Ne zaman birisinden gercekten cook etkilensem onu merak etmeye baslarim. Onun tarihi, onun dili, onun ailesi, onun acilari, hayal kirikliklari...
Yillar once suriyeli bir sevgilim vardi. Canim benim, bugün oldugum kisi olmamin sebebi, bakis açimi guzellestiren insan. En yakin arkadasim...
Onunla olduğum donemde hic farkında olmadan savas doneminde gecen ama kisilerin savasmadigi-sadece o donemde yasadigi kitaplar okumaya merak sarmistim,birbiri ardina.
Bir gun bunu farkedip 10 kitabi ustuste koyup onu daha iyi anlamak icin savas doneminde gecen kitaplar okuduğuma dair bir foto atmistim. O da "ben 25 film izledim ama hala anlamadim seni psikolijini. Cunku yengenc ozeldir" demisti:) herneyse ben bu cocukla beraberken yillarca beni idare edecek kadar da Arapça sohbet sözcüğü ogrendim...bugün ezbere soyledigim arapca şarki sayisi 5-6
Aradan yillar gecti ve bum
Cok alakasiz- kitaalaaar uzakligindan bir adam. Amerikan
Ahlak timsali, bilmedigi dil kalmayan bir dünya gezgini... bambaska bir insan. Bende o zaman dil namina birsey yok. O koştu bir turkce kursuna. Kuş kadar turkce,bir avuç arapca, translateden ingilizce... hollywoodu hic sevmezdim amerikan filmi izlemeye basladim. Inancli bir Hristiyandi. Meraktan isa ile ilgili arastirmalar yaptim,forumlardan cikmadim. İsminin koleksiyonunu yapmaya basladim. Cok nadir bulunan bir ismi olmasina rağmen bir sürü film karakterinde,bir sürü dergide, hatta calisigim sirkette duzeledigim bir davetiyenin bile fotosunun olduğu kocaman bir koleksiyonum oldu:) Bayrami neymis anlami neymis... dilim gelişti, bazi seyler onu gordukten - onun yasam tarzini tanidiktan sonra daha olasi gelmeye basladi. Biraz daha "yengenc" oldum...
Umut vadeden birseydi ama coook keskin ahlak sınırları vardi. Evlenmeyecek iki insanin zaman geçirmesini ilerideki eslerine haksizlik olarak görürdü. Evlenmeyeceksek-yarin bir gun ailen benim dinimi kabul etmeyecekse hic beni oyalama derdi:)
Ve sonra bambaska birisi ile tanıştım. Allahin mendeburu. Hic ovemeyecegim:))
O da hemen kuzeydeki o kocamaaaan ulkedendi. Peki ben ne yaptim? Evde kendi kendime alfabelerini öğrendim. Baktim yapabiliyorum gittim kursuna yazildim. Bana dilinden bir sarki öğretmişti. Yetmedi milli mars gibi sarkilarini ezberledim. O da yetmedi kizil ordu konserine gittim:) yemeklerini ogrendim hatta bir yemegiyle KK yarismasina katildim...ruslari anlatan ingilizce bir site var. Aylarca kkya girer gbi o sitede gezdim. orali arkadaslar edindim, hatta rus dizisine bile basladim :))
Ve simdi...
Gectigimiz ay dunya tatlisi biriyle tanistim. Yine kalbi kirik bir toplumdan. Cok guzel bir ulkesi var ve bana mutlakaaa gelmemi soyledi.
Ben ne yaptim dersin? Ustunde sirf ülkesinin bir sembolunun resmi var diye bir kitap aldim.
Tarihi gercekleri anlatan- gercekten tarafsiz...
Su an pazar saat 2 ,yarin ise gitmem gerekiyor ama kitabim bitsin diye de direniyorum. Kitabin gectigi tarihte benim bebe daha 7 yaslarinda falan...
Kitapta ne zaman bir cocuktan bahsetseler heyecanlaniyorum:)
"Yarani saaaaarmaaa ben operiiiim" sarkisi dilimde ...mesaj da atasim var ama uzak mesafeden nefret ettigim icin "biletimi aldim" mesajindan baska icerikli bir mesaj atmayi düşünmüyorum...
Kucuk prens kitabinda diyordu ya, milyonlarca birbirinin ayni yildiz var. Ama iclerinden birinde gülümün yasadigini bilmek gokyuzunu ozel kiliyor mu ne. Sözün özü bu olan bir bölümü vardi...
yoksa o bölüm tilkinin "bugday benim icin birsey ifade etmiyor,ben ot yemem. ama sen beni evcillestirirsen su bugday tarlalari bana senin saclarini hatirlatir ve mutlu olurum" dediği bölüm muydu? ?
Amaaan neyse...
Sonuc olarak haritaya baktigimda mutlu oluyorum iste bana hatirlattiklariyla...
Benim icin guneyimiz S ,daha da guneyimiz Y,kuzeyimiz L , cooook cooook uzagimiz da J ve ailesinin dogup büyüdüğü, güzel ulkeler.
Nasil normal bir insan italya haritasina bakinca bir cizme goruyorsa ben de bir dunya atlasina bakinca o guzel sari saclari görüyorum