• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat 2016 tüp bebek tedavisine başlayanlar tecrübelerimizi paylaşalım :)

NedaFarah

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2015
813
514
103
40
Merhaba arkadaşlar,

Ben önce kendi hikayemi anlatayım. Sonrasında hep birlikte bu süreçte birbirimize destek olalım. Bu forumda o kadar güzel arkadaşlıklar gördüm ki inşallah hep birlikte bu zorlu süreci atlatırız diye yeni başlık açmak istedim. Diğer konulardaki arkadaşlarımı da burada görürsem çok mutlu olurum. Herkesi bekliyorum.

Ben kasım ayında kimyasal gebelikle bu sürece dahil oldum. Sonrasında doktorlarla tanıştım ve tüp bebek tedavisine başlamaya karar verdim. İlk doktorum bana yumurta rezerv azlığından bahsetti ve hemen tüp bebek denememiz gerektiğini söyledi. Fakat prosedür gereği bir kez aşılama deneyeceğimizi sonra tüp bebeğe başlayacağımızı söyledi. Ben de tamam dedim. İlaçlarımı aldım. Adet günümü beklemeye başladım. Tabi o arada bir ay boyunca doğum kontrol hapı kullandım. Fsh yüksek olduğundan baskılamamız gerekiyormuş. Bir ay bittikten sonra doktorun yanına gittim. Bu arada daha henüz bişeye başlamamış olmamıza rağmen psikolojim berbattı. O gün bir de kist olduğunu öğrendim ve tabi başlayamadık aşılamaya. Bir ay daha doğum kontrol hapını kullanacağımızı eğer kist gitmezse aspire edeceğini söyledi. Beklemeye başladım. Bu arada aklımda hep zaman kaybettiğim vardı. Eşimle konuşurken acaba bir tüp bebek merkezine gidip direk tüp bebeğe mi başlasak diyorduk. Bir arkadaşımızın vesilesiyle konyada bir doktor bulduk ve hemen görüşmeye gittik. O da zaman kaybetmeye gerek olmadığını ve hemen tüp bebeğe başlamamızı tavsiye etti. Böylece serüvenimiz başlamış oldu. İlk olarak Lucrin daily ile başladık. Bugün ikinci günüm. Haftaya pazartesi randevumuz var. Bakalım sonrasındaki süreci çok bilmiyorum. Tecrübeli arkadaşlar varsa bir sürü sorum olacaktır. Yardımlarınızı bekliyorum. Süreci de birlikte atlatırız. Allahım isteyen herkese bir an önce nasip etsin inşallah :)

tedaviniz hayırlı olsun
bende konyada tedavi düşünüyorum ama şimdi değil hangi doktora gidiyorsun memnun musun hastaneden?

tedaviniz hayırlı olsun
bende konyada tedavi düşünüyorum ama şimdi değil hangi doktora gidiyorsun memnun musun hastaneden?
Çok teşekkür ederim. Sizin de hayırlı olur inşallah. Ben Mehmet Çolakoğluna gidiyorum. Normalde konyada yaşamıyorum. İki arkadaşımda ilk denemekerinde bebek sahibi oldular mehmet hocada biz de onunla başlamak istedik. Çok memnunum çok ilgili biri. Tabi bu işler nasip Allah izin verirse olcak. Ama ben memnun kaldım.

Slm canım bende 3 aydır gidiyorum Mehmet bey e. Geçen ay aşılama oldu negatif sonuçlandı ve bu ay doktor tüp bebeğe geçelim dedi. Benim tedavilerim bitti. Bir hafta önce transfer yapıldı. Şu an beklemedeyim. Yazını okudum. İnşallah tez zamanda bebeklerimize kavuşuruz. :anneadayı:

Ayy çok sevindim hayırlı olsun inşallah bebiş gelmiştir :anneadayı::KK46:sonucunu yazarsan çok sevinirim. Ne kadar kaldı test yapmana?

Oo çok az kalmış ama geçmez tabi senin için :) ben de pazartesi gidicem yeni ilaçlara başlıcaz. Daha bişey yok ama heyecandan ölcem

Canım yaa tahmin edebiliyorum :) inşallah güzel haberi alırsın da bu günleri hatırlayıp gülersin :)

Tedavideyken bu kadar değil di iğne yaptırıp geliyoduk. Şimdi akşama kadar hiç çıkmıyor aklımdan oldu mu olmadı mı.

İnşallah canım sen olumlu düşün olmuştur yani neden olmasın ki bebeğin sana tutunur da kucağına almak için gün sayarsın inşallah :)

Sen hangi ilaçları kullandın bu arada? Nasıl başladı tedavin? özel değilse sorun neydi? Mehmet hoca çok ilgili çok memnun kaldım ben ama tedirginliklerim yok değil tabi ilk olunca bilemiyorum. Güvenim var başarılı bir doktor ama nasip bu işler. Zamanı varsa Allahtan herşey. Sen memnun muydun?

Evet canım çok ilgili samimi geldi bana. Bana iki tane iğne verdi onları kullandım. Merional ve gonal f. Bide hap klomen. On gün kadar bunları kullandım. Sonra choriomon çatlama iğnesini verdi. O yapıldıktan sonra iki gün içinde yumurta toplamaya çağırdılar

Ben de şimdi Lucrini kullanıyorum pazartesi gidince gonalf vardı elimde onları kullanabiliriz dedi hem ona hem de merional başlıcaz sanırım. Choriomon da yazmış o da senin dediğine göre çatlatma iğnesiymiş onu da onlardan sonra kullanıcam sanırım. Aynıymış hemen hemen. Benim normalde dün regl olmam gerekiyordu ama olmadım. Sanırım bu Lucrinin etkisi yüzünden diye tahmin ediyorum. Hiç olmazsan pazartesi görüşürüz demişti. Onu bekliyorum şimdi. Tahmini 10 gün kullanıyorsak iyiymiş. Ben 15 gün sürer diye tahmin ediyordum. Gerçi sen Lucrin kullanmamışsın onunla birlikte herhalde yine 15 günü bulacak gibi. Diğerlerine pazartesi başlıcam çünkü.

Merhaba,tedaviniz hayirli olsun.bende yeni tupbebek surecindan ciktim olumsuz oldu,bu kez konyada denenek istiyoruz bidahaki sefere,bizim sorun esimde tek tuk sperm görülüyor,mehmet colakoglu demissiniz hangi hastanede
Erkek sorunuyla ilgileniyor mu

Bir de ogalutran verdi on günün son beş gününde onu kullandım. Yumurtaların yavaş çalışıyor demişti bana.

Anladım canım evet hafta da çağırıyor ona göre ilaç dozunu değiştirebiliyor.

Çatlama iğnesile 12 13 gün oluyor. Herkeze göre farklı tedavi veriyor dur ondan değişir günler.

Back