- 11 Eylül 2020
- 19
- 4
- 1
- 42
- Konu Sahibi morpapatyam
-
merhaba çok geçmiş olsun kortizon tedavisi mi kullandınız ne kadar sürede geçti rahatsızlığpınız şuan ben de geçiriyorumSize de çok geçmiş olsun. Benim hastalığım ilk önce boğaz ağrısı ile başladı. İlk önce boğaz ultrasonu çekildi ve troidlerin iltihaplı olduğu söylendi. Fakat kan tahlillerim ilk etapta iyiydi. Doktor 10 günlük kortizon verdi. Sonrasında da ağrı kesici. Ne olduysa kortizon bitip, o ağrı kesici aldığım dönemde başladı. Bir ay kadar sürdü bu dönem. Bazı sebeplerden doktora da gidemedim o sıra. Sadece ağrı kesici içtiğimde rahatsizligim birkaç saatliğine hafifliyordu. Yüksek ateş, ateşliyken aşırı üşüme (Yazın sıcağında tir tir titriyordum), kas eklem ağrısı, anormal bir terleme, mide bulantısı, koku hassasiyeti, nefes nefese kalma, halsizlik... Ne ararsanız artıkÜç haftada 6 kilo zayıflamtım. Doktora gidip tahliller sonucu hipertiroidi geliştiğini öğrendim. Vücutta ki CRP düzeyi 163 tü. Sonra tekrar tedaviye başladık. Tabi tedavi sırasında, hastalığın seyri olarak bir miktar hipotroidi gelişti. Ama o da geçti çok şükür
Sizede çok geçmiş olsun. iyileşmem ortalama beş ayımı aldı.merhaba geçmiş olsun ben de sizin gibi ağır geçiriyorum iyileşmeniz ne kadar süre aldı
merhaba cevap için çok teşekkür ederim ben şuan hastalık dönemindeyim rica etsem önerilerinzi vara yazabilir misniz ilaç kullanıyorum tuz ve şeker tüketmemeye çalışıyorumSizede çok geçmiş olsun. iyileşmem ortalama beş ayımı aldı.
merhaba size de çok geçmiş olsun malesef ben kortizon kullanıyorum şuan moralimizi yüksek tutmak gerekiyor akşamları çok halsizlik oluyor beni kimsenin anlamdığını düşünüyorumMerhaba ben de temmuz başından beri cekiyorum hastalıgi. Cok sagolsun ferb arkadasimiz bana da cok yardimci oldu bilgilendirdi hep. Benim de once sag tiroidde basladi once epey bi gitmedim doktora pandemiden dolayi. Sonra agri ceneme kulagima vurunca gittim oyle anlasildi subakut tiroidit oldugu. Ancak endokrin doktoru tahlillerimin cok bozuk olmadigini soyleyip ilac vermedi.arada atesim yukseliyor gibi oluyordu. Ağrim oldukca parol ictim.Sonra sag taraf iyilesir gibi oldu bi anda sol tarafta basladi ama sag taraftakinin agrisi agri degilmis dedirtti. Sag taraftayken 2 ay kadar surdu toplam bir iki kez parol alma geregi duymustum. Suan ise gubde 3 4 kez alsam anca idare edecek ama ben emzirdigim icin dayanmaya calisiyorum agrinin ve atesin arttigi aksam saatlerinde almaya calisiyorum. Ne zaman gececek hic bir fikrim yok iki cocuk online dersler ve bu agri... oturup agliyorum bazen
MERHABA sizin şikayetlerinizin hepsi vardı bende diş çekilmesi bile ,kulak çene ağrısı ben kortizon kullanıyorum çok geçmiş olsun crp değeri baktırmanız ve troidlerinize baktırmanız gerekiyorCok gecmis olsun size de. Dediginiz gibi moral onemli insallah gececek allah dermansiz vermesin. Ben de en kisa zamanda tahlillerimi yeniletecegim belki de artik benim de kullanmam gereklidir. Belirtilerinde yazmiyor ama benim başım bile cok agriyor. Kulak cene bogazin yaninda basimda agrimaya basladi.
MERHABA sizin şikayetlerinizin hepsi vardı bende diş çekilmesi bile ,kulak çene ağrısı ben kortizon kullanıyorum çok geçmiş olsun crp değeri baktırmanız ve troidlerinize baktırmanız gerekiyor
EVET BAŞ ağrısı çok oluyordu,öyle bir ağrı ki sanki dört tane demirin içinde kafamı sıkıştırıyorlar ALLAHIM cil şifa versin benim de sağ ile başladı sola geçtiCok tesekkur ederim 1 ay kadar once ilk teshis edilirken yaptilar testleri crp 4 sedimantasyon 60 cikti. Suan ne durumda bilmiyorum o zaman hastaligim sag taraftaydi 2 haftadir falan sola gecti. Ama daha agir gecti. En kisa zamanda tahlillerimi yeniletmem gerekiyor sanirim. Malesef bulundugum ilcede endokrin yok. Ilde de randevu cok zor alınıyor. Sizde baş agrısı oluyormuydu peki? Bazen alnım cıkacak gibi ağrıyor anlamadim o da mi bundan
rica ederim siz de sağolunCok sagolun hepimize acil sifalar olsun insallah.
merhaba AYŞE HANIM SİZ MİSNİZ ben mesajınızı okudum ama tekrar bulamadım buraya yabancıyım biraz bende memnun oldum çok geömiş olsun sormak istediğiniz bir şey varsa tekrar yazabilir misni,zCok gecmis olsun size de. Dediginiz gibi moral onemli insallah gececek allah dermansiz vermesin. Ben de en kisa zamanda tahlillerimi yeniletecegim belki de artik benim de kullanmam gereklidir. Belirtilerinde yazmiyor ama benim başım bile cok agriyor. Kulak cene bogazin yaninda basimda agrimaya basladi.
günaydın 5 ay içinde kortizon ne kadar kullandınız bir de çalışıyor muydunuz rica etsem yazabilir misniz özel bir beslenme uyguladınız mımerhaba cevap için çok teşekkür ederim ben şuan hastalık dönemindeyim rica etsem önerilerinzi vara yazabilir misniz ilaç kullanıyorum tuz ve şeker tüketmemeye çalışıyorum
merhaba çok özür dilerim rahatsız ediyorum nasıl bir diyet uyguladınızL lifeblackwinter iyi akşamlar. Sorularına tane tane cevap vermeye çalışacağım.
1. Kanser şüphesi belirtilerden ziyade USG görüntüsünden. İltihaplı troidin görüntüsü aynı kanserli doku gibi şekli bozuk olduğu için karıştırılabiliyormuş.
2. Ateş hastalık başladıktan bir buçuk ay sonra başladı. Benim tam iyileşmem beş ayı buldu. İlk önce geceleri uykumdan uyandıran çene kulak ağrısı ile başladı. Genel durumum iyiydi o zaman. Bir ay kadar böyle bir dönem oldu. Sonra gittiğim endokrinolog bir kuru kortizon verdi. Hastalık süreci hakkında sağlıklı bir bilgi vermedi. İlacı kullanır kullanmaz zıpkın gibi oldum. Ağrım falan kalmadı. İlaç bitti. Doktor istersen bir kutu daha kullan, istersen ağrı kesici kullan dedi. Bende ağrım olursa ağrı kesici kullanırım dedim. O sıra tatile gittik. Bende hafif mide bulantısı, terleme, ateş, üşüme, halsizlik, iştahsızlık başladı. Eve döndüğümde kortizonun etkisiyle verdiğim kilolar gitmişti. Ondan sonraki 15 gün korkunçtu. Eşimde yoktu, yalnızdım evde. Doktora da gidemedim. Nasıl anlatılır bilmem ki yaşadıklarım. Şöyle soyleyeyim. Diyelim ki sen bir sobasın ve sürekli sana odun atıyorlar ve sürekli hararetle çalışıyorsun. Vücudum öyleydi. Kalp çarpıntısı, nefes nefese kalmalar, bitmek tükenmeyen bir terleme, sürekli bir yorgunluk hali, ateş, titreme, üşüme ( aylardan Ağustos) , mide bulantısı, koku hassasiyeti( iki yaşındaki oğlumun mamalarından, ten kokusundan tiksiniyordum), yutkunamama, lokmanların boğazımda takılma hissi ve çok hızlı kilo kaybı. Bu süreçte iyi bir doktor buldum ve eşim geldikten sonra ona gittik.
3. Boğaz enfeksiyonundan sonra bu hastalık gelişir diye bir bilgi var ama ispatlamış değil. Boğazımda sıklıkla bir enfeksiyon durumu oluyor bende. Ama ondan mı oldu tam bilemiyorum.
Yine sorun olursa yine cevaplarım :)
Estağfurullah ne rahatsızlığı :) Ben kortizon kullandığım ve sonrasındaki 15 gün sıfır tuzsuz beslendim. Hiç paketli hazır gıda tüketmedim. Salça, hazır, konserve ürünler dahil. Ekmeği tuzsuz yedim. Un şeker de tüketmedim. Ve deniz balığı da yasaktı. İçindeki sodyumdan ötürü. Zeytin ve peynirin tuzunu tam çıkartarak tükettim. Ne yediniz derseniz; Sebze, az meyve, et, süt, yumurta, peynir, zeytin, ev yoğurdu, bulgur, tuzsuz tam buğday ekmeği, fındık, ceviz, hurma gibi şeyler.merhaba çok özür dilerim rahatsız ediyorum nasıl bir diyet uyguladınız
merhaba çok özür dilerim rahatsız ediyorum nasıl bir diyet uyguladınız
Hastalığın başında 10 gün kadar kullandım. Sonra bitti diye bıraktım. Sonra tekrar rahatsızlandıktan sonra hemen doktora gidemedim. Tekrar doktora gittiğimde artık çok kotüydüm. Sonra iki ay kadar kullandım kortizonu. Beslenmem gerçekten çok özeldi. Evlerden ırakgünaydın 5 ay içinde kortizon ne kadar kullandınız bir de çalışıyor muydunuz rica etsem yazabilir misniz özel bir beslenme uyguladınız mı
Estağfurullah ne rahatsızlığı :) Ben kortizon kullandığım ve sonrasındaki 15 gün sıfır tuzsuz beslendim. Hiç paketli hazır gıda tüketmedim. Salça, hazır, konserve ürünler dahil. Ekmeği tuzsuz yedim. Un şeker de tüketmedim. Ve deniz balığı da yasaktı. İçindeki sodyumdan ötürü. Zeytin ve peynirin tuzunu tam çıkartarak tükettim. Ne yediniz derseniz; Sebze, az meyve, et, süt, yumurta, peynir, zeytin, ev yoğurdu, bulgur, tuzsuz tam buğday ekmeği, fındık, ceviz, hurma gibi şeyler.
[GÜNAYDIN çok ama çok teşekkür ederim morale çok ihtiyacım var moral buldum ALLAH RAZI OLSUN
merhaba kortizon kaç miligram kullanıyordunuz hatırlıyor musnuz doktorum dozumu yükseltti moralim çok bozuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?