Şubat ayında tüp bebeğe başlayacak arkadaşlar..Hadi birlikte liste yapalım :)

Bilemiyorum ki nedemek istedi uzuntuden sok olmustum soramadim bile . Geldik eve esim ignemi vurdu sarildik agladik. Insallah guzel Allahim yuzumuzu guldurur.

canım benim üzülme bak üzüntü ve stres bizim en büyük düşmanımız bunu unutma herşey güzel olacak allah hepimizin yüzünü güldürecek inş. ben inanıyorum

merhaba kıslarr salı gunu yumurtalarım toplanıyor benımde
ınsallah hepımız hayırlı haberler alırız
hadı hayırlsıı ınsallah. kac gun surdu ılac olayı kacıncı gunde toplanıyor yumurtalar

slm kızlar yarın sabah transferim var hepinizin allah yardımcısı olsun güzel haberlerinizi bekliyorum banada dualarınızda yer vermeyi unutmayın
allah yardımcın olsun ınsallah guzel haberle donersın

uzulme doğal oluncada 1 tane gerekmıyormu..1 tane bil olsa inş. seninle olur:Saruboceq:

Canım öncelikle üzülmeyi bırak. Allah herşeyin hayırlısını versin. Her üzüntün yumurtaların gelişimini durdurabilir aman dikkat et. Dr dediğne gelince dondururuz dememiştir büyük ihtimalle tedaviyi durdurabiliriz yumurtaların gelişmezse demiş olabilir. Bu tabiki benim yorumum tabiki böyle birşey inşallah olmaz. Ama sen tedaviye başlamadan önce senin yumurta sayısına bakarak tedavine başlanmadı mı o nasıl bir doktor. Eğer yumurta sayın yeterli değilse tedavi yumurta sayın düzeldiği dönemde başlanır. Benim bu 4 denemem olacak adetin 2, yada 3. günü gidildiğinde yumurtalarına ve rahim duvarı kalınlığına bakarlar kan verirsin hormon değerlerinde iyyise başlanır. Benim sol da4-5 sağda 5 yumurta vardı tedaviye başlamak için yeterli denildi ve startı verdik. diğer tedavilerimde de aşağı yukarı ilk muayenemde yumurtalarım bu düzeyde idi. rahim duvarı kalınlığım 5,50 mm civarından transfer olduğum gün 13 m ye kadar yükselmişti. İdeal tutunma kalınlığı 8mm-14 mm arası bildiğim kadarı ile. yumurta geliştirici iğnelerinin kaçıncı günündesin buda önemli. Ama EN ÖNEMLİSİ moral stres yapmamaamn. İlk denememde kan ve yumurta takibi yapılırken dr rahim duvar kalınlığı şukaadr yumurtaları sayıyor 4 tane 8mm 3 9 mm 3 tana10,50mm cumaydı hiç unutmuyorum güzel gelişiyor dedi. cumartesi günü moralim çok bozuldu ağladım istem dışı olaylar yüzünden. AAA ne olsun pazartesi cuma günü saydığı 10,50 mmlerden 9 mm yumurtalardan eser yok 6mm 7mm 8 mm yi zor buldu. Hemen dr um neye üzüldün sinirlendin bak yumurtaların gerilemiş dedi. Bu işlerde moral çok önemli morali yüksek tutacaksın yoksa bu ilaçlar da bir işe yaramaz dedi. yavaş gelişince bir günde 3 iğne birden vurundum. AĞLAMAK yok herşeyde bir hayır vardır ağlarsan gelişmiş yumurtalarınıda kaybedersin. moral bozmak yok

Arkadaslar cok sagolun .
Haziran 15 doktorum yumurta rezervimin az oldugunu soyledi bastan da belliydi ama ben ignelerle cok yumurtam cikar sanmistim. Suan tedavimin 4. gunundeyim acaba sayi artarmi yoksa hepsi bu mudur?
Rahim kalinligim iyiymis. Kan degerlerimin hepsi normal cikti onlarda sorun yok. Esimde de sperm azligi ve morfoloji sorunu var . Tamam moralimi bozmamaya calisiyorum ama insanin elinde olmuyorki eve geldim esime sarilip agladiK

sağol bize de ışık tuttun

oyle cok anlıyorum kı senı ıste sınır bosalması oluyor bır yerde ama ıyı ve bebeklı gunlerını dusun hersey guzel olacak allhın ıznıyleolumunekankayizsmile

saol canımmm c.tesı baslamıstım bugun 7.gunum 11.gun toplanıcak canım

Ağlamak çözüm değil canım seni anlıyorum. Benim eşimin sperm sayısı iyi ama morfolojisi düşüktü sağ 4 solda 5 yumurta symış olsalar yumurta toplamada 21 tane yumurta topladılar ilk denememde bunların 15 iyiymiş ozaman mikroenjeksiyon değilde klasik tüp bebk uygulamışlardı sana mikroenjeksiyon yaparlar büyük ihtimalle. Gelişebilir bir tanede olsa yumurtan önemli olanı kaliteli olması bunun içinde moralini bozmaman gerekiyor sevgili arkadaşım. ağlamayı bırakıyorsun üzüntüyü bırakıyorsun biliyorum hiç kolay değil ama bunu yapmak zorundasın. yapmak zorundayız MORAL BOZMAK yok ağlamak yok yumurtan az olabilir ama kaliteli olabilir 20 kalitesi iyi olmayan yumurtadansa 5 kaliteli yumurta iyidir 21 taneden 6-7 tanesi döllendi baksana çok yumurta olması da birşey ifade etmiyor. KALİTELİ olması içinin dolu olması önemli

Insllah arkadasim insallah hersey soyledigin gibi olur ama beni korkutan 21 taneden 6 tane dilleniyorsa 4 taneden kactane dollenir Guzel Allahim yardim eder insallah hepimize. Allah hepinizden razi olsun.

Insllah arkadasim insallah hersey soyledigin gibi olur ama beni korkutan 21 taneden 6 tane dilleniyorsa 4 taneden kactane dollenir Guzel Allahim yardim eder insallah hepimize. Allah hepinizden razi olsun.

o yumurtalar toplanırken olan sayı canım başta toplamda 10 tane bile yoktu ilaçlarla beraber gelişiyorlar canım. Benim anlatmak istediğim sayısı değil kalite olayı. Birde o zaman bize klasik tüp bebek yani spermleri yumurtaların üzerine bırakılarak yapılmıştı. Mikro enjeksiyon olsaydı embriyo sayısı daha iyi olurdu. Sendende de en azından 8-9 yumurta toplanır inşallah içleri de dolu olur ve mikroenjeksiyonla bunların hepsi döllenir hiç belli olmaz. Benim arkadaşım tek yumurta ile dölleme oldu ve tek embriyo ile hamile kaldı hemde ikiz. ama biri gelişimi durdu şimdi kocaman oğlu var. sen ne diyorsun. ben nelere şahit oldum drların hiç ama hiç ümit vermediği bir çift hamile kaldı doğum yaptı hemde üçüz. Mucizeyi deniyoruz hiç ümitlenmeyin bunuda denemedik demeyin diye tedaviye başlıyoruz demişlerdi. bizede neredeyse olmaması tutmaması imkansız demelerine rağmen 3 negatif sonuç aldık. Bütün umutlarımı kaybetmişken çalıştığım işyerim bana yeniden umut oldu tedavi masraflarımı karşılayarak yoksa maddi olarak toparlamayı beklerken. umut oldular. Bir umut hep var canım hiç moralini bozma

Butun kalbimle okadar isteyerek dua ettim ki sana insallah bu sefer seninde yuzun guler . Canim benim.

Haziran 15 sagda 4 solda 5 sayip 21 mi topladilar? Belkide benimde oyle birsey olur ?

Evet ilk muayenede öyle saydılar folikül diyorlar folikül yumurtalarımız oluyor 4 aft 5 aft yazarlar. sonra tedaviye ye karar veriyorlar. Benim sol tüpüm alındığı için soldan tam 12 gelişmiş yumurta sağdanda 3 gelişmiş yumurta toplamışlar geri kalanı da tam gelişmemiş yumurtalardı. Hiç moralini bozma. İğneleri vurdukça gelişiyorlar milimleri ve sayıları senin kanındaki hormon değerlerine göre vurunacağın ilaç ünitelerini belirliyorlar baktılar gelişmesi yavaş 3 gün hem decapeptl vurundum puregon ve menegon vurundum:) bir günde

Butun kalbimle okadar isteyerek dua ettim ki sana insallah bu sefer seninde yuzun guler . Canim benim.

Amin canım hepimizin. Allah herşeyin hayırlısını versin bütün tedavilerimde bunu diyerek başladım. Ve olacak bebeğimin başında onu ayakları üzerinde büyütecek görecek kadar bana ömür verdiyse istedim. Allah hepimiz için hayırlısını versin ve Dualarımızı geri çevirmesin. Ama hiç ümitsizliğe kapılma moralini yüksek tut. Ne güzel seninle ağlayabilen bir eşin var. Öyle vurdumduymaz eşler varki anlatamam. Şanslısın arkadaşım bu şansın bebeğinle tamamlanır inşallah. Olumsuz birşey düşünme tedavin boyunca

Esim dunya iyisidir . Herseyimle o ilgileniyor . Bebekler gibi bakiyor bana . Allah ondan binkere razi olsun.

Evet onlar senin yumurtaların canım endometriyum dediğide rahim duvarın kalınlığı önemli çünkü kalınlığının durumuna göre bebişlerimiz tutunuyor.

onun hakkında bişey demedi sorun yok herşey normal dedi kan testi verdim prolaktin seviyesi sınırdaymış o önemlimi

Esim dunya iyisidir . Herseyimle o ilgileniyor . Bebekler gibi bakiyor bana . Allah ondan binkere razi olsun.

Allah binkere razı olsun valla eşlerimizden. BEnim eşimde dünya tatlısı bir insan. Ve her ikimizinde ikinci evliliği. onunda ilk eşinden çocuğu yok buna rağmen sadece tüp bebek tedavisi ile çocuğumun olabileceğini bilerek evlendi. Çok mükemmel biri. annem bile bana senin gibi birini gelin olarak almazdım demişti şahsen. Annem annemken bunu söyledi. Ona helal olsun seni gerçekten seviyor demişti. Canım benim ya bütün olumsuzluklara rağmen bir günden bir güne üzmedi beni. Normalde bebkler gibi bakar bana hasta olsam ilacımdan çorbaya nane limonuna masajına valla herşeyi yapar canım benim ya. Allah başımızdan onları eksik etmesin. BİZLER ŞANSLIYIZ

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…