Bu konuda katılıyorum haklı söylüyorGerçekten psikolojik olarak kabız yapacaksın kendini. Tuvalete çıkmak olumsuz etki yaratıyor olsa yiyip içmeyi yasaklarlar. Şöyle düşün, kendi kendine hamile kalan insanlar, hamile olduklarının farkında bile olmuyorlar giriyorlar tuvalete. O zaman herkes düşük mü yapıyor
Bunun mantıksız olduğunu biliyorum.Gerçekten psikolojik olarak kabız yapacaksın kendini. Tuvalete çıkmak olumsuz etki yaratıyor olsa yiyip içmeyi yasaklarlar. Şöyle düşün, kendi kendine hamile kalan insanlar, hamile olduklarının farkında bile olmuyorlar giriyorlar tuvalete. O zaman herkes düşük mü yapıyor
Stres yapma kendine. Rahat ol.Korkma Transferden önce tuvalete çıksaydın keske ben transferden önce merkezde söyledim ki kabız olurum çok, hemsire lağman yaptı. Öyle girdim transfere. Tuvalettin gelirse yap,, gelmezse tabiki zorlama ıkınıp ıkınıp durma.
Kuzum gelmezse niye zorliyimStres yapma kendine. Rahat ol.Korkma Transferden önce tuvalete çıksaydın keske ben transferden önce merkezde söyledim ki kabız olurum çok, hemsire lağman yaptı. Öyle girdim transfere. Tuvalettin gelirse yap,, gelmezse tabiki zorlama ıkınıp ıkınıp durma.
Turkiye'de sanirim yaygin degil. Yine de sorayim.Transfere eş sokmuyorlar. Bunu daha önce hiç duymadım
Neyin nerede adabi olacagina olmayacagi konusunda yorumunuzu tuhaf buldum. Sizin icin tuhaf olabilir, oyle ise bu yorumlarinizi kendinize saklayin. Tecrube etmis arkadaslara durumun ne oldugunu ve esle girilip girilmedigini soruyorum. Siz cikmis aradan adap anlatiyorsunuz ki tanimadiginiz birisine. Lutfen adabin tanimadiginiz kisilerle nasil iletisim kurulmasi gerektigi konusunda ozellikle lazim oldugunu unutmayin.Transferde eşin ne işi var zaten arkadaşım Allah aşkına ya. Doğum mu bu. Herşeyin de bir adab_ı var.
Burası yorumlarımızı kendimize sakladığımız bir platform değil ne yazık ki. Umuma açık bir paylaşım alanı ve herkes fikrini beyan etmekte özgür. Küfür yok, hakaret yok. Kaldı ki, yorumum tanıdığım arkadaşımın gönderisinin altında sizinkinin değil.Neyin nerede adabi olacagina olmayacagi konusunda yorumunuzu tuhaf buldum. Sizin icin tuhaf olabilir, oyle ise bu yorumlarinizi kendinize saklayin. Tecrube etmis arkadaslara durumun ne oldugunu ve esle girilip girilmedigini soruyorum. Siz cikmis aradan adap anlatiyorsunuz ki tanimadiginiz birisine. Lutfen adabin tanimadiginiz kisilerle nasil iletisim kurulmasi gerektigi konusunda ozellikle lazim oldugunu unutmayin.
Acik bir platformda herseyin bir adabi var yazmissiniz ama, sordugum konusunun adab disi oldugunu acik ve benim de gorebilecegim sekilde yorumlayarak. Kusura bakmayin, kufur veya hakaret etmemeniz Adabi Muaserete uygun davrandiginiz anlamina gelmez. Embriyo transferine esin girmesi ile doguma girmesi (ki daha buyuk ekip isteyen kanli revanli isler) arasinda bir fark gormuyorum. Benim adabima uygun. Size uygun olmasin.Burası yorumlarımızı kendimize sakladığımız bir platform değil ne yazık ki. Umuma açık bir paylaşım alanı ve herkes fikrini beyan etmekte özgür. Küfür yok, hakaret yok. Kaldı ki, yorumum tanıdığım arkadaşımın gönderisinin altında sizinkinin değil.
Herşeyin bir adab_ı vardır. Bu cümleyi istediğim yerde istediğim şekilde kullanırım. Siz transfere girin önce bir, sonra doğumla arasındaki farkı kendiniz mukayese edersiniz. Bunun ayrımını burda ben yapamam size. Ayrıca, soruyu ilk yönelttiğiniz arkadaşta, ortamın uygun olmadığını ifade etti size cevabında. Üzerine fazla söylenecek söz yok. Sizin adabınıza uyuyorsa elbette sıkıntı değil, dilerim merkeziniz teklifinizi kabul eder ve eşinizle birlikte güzel bir transfer süreci geçirirsiniz. Bol şans.Acik bir platformda herseyin bir adabi var yazmissiniz ama, sordugum konusunun adab disi oldugunu acik ve benim de gorebilecegim sekilde yorumlayarak. Kusura bakmayin, kufur veya hakaret etmemeniz Adabi Muaserete uygun davrandiginiz anlamina gelmez. Embriyo transferine esin girmesi ile doguma girmesi (ki daha buyuk ekip isteyen kanli revanli isler) arasinda bir fark gormuyorum. Benim adabima uygun. Size uygun olmasin.
Amin canım herkes için hayırlısı olsun inşallahAnladım teşekkür ederim hayırlısı olsun hakkınızda insallah
Evet, Atakent Acıbademdeyim...Özel de mi tedavi görüyorsunuz?
Adabın kelime anlamı; usul, yol, yordam kaideleri bütünüdür. Transferde eşinizin yanınızda olması başka bir anlam ifade etmiyor. 'Herşeyin bir adab_ı var' derken; herşeyin bir yolu, yordamı var diye nitelendirmek istedim. Bunun usulsüz, ahlak dışı birşey olduğunu ima etmedim. Şahsi görüşümü belirttim hepsi bu. Gerginlik yaratılmaması konusunda haklısınız. Uzatılmaya değer bir konu değil.Amin canım herkes için hayırlısı olsun inşallah
Evet, Atakent Acıbademdeyim...
Arkadaşlar bu transferdeki adab_ı muaşeret, yok uygun ortam değil olayını ben anlayamadım, ayrıca gerginliği de anlayamadım, sanırım bir gruplaşmada var, hani böyle musluktan damlar gibi de bana laf atılmadan olaya karışır gibi oldum ama bence topicte gerginlik çıkartmayın, burada herkes birşeyler sorar herkes herşeyi bilmek zorunda değil kırıcı olmadan bence cevaplar vermelisiniz, sonucta biz de burda yazılanları okuyoruz germeyin kimseyi gereksiz yere...
Ayrıca hala soruyorum transfere girmiş biri olarak nasıl bir adapsızlık ve uygunsuzluk var ortam da, sonucta genel muayene bile olurken bazen eşlerimiz gelemiyor mu yanımıza, transfer esnasında da neden giremesin?
Konu kapanmıştı zaten.Amin canım herkes için hayırlısı olsun inşallah
Evet, Atakent Acıbademdeyim...
Arkadaşlar bu transferdeki adab_ı muaşeret, yok uygun ortam değil olayını ben anlayamadım, ayrıca gerginliği de anlayamadım, sanırım bir gruplaşmada var, hani böyle musluktan damlar gibi de bana laf atılmadan olaya karışır gibi oldum ama bence topicte gerginlik çıkartmayın, burada herkes birşeyler sorar herkes herşeyi bilmek zorunda değil kırıcı olmadan bence cevaplar vermelisiniz, sonucta biz de burda yazılanları okuyoruz germeyin kimseyi gereksiz yere...
Ayrıca hala soruyorum transfere girmiş biri olarak nasıl bir adapsızlık ve uygunsuzluk var ortam da, sonucta genel muayene bile olurken bazen eşlerimiz gelemiyor mu yanımıza, transfer esnasında da neden giremesin?
Evet özel de oluyorum, doğal transferi bende tam olarak bilmiyorum; transfere kadar ilaç kullanmayacağımın dışında. Hatta folik asit içmeyi bile bıraktım, tüm ilaçlarını kes dediği için. Ücret konusuna gelince 3700 tl sadece transfer ücreti ödeyeceğimi biliyorum şimdilik ekstra birşey çıkmazsa, embriyoglue (yapıştırıcı) önermiştim dr uma cuma günü o konuyu detaylı konuşacağız o da ekstra bir ödenek...Ben size özelde mi tedavi oluyorsunuz demiştim. Doğal transferi merak ettim. Ücreti ilaçlı transferden farklı mı oluyor?
Doğal siklus yapicak yani, senin oluşan yumurtan dollenmis gibi olacak canim, arkadasiminda böyle oldu. Estrofem felan kullanmıyorsunSaol canım
Kimyasal olduğum betaya netleşince dr um ilaçları kes adetin 6/7 günü kontrole gel,doğal transfer yapıcam dedi.. ilaçları kesince zaten 3. Günü adet oldum. Sanırım hiç ilaç vs kullanmayacağım normal spontane gebelik gibi rahim uygun olduğunda embriyoları bırakacak... bakalım görücez ben olan biteni paylaşacağım herkes için bir bilgi olur..
Hahahaha yoook karışmaaaz karışmaaaz
Hayırlısı olsun sağlıkla gelsin inşallahBizzzz geldiiiiiik
Bi tık rahim agzına girerken zorlandılar.
4-5. denemede girildi. Biraz darmış.
Neyseki sağlıkla çok şükür transferimiz oldu.
Odaya girer girmez soldaki ekranda kendisiyle tanıştıkCok hücreleri hali ekrandaydı. Sağda da ultrason vardı.
4 embriyomuzda bizi bekliyordu hastaneye geldiğimizde hatta geriden gelen 5.de varmış.
Ama onun kalitesi için çok iç açıcı olmadığını söylediler.
1 adet , 4aa transferimiz gerceklesti.
3 adet donduruldu.
1’i tekli(4aa) diğer ikisi 2’li(orta kalite) olarak
Şuan hastanedeyim yatıyoruz cocugun basını simdiden sisirdim konusa konusa
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallahMerhaba arkadaşlar
Bende bugün dondurulmuşlarım için gittim sanki ilk defa muayene olcakmışım gibi bir heyecanestroferme başladım 1 hafta sonra kontrol. Çok heyecanlı garip duygular. Rabbim kimseye aratmasın Gönlümüzden geçenleri bize nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?