• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Stresten kahroluyorum

Louder valla bana da manyaklık olarak geldi bu fikir, bebek daha minicik çocuğu organı oluşmaya devam bile edşyor. Yüz kasları çalışıyor mu ki o kadar küçük bir bebeğin :KK51: Çocuk daha yaşadığının farkında değildir bence ne gülmesi :KK51:
Sadece bulanık nesneler olarak görüyor etrafı. Anneyi bile kokusundan tanıyor. Konu sahibinin durumunu ben de sizin gibi yorumladım.

Ayrıca göz muayenesinide 3.aylikken yaptırdık daha sakin duruyor ve bize öyle demişti doktor.siz de Ankara'daydinz hangi doktora gidiyorsunuz?

Benim oğlum da çok somurtkan. İnanın evde memnuniyetsiz müşteri diye lakabı oldu. O kadar ciddi bakıyor ki. Kaşlar genelde çatık. Çok korkutuyor bunlar beni. İnşallah huyu böyledir :KK43: hamileliğim inanılmaz stres ve korkuyla geçti. Bu yüzden de endişeliyim
Canım benim oglanda çok sert bakardı. Bizde sinirli zannederdik ama meğerse onlar daha gözleriyle net göremedikleri için dikkatli görmek amacıyla öyle sert bakiyorlarmis 😅 bu arada bizim ki 10 gunlukken gülmüştü bize video çekerken yakalamıştım hatta ama bu her bebekte aynı olacak diye bir şey yok . benim bebe gulmeyi seven bi bebek kıkır kıkır kahkaha atar . Daha cok şekillenir bebeğin . Otizm filan bu kadar erken anlamak zor .

Louder inan çok erken daha minicik bebeğin 2. Ayı biraz daha sabret.
Geçen hafta 3 aylık bebeği kucağıma aldım evet kilosu boyu iyi ama bakmıyor,gülmüyor,sese tepki vermiyor hemen ağladı verdim annesine.
Şuan uyuyarak büyüme aşamasında.
Emecek,uyuyacak,ağlayacak bu kadar.
Eskiden bebeklerin gözü bağlı olur derlerdi 4. Aydan önce net göremez derlerdi aslında doktorlarda diyor 3. Aydan sonra net görmeyen bebekler var.
Bu arada benim kızım 2.750 Gr doğmuştu 200 gram şişliği gitti 2.500 kilo şimdi kocaman kız oldu.
Evham yapma bebekler çok etkileniyor.

Merhabalar,
Bebeğim 57 günlük. 38+1’de doğdu, sezaryen. Normalden 13 gün erken oluyor. Kilosu az doğdu 2870 gramdı. Çok hızlı toparladı şu an normalden de fazla kiloda. Boyu da uzadı.

Ama yanılmıyorsam sadece 1 kere bana gülümsedi. O da muhtemelen denk geldi. Sosyal gülümseme hala yok. Gözleriyle eşyaları bazen takip ediyor bazen etmiyor. Başının dönük olduğu yönün tersinde çıngırakla ses yaptığımda dönüp bakmıyor. Eskiden emerken uyuyakalmak üzere iken bilinçsiz gülümserdi. Artık o da yok denecek kadar az.

Manyaklık olarak nitelendiriyor herkes ama bilinçli anne olmak, erken teşhis için en önemlisi değil mi? Otizm ile ilgili bir şeyler mi yapmalıyım, hangi alandan doktora götürmeliyim bilmiyorum. Kendimi çok kötü hissediyorum, bir şeyler yapmam lazım ama yapmıyorum gibi geliyor. Sürekli ağlıyorum, bebeğimle ilgilenirken bile gözyaşı döküyorum. Çok kötü durumdayım ne olur bir şeyler söyleyin.

@Kazen mümkün olur mu en azından anneler kulübündeki üyelere bildirim gitmesi. Kurdeşen dökeceğim, her bir sözcüğe ihtiyacım var.
Merhaba telaşınızı anlıyorum ama bu kadar panik olmak ne size nede bebeğe iyi gelmez şuan o renkleri bile ayırt edemiyor benim oğlum 4. Ayından sonra gülmeye başladı lütfen stres yapıp kendinizi üzmeyin bu bebeğide etkiler sakin olup tadını çıkarın bol bol koklayın bir daha böyle süt kokmayacaklar :)

Modern zamanın ebeveynleri soktuğu duruma çok üzülüyorum. Hele instamomlara ayrı gıcık oluyorum. Şu an yapacağınız şey çocuk isteyince beslemek, gazını almak, altını pisleyince değiştirmek, uyutmak ve bol bol sevmek. Böyle evhamlara strese, hiç gerek yok. Böyle böyle kötüyü çağırıyorsunuz. Bilinçli anne olun diye diye bir nesil anne delirdi ya yazık günah. Sakinlesin ve bebeğinizi bol bol sevin. Daha endişelenecek çok şeyiniz olacak. ( Ek gıdası, emeklemesi, yürümesi, konuşması, okulu ohoo) Enerjinizi boşuna tüketmeyin. Bebeğinizi huzur ve sağlıkla büyütmenizi dilerim.

Allah sizlere bağışlasın bebişinizi 🧿 çok fazla görüyorum 40 günlükken bize güldü, 30 günlükken şöyle böyle diye yorumlar. O yüzden bebeğim bana çok anormal ve tepkisiz gelmeye başladı. Zaten de tepkisiz gerçi ama..

Her çocuk farklı, hiç canını sıkma anlattıklarında normal olmayan hiçbir şey yok. Benim ikizlerim 4. aya kadar birbirlerini görmez, seslerine uyanmazlardı, yan yana yattıkları halde. 57 günlükken muhtemelen ilk gülüşlerini gerçekleştirmişlerdi ama bilinçli olarak değil, daha çok kendi kendine takılıyor bebeğin şuan, doğduğunu yeni farkediyor, abartmıyorsun ama lohusalıktan dolayı böyle endişeleniyorsun merak etme 🙏🏼

Sİze anlatayım
Bebeğim
İlk işitme testtini geçenedi
Sonra topuktan kanda sorun çıktı
Kistik fibroz dendi
Kafası ilk 3 ay çok büyüktü
Kocaman bir mongol lekesi vardı
Süt alerjisi çıktı
3 aylık memeyi tamamen bıraktı
Her birinde kriz şeklinde ataklar geçirdim
Hergün saatlerce ağlıyordum
Bebeğim 4 aylıkken babamın kanser olduğunu öğrendim
Bir daha normale dönemeyeceğim hiçbirşey iyi olmayacak diye düşünüyordum
Oğlum 2 yaş 7 aylık
Normal duyuyor
Kistik fibroz değil
Kafası normal
Mongol lekesi geçti fark edilmiyor
Süt alerjisi kısmen geçti
Şimdi mutlu sağlıklı normal bir bebek
Ve malesef babamı Kaybettim
Sabredin
İnanıyorum bebeğiniz normal

Hormonların verdiği olumsuzlukları yaşıyorsunuz hepsini atlatacaksınız muhtemelen

Allah sizlere bağışlasın bebişinizi 🧿 çok fazla görüyorum 40 günlükken bize güldü, 30 günlükken şöyle böyle diye yorumlar. O yüzden bebeğim bana çok anormal ve tepkisiz gelmeye başladı. Zaten de tepkisiz gerçi ama..
Öncelikle Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Bence daha çok küçük.. lütfen bu düşüncelere dalıp strese sokmayın kendinizi. Doğumdan sonra 3 ay hamileliğin 4.trimesterı olarak görülür. Bebek daha doğduğunu bile anlamamış ki☺️ bir de önerim olacak size; lütfen çok ciddi durumlar hariç bebeğinizi başka bebeklerle karşılaştırmayın. Ben de bunu yapmıştım şimdi pişmanım hiç gerek yokmuş. Her bebeğin gelişimi farklı. Kimi çok önde kimi normal hızda kimi biraz geriden gelir. Her bebek biricik. Otizm için falan erken geldi bana bu kadar evham.

İşitme testinden geçti ama göz muayenesi hala olmadı, 9’unda kontrolümüz var doktorumuz yönlendirecek göz doktoruna.. kendime engel olabilsem keşke, olamıyorum bu konuyu aşamıyorum :KK43:
Canım benim kaygı bozukluğundan kaynaklı olabilir. Bu konuda destek mi alsan ? Bebeğinde bi sorun olduğunu düşünmüyorum.

Ben hobi olarak aof de cocuk gelisimi okuyorum. Ve bu hafta vize haftam oldugundan hayvan gibi ders calistim. Ozellikle otizm konusunda. Ve cok net diyebilirim ki 57 gunluk bebege teshis koyamazsiniz. 57.gun yapmadigini 59.gun sanki yillardir yapiyormuscasina çat diye yapabilir. Rahatlayin biraz.

cevabın şurada ;

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 57 gün geçti.

57 günde ne bekliyorsun ki?

Benim 3 aylık bebeğe ismi ile seslenip bu adam hem ismini bilmiyor hem de sağır demem gibi bir durum : )

rahat ol ...
Hem yorum hem bildirim için çok ama çok teşekkür ederim. Yorumlar geldikçe o çaresizlik yalnızlık duygusu nasıl azalıyor anlatamam… Her yorumu okuyup rahatlamaya çalışacağım şimdi :)

Merhabalar,
Bebeğim 57 günlük. 38+1’de doğdu, sezaryen. Normalden 13 gün erken oluyor. Kilosu az doğdu 2870 gramdı. Çok hızlı toparladı şu an normalden de fazla kiloda. Boyu da uzadı.

Ama yanılmıyorsam sadece 1 kere bana gülümsedi. O da muhtemelen denk geldi. Sosyal gülümseme hala yok. Gözleriyle eşyaları bazen takip ediyor bazen etmiyor. Başının dönük olduğu yönün tersinde çıngırakla ses yaptığımda dönüp bakmıyor. Eskiden emerken uyuyakalmak üzere iken bilinçsiz gülümserdi. Artık o da yok denecek kadar az.

Manyaklık olarak nitelendiriyor herkes ama bilinçli anne olmak, erken teşhis için en önemlisi değil mi? Otizm ile ilgili bir şeyler mi yapmalıyım, hangi alandan doktora götürmeliyim bilmiyorum. Kendimi çok kötü hissediyorum, bir şeyler yapmam lazım ama yapmıyorum gibi geliyor. Sürekli ağlıyorum, bebeğimle ilgilenirken bile gözyaşı döküyorum. Çok kötü durumdayım ne olur bir şeyler söyleyin.

@Kazen mümkün olur mu en azından anneler kulübündeki üyelere bildirim gitmesi. Kurdeşen dökeceğim, her bir sözcüğe ihtiyacım var.
yeni yeğenim oldu 4.ayından sonra tepkileri belirginleşti.Hemen panik yapmayın.Buyudukce göz teması kurmassa o zaman bakabilirsiniz çaresine ama şimdi çok küçük.

Benim oğlum da çok somurtkan. İnanın evde memnuniyetsiz müşteri diye lakabı oldu. O kadar ciddi bakıyor ki. Kaşlar genelde çatık. Çok korkutuyor bunlar beni. İnşallah huyu böyledir :KK43: hamileliğim inanılmaz stres ve korkuyla geçti. Bu yüzden de endişeliyim
Keşke duruyor olsa da göstersem, eşimin kuzeninin bebeği doğduğunda hayata karşı nefret doluydu o nasıl bir kaş çatış nasıl sinir nasıl mutsuzluk. Geçen gün gördük çocuğu neşe saçıyor herkese gülüyordu. Dünyanın en rahat yerinden çıkmış, bırakın biraz somurtsun :)

Louder valla bana da manyaklık olarak geldi bu fikir, bebek daha minicik çocuğu organı oluşmaya devam bile edşyor. Yüz kasları çalışıyor mu ki o kadar küçük bir bebeğin :KK51: Çocuk daha yaşadığının farkında değildir bence ne gülmesi :KK51:
İnternette gelişim aşamalarından biri olarak 2 ayda gülümseme ve eşyaları gözle takip etme çıkıyor canım, miadında doğsaydı 70 günde tam 2 aylık olacaktı. Umutla o günü bekliyorum :(

Bebek iki aylık mı yoksa ben mi yanlış anladım? İnşallah yanlış okumuşumdur…🥲

Bebek daha doğduğunun farkında değil 4.trimester tamamlanmamış bile (Doğumdan 3 ay sonrası) sizi kokunuzdan tanıyor, nesneleri bulanık görüyor henüz. İlk bir yıl bulanık görmenin devam ettiğini okumuştum hatta. Lütfen kendinize eziyet etmeyin. Bol bol kucaklayın kucağınızdan indirmeyin, sağlıkla büyüsün inşallah kuzucuk.

Sürekli ağlıyorum, bebeğimle ilgilenirken bile gözyaşı döküyorum. Çok kötü durumdayım ne olur bir şeyler söyleyin.
Louder özür dileyerek yazıyorum ama çok abartmışsınız, 57 günlük bebekten ne bekliyorsunuz ki🤷‍♀️ gülümseme olarak gördüğünüz bile bilinçsizce yaptığı bir hareket, henüz gülücükler için erken, henüz etrafı net göremiyor, gülücükler atamıyor olması sizin ruh halinizden anlamadığı anlamına gelmiyor, bebeğinizle ağlayarak ilgilenmeniz hem kendi psikolojiniz hem bebeğinizin ruhsal gelişimi için olumsuz bir davranış.
Maşallah ne güzel sağlıkla doğmuş, kilo almış boyu uzamış fiziksel gelişimi normal seyrediyor, niye dertsiz başınıza dert arayıp kendinizi üzüyorsunuz?
Yanlış biliyorsam bilen arkadaşlar düzeltsin lütfen, 57 günlük bebek gülmüyor diye hemen otizm kanısına varmak yanlış, bilinçli bir anne olma çabanıza saygı duyuyorum ama şu an yaptığınız bilinçli anne olacağım derken kendinize zulmetmek, aynı zamanda bebeğin duygusal gelişimini olumsuz etkilemek.

Silkelenin kendinize gelin ağlayarak kaygılarınızı bebeğe de hissettiriyorsunuz, onun şu an sakin yumuşak tatlı anne sesine, öpüp koklanmaya gülümsenmeye ihtiyacı var.

Tüm bebeklere sağlıklar diliyorum, kızınıza da 🙏:nazar::nazar:

Back