Stresten kahroluyorum

Siz bu kadar stresliyken bebeğiniz nasıl mutlu olsun,siz mutlu olup, vakitsiz endiselerinizden kurtulursaniz o da mutlu olacaktır.Havalar ısınmaya başladı bebeğinizi arabaya koyun,yürüyüşlere çıkın.Acik hava hem size hem ona iyi gelecektir.

Annesi seni çok iyi anlıyorum bebeğim şuan 11 aylık ilk 5 6 ayını kendine zehir etmiş bir anne olarak konuşuyorum bebeğini öp kokla tadını çıkar daha çok küçük internetten takip ettiğin bebeklerle veya izlediğin doktor videolarıyla karşılaştırma bebeğini her bebeğin kendine ait bir zamana ihtiyacı var zamanı geldiğinde olacak emin ol ve sana şöyle söyleyeyim bebeğin senin stresini hissediyor

Şu an sabırsız davranıyorsunuz. Böyle bir teşhis için bebek en az 6 aylık olmalı ve çocuk nöroloğu görmeli. Gülmek de bir belirti değil ayrıca, özellikle boynunu tutup tutmaması çok önemli. Bebeğinizi ve kendinizi boşa strese sokmayın, bol bol konuşun be bebek masajı yapın.

Ne güzel yazmışsınız. Modern zamanın deliliği olsun tüm bunlar inşallah
Allah bağışlasın evladınızı. Geçecek hepsi. Sadece kendi kendinize kurmak yerine doktorunuzu dinleyin, çok kasmayin. Hijyen diye ölüp bittiğimiz bebe günün sonunda parkta kaydırak yalıyor mesela

İşitme testinden geçti ama göz muayenesi hala olmadı, 9’unda kontrolümüz var doktorumuz yönlendirecek göz doktoruna.. kendime engel olabilsem keşke, olamıyorum bu konuyu aşamıyorum
Lütfen sakin ol ben de senin gibiydim bebeğim görmüyor mu duymuyor mu diye düşünüp kafayı yerdim ki işitme testini geçmişti ama sese dönmediği için türlü şey düşünürdüm zaman su gibi geçiyor tadını çıkar

Şuan bu düşünceler için çok erken. (Psikolojik danışmanım). Her bebeğin bilişsel ve psikososyal gelişimi farklıdır. Gelişimde bireysel farklılıklar da vardır. Erken doğan bir bebeğin yaşıylarına göre biraz yavaş seyirde ilerlemesini normal karşılarız. Doktor olarak çocuk ergen psikiyatristine ve nöroloğuna götürebilirsiniz ama onlar da erken olduğunu söyleyeceklerdir. 12 aydan önce çocuklara otizm teşhisi gelişimdeki bireysel farklılıklar göz önünde bulundurularak koyulamaz. İçinizi ferah tutun. Şimdilik bebeğiniz dış dünyayı algılamakta başarısız olacaktır ve bu beklediğimiz bir şey çünkü hala kendini annenin yani sizin bir uzvu olarak hisseder. İçinizi ferah tutun ve bekleyin lütfen.

Benim kızım hiç gülmedi bense hep gülerek konuştum onunla. Bir gün ablam severken ablama yandan gülüş attı 3 aylıkken. Zaman geçti 4 aylık oldu emerken beni izlerdi ben yine hep konuşuyorum. Gülmeye başladı sonra hızlıca büyüdü zaten. Hareketleri çok arttı annemin köpeği var o havlayinca ilk defa kahkaha attı nasıl mutlu olmuştum. Yürümesi herseyi erken başladı. Ben kendi kızıma erken daha derken ablamın kızı oldu 40 günlüktü gülmeye.başladı. yok artık dedim bizimkine erken derken. Hiç kızımda sorun olduğunu dusunmedim çok güzel de büyüdü daha vakti var herseyin. Benim kızım 6 aylıkken ellerden tutarak yürümeye başladı 8 aylıkken düşe kalka yürüyordu. Bütün şaklabanliklari yapiyordu Arkadaşımın oğlu 15 aylıkken yürümeye başladı yeni yeni öpücük atıyor daha düne kadar bebeklikten cikamamisti ama yine de sorun olduğunu dusunmedik. Anası koca bebek diye severdi çok nazliydi. Hele kocaman çocuklar bebek gibi oluyor napican karakterleri böyle demek ki. Her insan farklı her insan yavrusu da farklı haliyle yapacak birsey yok

Edit: otizm ve ağır zihinsel engeli bulunan bir kardeşle büyüdüm. Panik ve endişenizi anlıyorum ama lütfen sakin kalın. Daha çok erken. Ve tüm bunlar normal

Yok yok bunlar yersiz inan. Daha tam 2aylik bile değil sende göreceksin zaten o yüzden endişe etme.

Çok hareketli olamaması iyi. Otizmli bebeklerin çoğu aşırı derecede hareketlidir ve sese çok kısıtlı tepki verirler. Bu anlatıklarınıza göre bebeğin hareketleri normal. Tabi doğru teşhis için biraz daha büyümesi lazım. Yinede içinizin rahat etmesini istiyorsanız alanında iyi bir uzmana gösterin.

Kizimi 2 yasinda psikiyatre goturdum, goz kontagi kisitli olmasi ve isme bakmama durumundan dolayi, psikiyatr 2 yasin teshis icin erken oldugunu soyledi. Sonuc olarak otizm olmadigi ortaya cikti. Otizm spektrumu cok genis, bir cok kriter var sosyallesmesi, takintilari olup olmamasi vs. 2 aylik bebek sadece gulumsemiyor diye bu sekilde yorumlanamaz. Bir ikinci konu, goz muayenesi icin 2-4 ay arasi onerilmisti bize. İlk muayenede gozunde kayma var 1 yasta gozluk kullanmasi gerekir dendi. Sonra baska doktora goturduk, docentti. Bu ay icin kayma normal goz ve beyin 1 yasa kadar gelisimine devam ediyor dedi. 1 yas kontrolunde gozu normal cikti. Ozetle, bebeginiz gelisimini surduruyor, doktorunuz rutin kontrollerde olumsuzluk gormuyorsa endiselenmeyin. Aksi durumda (bas tutamama, ileriki aylarda oturamama veya yuruyememe gibi durumlar olursa) sizi cocuk norolojiye yonlendirecektir.

Senin için ders notlarımı açtım baktım,
Erkek bebeklerde doğum ortalamasına göre alt sınır, 2.8, bu kız bebeklerde 2.7-2.6 arası değişiyordur. Sizinkinin kilosu az değil yani bu tabloya göre.

Bebeklerin doğuştan sahip olduğu refleksler var, parmak tutma emme gibi çocuk doktoru anlar baktığında bu ve diğer refleksleri beklendiği gibi yapıyor mu diye. Ama gülme refleksi yok ders notlarımda.

Birde o şuan seni ve çevresindeki eşyaların bilincinde değil. Beyni bomboş, henüz kod yazılmamış bilgisayar yazılımı gibi. Annesinin oyuncakların eşyaların kendisinden ayrı nesneler olduğunu yavaşça fark edecek.

İkiz kızlarımdan biri ilk gün babasının sesini duyunca küvöz de gülmeye başladı.Amaa diğeri asık suratlı,ilgisiz,aksiydi Sanırım 4-5 ay böyle sürdü.Ama siz bir şeyler yanlış diyorsanız üstüne düşün.Ben gülmeyen kızım için tepkisiz sanki diodum kontrolünde duymadığı ortaya çıkti.Erken doğum olduğu için düzeldi şükür ama anne bir şey var diyorsa dikkate alınmalı.

Bana gelince de öyle bir heyecanı tepkisi yok bu arada. Sadece emme pozisyonuna geçince nefesi hızlanıyor. Onun dışında bir süt makinesi gibiyim, başka olayım yok gibi
Bütün yazılarınızı okuyamadım aralıklı baktım ama sizde kendimi gördüm bende instagramda takip ettiğim bebeklere bakardım YouTube den doktor videolarına bakardım hafta hafta gelişim videoları vs. Sonra bebeğime bakardım öyle duruyor ne bizi takip ediyor ne nesneleri takip ediyor ne gülüyor öyle duruyor yani agu falan ses de yok krizlere girdim ağlamaktan mis gibi emen bebeğimin sütünü azalttım eşimle hergün tartıştık bu çocuk otizm Bi beyninde mi Bi şey var gözünde mi Bi şey var niye böyle diye sonra gülmeye başladı bu defa o videoları izleyip geri olduğunu gördüğüm diğer şeyleri taktım sonra o geri olduğu şeyleri de yaptı herşeyi kendi biyolojik zamanı geldiğinde yaptı ve ben ağladığımla ve çocuğumun sütünün kesilmesiyle kaldım

Normalde de evhamlı bir insansanız lohusalık psikolojisiyle bu durum zirve yapıyor, endişelerinizi anlıyorum ama inanın anlattıklarınızın hiçbiri 57 günlük bir bebek için birşey belirtisi değil :) benim kızım 36+5te 2170gr doğdu. O öyle küçücük doğunca nasıl büyüteceğim diye kendimi kaybetmiştim başta. Daha bebek ağlamadan memeyi veriyordum ağzına ilk aydan 2 kg almıştı da sonra rahatlamıştım sonra kalça ultrason sonuçları kötü çıkmıştı 1 ay da ona koşturmuştuk. Dün gibi hatırlıyorum 55 günlükken niye hiç gülümsemiyor diye dertleniyordum şimdi 2.5 yaşında susturamıyorum kendisini gülümsemesi 2 aydan sonra başlayacaktır emin olun bir gün bile çok farkediyor bebek gelişimi için bir gün neden yapmıyor diye düşünürken ertesi gün sonra gelişim gösteriyor bebekler. Anın tadını çıkarın ve biraz rahat olun tek tavsiyem

Bana gelince de öyle bir heyecanı tepkisi yok bu arada. Sadece emme pozisyonuna geçince nefesi hızlanıyor. Onun dışında bir süt makinesi gibiyim, başka olayım yok gibi

Canım öyle değilsin içgüdüsel olarak yavaş yavaş, kendi güvenli alanını hissediyor. Ama henüz beyni küçük.

"Bebekler genellikle 4-6 haftalıkken ilk gülümsemelerini yapmaya başlarlar, ancak bu gülümsemeler istemsizdir ve bebeklerin duygusal durumundan bağımsızdır. İlerleyen aylarda, bebekler daha fazla kontrol sahibi oldukça, daha bilinçli gülümsemeler yapmaya başlarlar."

O anlatanlara bakarsan herkesin bebeği 30. günde uçuyor, üzme kendini rahat ol

Herkese ben de çok katılıyorum kesinlikle çok haklı hepsi bence de gülmesini beklemek daha çok erken boşu boşuna kendinizi yıpratmayın lütfen iki ay daha bekleyin gülecektir emin olun sürekli göz teması kurmaya çalışın sağlıkla büyüsün minnak

Kontrollerde doktorun size sorması gerek aslında artık şunu şunu yapmaya başladı mı vs. Hiç sormadınız mı?

Mesela ablamın bebeği 40 günlükken sesli gülüyordu, bizimle aynı gün doğan arkadaşımın bebeği de artık sesli gülmeye başladı ama benim bebeğim sadece gülümsüyor 2-3 gündür sesli güldürmeye çalışıyorum ama yok nerdeyse her hafta “kesin şu an bir sorun var” diye acilen koşan biri olarak sizi çok iyi anlıyorum. Her bebek farklıdır, hepsi aynı zamanda aynı şeyleri yapmaya başlamaz. Siz yine de doktorla konuşun içiniz rahat etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…