Sevgili arkadaşlar , öncelikle hepinize merhabalar. ben kulübe yeni üye oldum , ama üye olmadan önce de hep takip ediyordum forumları. Artık ben de elimden geldiğince deneyimlerimi bildiklerimi ve sorularımı sizlerle paylaşacağım için çok mutluyum.
Öncelikle "kamikaze06" arkadaşıma bir cevap yazmak istiyorum ; ben de maalesef mastitten dertliyim. Göğüs ağrısı -felaket iğne batar gibi bir ağrı- halsizlik ateş gibi şikayetlerle cumartesi pazar günü hep yattım . pazartesi doktora gittiğimde doktor mastit olduğumu söyledi. meme ultrasonuyla da bakıp teyit ettiler. doktor alfasilin (antibiyotik) voltoren tablet(ağrı kesici) ve bir de eczanede yaptırılacak bir sıvı ilaç karışımı verdi. ben 8 satte bir alfasilin kullanıyorum 3 gündür ; bugün göğsümdeki ağrılar ve şişlik geçti. Voltoreni 1 kez kullandım ama kızım (21 günlük) o gece çok ağladı sancısı oldu diye bir daha almadım. Alfasilin de illa ki süte geçiyordur ama kullanmaktan başka çarem yok çünkü göğsüm çok felaket şişmiş ve kızarmıştı , çok sancım vardı , yataktan kalkamıyordum. Doktor verdiğine göre bu antibiyotiği illa ki vardır bir bildiği diyorum. Bebeğimi emzirmeye devam ediyorum ağrım sancım olsa da. doktor mastit iken de emzirebileceğimi söyledi, çünkü mastit zaten bebeğin ağzındaki zaararsız bakterilerin meme ucundaki yaralardan meme içine girmesi ile oluşuyormuş. Mastit kesinlikle hafife alınacak bir konu değil , ilaç kullanımı mutlaka gerekli. bence doktorunuzun verdiği ilacı kullanın. memedeki iltahap ilerlerse sonra cerrahi müdahale ile alıyorlarmış iltahabı ki bu daha kötü bir şey.
Emzirirken mutlaka göğsü ılık su ile yıkayın (emzirmeden önce ve sonra) pomat kullanın. göğsü ıslak bırakmayın. bu göğüs ucu yaraları mastitin başlıca nedeni oluyor.
Bu dertten çeken herkese geçmiş olsun diyorum. umarım bir faydam olmuştur.
sevgiler.