yapmakla mükellefiz sende guclu ol daha belli bisi yok kirmizilar gelmeden..:54:

hayirli güzel haberlerle gelirsin inşallah canim allah im yardimcin olsun...:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

seni üzmek istemem ki ben kimseyi üzmek istemem..eşim de yapma demişti..dinlemedim yaptım...onu da üzdüm şimdi işe gidicek...bana belli etmemeye çalışıyor ama çok üzüldü...nasip elbette hep söylediğim gibi RABBİMDEN GELENE BOYNUM KILDAN İNCE de insanın elinde olmuyor iş de...üzdüysem seni ve bebişini hakkının helal et...sağolasınnn...

merhaba hanımlar
bizi dr aşılama denemeden direk tüp bebek tedavisine yönlendirdi.
acaba fiyatlar nedir nasıl bir süreç beni bekliyor biraz deneyimlerinizden bahseder misiniz bana
ben tedaviye başlamadan neler yapmalıyım

Canm merhaba,
Ben istanbul fiyatlarini biliyorum , klinige gore debisiyor 5000.-tl civari + ilaclar gibi , ilaclarda 1500.-tl civari tutuyor
Bazi kliniklerde ilac dahil fiyat veriyorlar onarinda fiyatlari 5000.- tl civari yine
Buradan gonderemiyorum ama eger bama mail adresini ozlden verirşen sana 80 maddelik tup bebek tedavisi asamalari , yapilmasi gerekenler detayli listesini gonderebilrim
Buradanda deneyeyim bir....

canım bebişin seninle bağını kuvvetlendiriyor bak sen kerataya yerini sağlamlaştırıyor keyfini çıkar bu iyi birşey bence büyük allahım tüm hamile arkadaşlarıma kolaylıklar versin bize hayırlısıyla nasip etsin inşallah :nazar::nazar:

Vallaha bu cok siki saglamlastiriyor yerini , keyfini cikarmiyorum deşem yalan olur cikariyorum vallaha...
sira sende haydi hayirlisiyla guzel haber bekliyorum...

onlar herşeye normal diyo zateenn :) hehee... bende de var öyle ağrılar.. ve sonra hafif batmalar... sağlıklı olsunlar da biz razıyız yaaa..

Ne haber sirine , ne yapiyorsunuz bakayim , benim 2 gundur sabah bulantilarim var ve ne gorsem migdem bulaniyor
Benimki hizli cikti biraz , doktorla gorustum degerim yuksek oldugu icin etkisi erken olmus
Bu arada gunlerdir sadeçe kafami yikayip vucudumu ayri yikiyordum , bu gun artik butun yikanacagim yasasin :))))
Birileri bunu bana anlatsa gunlerce dalga gecerdim , bu minisler insani e hale sokuyor
Birazdan buyuk oglus gelecek evi toparlayip kek yapacak bana
Allaha emanet ol....

Kizlar bende gireyim araniza dun tedavim basladi sisli memorial Hastanesi nde aynur hnm gidiyorum..listeye benide yazarmisiniz..isallah hepimiz bebislerimizi aliriz kucagimiza:)

Canim cok sevindim hayirli olsun tedavin , insallah bebegine kavusursun
Aynur hn benimde doktorumdu ve transferimi o yapti , hamileyim , elleri cok ugurludur
Sanada nasip olur insallah

bu kasıktaki batma dediğinizşey gaz sancısı gibi bişeymi merak ettim şişkinlik gibimi :50::50:

Canim benimki bicak gibi agrilardi , batma seklinde ...

Ya bende bugün sol kasık tarafımda batma hissediyorum sabahtan beri :((( sizimde mi öyle yaşayan var mı bunu?

Var bennnnn, 8. Gun baslamisti benimkiler halada devam diyor....

Merhaba kızlar. Bende şubatta başladım tedaviye. Ama martta sonuçlanır. Listeye ekleyebilirsiniz.
Buarada listeden kolay bi istatistik yaptım ve %75 başarı şansı olduğunu gördüm. :49::24::72:
Rabbim hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin

Amin canim insallah bu topigin tamami sonunda ebek sahibi olur...

Kızlar, daha önce demiştiniz ya, kasık ağrıların yumoşların geliştiğini gösterir , endişelenme diye. Ben de ağrı oldukça seviniyordum, oh oh gelişiyorlar diye. Dün gece yatarken çok kasık ağrım vardı. Sabah kalktım, hiçbir ağrı yok. Bacaklarımı kaldırıyorum, indiriyorum, ayırıyorum, yok ağrı sancı. Sabah 9 da orgalutran(çatlama engelleyici) da eklendi iğneye. İkisini de yaptırdım iğnelerin ama hala yok. Ay çok korkuyorum, dün çatlamış olmazlar değil mi? Dün adetimin 6. günüydü, bugün 7. günü.
Gece ben uyurken çatlamış olmasınlar sakın? Niye kesildi bu ağrılar bıçak gibi.
Ben mi çok panik yapıyorum, bilmem ki? Aklım hep orda, başka hiçbirşey düşünemiyorum.

Alfabecigim endiseli arkadasim sokma kendini strese , oyle kolay kolay catlamaz onlar , kendini strese sokarsan esas etkilersin, kafani baska seylerle mesgul et, ozellikle seni neselendirecek seyler yap....
Ben transferden once surekli komik videolar izledim , sinemaya gittim , kitap okudum ( hobbit' i okuyorum ) , kek yaptim , cukulata yedim , kopegimle oynadim , stres yok kafani serin tutacaksin canim
Sonrada Allaha emanet edeceksin kendini...

arkadaşlar mrb busabah lavaboya gittiğimde az bi kan gördüm transferimin 7. günündeyim korkuyorm acaba bu kan adet kanamasının belirtisimi bilen yada başına böyle birşey gelen varmı lütfen yardımcı olurmusunuzz :( :(

Canim sadece bilgin olsun diye yaziyorum kafani karistirmak istemem , benim 8. Gun oldu kahverengi pembe arasi bir renk lif lifti
Ama bunlar implantasyon kanamasi olabilecegi gibi transfer sonrasi kalan atiklarda olabilir.
Az kalmis test gunun kadar sabret , Allah yardimcin olaun..

Kızlar bugün yola çıkıyorum. Yarın 8.30 da hastanede olacağım. Ultrason ve tahliller yapılacak. Dua edin benim için. İnşallah yumoşlarım olmuştur, annelerini bekliyorlardır. Üff be, iyice duygusala bağladım. İyi bakın kendinize. Uzun süre yazamayabilirm. Umarım geldiğimde bir sürü hamile haberi alırım ve inşallah ben de size güzel haberler veririm.

sanada günaydınnn canımmm...hoşgeldin sen de...zaten ben şuan ne hissedeceğimi bilmiyorum kiiii...üzülüyor muyummm ağlıyor muyum....burda mıyım nerdeyimmm bilmiyorum...böyleee garipp bi hal içindeyimmm...içim de buz gibii...ama desteğin için teşekkürlerrr...sen mutlu mutlu haberler al inş...

Canim daha test gunune var uzme kendini , hayatta hic bir sey kesin degil bir testle uzme kendini...

kızlar ben içim içimi yiyeyiye işe gidiyorum cvb verevn vermeyen herkesden allah razı olsun hepinize iyi günler kendinize iyi bakın :18::18::18::18::18::18::18::18::26::26::26::26:

Hayirli islerrrrrr, yine bekliyoruzzzzz...

299. . Ikıye katlanmıs. . . Hamd olsunnn Rabbımeee :)

Sirine bakiyorum katlana katlana gidiyorsun , bir daha baktir dedimi doktor
Benimki sonucu gorunce bir sey demedi, acaba kendim gidip yaptirsammi diye dusunuyorum....

cevaplar verilmeye calisildi. dansözler paylasildi simdi gelelim bana. cumartesi günü OPUM vardi. arabada giderken melika ve cirkinin haberlerini aldim ve büyük bir moralle gittim. 1 büyümüs iki de arkadan gelen yumi vardi. opudan sonra 3 yuminin de alindigini ve iclerinin dolu oldugunu söylediler. buz yumilerimizin de ikisi de problemsiz cözülmüsler. 3 yumiden kacinin olgun oldugunu söyleyemediler. pazartesi haber alirsiniz dediler. hafta sonunu kötü gecirdim canlarim o yüzden de ayri kaldim sizlerden. grip olmusum sanki cumartesi pazar sürekli atesim vardi yattim sagolsun esim bana bebekler gibi bakti. simdi tekrar isteyim. sabah haber aldik bizim yumoslardan. 1 tanesi olgun degilmis, 1 tanesi hic döllenememis bir tanesine de 2 sperm girmis garip bir sekilde döllendigi icin devam ettirmemisler. yani kalmis bize aslanlar gibi iki embriyo. Yüce Rabbim hakkimizda hayirlisini versin. ben 2 diye duyunca biraz üzüldüm. ne bileyim 5'ten 2. ama biyolog gayet iyi dedi. 10 olup da 2 ile bitenler varmis hatta daha da yüksekten sadece 1 tane kalan. gene de biraz üzüldüm. daha önce en fazla 2 yumi vardi zaten simdi 5 diye baya sevinmistim. hayirlisi artik. Persembe gününü bekliyorum o zamana kadar bebislerim gelisecek insallah persembe de alip gelecegim onlari. dualarinizi esirgemeyin kizlar.

bu arada ben okuyorum sizleri ne güzel namazlar kiliniyor kuranlar okunuyor. benim esim de namaz kiliyor ama ben kilmiyorum. kendimce ellerimiacip duami ediyorum ama baska ne yapabilirim bilemiyorum. bir sürü her yerde dualar okuyorum tefriciye, yasin vs. ne yapsam ne okusam ne dersiniz.

sevgilerle harika bir hafta dilerim :16:

Canim ne guzel iki embryo varmis , sakin uzme kendini biliyorsun ben nereden geldim buraya , belkide bastan bu yana donmuslarin kaderi dogmak.bir olsun , iki olsun senin olsun , seni sonuca gotursun insallah , persembe hayirlisi ile transferin gerceklessin, unutma cok pozitif olacaksin :))))
Ben her gun kendim , bir arkadasim ve tum kizlar icin meryem 4-6 okuyrum , simdi ayrica senide eklerim , umarim dualarim kabul olur....

Günaydın kizlar:)
Güzel hamisler size bir sorum var, hani hep derler ya hamilelik belirtisi olarak goguslerde hassasiyet olur diye, hiç oldu mu sizde, bende hiç böyle birsey yok:(

Bende olmadi , hatta hala yok :))))

kızlar transferden sonra kullanmamız geren crinone jel i günde kaç defa ve ne zaman kullanıyorsunuz :44::44::44:

(Tecrübelerden derlenmiş degerlendirilmelerdir ,hangisi size uyar siz gözlemleyin, ilkönce doktorunuzun direktiflerini dikkate alın)
Mikroenjeksiyon veya tüp bebek tedavisindeki en önemli ip ucu kendi kendinizi şımartmaktır. Çok stresli bir tedaviye başlıyosunuz , bunu yenmek için size yararı dokunabilecek herşeyi yapabilirsiniz.
Tedavide kullanacagınız ilaçlar konusunda nerde ve ne zaman alacağınıza önceden karar verin ve olası haberleşme bilgilerini temin edin. Bu bilgiler özellikle döllenme ve gebelik testi gibi önemli günlerde çok önemli olabilir
Bu stresli ve zor günlerde herşey istediginiz gibi gitmeyebilir. Yanınızda eşinizi veya en yakın arkadaşınızı bulundurmak faydalı olur
Transferden önce bile istirahat çok önemlidir . Yumurtaların gelişimi için büyük bir enerji ve çaba gerektigini düşünerek dinlenmeyi ihmal etmeyin
Sizi tedavi eden işlemlerinizi yürüten ekip hakında bilgi edinin ki farklı bir hasta olduğunuz fark edilsin .
Tüp bebek merkezinde bir veya iki arkadaş edinin , faydalı olabilir
Randevularınızda yanınızda kitap yada vakit geçirecek herhangi birşey bulundurun , belki bir süre beklemek zorunda kalabilirsiniz.
Asıl embriyo transferinden önce , sanal transfer yapıp yapmadıklarına dikkat edin . Zira bu bir oyun degildir , rahminizin derinliğini dolayısıyla gercek embriyoyu nereye koyacaklarını bilmek için bu işlem gerekli ve önemlidir.
Daha rahat olmak için , yada bu işlemler esnasında kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olabilecek ne varsa onu yapabilirsiniz (şekerleme , arkalık , yastık , sevdiğiniz yiyecekler ,kısaca kendinize iyi bakın)
Tavsiye etmiyoruz , cok az alkol yumurta gelişimini olumsuz etkilemeyebilir , ama çok az kahve yumurta gelişimini olumsuz etkileyebilir . Kahveden kesinlikle uzak durun.
Son gelişmeleri içeren , infertilite ile ilgili bir kitap satın alın , gelişmeleri izleyin ve tüp-bebek mikroenjeksiyonla ilgili önceden bilgi edinin. Hergün yeni bir gelişme olduğunu unutmayın.
İşlemler hakkında , doktorunuza sürekli sorular sorun, sayılar neyi ifade ediyor öğrenin. E2 ve döllenme rapor v.s. sonuçlarının bir fotokopisini alın kendi dosyanızda saklayın.
Ne kadar çok şey bilirseniz ,sizinle o kadar çok ilgilenip ,daha çok paylaşacaklardır. Size zaman ayıracaklardır.
Sizinle aynı konumda olan (faktör, dönem v.s.) bir tüp bebek hastası ile tanışın ve hikayelerinizi paylaşın , bu size rahatlık sağlatabilir.
Gebelik testi öncesi günleri için esnek ve hafif bir program yapın ve uygulayın
Tedvide ,doğum öncesi vitamini almaya başlayın, en azından üç ay öncesinden başlayarak günlük 400 mcg folik asid almaya başlayabilirsiniz ,bu miktar uzmanların gebelik sırasında önerdikleri 800 mcg lik miktara bakılarak uygun oldugu düşünülebilir.
Bazı merkezler aşırı uyarılmadan korunmak için ,yüksek protein , düşük tuz potasyum ihtiva eden diyetin faydalı olacagına inanıyorlar .(aşırı uyarılma kaçınılması gereken bir durumdur)
Tedavi sırasında aldıgınız ilaçlardan dolayı biraz kilo alabilirsiniz ve şişkinlik olabilir, gebe kaldıgınız zaman bu durumun hiç bir önemi kalmayacaktır.
Yumurtaların uyarılması sonucunda ,bazı hanımlar kendilerini cok rahatsız hissedebilirler ve acı duyabilirler, föliküllerin gelişimini olumsuz etkiliyebileceginden ,dar giysiler giymeyin askine geniş elbise giyinin faydası olacaktır.
Tedavi sırasında ilaçlar ve diger uyarma işlemleri kabızlıga yol açabilir. Yumurta toplanma gününe yaklaşırken bunun için önlem alın
Eşinizle onun rolü hakkında konuşmayınız , zira bu tartışma onu aşırı strese sokup probleminizin çözümünü daha da zorlaştırabilir
Eğer bu sizin ilk tüp-bebek yada mikroenjeksiyon denemenizse , özelliklede kaliteli embriyolarınız oluştuysa, transfer edilecek embriyo yada blastokist sayısı için muhafazakar olun (bir fazla transfer isteyin).cünkü daha sonra döllenebilme sorunu yolunuzda engel teşkil edebilir.
Eger birden fazla tüp bebek deneme başarısızlığı yaşadıysanız , özelliklede doktorunuz protokol değişikliği yapmayı düşünmüyorsa , siz düşünün doktorunuzu ve tedavi merkezinizi değiştirmeyi.
Şunu hiç unutmayın; hiç bir deneme biribirinin aynısı degildir. Aynı merkezde, aynı protokol uygulansa bile sonuçlar biribirinin aynısı olmayabilir.(yumurta ,embriyo sayısı kalitesi v.s.) Bu durum sizi endişelendirmesin.
Bazı merkezlerde başarı şansını artırmak için embriyo reddini önleyen bazı ilaçlar kullanıyorlar , bunun sizin merkezinizde kullanıp kullanılmadıgını araştırın.
Daima hemşirenizin talimatlarını , onu iyi anladıgınızı teyid etmek için tekrar edin . E2 degererinizi öğrenin , yanlış birşey daya açık olmayan bir konu varsa hemen açıklama isteyi. (emir tekrarı yapın)
Uyarılmadan önce , eşinizle , kaç tane embriyo veya blastokist transfer ettirmeyi planladıgınızı tartışın ve kararlaştırın. Eğer iyi kalite ve çok sayıda embriyonuz kaldıysa dondurtmayı düşünün.
Progesteron uygulaması için bir kaç alternatif mevcuttur. Dolayısıyla iğne olmaktan kurtulabilirsiniz (maalesef sadece progesteron ilacının alımında)
Bazı merkezlerde progesteronun vajinadan alınmasının daha etkili olduğunu düşünmektedirler ve öyle alınmasını önerirler.
Merkeziniz izin veriyorsa, progesteronu ağızdan da alabilirsiniz
Denemelerinizden sonraki adet döneminizde, kanamanız olsa bile hala gebe olabileceginizi unutmayınız. Protesteron destegini, kanda gebelik testi yaptırıp emin olmadan kesmeyiniz.
İlaçlarınızı zamanında alın. Özellikle çatlatma iğnenizi doktorunuzun size söyledigi zamanda dakik vurdurun.
İlaçlarınızı serin bir yerde saklayınız , ilaçlarınızın son kullanma tarihlerine dikkat ediniz.
Baskılayıcı cilt altı iğne enjektörünüzün kaç ünitelik olduguna dikkat edin , söylenilen doz da ilaçın dogru miktar olup olmadıgını hemşireye teyid ettirin.
Kısa mesafeli ve süreli gezi ziyaret tüb bebek tedavi stresinizi azlatabilir.bol bol gezin dinlenin. (transferden sonra degil)
Oturduğunuz şehir dışında tedavi görüyosanız yanınıza geniş elbiseler alın ve buzdolabısı olan bir konaklama yeri seçin.
Kendinizi belirsizliklerden uzak tutun , karamsar olmayın.
Sosyal kontaktlarınızı minimuma indirin.
Kendi kendinizle ve eşinizle biribirinize odaklaştıgınız kenetlendiginiz bir zamanda tedaviye başlayın.
Pozitif düşünün , relax olun
Karamsarlık durumlarında , başarı ithimallerinizi gözden geçirin, ruhsal iniş çıkışlarda ya nötr kalmaya yada umutlu olmaya devam edin.
Stresi yenmenizde hangisi size yardım edecekse onu yapabilirsiniz : relax,derin nefes alma , yoga,meditasyon gibi.
Yumurta toplama öncesi ve sonrası birer gün işe gitmeyiniz (çalışıyosanız) . Ağrınız olabilir , dinlenin
Kişiden kişiye ağrının şiddeti değişebilir . Bazı hanımlar az ağrı hissetkilerini söylemelerine rağmen bazılarıda çok hissettiklerini söylemektedirler. Her iki durumda kendinizi alıştırın.
Yumutra toplama günü yanınıza birini mutlaka bulundurun. Narkozun etkisi ile ayık olmayabilirsiniz ve size doktorunuz tarafından söylenen yapmanız gereken şeyleri daha sonra hatırlamayabilirsiniz.
Birşeyleri hatırlayamıyorsanız endişe etmeyin . Yatıştırıcı ilaçların etkisi geçince eski normal durumunuza döneceksiniz.
Bazı hanımlar, toplama esnasında kullanılan bazı yatıştırıcıların karabasana sebep olduklarını beyan etmişlerdir
Yumurta toplamadan sonra sıcak bir ped karın bölgenizdeki ağrıların azalmasına yardımcı olabilir.
Bulantı ve kusma gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz . Endişe etmeyin
Toplama ve transferden sonra sizi eve araba ile götürecek birini bulundurun (eşinizin olması tercih edilir)
Herhangi bir şeye allerjiniz varsa bunu doktorunuza söyleyin, tedbir almalarını isteyin.
Bazı merkezler, embriyoların kokulara karşı zayıf reaksiyon göstermeleri sebebiyle , toplama ve transfer günleri sabun ,
Parfüm şampuan gibi şeylerin kullanılmamalarını önermektedirler.
Toplama ve transfer günü tırnak cilası kullanmayın.
Her bir folikülün mutlaka bir yumurta içerdiğini düşünmeyin. Bazı foliküller boş çıkabilir bu sizi endişelendirmesin.
Yumurta toplama işleminden 1-2 gün sonra dayanılmaz şiddetli ağrılarınız olursa bu durumu vakit gecirmeden merkeze bildirin.
Transferden sonra yatmak zor ve sıkıcı olabilir , yanınızda yastık bulundurun , sizi oyalayacak bir şeyler temin edin.
Bir çok merkez , hastanede uzun süre dinlenmenin başarı oranını artırdığını düşünmemektedir. Ama siz öyle gerekli hissediyorsanız dinlenebilirsiniz.
Transferden sonra yüzme , spor yük kaldırma gibi aktiviteler de bulunmayınız.
Transferden sonra orgazm olmayın, cinsel ilişki de bulunmayın.
Toplamadan sonra , bulantınız yoksa su , meyve suyu, bisküvi çok az miktarda poğaça v.s. gibi hafif yiyecekler yiyip içebilirsiniz.
Bir kaç saat sonra doktorunuz tarafından aksine birşey söylenmediyse normal diyetinize dönerek istediğiniz her türlü yemeği yiyebilirsiniz.
Yumurta toplamadan sonra alkollü, asidli içecekler ve sigara kesinlikle kullanmayınız.
Yumurta toplamadan sonra başınız dönebileceği için yataktan kalkmadan önce bacaklarınızı yatağın kenarından aşağıya uzatarak 3-4 dakika kadar oturun , daha sonra ayağa kalkın.
Doktorunuz aksi bir şey söylemediyse ağrı kesici kullanmayınız.
Yumurta toplamadan sonra 1-2 gün süreyle adet ağrılarına benzer bel ve kasık ağrısı, vajinal damla damla kanama olabilir. Yumurta toplama işlemi hazneden ve iğne aracılığıyla yapıldığı için az miktarda ağrı ve/veya kanama olması doğaldır.
Eğer ağrı şiddetli ve sürekli oluyorsa yada kanama miktarı fazla ise bulantı kusma başlar ise ve 38 dereceyi geçen ateş olursa merkezinizle hemen temas kurun.
Toplamadan sonra istediğiniz zaman banyo yapabilirsiniz.
Şehir dışına tedavi için gitmiş çiftler , transferden sonra 1-2 gün tedavi gördükleri şehirde kaldıktan sonra evlerine dönmelerinin iyi olacağı önerilmektedir.
Transferden sonra gebelik testinin olacağı güne kadar devamlı yatakda kalmanız gerekmez.
Yine transferden sonra 1-2 gün süreyle adet ağrısına benzer bel ve kasık ağrısı , az miktarda vajinal kanama olabilir.
Kullandığınız ilaçlara bağlı olarak yumurtalıkların aşırı uyarılması bu tedaviler sırasında belli oranda görülebilir. Belirtileri nefes almada zorluk , karında şişlik ve ağrı , bulantı kusmadır ve şikayetler genellikle transfer işleminden bir kaç gün sonra başlamaktadır. Böyle bir riskin gerçekleşip gerçekleşmiyecegini işlemleriniz sırasında doktorunuzla konuşun. Ve bu tür şikayetiniz olursa merkezinize derhal haber verin.
Transfer tarihin den 12 gün sonra gebelik (beta hch ) testi yaptırın.
Adet kanamanız başlasa dahi günü geldiğinde mutlaka gebelik testi yaptırın zira bu kanama , dış gebeklik yada erken bir düşüge bağlıda olabilir.
Sperm sorunu olanlar (beyler) için , dar pantolon veiç çamaşırı giymemeleri ,çok oturarak iş yapmamaları , çok araba kullanmamaları, ayak ayak üstüne atarak oturmamaları , sıcak suyla banyo yapmamaları önerilmektedir.
Eşiniz yaklaşık 40 gün sürecek yoğun ve stresli bir tedavi programına girmektedir . 100 e yakın iğne vurulacak . Size düşen görevin ne olduğunu yazmıyorum siz biliyosunuz zaten.

.

Biraz onceki yazi tup bebek tedavisine baslayanlar veya devam edenler icin derlemmis bilgiler umarim faydali olur mutlaka okuyun....

Canm merhaba,

Canim ne guzel iki embryo varmis , sakin uzme kendini biliyorsun ben nereden geldim buraya , belkide bastan bu yana donmuslarin kaderi dogmak.bir olsun , iki olsun senin olsun , seni sonuca gotursun insallah , persembe hayirlisi ile transferin gerceklessin, unutma cok pozitif olacaksin :))))
Ben her gun kendim , bir arkadasim ve tum kizlar icin meryem 4-6 okuyrum , simdi ayrica senide eklerim , umarim dualarim kabul olur....

canim benim bana moral oluyorsun. yazdiklarini okudukca gücüme güc katiyorum. Allah senden razi olsun canim benim. insallah dedigin gibi olur bu iki embriyom bana bebek olur. Yüce Rabbimden daha gayrisini dilemiyorum. hicbir zaman kocaman evim harika arabam süper kariyerim olsun diye dua etmedim. dilegim hep kocaman bir ailem olsundu. Yüce Rabbim bu istegimi gerceklestirmedi simdiye kadar. neyleyeyim kocaman evi, büyük arabayi icini cocuk civiltilari doldurmayinca. öyle iki basina oturuyoruz kös kös iste. bazen bahcede oturup yan evin cocuklarinin nese dolu bagirismalarini dinliyoruz, gülümsüyoruz ve hayat iste bu diyoruz. dilerim Yüce Rabbim bize de bu neseli gürültüleri nasip eyler.

ya bu sorunun cevabı pozitif alanlarda.ama bende bazen adet olmadan önce hissettiğim ağrılar oluyo ama çok şiddetli değil kısa süreli belki onun gibi bişey canımm

bende o hergün oluyor gece uykumdan uyanıyorum belim ve kasklarım yuzunden .. onun için pek umutlu değilim buda olmadı heralde :43:

bende o hergün oluyor gece uykumdan uyanıyorum belim ve kasklarım yuzunden .. onun için pek umutlu değilim buda olmadı heralde :43:

canım benim belki de olduğunun göstergesidir.benim de belim dün çok ağırdı ama oluyodur diye düşünüyorum aklıma diğerini getirmiyorum.hem pozitifi gören arkadaşlarda bu tarz şeyler oluyormuş.inşallah bizim de olur.RABBİMİN müsadesiyle.biz elimizden geleni yaptık gerisini ALLAHIMA bırakalım olursada hayırlısı olmazsada hayırlısı.böyle konuşuyorum çünkü yarın ki testte istemediğim birşeyle karşılaşırsam kendimi şimdiden hazırlayayım ama inşallah pozitifi bizde görelim canım benim .

Canim ben bugun is basi yaptim pek cevap veremiyorum ama bende 7gunden sonra ara. Adet sancisi gibi agrilar kasik agrisi gogus siskinligi oldu

Canım bende namazıma bugün başlıcam ins oturarak mı kılıyorsun eğilip doğrulmak zararlı olur mu
allah kabul etsin canım....
bende tüpbebek transferlerinden sonra bebeğe zararı olur amacı ile kılmadım namazlarımı ama hala daha üzülüyorum bunun için....:14:

ııyım bebegım merkez arastırıyorum nerde baslasam nasıl baslasam kredı cekıcem daha cok işim var cookkk
canım allah denk getirsin inş....ne taraf hayırlıysa orası olsun..........:31:

canım benim belki de olduğunun göstergesidir.benim de belim dün çok ağırdı ama oluyodur diye düşünüyorum aklıma diğerini getirmiyorum.hem pozitifi gören arkadaşlarda bu tarz şeyler oluyormuş.inşallah bizim de olur.RABBİMİN müsadesiyle.biz elimizden geleni yaptık gerisini ALLAHIMA bırakalım olursada hayırlısı olmazsada hayırlısı.böyle konuşuyorum çünkü yarın ki testte istemediğim birşeyle karşılaşırsam kendimi şimdiden hazırlayayım ama inşallah pozitifi bizde görelim canım benim .

Allahım bızede nasip eder inşallah pozitif görmeyi benımde 2 günüm kaldı testi yaptırmama bugun 10. gün bende dayanamayıp idrar testı yaptım tek çizgiydi oda bıraz moralimi bozdu sanırım .. bılıyorum gercek sonuç kan testinde ama yınede insan üzülüyor amaaann ne bilim ağlamak istemıyorum diyorum ama göz yaşları benden bagımsız su an :43:.. ya ilaçların etkisi benı bunalıma soktu ya da ben bu sefer gercekten yedim kafayı hiç olumlu düşünemıyorum..

allah kabul etsin canım....
bende tüpbebek transferlerinden sonra bebeğe zararı olur amacı ile kılmadım namazlarımı ama hala daha üzülüyorum bunun için....:14:

canım allah denk getirsin inş....ne taraf hayırlıysa orası olsun..........:31:

amin cnm sımdı belırsızlık b oguyo benı cnm

Allahım bızede nasip eder inşallah pozitif görmeyi benımde 2 günüm kaldı testi yaptırmama bugun 10. gün bende dayanamayıp idrar testı yaptım tek çizgiydi oda bıraz moralimi bozdu sanırım .. bılıyorum gercek sonuç kan testinde ama yınede insan üzülüyor amaaann ne bilim ağlamak istemıyorum diyorum ama göz yaşları benden bagımsız su an :43:.. ya ilaçların etkisi benı bunalıma soktu ya da ben bu sefer gercekten yedim kafayı hiç olumlu düşünemıyorum..

canım bu psikolojik bozukluk bendede var.ilaçlaın çok büyük etkisi var hemde gerginiz haliyle bende çok sinirliyim aslında şu günlerdde hiçbir lafı kaldıramıyorum herşeye ağlıyorum herşeye kızıyorum etrafımdakilere sabır diliyorum.bana doktor 10 gün sonra kanda test yap dedi 5. gün embriyosu.senin kaçıncı gün

canım bu psikolojik bozukluk bendede var.ilaçlaın çok büyük etkisi var hemde gerginiz haliyle bende çok sinirliyim aslında şu günlerdde hiçbir lafı kaldıramıyorum herşeye ağlıyorum herşeye kızıyorum etrafımdakilere sabır diliyorum.bana doktor 10 gün sonra kanda test yap dedi 5. gün embriyosu.senin kaçıncı gün

valla kaçıncı gün embriosu bılmıyorum benım bu 3. denemem banada hep 10 gun sonra test verıyorlardı bu sefer 12. gün yap dediler .. hele su beklemek insanın ömründen ömür götürüyor..

ben sadece beş gün rapor aldım yarında iş başı yapacağım bence bu konuyu drla konuş eğer pozitif sonucu alırsan dr çalışmana engel yok derse çalışırsın hemen işden ayrılma derim ama genede sen bilirsin canım:emir_bebek::emir_bebek:[/QUObugün patronla konustum zaten onlar bana süre verecegini söyledi..ben calısmak ıstıyorum cunkı evde cok yıpranıyorum insanları onu bunu kafaya takmaktan..birde tedavim olumsuz sonuclanırsa benim için daha kötü olacak hepten deliririm heralde:37::37::52::52: ben sadece sunu merak ediyorum transfer olduktan sonra ne kadar dinlenmem gerekecek:18:

Back
X