Stresten kahroluyorum

Dünyayı sizinle sizin mimiklerinizle ve bedeniniz aracılığı ile tanımaya çalışan minicik biri o. Bu evhamları kenara bırakıp sarılın, ninniler söyleyin, çıkın yürüyüş yapın, imkan varsa gümde bi 15 dakika sadece kendiniz nefes almaya çıkın. lohusa depresyonu yaşıyor olabilirsiniz, bu durup durup ağlamalar hepimizde oldu sebepleri başka başka olsa da. Sevdiğiniz bir şeylerle vakit geçirmeye çalışın. Yanınızda dururken dizi bile izleyebilirsiniz kafanız dağılsın maksat.
çocuğunuzu hiçbir döneminde başka çocuklarla kıyaslamayın olur mu, onu da mutsuz edersiniz kendiniz de mutsuz olursunuz. Her çocuğun gelişimi kendisine hastır. Bu arada çocukların görme duyusu 3 ayda ancak oturuyor çocuk gayet normal. Çocuğum 57 günlük koşmuyor ya da çatal kaşık tutamıyor diye üzülmekten farkı yok. İçiniz rahat olsun.

Benim oğlum şu an 5 aylık, ilk iki buçuk ayı sadece kaş çatıp ağlayarak geçirdi. Şimdi gülmeye yer arıyor. Göz teması ve sosyal gülme olayı hem mizaca bağlı hem de biraz daha büyümesi lazım. Şu an net görmesi mümkün değil, zaman verin bebeğinize

Çok çok erken Louder. Üç ayına kadar bebeklerin gözleri net göremez zaten. 3 Aylıktan sonra bebeklerin dış dünya dikkatini daha çok çeker bu yüzden emerken etrafa bakar. Benim oğlum 5 aylıktı güldüğünde. Suratsızın önde gideniydi.
Yani evet abartıyorsun şu anda. Daha sakin olmaya çalışmalısın.

Bebek buyutme evresinde her annenin içten içe düşündüğü aklında olan şeyler bunlar benim bebeğim şuan 9 aylık bahsettiğin aylar da aşırı ciddiydi eşim çok suratsız olacak herhalde diyordu düşün minicik bebek halbu ki bizimkide deneyimsizlik zaten daha yeni yeni açılıyor algıları 3 aydan sonra gör sen nasil gözleri açılıyor kahkaha atmaya başlıyorlar şuan oğlumu durduramıyoruz çok güleç bı bebek oldu iletisimi gayet iyi yani her şey bir süreç boşuna o aylarda takıntı yapmisim tabi ki yine takip et ama şuan bu bahsettiğin şeyler için ay olarak çok küçük annesi

Bebeğiniz beklentileriniz için çooooook küçük
Bir süredir yeni annelerde otizm takıntısı olduğunu gözlemliyorum
Siz yeterince uyaran sunar ilgilenir ekranlardan uzak tutarsanız bu bebeler gayet sağlıklı büyür
Size 57 günlük bebek annesine-babasına-çevresine tepki verir gülümser bilgisini kim verdi?

Endiselenmek için çok erken. Ama madem içine kurt düştü çocuk doktoruna danışabilirsin bence. Boş yere kendini üzme canım bebeğinde hisseder bunu.

Şuan bebeğim 6 aylık ilk gulumsemesi ve agu su 46 günlüktu.oyle zırt port bize bakıp gulmuyordu sonra karşısına geçiyordum şarkı söyleyip burnuna dokunuyordum. Yani uyaran vermelisiniz . İlk ,3 ay sadece uyudu . Çok uyuyor uyandiramiyiorum 1 saat emmesi lazım neden böyle diye kendimi yiyordum. 4. Aydan sonra neden uyumuyor diye başladım 3 aylikdi sesler çıkarıyordu 4 aylikdi bağırıyordu çığlık atiyordu kahkaha atıyordu. 4 ay kucağımda yaşadı yere bıraktığında ağlıyordu ana kucağı vs. Hiç durmadı. Nezamn dönecek yere bıraktığında ağlıyor diye içim içimi yedi artık yeter dedim 4 aylık yere örtü attım bıraktım bende biraz destekledim dönmesi için gösterdim nasıl yapacağını hatta karşısına geçip kendimde yaptım, çocuk 15 gün sonra döndü. 4.5 aylık iken yani şuanda 4 ayak üstünde durup ileri geri ittiriyor bedenini. Bu arada emeklemiyide gösterdim karşısına geçip yani demem ki sen göster . İnternetten hastalık arayacagimiza bebeğinizle ilgilenelim. İnanın bebek azıcık ilgide almak istediğini sünger gibi alıyor .Baktın uzun süre böyle devam ediyor doktoruna anlat o yönlendirir.

Son düzenleme:
Daha çok az kontrolümüz oldu, 9 mayısta ikinci ay kontrolümüz var

Her şeyi çok kafama takıyorum. Verem aşısı biliyorsunuz belli günler yapılıyor her aile hekimliğinde. Tam ikinci ayına denk gelmiyor diye memlekette ne kadar ASM varsa hepsini aradım, tam ikinci ayda yapanı buldum, oraya gideceğiz salı günü. Oradan da doktorumuza

Osman Gönülal videolarını boşverin derim. Tam bebeğim iki aylıktı . Ona göre yapmalı dediği bir çok şeyi daha yapamıyordu, bir daha da izlemedim .

Kızımdan önce çok safmişim , bebekler bir konuşur bir de yürür sanıyordum. Bir kere bu dönem bebeleri canı ne isterse onu yapıyor. Seslenmenize dönmüyorsa emin olun canı istemiyordur. Kedi gibi yani.

Kızım şu anda 4 aylık, yeni yeni gülüyor . Bazen dönüp bakmıyor hala seslenene. Siz yine de tüm dikkatinizi onunlayken ona verin . Bi yandan emzireyim bir yandan foruma bakın demeyin mesela . Bol bol konuşun, ne yapıyorsanız şimdi bunu yapıyorum yapacağım diye anlatın. Kitap okuyun, siyaset konuşun isterseniz ama konuşum onunla. Onu ne kadar sevdiğiniz söyleyin bir de bol bol. Elinize kırmızı oje sürün , renkli fular bağlayın ilgisini çeken.

Bebek daha iki aylık bence doğduğunu bile anlamıştır.

Görme duyusu en geç gelişen duyu.8 yaş civarı tamamlanıyor. Şu an en fazla bir iki karış mesafesi görür diye hatırlıyorum. Bence sakin olun. Anın tadını yaşayın.

Araştırdığımda karşıma çıkanlar beni bu beklentiye ittiler, bir de #2monthsold etiketiyle instagramdan arama yapıp videoları izledim. Benim bebeğim gibi tepkisiz değiller

Size rica ediyorum lütfen bebeği popüler saçmalıklara bakarak büyütmeyin, yazık günah.
Neden bunu takıntı yaptınız bilmiyorum bu sağlıklı bir durum değil.
Filancanın karısı boşanıp falancaya gidince kendinizle mukayese etmiyorsanız el kadar sabiyi de buna karıştırmayın.
Minicik insan gözleri kayar, kafası yamulur, bunundan baloncuk çıkar.

Sadece doktorunuzun öngördüğü kontrolleri yaptırın lütfen.

Bebekle gülecek eğlenecek yerde niye ağlıyorsunuz bu nornal mi yani?

Farz edelim otistik, farz edelim başka bir şey. Ne yapacaksınız?
Bildiğim kadarıyla hele bu aşamada yapacak bir şey yok, rahat bırakın kendinizi de bebeği de.

Oğlaktır o zaman

daha küçükken yaptığı davranışları terk etmesi normal bende bazen daha küçükken yapıp şimdi yapmayı bıraktığı hareketlerini özlüyorum

Ne zaman olur acaba, sizde ne zaman olmuştu, ben erkenden yapsın istemekten ziyade kalbim ferahlasın diye sabırsızlanıyorum
Gelisik inan cok degisiyo cocukdan cocuga 3. Cocugum 15 aylik cok net hatirlamasamda gulumseme 3. ay gulme deil ama tebessum. Ogullarim icin 4. Ay yazmisim not etmistim bunları. Ilk kelimesi 1 yas mesela sesine donmesi fln oturdugu zamanlardi. Yani 2 aylikken birsey yapmiyordu. Videolarini izletebilsem keske. Ama iciniz rahat olsun 3 ude sizin cocugunuzdan farksizdi davranis olarak ve bi problemleri yok

Gulmek biraz da karakter meselesi. Benim buyuk kizim hic gulmezdi, ben aglamistim cocugum mutlu degil diye. Kucuk kizimsa tam tersi, her an guluyor. Sizin bebeginiz daha cok kucuk. Kendinizi boyle heba etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…