Su içmeme rağmen susuzluk hissi

lajour

Guru
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2009
185
6
merhabalar,benim özellikle geceleri yaşadığım bir problem var.geceleri ağzım çok kuruyor,gece uyandığımda su içme ihtiyacını fazlasıyla hissediyorum.suyu çok tüketen biriyim.gündüzleride su içmeme rağmen ağzımda kuruluk hissi ve su içme ihtiyacı hissediyorum..böyle sorun yaşayan var mı aranızda

bende de var aynı şey helede bazen su içiyorum bardağı daha bititir bitirmez acaba içtinmi diyip tekrar susuyorum .Şeker testi yaptırmanı önerirrim birde troit testini ben yaptırdım çok şükür bişey çıkmadı.Zaten hamileyimde şuan artık iyice bardakla bütünleştim

benim de öyle malesef.. artık bıktım su içmekten baktım bas edemeyecegim artık önemsememeye calısıyorum:)

Hanımlar aynı durum bende de var. Su içiyorum içiyorum ama bir türlü susuzluk duygum geçmiyor. Sık sık da idrara çıkıyorum tabi.Geceleride öyle susuzluk hissediyorum. Bu gece olan ağızım açık uyumaya bağlı olan kuruluğu burun amelyatı olunca geçti.Artık ağzım açık uyuMuyorum. Ama yinede vücudumda hangi dr. a gitsem susuz vücudun lafını işitiyorum. Östaki kanalım susuzluktan tıkanıyormuş, burnum kuruymuş, cildim susuzmuş, gözüm kuruymuş.

Tabi gittim dr.lara...
Bunun birçok sebepleri varmış. Mesela ADH (ANTİDİÜRETİK HORMONU) eksikliği salgılanmaması yaparmış.
Şeker, gizli şeker,şekersiz şeker, ahd hormonu salgılanmaması, böbrek üstü bezlerinin çalışmaması veya yetersiz çalışması hatta Psikolojik kaynaklı bile olabilirmiş. vs.

Ne kadar dr.a gidip birşey bulunamasa da bunun gerekli tedavilerinde yetersiz kalan dr. lar olabilir.

Masum bir sorun da değil . Vucut susuzsa, dehidrasyon deniyor, bir sürü sorun çıkarıyor.
Psikolojik kaynaklı olabilirmiş.

Benden günde ne kadar içtiğimin tespiti için 5 lt lik kabı doldurmamı istediler. Bende 5 lt. doldu valla. Günde 20 civarı çıkış ve 18-22 bardak su sıvı tüketimim varmış.Notlar aldırdılar, ödevini çalış gel dedi hatta :)

Ama yok işte susuzluk duygum hep var.
Bir arkadaşım dr., bir türlü tesbit edilemiyor olunca, bana şu testleri yaptırdılar mı dedi verdim eline tahlilleri yok hiç biri yapılmamış dedi.
Verdikleri
ADH
ATCH
ALDESTERON
KORTİSOL
bende açıktan bu tahlili yaptırdım.Şimdi sonucu bekliyoruz.
Eğer hormonlardan kaynaklı ise bu yönde tedavi olacağım yok eğer çıkmazsa birşey psikiyatriste tedavi olacağım.Her iki halde de tedavisi var.
Bu sorunumun bana en büyük sıkıntısı cildimin lastik gibi olması. Çekiyorsunuz lastik gibi uzuyor bırakınca üzerinde pupçuk kalıyor.Yüzümü sağa sola öne eğsem çarşaf gibi tenim kırışıyor.Zaten içi boşaldı. Ama banyo yaparken suyu emiyor ve elastikiyet kazanıyor, rengim bile bronzlaştı ve giderek artıyor, gözlerim çukurlaştı falan. Baş ağrısı yüz kızarması .. Isı bozukluğu göz kararması.. Bir dizi birşeylere sebep oluyormuş ve hepsi maalesef var.
Sürekli ağız burun kuru su su diye diye yaşamak hem de iç iç .. Karın da şişiyor balon gbi.
Böyle bir sorunla yaşamak çok berbat.
Dehidratasyon nedir? Hangi belirtilerle kendini gösterir?
Çare bulana kadar ben devam edeceğim.Vücudun susuzluğu her hastalığın başıdır çünkü.

Evet hanımlar sonucum çıktı. Bakın başıma neler geldi neler.
İlk önce aile hekimime gittim. Sık sık lavaboya gittiğim için sık çalışan mesane tedavisi gördüm.Karnımda balon gibi oluyor birde. İşe yaramadı git araştırma hastanesine dedi.Gittim.İç hastalıklarına birşeyin yok psikiyatriste git dedi. Gitmedim tabi. Birşey bulamadılar mı git psikiyatriste.

Bir veteriner arkadaşıma durumu anlattım ADH nuna bakılması lazım dedi.Bu bir hormon. Başka hormonlar da yazdı verdi. Gittik hormon dr.una Prof. Araştırma hastanesinin. Ona birde arkadaşım buraya yönlendirdi ADH tetiki de yaptırtır mısınız dedim. Kaç kere dedim.Git gel her seferinde sadece bir şeye bakıldı. Bulunduğum yerden git gel dünya yol bu arada. Neyse uzatmayayım adh da baktırmayacağım gerek yok gir psikiyatriste dedi bu da.

Bende yılmadım. Açıktan yaptırdım bu tahlilleri.Bilin bakalım ne çıktı?
Vücudumda bu ADH hormonu yokmuş.Çalışmıyormuş. Bir yıldır dr. dr geziyorum sürekli git geller yaptırıyorlar. Ama bir şu veteriner arkadaşımın dediği hormonu tetkik ettirmediler. Profa dediğim halde gerek yok dedi. Ama ben susuzluktan ölüyorum.Karnım burnumda, tahlilleri gören diğer iç hastalıkları dr. u dedi ki, bu hormonun olmayışı yüzünden idrar mesanede toplanıp vücuduna yayılmıyor hemen idrardan atılıyor. Gene sen oraya git başka tetkiklere devam edilmesi gerekiyor dedi.

Bunlardan biride beyinde tümör var mı bakılacakmış.Başka esksik hormon var mı filan.

Gördüğünüz gibi Profa kadar yok git psikiyatriste denirken bir veteriner arkadaşımın ısrarıyla ve bizim azim ve peşini kovalamamızla nedeni ite kaka bulduk.
Sususzluk çekmenizin yanı sıra bir çok sıkıntı yaratıyor. Karın şişmesi sık idrara çıkmanın dışında ayrıca ağrılar, şiddetli bir yorgunluk.. Beni için en kötüsü ama cildimin elastikiyetini kaybedip lastik gibi uzayan içi boşmuş gibi çarşaf gibi kıvrımlara bürünen , çok çok üzücü bir hal alması. Zaten her dr. göz kuruluğu östak kanalın kuruluktan tıkanıyor, cildin susuluktan böyle vs. her dr. susuzluk var diyor.

Ama ben 5 lt içiyorum ama vücut kullanmıyormuş.

Bu konu hanımlar çok ciddi.

X