Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
saolasın cnm evet ılık suyla siliyorum vücudunu kafasınıda bir kere yıkadım ama kafası yine yağlı gibi oldu artık göbeğinin düşmesini bekliyorum sabırla.

kızlar benim göğüs uçlarım çok fena oldu ne kadar sürede normale dönüyor acaba bileniniz var mı. göğüs koruyucuyla emziriyorum ama yinede canım acayip yanıyor lansinoh ayva çekirdeği bepanten karbonat hiçbişi fayda etmedi.. bide benim sıpa damaklarıyla ezerek emiyor oyuldu resmen...sizde durumlar ne yara olanlar nasıl geçirdiniz acaba.

cnm TERRAMYCİN göz merhemı var. parmak büyüklüğünde bı merhem.... mucize iksir... dua edeceksın bana.. ucuz bı merhem.. ben tek careyı bunda buldum... lansınoh falan vız geldı.. sadece ıkı sürümde barız gectı.. ama dıkkat et.. emzirmeden önce ılık suyla yıka..

zeytınyagına kulak çöpünü batırıp makatı aralıyorum. ancak o zaman cıkarıyo.. tembellık yapar dıe süreklı yapmak da ıstemıyorum.. su gıbı ısahal olan bebek nasıl yapamaz kı kakayı.. bılen var mı..

kızlar bugün acd3 diye bir vitamine başladık içinde 0.5 ml yazıyor ancak bugün göbeği düşmediği sağlık ocağına gittiğimde dr. 3 damla dedi kfam karıştı şimdi 0.5 ml mi veriyim 3 damlamı siz ne kadar veriyorsunuz

selam arkadaşım ben de oğluma aynı vitamini kullanıyorum. bizim hem bebek doktorumuz hem de aile hekimimiz aynı şeyi söyledi 10 damla dedi. ben her gün 10 damla veriyorum. sizinki neden 3 damla demiş ki. istersen başka bir doktora daha sorun. 1 yaşına kadar kullanılacakmış bu vitamin.

doğum yapan tüm arkadaşlar, hepinizi tebrik ediyorum. geçmiş olsun hepinize, hayırlı olsun bebişleriniz. Allah uzun ömürler nasip etsin inşallah tüm bebişlerimize..biz 1 ayımızı doldurduk 40'ımıza az kaldı hayırlısıyla..biz çok sıkıntı yaşamadık umarım sizler de bu dönemi sıkıntısız yaşarsınız. gaz sancısı ve süt arttırımı için ben her gün milupanın granül rezene çayından 4 bardak içiyorum her yemekten sonra ve yatmadan önce. oğlum da rahat ediyor çok sancılı gaz sıkıntısı yaşamıyoruz Allah'a şükür. bir de bol bol su için sütünüzün gelmesi için. hepinize gaz sancısız, bol sütlü sağlıklı günler diliyorum. fırsat buldukça yazarım.

zeytınyagına kulak çöpünü batırıp makatı aralıyorum. ancak o zaman cıkarıyo.. tembellık yapar dıe süreklı yapmak da ıstemıyorum.. su gıbı ısahal olan bebek nasıl yapamaz kı kakayı.. bılen var mı..

işe yarar mı bilmiyorum ama rezene çayı içmeyi deneyin sütünüzden bebeğinize de geçer bağırsaklarını rahatlatır ya da ıhlamur için bağırsaklarını rahatlatsın bebeğinizin. deneyin belki işe yarar bunlar. olmadı doktorunuzu arayıp bir sorun.

cnm TERRAMYCİN göz merhemı var. parmak büyüklüğünde bı merhem.... mucize iksir... dua edeceksın bana.. ucuz bı merhem.. ben tek careyı bunda buldum... lansınoh falan vız geldı.. sadece ıkı sürümde barız gectı.. ama dıkkat et.. emzirmeden önce ılık suyla yıka..
teşekkür ederim cnm evde varmış hatta ondan denicem :)

selam arkadaşım ben de oğluma aynı vitamini kullanıyorum. bizim hem bebek doktorumuz hem de aile hekimimiz aynı şeyi söyledi 10 damla dedi. ben her gün 10 damla veriyorum. sizinki neden 3 damla demiş ki. istersen başka bir doktora daha sorun. 1 yaşına kadar kullanılacakmış bu vitamin.

bebek dr.u ölçü vermedi benimde hiç sormak aklıma gelmedi. 0,5 mlde 18 damlaya denk geliyo. sağlık ocağındaki 3 damla deyince kafam karıştı. napsam bilemedim bugün 10 damlamı versem acaba başka kullanan yokmu bu vitaminden.

ayni seyi bende yapiyorum qaz oldugu zamanlar bide benimki bezini actktan sonra yapyor kakasnı .kaka yapmanın tenbelligimi olur kız unutuveriyorlarmış bebekler doktor önerdi banada

kızlar göğsümde ağrı var ve geceden beri baş ağrısı ve ateş mevcut. bugün bebeğimi çocuk dr.una götürdük göbeği düşmediği için o mastit olmuşsun augmentın kullanabilirsin dedi ama içinde bebekte mantar ve ishale neden olabilir diyo kullanmak istemiyorum ama ateş ve halsizlikten ölmek üzereyim bütün gece uyuyamadım...bu konuda bilgisi olan varmııııı acil cvp lütfen

Sevgili arkadaşlar , öncelikle hepinize merhabalar. ben kulübe yeni üye oldum , ama üye olmadan önce de hep takip ediyordum forumları. Artık ben de elimden geldiğince deneyimlerimi bildiklerimi ve sorularımı sizlerle paylaşacağım için çok mutluyum.
Öncelikle "kamikaze06" arkadaşıma bir cevap yazmak istiyorum ; ben de maalesef mastitten dertliyim. Göğüs ağrısı -felaket iğne batar gibi bir ağrı- halsizlik ateş gibi şikayetlerle cumartesi pazar günü hep yattım . pazartesi doktora gittiğimde doktor mastit olduğumu söyledi. meme ultrasonuyla da bakıp teyit ettiler. doktor alfasilin (antibiyotik) voltoren tablet(ağrı kesici) ve bir de eczanede yaptırılacak bir sıvı ilaç karışımı verdi. ben 8 satte bir alfasilin kullanıyorum 3 gündür ; bugün göğsümdeki ağrılar ve şişlik geçti. Voltoreni 1 kez kullandım ama kızım (21 günlük) o gece çok ağladı sancısı oldu diye bir daha almadım. Alfasilin de illa ki süte geçiyordur ama kullanmaktan başka çarem yok çünkü göğsüm çok felaket şişmiş ve kızarmıştı , çok sancım vardı , yataktan kalkamıyordum. Doktor verdiğine göre bu antibiyotiği illa ki vardır bir bildiği diyorum. Bebeğimi emzirmeye devam ediyorum ağrım sancım olsa da. doktor mastit iken de emzirebileceğimi söyledi, çünkü mastit zaten bebeğin ağzındaki zaararsız bakterilerin meme ucundaki yaralardan meme içine girmesi ile oluşuyormuş. Mastit kesinlikle hafife alınacak bir konu değil , ilaç kullanımı mutlaka gerekli. bence doktorunuzun verdiği ilacı kullanın. memedeki iltahap ilerlerse sonra cerrahi müdahale ile alıyorlarmış iltahabı ki bu daha kötü bir şey.
Emzirirken mutlaka göğsü ılık su ile yıkayın (emzirmeden önce ve sonra) pomat kullanın. göğsü ıslak bırakmayın. bu göğüs ucu yaraları mastitin başlıca nedeni oluyor.
Bu dertten çeken herkese geçmiş olsun diyorum. umarım bir faydam olmuştur.
sevgiler.

Sevgili arkadaşlar , öncelikle hepinize merhabalar. ben kulübe yeni üye oldum , ama üye olmadan önce de hep takip ediyordum forumları. Artık ben de elimden geldiğince deneyimlerimi bildiklerimi ve sorularımı sizlerle paylaşacağım için çok mutluyum.
Öncelikle "kamikaze06" arkadaşıma bir cevap yazmak istiyorum ; ben de maalesef mastitten dertliyim. Göğüs ağrısı -felaket iğne batar gibi bir ağrı- halsizlik ateş gibi şikayetlerle cumartesi pazar günü hep yattım . pazartesi doktora gittiğimde doktor mastit olduğumu söyledi. meme ultrasonuyla da bakıp teyit ettiler. doktor alfasilin (antibiyotik) voltoren tablet(ağrı kesici) ve bir de eczanede yaptırılacak bir sıvı ilaç karışımı verdi. ben 8 satte bir alfasilin kullanıyorum 3 gündür ; bugün göğsümdeki ağrılar ve şişlik geçti. Voltoreni 1 kez kullandım ama kızım (21 günlük) o gece çok ağladı sancısı oldu diye bir daha almadım. Alfasilin de illa ki süte geçiyordur ama kullanmaktan başka çarem yok çünkü göğsüm çok felaket şişmiş ve kızarmıştı , çok sancım vardı , yataktan kalkamıyordum. Doktor verdiğine göre bu antibiyotiği illa ki vardır bir bildiği diyorum. Bebeğimi emzirmeye devam ediyorum ağrım sancım olsa da. doktor mastit iken de emzirebileceğimi söyledi, çünkü mastit zaten bebeğin ağzındaki zaararsız bakterilerin meme ucundaki yaralardan meme içine girmesi ile oluşuyormuş. Mastit kesinlikle hafife alınacak bir konu değil , ilaç kullanımı mutlaka gerekli. bence doktorunuzun verdiği ilacı kullanın. memedeki iltahap ilerlerse sonra cerrahi müdahale ile alıyorlarmış iltahabı ki bu daha kötü bir şey.
Emzirirken mutlaka göğsü ılık su ile yıkayın (emzirmeden önce ve sonra) pomat kullanın. göğsü ıslak bırakmayın. bu göğüs ucu yaraları mastitin başlıca nedeni oluyor.
Bu dertten çeken herkese geçmiş olsun diyorum. umarım bir faydam olmuştur.
sevgiler.

teşekkür ederim arkadaşım kullanmamak için direndim ama başladım antibiyotiğe malesef ateşim geçti ağrımda hafifledi o da geçecek inş... kızım ishal oldu yalnız antibiyotik dolayısıyla karın ağrısı oluyor huzurlanıyor:(( ama benimde başka çarem kalmadı.. Allah kimseye yaşatmasın cidden çok zor... bütün gece uyuyamamak bir yana ateş öyle bir halsiz bırakıyorki artık bebeğinle ilgilenecek halin kalmıyor. geçmiş olsun sanada cnm

Bizde geçen çarşamba dünyaya gözlerimizi açtık:) gerçi oğlum gözü açık doğdu zaten dünyaya onun açalı çok olmuşmuş ama :) zamanımız dolduğu için epudural sezenyanla doğum yaptım çok rahat geçti kendimi kontrol ettim çok heycan yapmadım güzel atlattım ...ne güzel bir duygu onunla uyumak ,onunla bakışmak, zaman geçirmek ,altını değiştirmek, giydirmek,dayanılmaz bi acı versede emzirmek...göğüs uçlarım çok yara oldu malesef:(

göbeğimiz ne zaman düşcek bakalım...

Kizlar bende 27 Subatta dogum yaptim, tam 40. haftamda normal dogumu beklerken suyum bittigi icin acilen sezeryana alindim. Bebegim 3090 gr, 47 cm dogdu. Iyiyiz cok sükür ama gögüs problemi yasiyorum asiri sütüm geliyor ve uclari hem yara oldu. Bide koltuk altimda kist vardi bende cocukluktan beri o sisti acayip, Persembe günü genel cerraha gidip göstericem, insallah ameliyat felan demez.

arkadaslar tebriz ediyorum herkesi Allah analı babalı düyütsün evlatlarımızı:) benimkide ali günü geldi kontrole gittik doktor geliyo dedi saat öğlen 2 gibi yattık 4 gibi sancım basladı ve aksam 8 de doğum oldu normal doğum :) hayatmdaa yasadığım en güzel andı.anlatmıyorum hatırladıkça içim kıpır kıpır oluyo:) onu özlemişim karnımdayken.bana benziyo hatta benim kopyam .Allahım cokk sükür o artık bizimlee:)

ahhh canım ahh aynı dert bizde de var
bu sorun bebeklerin makat kasları bu dönemdetam gelişmediği için olurmuş
biz de ilk senin gibi yaptık sonra doktor fitil verdi adını yazmayayım
çok çok zorlandığı zamanlar yarım gönderdim makattan daha bezi kapatamadan kakasını yapıyor
istersen doktorunuzla konuşun
ALlah hepimize kolaylık versin
gerçekten zormuş bu süreç
yeni doğum yapan herkesi kutluyorum
bizim 40mız çıkıyor bugün
akıllı sağlıklı merhametlı vatana millete hayırlı evlat yetiştirmek nasip olur umarım

Pazartesi günü 1 aylık olacak benim Yağmurum. Bebeklerinizi dışarıya çıkardınızmı hiç ya da çıkaranlar ne zaman çıkardılar. Biz 20 günlükken parkta 15-20 dk lık bi yürüyüş yaptık ama onun dışında doktor kont. dısında çıkmadık. Artık rahat rahat çıkabilmek istiyorum. Gerçekten çok sıkıcı oluyor insanın psikolojisi bozuluyor ki benim gibi evde bu kadar uzun süre kalmaya alışkın değilseniz.

ahhh canım ahh aynı dert bizde de var
bu sorun bebeklerin makat kasları bu dönemdetam gelişmediği için olurmuş
biz de ilk senin gibi yaptık sonra doktor fitil verdi adını yazmayayım
çok çok zorlandığı zamanlar yarım gönderdim makattan daha bezi kapatamadan kakasını yapıyor
istersen doktorunuzla konuşun
ALlah hepimize kolaylık versin
gerçekten zormuş bu süreç
yeni doğum yapan herkesi kutluyorum
bizim 40mız çıkıyor bugün
akıllı sağlıklı merhametlı vatana millete hayırlı evlat yetiştirmek nasip olur umarım

canım fitilin ismini yazamıyoruz ama baş harfi ve son harfini yazarsan sevinirim

Pazartesi günü 1 aylık olacak benim Yağmurum. Bebeklerinizi dışarıya çıkardınızmı hiç ya da çıkaranlar ne zaman çıkardılar. Biz 20 günlükken parkta 15-20 dk lık bi yürüyüş yaptık ama onun dışında doktor kont. dısında çıkmadık. Artık rahat rahat çıkabilmek istiyorum. Gerçekten çok sıkıcı oluyor insanın psikolojisi bozuluyor ki benim gibi evde bu kadar uzun süre kalmaya alışkın değilseniz.

seninle aynı gün doğum yapmışız bizde pztesi 1 aylık olacağız ben hastane ve sağlık ocağı dışında hiç çıkarmadım. çıkayada korkuyorum açıkçası hasta olacak diye. dışarı çıkmam gerektiğinde ya sütümü sağıp eve bırakıyorum yada mama veriyor annem ilgileniyor o zmanda. bende çok bunalıyorum ama dışarı çıkacak hiç halimde yok :(

Hepinizi çook özledim kızlar ya nasılsınız. Bilgisayar gitti neti de kapattık, deliriyorum burdan uzak kaldım diye. Bugün 40mız doldu yarın mevlütümüz var, komik olacak ama şuan size,mevlüte çağırmaya geldiğim komşumuzdan yazıyorum bunları:):)

Kuzucum ve ben iyiyiz ufak tefek sorunlarımız oluyor eminim sizin de yaşadığınız konulardır ama dertleşemediğimiz için çevremden öğreniyorum.Sağolsun annem hep yanımda yoksa en ufak şeyde işkillenip doktra giderdim:) Neyse kızlar hepinizi çooook öpüyoruz kızımla. Kuzucuklara iyi bakın

Bizde bugun 1. haftamızı dolduruyoruz. Epidural normal oldu ve çok kolay ve çabuktu sancıda çok çekmedim.İlk doğduğu anda göz göze gelmek muhteşem bir duygu :)

seninle aynı gün doğum yapmışız bizde pztesi 1 aylık olacağız ben hastane ve sağlık ocağı dışında hiç çıkarmadım. çıkayada korkuyorum açıkçası hasta olacak diye. dışarı çıkmam gerektiğinde ya sütümü sağıp eve bırakıyorum yada mama veriyor annem ilgileniyor o zmanda. bende çok bunalıyorum ama dışarı çıkacak hiç halimde yok :(

Valla benim annemde kayınvalidemde yanımda değil geldiler 15 gün sonra ikisinide gönderdim kafam rahat olsun diye:) Malum onu böyle yap sunu söyle yap. Kızımla beraberiz Allaha sükürde evde sıkılmak dısında iyiyiz. Valla dayanamadık hafta sonu alışveriş merkezine ilk girişi yaptık biz. Allaha sükür bi sıkıntı olmadı.
Bugün ilk ay kont. gittik. Kızımın herşeyi yolunda gidiyormus maşallah herşey gayet güzel. Fakat sonrasında sağlık ocagında ası yaptırdık oyuzden midir bilmem biraz huzursuz. İnşallah ateş falan olmadan atlatırız bu geceyi umarım sizlerde...

Back
X