Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Allah bağışlasın evladınızı. Geçecek hepsi. Sadece kendi kendinize kurmak yerine doktorunuzu dinleyin, çok kasmayin. Hijyen diye ölüp bittiğimiz bebe günün sonunda parkta kaydırak yalıyor meselaNe güzel yazmışsınız. Modern zamanın deliliği olsun tüm bunlar inşallah
Lütfen sakin ol ben de senin gibiydim bebeğim görmüyor mu duymuyor mu diye düşünüp kafayı yerdim ki işitme testini geçmişti ama sese dönmediği için türlü şey düşünürdüm zaman su gibi geçiyor tadını çıkarİşitme testinden geçti ama göz muayenesi hala olmadı, 9’unda kontrolümüz var doktorumuz yönlendirecek göz doktoruna.. kendime engel olabilsem keşke, olamıyorum bu konuyu aşamıyorum
Şuan bu düşünceler için çok erken. (Psikolojik danışmanım). Her bebeğin bilişsel ve psikososyal gelişimi farklıdır. Gelişimde bireysel farklılıklar da vardır. Erken doğan bir bebeğin yaşıylarına göre biraz yavaş seyirde ilerlemesini normal karşılarız. Doktor olarak çocuk ergen psikiyatristine ve nöroloğuna götürebilirsiniz ama onlar da erken olduğunu söyleyeceklerdir. 12 aydan önce çocuklara otizm teşhisi gelişimdeki bireysel farklılıklar göz önünde bulundurularak koyulamaz. İçinizi ferah tutun. Şimdilik bebeğiniz dış dünyayı algılamakta başarısız olacaktır ve bu beklediğimiz bir şey çünkü hala kendini annenin yani sizin bir uzvu olarak hisseder. İçinizi ferah tutun ve bekleyin lütfen.Merhabalar,
Bebeğim 57 günlük. 38+1’de doğdu, sezaryen. Normalden 13 gün erken oluyor. Kilosu az doğdu 2870 gramdı. Çok hızlı toparladı şu an normalden de fazla kiloda. Boyu da uzadı.
Ama yanılmıyorsam sadece 1 kere bana gülümsedi. O da muhtemelen denk geldi. Sosyal gülümseme hala yok. Gözleriyle eşyaları bazen takip ediyor bazen etmiyor. Başının dönük olduğu yönün tersinde çıngırakla ses yaptığımda dönüp bakmıyor. Eskiden emerken uyuyakalmak üzere iken bilinçsiz gülümserdi. Artık o da yok denecek kadar az.
Manyaklık olarak nitelendiriyor herkes ama bilinçli anne olmak, erken teşhis için en önemlisi değil mi? Otizm ile ilgili bir şeyler mi yapmalıyım, hangi alandan doktora götürmeliyim bilmiyorum. Kendimi çok kötü hissediyorum, bir şeyler yapmam lazım ama yapmıyorum gibi geliyor. Sürekli ağlıyorum, bebeğimle ilgilenirken bile gözyaşı döküyorum. Çok kötü durumdayım ne olur bir şeyler söyleyin.
@Kazen mümkün olur mu en azından anneler kulübündeki üyelere bildirim gitmesi. Kurdeşen dökeceğim, her bir sözcüğe ihtiyacım var.
Edit: otizm ve ağır zihinsel engeli bulunan bir kardeşle büyüdüm. Panik ve endişenizi anlıyorum ama lütfen sakin kalın. Daha çok erken. Ve tüm bunlar normalŞuan bu düşünceler için çok erken. (Psikolojik danışmanım). Her bebeğin bilişsel ve psikososyal gelişimi farklıdır. Gelişimde bireysel farklılıklar da vardır. Erken doğan bir bebeğin yaşıylarına göre biraz yavaş seyirde ilerlemesini normal karşılarız. Doktor olarak çocuk ergen psikiyatristine ve nöroloğuna götürebilirsiniz ama onlar da erken olduğunu söyleyeceklerdir. 12 aydan önce çocuklara otizm teşhisi gelişimdeki bireysel farklılıklar göz önünde bulundurularak koyulamaz. İçinizi ferah tutun. Şimdilik bebeğiniz dış dünyayı algılamakta başarısız olacaktır ve bu beklediğimiz bir şey çünkü hala kendini annenin yani sizin bir uzvu olarak hisseder. İçinizi ferah tutun ve bekleyin lütfen.
Yok yok bunlar yersiz inan. Daha tam 2aylik bile değil sende göreceksin zaten o yüzden endişe etme.Osman Özdemir doktorumuz, göz muayenesi için kendisi yönlendireceğini söyledi. Geçen gün Ali İpek hocaya ultrason için gittik Osman hocanın yönlendirmesiyle. İç organları kalça çıkığı vs. hepsi çok iyi dedi doktorumuz. O yandan içim rahatlarken bu konuda sıkıntılarımı aşamıyorum
Çok hareketli olamaması iyi. Otizmli bebeklerin çoğu aşırı derecede hareketlidir ve sese çok kısıtlı tepki verirler. Bu anlatıklarınıza göre bebeğin hareketleri normal. Tabi doğru teşhis için biraz daha büyümesi lazım. Yinede içinizin rahat etmesini istiyorsanız alanında iyi bir uzmana gösterin.Aşırı hareketli değil sanırım, altı değişirken bacakları hiç durmaz. Sürekli tekme tekme tekme. Ve altı açıkken aguluyor sevinç çığlıkları atıyor. Bezi giydirdiğimiz an gık demiyor sonra.
Kizimi 2 yasinda psikiyatre goturdum, goz kontagi kisitli olmasi ve isme bakmama durumundan dolayi, psikiyatr 2 yasin teshis icin erken oldugunu soyledi. Sonuc olarak otizm olmadigi ortaya cikti. Otizm spektrumu cok genis, bir cok kriter var sosyallesmesi, takintilari olup olmamasi vs. 2 aylik bebek sadece gulumsemiyor diye bu sekilde yorumlanamaz. Bir ikinci konu, goz muayenesi icin 2-4 ay arasi onerilmisti bize. İlk muayenede gozunde kayma var 1 yasta gozluk kullanmasi gerekir dendi. Sonra baska doktora goturduk, docentti. Bu ay icin kayma normal goz ve beyin 1 yasa kadar gelisimine devam ediyor dedi. 1 yas kontrolunde gozu normal cikti. Ozetle, bebeginiz gelisimini surduruyor, doktorunuz rutin kontrollerde olumsuzluk gormuyorsa endiselenmeyin. Aksi durumda (bas tutamama, ileriki aylarda oturamama veya yuruyememe gibi durumlar olursa) sizi cocuk norolojiye yonlendirecektir.Erken dönem belirtilerde 2-4 ay için yazıyor bunlar, yüksek seslere tepki vermeme, gözleriyle eşya takip etmeme, göz kontağı kurmama ve gülümsememe, bir de yüzüstü yatarken başını tutamama. Yüksek sese tepki genelde veriyor benim oğlum, başını da tutuyor, göz kontağı genelde var. Ama gülümseme ve eşya takibi yok
Senin için ders notlarımı açtım baktım,Merhabalar,
Bebeğim 57 günlük. 38+1’de doğdu, sezaryen. Normalden 13 gün erken oluyor. Kilosu az doğdu 2870 gramdı. Çok hızlı toparladı şu an normalden de fazla kiloda. Boyu da uzadı.
Ama yanılmıyorsam sadece 1 kere bana gülümsedi. O da muhtemelen denk geldi. Sosyal gülümseme hala yok. Gözleriyle eşyaları bazen takip ediyor bazen etmiyor. Başının dönük olduğu yönün tersinde çıngırakla ses yaptığımda dönüp bakmıyor. Eskiden emerken uyuyakalmak üzere iken bilinçsiz gülümserdi. Artık o da yok denecek kadar az.
Manyaklık olarak nitelendiriyor herkes ama bilinçli anne olmak, erken teşhis için en önemlisi değil mi? Otizm ile ilgili bir şeyler mi yapmalıyım, hangi alandan doktora götürmeliyim bilmiyorum. Kendimi çok kötü hissediyorum, bir şeyler yapmam lazım ama yapmıyorum gibi geliyor. Sürekli ağlıyorum, bebeğimle ilgilenirken bile gözyaşı döküyorum. Çok kötü durumdayım ne olur bir şeyler söyleyin.
@Kazen mümkün olur mu en azından anneler kulübündeki üyelere bildirim gitmesi. Kurdeşen dökeceğim, her bir sözcüğe ihtiyacım var.
İkiz kızlarımdan biri ilk gün babasının sesini duyunca küvöz de gülmeye başladı.Amaa diğeri asık suratlı,ilgisiz,aksiydi Sanırım 4-5 ay böyle sürdü.Ama siz bir şeyler yanlış diyorsanız üstüne düşün.Ben gülmeyen kızım için tepkisiz sanki diodum kontrolünde duymadığı ortaya çıkti.Erken doğum olduğu için düzeldi şükür ama anne bir şey var diyorsa dikkate alınmalı.Merhabalar,
Bütün yazılarınızı okuyamadım aralıklı baktım ama sizde kendimi gördüm bende instagramda takip ettiğim bebeklere bakardım YouTube den doktor videolarına bakardım hafta hafta gelişim videoları vs. Sonra bebeğime bakardım öyle duruyor ne bizi takip ediyor ne nesneleri takip ediyor ne gülüyor öyle duruyor yani agu falan ses de yok krizlere girdim ağlamaktan mis gibi emen bebeğimin sütünü azalttım eşimle hergün tartıştık bu çocuk otizm Bi beyninde mi Bi şey var gözünde mi Bi şey var niye böyle diye sonra gülmeye başladı bu defa o videoları izleyip geri olduğunu gördüğüm diğer şeyleri taktım sonra o geri olduğu şeyleri de yaptı herşeyi kendi biyolojik zamanı geldiğinde yaptı ve ben ağladığımla ve çocuğumun sütünün kesilmesiyle kaldımBana gelince de öyle bir heyecanı tepkisi yok bu arada. Sadece emme pozisyonuna geçince nefesi hızlanıyor. Onun dışında bir süt makinesi gibiyim, başka olayım yok gibi
Bana gelince de öyle bir heyecanı tepkisi yok bu arada. Sadece emme pozisyonuna geçince nefesi hızlanıyor. Onun dışında bir süt makinesi gibiyim, başka olayım yok gibi
Allah sizlere bağışlasın bebişinizi çok fazla görüyorum 40 günlükken bize güldü, 30 günlükken şöyle böyle diye yorumlar. O yüzden bebeğim bana çok anormal ve tepkisiz gelmeye başladı. Zaten de tepkisiz gerçi ama..