• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi şu uyku konusunda suç bendemi?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

reyyan07

gül
Kayıtlı Üye
2 Mart 2009
430
2
96
38
Antalya
arkadaşlar kızım 17 aylık hala emiyor ve inanılmaz düzensiz uyku düzeni var..gece 3te uyuyor o saate kadar koşuyor öğlen 12de kalkıyor...genelde öğle uykusuna yatıyor öğlen uyutmazsam kendi sızıp kalıyor..bazen deniyorum erken kaldırıyorum çok huzursuz oluyor ve hemen uyuyor ağlayarak.yada oayalar uyutmasam akşam 9gibi uyuyor 11de kalkıp yine aynı düzen devam ediyor..

eşimlede aramız bozuluyor senin yüzünden diye kızıyor ama daha napayım uyku ilacımı vereyim uyumuyor uyumuyor..ve kendi uyumayı bilmiyor memeyle uyuyor hala üff işin içinden çıkamıyorum..varmı böyle olan çocuğu??

var bacım öncelikle bunun tamamen benimle alakası yok ben normalde uykuyu çok seven biriyim kızım 19 aylık ama 19 aydır şaftım kaydı ilk 15 ay hiç uyumadı doğru dürüst kocanda alem sen istemezmisin kızın uyusun sende yat dinlen uykusuz bebek çok zor biz neler neler denedik erken uyutuyorum karartıyorum her yeri sallıyorum dalana kadar bi uyanıyor 2 de bi daha asla uyumuyor salla salla sabah 7 den sonra başta bende çok bunalım yaptım ama alıştım sağlığı yerinde olsun da eşimle bakıyoruz benim 2 annemde yani k.valdm çok yardımcım sağolsunlar
bize dr sorduk 5 yaşına kadar sürer bu böle dedi daha çok varrrr :))

bizim sorunumuz uykusuzluk değil çok uyumak çok uyuyunca haliyle gece uyumuyor..bugün 10da kalktı baya erken oldu bizim için normalde 12-1gibi kalkar bide öğlen uyuyor bu sefer gece uyumuyor..
sabah uykusunu 9a çekebilsem belki daha düzenli olabilir.kendi uyuyabilse ah nerdee.sanırım bunun için biraz geç kaldık sanırım..
çocuk resmen parmağında oynatıyor bizi.

Canım bence sen yılmadan erken kaldırmaya devam et. Bebekler çabuk alışır düzene. 1 hafta çekersin belki zorluğunu ama düzelmeye başlar inşallah. Benim yeğenimde öyleydi. gece 12-1 den aşağı uyumazdı sabahta 10 -11 gibi kalkardı. O kadar söylememe rağmen yenge kendi bildiğini okudu. Daha yeni düzeliyo. Erken yatır diye diye dilimizde tüy bitti. Şimdi gece 11 gibi yatıyormuş sabahta 9-10 gibi kalkıyormuş. Gündüz 1 kez uyuyormuş.
Sende hergün 30 dk fialn erkene çeke çeke erken yatırmaya çalışabilirsin. Tam gelişme çağı. Akşam 22:00 ile 02:00 arası büyüme hormonunun en çok salgılandığı saatlermiş.
Bende uykusuzluktan şikayetçiyim. Kızım 1 yaşında hala gece çok kalkıyor.
Ayrıca bu senin suçun değil ki. Kim isterki bebeği gece 3lerde yatsın.
Seni başka topiklerden de hatırlıyorum. Kızımın iştahsızlığına çare ararken senin kızınında zayıf olduğunu görmüştüm. İnşallah iyi gidiyordur herşey.

Canım bence sen yılmadan erken kaldırmaya devam et. Bebekler çabuk alışır düzene. 1 hafta çekersin belki zorluğunu ama düzelmeye başlar inşallah. Benim yeğenimde öyleydi. gece 12-1 den aşağı uyumazdı sabahta 10 -11 gibi kalkardı. O kadar söylememe rağmen yenge kendi bildiğini okudu. Daha yeni düzeliyo. Erken yatır diye diye dilimizde tüy bitti. Şimdi gece 11 gibi yatıyormuş sabahta 9-10 gibi kalkıyormuş. Gündüz 1 kez uyuyormuş.
Sende hergün 30 dk fialn erkene çeke çeke erken yatırmaya çalışabilirsin. Tam gelişme çağı. Akşam 22:00 ile 02:00 arası büyüme hormonunun en çok salgılandığı saatlermiş.
Bende uykusuzluktan şikayetçiyim. Kızım 1 yaşında hala gece çok kalkıyor.
Ayrıca bu senin suçun değil ki. Kim isterki bebeği gece 3lerde yatsın.
Seni başka topiklerden de hatırlıyorum. Kızımın iştahsızlığına çare ararken senin kızınında zayıf olduğunu görmüştüm. İnşallah iyi gidiyordur herşey.

iştahsızlık problemini aştık gibi yani artık daha ii..şu uykuyuda halletsek tam süper olacak..kendimi suçluyorum çok acaba bendemi hata diye..düzen kuramadım eşimin işinden dolayı haftasonları annemde kalıyorum hafta içi oturan düzen hoop tekrar bozuluor plak herhafta başa sarıyor.annemlerde kıyamıyor ağlatma emsin diye bugün iyice çileden çıktım erken kalktı yani 10da normalde daha geç oluyor.
kahvaltı etmedi yemek vakti geldi yemiyeceğim emeceğim diye
ağladı inat ettim annemin söylediklerinede aldırmadım memeyi bantladım.yemeğini yiyinceye kadar ağladı sonra sakinleşince yedi uyudu şimdi.bu hafta sıkıcam dişimi en ufak konularda esiri oluyoruz hanımefendinin.bugidişle onun etrafında dönecek dünya..

iştahsızlık problemini aştık gibi yani artık daha ii..şu uykuyuda halletsek tam süper olacak..kendimi suçluyorum çok acaba bendemi hata diye..düzen kuramadım eşimin işinden dolayı haftasonları annemde kalıyorum hafta içi oturan düzen hoop tekrar bozuluor plak herhafta başa sarıyor.annemlerde kıyamıyor ağlatma emsin diye bugün iyice çileden çıktım erken kalktı yani 10da normalde daha geç oluyor.
kahvaltı etmedi yemek vakti geldi yemiyeceğim emeceğim diye
ağladı inat ettim annemin söylediklerinede aldırmadım memeyi bantladım.yemeğini yiyinceye kadar ağladı sonra sakinleşince yedi uyudu şimdi.bu hafta sıkıcam dişimi en ufak konularda esiri oluyoruz hanımefendinin.bugidişle onun etrafında dönecek dünya..

Canım annenlerde kalman iyi olmadı işte. Ama madem mecbur kalıyorsun o zaman annenler sana uyacaklar. Şimdi onlar kıyamıyorlardır torunlarına ama bi şekilde düzelmesi lazım artık.
Dediğin gibi sık dişini 1 hafta. Sakın pes etmeden devam et. İnşallah kısa zaman sonra da uykusu düzene girer ve sende çooook mutlu olursun. İştahı için sevindim. Bizde az önce 1 yaş aşımızı olup geldik. ay başından beri gram almamış yine. OFFF şöyle ayda 300-400 gr aldığını görürmüyüm acaba:sm_confused:

biz minadexle aştık sorunumuzu ve hastalıktan çıktığında kullandık o ay 1kilo aldı..kafana takma çünkü takınca insan ister istemez sıkıştırıyor çocuğu..önüne koyuyorum yemeğini kendi yiyor yemeğini kendi yiyince cesareti geldi az yiyor ama genelde öğün atlamıyor..kaç kilo seninki??
eşim aradı pazar günü geliyormuş artık evimde düzeni kurarım inşallah..

Dün tartıldı işte üstü başı bezi derken 9,250 gr geldi. Bazen iyi yiyor ama bağırsaklar iyi çalışıyor heralde yediği herşey çıkıyor kakayla. 3 ana öğün yedirmeye çalışıyorum günlük 3- 4 kez kaka yapıyor. Acaba bu yüzdenmi kilo tutmuyor bu çocuk anlamadım gitti.bilmiyorumkismile
Minadex i reçetesiz alabiliyoruz demi. Önümüz kış bende mi versem acaba.

bence az değil kilosu benimki 1 yaşında 7650ydi şimdide 10 kilo falan.sıkıntı yapma ben kilosunu takmıyorum.ben küçükken aynı kızım gibi çok zayıfmışım kuzenimde tombiş annem hep özenirmiş şimdi ben zayıfım o yine kilo problemi yaşıyor.işte benimde manken gibi kızım olurkaydirigubbakcemile3 boy önemli benim için boyu uzamazsa takıyorum ama oda çok şükür iyi.minadex i kullan bence reçetesiz ben çoooook faydasını gördüm.ama şimdi tükürüyor içmiyor.biraz ara vereyim yine başlarım..

Çok sağol canım yardımın için. Konun uykudan çıkıp benim kızın kilosuna kaydı kusura bakma. minadexi alıcam hemen. İnşallah sende uyku sorununu çözersin. Gelişmeleri yazarsan takip ederim. Kolay gelsin.

uykuyla ilgili gelişmeleri yazayım 12de yattı 11 de kalktı şimdi öğle uykusuna yattı bugün daha erken yatırıcam yavaş yavaş erken yatmaya alışıcak.geçen gece uyumadığı için çılgına dönmüştümde bugün daha iyiyim.biyerde bi yazı okudum çocuklar kaçta yatarsa yatsın 7buçukta kalkar diyo benimki daha hiç o saatte kalkmadıkaydirigubbakcemile3

o yazıyı yazan benim kızı örnek göstermiş heralde. Erkende yatsa geçte yatsa hemen hemen aynı saatte kalkar. Maşallah sevindim reyyan'a inşallah çabuk alışır.:nazar:

Back