- 25 Ocak 2017
- 101
- 20
- 98
- 44
- Konu Sahibi morpapatyam
-
merhaba günaydın bu süreç biter değil mi sanırım depresyona giriyorummerhaba çok özür dilerim rahatsız ediyorum nasıl bir diyet uyguladınız
herkeze mrb.yaklaşık 3 aydır subakut troid rahatsızlığından dolayı kortızon kullanıyorum.halada hastalığı yenebilmiş değil.bu hastalığı daha önce yaşamış arkadaşların gerek yemek içmek konusunda gerek alternatif bitkisel tedavileri konusunda gerekse hastalığın seyri konusunda bilgilerinden faydalanmak istiyorum.şimdiden teşekkür ederim
merhaba şuan bu hastalığı geçiriyorum inşallah iyisinizdir tedaviniz kaç ay sürdüherkeze mrb.yaklaşık 3 aydır subakut troid rahatsızlığından dolayı kortızon kullanıyorum.halada hastalığı yenebilmiş değil.bu hastalığı daha önce yaşamış arkadaşların gerek yemek içmek konusunda gerek alternatif bitkisel tedavileri konusunda gerekse hastalığın seyri konusunda bilgilerinden faydalanmak istiyorum.şimdiden teşekkür ederim
nejla hanım merhaba inşallah iyileşmişsinizdir tedaviniz kaç ay sürdü ben şuan bu hastalığı geçiriyorumBende şuan bu hastalıkla mücadele ediyorum var mı bilgisi olan ne yemeli ya da ne yememeliyim nasıl bir hastalık en kolay nasıl atlatabilirim
merhaba geçmiş olsun benim durumuma çok benziyorsunuz ben de kortizon kullanıyorum azaltılmıştı ama tekrar pik yaptı ve hoca tekrar doz yükseltti ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN SİZ NASILSINIZ ŞİMDİmerhabalar.malesef mart hatta şubattan beri bende bu hastalıkla boğuşuyorum.ilk olarak boğaz ağrısı yemek yerken ağrı ile başladı.pandeminin ilk günleri gidemedim tabi ki. nisanda kbb ye gittim boğaz ve kulakta bir problem olmadığı tiroid olabileceğini söyledi.ultrason çekildi ve nodül çıktı.bulunduğumuz yerde endokrin uzmanı olmadığı için dahiliyeye gönderdi.tahliller ardından tiroid bezi iltihabı teşhis kondu.sadece aspirin verdi doktor.kontrole gidene kadar ağrı arttığı için kortizon tedavisi dedi.kortizon deyince korktum tabi doktor değiştirdim. o da aynı tedaviyi önerdi.başladım kortizona 32 mg ile.1 haftadan sonra azaltmaya başladım.ağrılarım hafiflemişti.ama azaltınca kortizonu,arttı ağrılar. doktor tekrar artırdı tabi.ben artırdıkça ağrı arttı ve ben başka bir şehirde endokrin uzmanına gittim.artık haşimatosunuz ve subakut iyileşmiş kortizonu bırakıcaz dedi.ve azaltarak bitirene kadar 3 ay kortizon kullanmış oldum.malesef ağrılarım hala devam ediyordu.doktor da ısrarla haşimato ağrı yapmaz diyordu.ve ben tekrar kbb uzmanına gittim.tekrar bi problem yok dendi.ağrılar şiddetlenmeye devam ediyordu. kortizon bitti ve ben günde 5 ağrı kesici ile yaşamaya başladım.kime gitsem bir problem yok dendi.ağrılarım şiddetlendi.marttaki ağrılar ağrı değilmiş.uykularım delik deşik.10 gün önce yeni bir doktora gittim dahiliye tekrar.yapılan kan tahlilleri ile tekrar subakut tiroid olduğumu söyledi.ve ben şuan 10 gündür kortizona başladım.ilk bi kaç gün sanki hafiflemiş gibiydi. ama şuan boğazım,dişlerim,başım, çenem, kulaklarım,tüm kafam ağrı içinde.çok zor yemek yiyorum. bu sefer bir de halsizlik var.yatırıyor sürekli.
kortizon kullanıp da benim gibi sonuç alamamış olanınız var mı?
gerçekten çok yoruldum.ağrı kesicilerle bile sıfırlanmıyor ağrı.
ne yapacağımı nereye gideceğimi şaşırdım(
Şu yaşadıklarınızı şimdi yaşayıp hastaneye gitseniz direk korona derler. Allah şifa versin, tekrar yaşatmasınSize de çok geçmiş olsun. Benim hastalığım ilk önce boğaz ağrısı ile başladı. İlk önce boğaz ultrasonu çekildi ve troidlerin iltihaplı olduğu söylendi. Fakat kan tahlillerim ilk etapta iyiydi. Doktor 10 günlük kortizon verdi. Sonrasında da ağrı kesici. Ne olduysa kortizon bitip, o ağrı kesici aldığım dönemde başladı. Bir ay kadar sürdü bu dönem. Bazı sebeplerden doktora da gidemedim o sıra. Sadece ağrı kesici içtiğimde rahatsizligim birkaç saatliğine hafifliyordu. Yüksek ateş, ateşliyken aşırı üşüme (Yazın sıcağında tir tir titriyordum), kas eklem ağrısı, anormal bir terleme, mide bulantısı, koku hassasiyeti, nefes nefese kalma, halsizlik... Ne ararsanız artıkÜç haftada 6 kilo zayıflamtım. Doktora gidip tahliller sonucu hipertiroidi geliştiğini öğrendim. Vücutta ki CRP düzeyi 163 tü. Sonra tekrar tedaviye başladık. Tabi tedavi sırasında, hastalığın seyri olarak bir miktar hipotroidi gelişti. Ama o da geçti çok şükür
Geçmiş olsun ben de aynı rahatsızlığı geçiriyorum 15 gündür. Brufenle idare etmeye çalıştım ama olmadı doktor bugün kortizon başladı. Siz nasıl oldunuz bir gelişme var mıMerhaba bende bu hastalığı geçiriyorum şu an korkunç bir göğüs ağrısı dokununca acıyo etlerim boyun ağrısı şişmiş nodüller henüz kortizon vermedi doktor crp 7 sedimentasyon 80 çıktı ne olur şifa bulan bir arkadaşım yardım etsin onda da göğüs ağrısı( memenin üstü boynun altı dekolte denen bölüm) boyun omuz ağrısı oldu mu ne zaman geçecek:8
Merhaba çok geçmiş olsun umarım bitip gitmiştir artık. Ben de bu hastalıkla mücadele ediyorum. Bugün kortizon yazdı doktor yarın başarım dedim inşallah hata etmiyorumdur. Kortizon ateşi hemen düşrüyor mu acaba ben biraz gecem kötü geçer diye korktum akşamı da brufenle atlatayım diyeCok gecmis olsun. Ben de şuan kortizon tedavisi goruyorum 24 mg ile basladi doktorum. Cuma gunu azaltip 16 mg a gecicem . Insallah artmaz benim de agrilarim. Suan bogaz cene dis bas agrim yok ancak hala halsizim belki ilac da yapiyordur bilmiyorum. Bir de mesela yemek yerken cignemekten yoruluyorum sanki yanaklarim agriyo yemek yerken. Acaba o da mi bundan
Sibel hanım çok geçmiş olsun umarım bitip gitmiştir. Ben de 15 gündür çekiyorum emzirdiğim için brufenle idare etmeye çalıştım ama kan değerleri çok kötü gelince doktor kortizon yazdı. İlk hafta 48 mg la başlatıp kadmeli düşecek. Bugün eve gelmem akşamı bulunca başlamak istemedim inşallah hata yapmamışımdır. Gece nasıl geçecek diye kendime güvenemdim. Yarın sabah başlayacağım. Kortizon başlar başlamaz ateşi ve ağrıyı hemen kesiyor mu acabamerhaba çok geçmiş olsun ben de sizin gibi ağır geçiriyorum malesef tedavi aynı inşallah atlatacağız moralimizi yüksek tutmak çok önemli
Ağrılarım geçti Sadece uzun süre sabah akşam antienflamatuvar ilaç kullandım. boynumdaki şişlik solda yoğunken sağa geçti. Tahlil yaptırdım bugün doktora gidicem crp 18.4 e yükselmiş tsh düşmüş t4 yükselmiş hipotiroid gelişti sanırım geceleri fazla terliyorum ve halsizim halaGeçmiş olsun ben de aynı rahatsızlığı geçiriyorum 15 gündür. Brufenle idare etmeye çalıştım ama olmadı doktor bugün kortizon başladı. Siz nasıl oldunuz bir gelişme var mı
Hepsi oldu arkadasım cokk geçmiş olsun. Bı ara göğüs kısmındaki ağrıdan kalp mi acaba diye düşündüm. 3-5 ay sürüyor ama kortizon başlarsa doktorunuz süreç kısalır.Merhaba bende bu hastalığı geçiriyorum şu an korkunç bir göğüs ağrısı dokununca acıyo etlerim boyun ağrısı şişmiş nodüller henüz kortizon vermedi doktor crp 7 sedimentasyon 80 çıktı ne olur şifa bulan bir arkadaşım yardım etsin onda da göğüs ağrısı( memenin üstü boynun altı dekolte denen bölüm) boyun omuz ağrısı oldu mu ne zaman geçecek:8
Sibel hanım çok geçmiş olsun umarım bitip gitmiştir. Ben de 15 gündür çekiyorum emzirdiğim için brufenle idare etmeye çalıştım ama kan değerleri çok kötü gelince doktor kortizon yazdı. İlk hafta 48 mg la başlatıp kadmeli düşecek. Bugün eve gelmem akşamı bulunca başlamak istemedim inşallah hata yapmamışımdır. Gece nasıl geçecek diye kendime güvenemdim. Yarın sabah başlayacağım. Kortizon başlar başlamaz ateşi ve ağrıyı hemen kesiyor mu ac
Nasıl oldunuz acaba? Kusura bakmayın. Mesajları yeni gördüm. Kortizon başlar baslamaz birkaç saat içinde ateşim ağrım hepsi geçmişti çok şükür. Süreçle ilgili sorunlarınız olursa sorun cevaplarım.Sibel hanım çok geçmiş olsun umarım bitip gitmiştir. Ben de 15 gündür çekiyorum emzirdiğim için brufenle idare etmeye çalıştım ama kan değerleri çok kötü gelince doktor kortizon yazdı. İlk hafta 48 mg la başlatıp kadmeli düşecek. Bugün eve gelmem akşamı bulunca başlamak istemedim inşallah hata yapmamışımdır. Gece nasıl geçecek diye kendime güvenemdim. Yarın sabah başlayacağım. Kortizon başlar başlamaz ateşi ve ağrıyı hemen kesiyor mu acaba
Çok teşekkür ederimL lifeblackwinter merhaba. Okudum yazdıklarını. İyileşmiş olmana çok sevindim :)
Merhaba, ben ocak ayının 5 inde hastalandım size surecle ilgili bilgi vereyım.boyun kaslarında tutulma tipi agrı oldu 3. Gun dr bir arkadaşıma gittim (kbb) ). EMerhaba bende bu hastalığı geçiriyorum şu an korkunç bir göğüs ağrısı dokununca acıyo etlerim boyun ağrısı şişmiş nodüller henüz kortizon vermedi doktor crp 7 sedimentasyon 80 çıktı ne olur şifa bulan bir arkadaşım yardım etsin onda da göğüs ağrısı( memenin üstü boynun altı dekolte denen bölüm) boyun omuz ağrısı oldu mu ne zaman geçecek:8
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?