Benim oğlum şu an 5 aylık, ilk iki buçuk ayı sadece kaş çatıp ağlayarak geçirdi. Şimdi gülmeye yer arıyor. Göz teması ve sosyal gülme olayı hem mizaca bağlı hem de biraz daha büyümesi lazım. Şu an net görmesi mümkün değil, zaman verin bebeğinizeBenim oğlum da çok somurtkan. İnanın evde memnuniyetsiz müşteri diye lakabı oldu. O kadar ciddi bakıyor ki. Kaşlar genelde çatık. Çok korkutuyor bunlar beni. İnşallah huyu böyledirhamileliğim inanılmaz stres ve korkuyla geçti. Bu yüzden de endişeliyim
Merhabalar,
Bebeğim 57 günlük. 38+1’de doğdu, sezaryen. Normalden 13 gün erken oluyor. Kilosu az doğdu 2870 gramdı. Çok hızlı toparladı şu an normalden de fazla kiloda. Boyu da uzadı.
Ama yanılmıyorsam sadece 1 kere bana gülümsedi. O da muhtemelen denk geldi. Sosyal gülümseme hala yok. Gözleriyle eşyaları bazen takip ediyor bazen etmiyor. Başının dönük olduğu yönün tersinde çıngırakla ses yaptığımda dönüp bakmıyor. Eskiden emerken uyuyakalmak üzere iken bilinçsiz gülümserdi. Artık o da yok denecek kadar az.
Manyaklık olarak nitelendiriyor herkes ama bilinçli anne olmak, erken teşhis için en önemlisi değil mi? Otizm ile ilgili bir şeyler mi yapmalıyım, hangi alandan doktora götürmeliyim bilmiyorum. Kendimi çok kötü hissediyorum, bir şeyler yapmam lazım ama yapmıyorum gibi geliyor. Sürekli ağlıyorum, bebeğimle ilgilenirken bile gözyaşı döküyorum. Çok kötü durumdayım ne olur bir şeyler söyleyin.
@Kazen mümkün olur mu en azından anneler kulübündeki üyelere bildirim gitmesi. Kurdeşen dökeceğim, her bir sözcüğe ihtiyacım var.
Bebek buyutme evresinde her annenin içten içe düşündüğü aklında olan şeyler bunlar benim bebeğim şuan 9 aylık bahsettiğin aylar da aşırı ciddiydi eşim çok suratsız olacak herhalde diyordu düşün minicik bebek halbu ki bizimkide deneyimsizlikMerhabalar,
Bebeğim 57 günlük. 38+1’de doğdu, sezaryen. Normalden 13 gün erken oluyor. Kilosu az doğdu 2870 gramdı. Çok hızlı toparladı şu an normalden de fazla kiloda. Boyu da uzadı.
Ama yanılmıyorsam sadece 1 kere bana gülümsedi. O da muhtemelen denk geldi. Sosyal gülümseme hala yok. Gözleriyle eşyaları bazen takip ediyor bazen etmiyor. Başının dönük olduğu yönün tersinde çıngırakla ses yaptığımda dönüp bakmıyor. Eskiden emerken uyuyakalmak üzere iken bilinçsiz gülümserdi. Artık o da yok denecek kadar az.
Manyaklık olarak nitelendiriyor herkes ama bilinçli anne olmak, erken teşhis için en önemlisi değil mi? Otizm ile ilgili bir şeyler mi yapmalıyım, hangi alandan doktora götürmeliyim bilmiyorum. Kendimi çok kötü hissediyorum, bir şeyler yapmam lazım ama yapmıyorum gibi geliyor. Sürekli ağlıyorum, bebeğimle ilgilenirken bile gözyaşı döküyorum. Çok kötü durumdayım ne olur bir şeyler söyleyin.
@Kazen mümkün olur mu en azından anneler kulübündeki üyelere bildirim gitmesi. Kurdeşen dökeceğim, her bir sözcüğe ihtiyacım var.
Bebeğiniz beklentileriniz için çooooook küçükMerhabalar,
Daha çok az kontrolümüz oldu, 9 mayısta ikinci ay kontrolümüz varKontrollerde doktorun size sorması gerek aslında artık şunu şunu yapmaya başladı mı vs. Hiç sormadınız mı?
Mesela ablamın bebeği 40 günlükken sesli gülüyordu, bizimle aynı gün doğan arkadaşımın bebeği de artık sesli gülmeye başladı ama benim bebeğim sadece gülümsüyor 2-3 gündür sesli güldürmeye çalışıyorum ama yoknerdeyse her hafta “kesin şu an bir sorun var” diye acilen koşan biri olarak sizi çok iyi anlıyorum. Her bebek farklıdır, hepsi aynı zamanda aynı şeyleri yapmaya başlamaz. Siz yine de doktorla konuşun içiniz rahat etsin.
Araştırdığımda karşıma çıkanlar beni bu beklentiye ittiler, bir de #2monthsold etiketiyle instagramdan arama yapıp videoları izledim. Benim bebeğim gibi tepkisiz değiller
Oğlaktır o zaman4. Ayından itibaren sosyal gülümseme olmaya başlar. Hatta o zaman bile gülmese sorun değil. Benim kızım 6. Ayına kadar gülmedi ne kadar uğraşırdık güldürmek için. Hatta doktora bile götürdüm mizacı böyledir dedi. Gerçekten de şu an iki yaşında her şebekliğe gülmezçok şükür otizm falan da değil
Gelisik inan cok degisiyo cocukdan cocuga 3. Cocugum 15 aylik cok net hatirlamasamda gulumseme 3. ay gulme deil ama tebessum. Ogullarim icin 4. Ay yazmisim not etmistim bunları. Ilk kelimesi 1 yas mesela sesine donmesi fln oturdugu zamanlardi. Yani 2 aylikken birsey yapmiyordu. Videolarini izletebilsem keske. Ama iciniz rahat olsun 3 ude sizin cocugunuzdan farksizdi davranis olarak ve bi problemleri yokNe zaman olur acaba, sizde ne zaman olmuştu, ben erkenden yapsın istemekten ziyade kalbim ferahlasın diye sabırsızlanıyorum
Gulmek biraz da karakter meselesi. Benim buyuk kizim hic gulmezdi, ben aglamistim cocugum mutlu degil diye. Kucuk kizimsa tam tersi, her an guluyor. Sizin bebeginiz daha cok kucuk. Kendinizi boyle heba etmeyin.Merhabalar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?