Stresle Alınan Kilolara Tekrar Elveda

gulaysrn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2015
9
2
1
37
Merhaba kızlar;
Artık kilo vermeye çalışmaktan çok sıkıldım. Hayatımda hiçbirşeyin düzeni kendi istediğim gibi gitmiyor. Bu yüzden en azından buraya günlük şeklinde yazarak kendimi hizaya getirmeyi hedefliyorum.

Kilo alma hikayem;
Aburcuburu çok seven biriyim.Lise yıllarımdan itibaren nasıl olsa zayıfım diye yedikçe yedim. Her gün ya pizza ya hamburger, evde de cips, çikolata, bisküvi, asitli içecekler derken kilo alma rutini üstüme yapıştı.
Üniversiteye başladım.58- 60 arasında gidip geliyordum o zamanlar. Bu arada boyum 160 cm. Yuvarlak hatlı hatta yusyuvarlak suratlı da bir kızım. Vücudum 60 kiloyken yüzüm 65-70 gösteriyor maalesef. Sonra üniversitede yanlış arkadaşlıklar, derslerin ağırlığı, aileden uzaklık derken... stresle gelen kilo artışı ve en son 69 ları da gördüm. Cips deyince gözüm dönüyor napayım :)
Annem beni görünce hemen diyetisyene gittik. Şuan meşhur olan AYÇA KAYA'ya. Yöntemi işe yarıyor.Çok da tatlı birisidir kendisi. Sonra 57 kg kadar düşebildim en fazla. Saymaktan sıkılıyor insan bir süre sonra. Ben çok bıdı bıdı bişilerle uğraşmayı sevmeyen bir insanım. Sonra saymayı bırakınca zaten kısa sürede geri aldım kiloları.
1.5 sene sonra 67 kg ile yine kocaman bir ben :) Sonra kendim denedim diyet yapmayı ve olmadı. Annem beni bu seferde bu metabolik balans yöntemiyle tanıştırdı. Bu yöntemi sevdim aslında. Öğünler arası 5 saat yani midene öğretiyorsun:
-Bak öyle kafana göre acıkamazsın. Belli saatlerin var. Ona göre, Benim kafamı bozma.diyorsun.
Bir süre sonra vücudun buna alışıyor. Ve bu açlık zamanlarıyla beraber hem miden hem bağırsakların hem de karaciğerin dinleniyor.Bir nevi oruç gibi. Neyse bu yöntemle de 53 kiloya kadar düştüm ve çok uzun süre vücudumu korudum. Okul bitip eve gelince; anne yemekleri iş bulma stresi, evlenememe stresi derken şimdi 63 kiloyum ve tekrar o günlere dönmek istemiyorum. Bu yüzden metabolik balans tadında ama kendi istediklerimi yiyerek bir plan oluşturdum kendime. Ve burada da hergün yazacağım. Bana eşlik ederseniz sevinirim.

Bugün sabahtan ölçülerimi aldım ve diyetime başladım. Hayırlı uğurlu olsun bana da :)

Kilo:
62.1

Bel: 81 cm

Alt Bel: 92 cm

Kalça: 105 cm

1. Gün

Sabah-Öğle: (geç kalktığım için)
1 dilim ekmek
Biraz peynir
Zeytin
Kurutulmuş domates

Ara:

1 bardak Sahlep(az şekerli- bol tarçınlı)

Akşam:
2.5 tahta kaşığı Az yağlı etli yeşil mercimek yemeği
1 mandalina

1 adet sütlü nescafe

2.Gün

Kalkınca:
2 Hurma ve sütlü nescafe

Öğlekardeşim benim için alıp gelmiş mecburen yenecek)
yarım simit
yarım poğaça
ıspanaklı börek (küçük bir parça)
peynir,çeyrek omlet

Ara:
sütlü nescafe

Akşam:
300 ml. kefir
1 maden suyu

3.gün

Sabah:

1 dilim ekmek
peynir
sütlü nescafe
ananas

Öğle:

1 bardak nar suyu

Ara:
sütlü filtre kahe

Akşam:
tavuklu salata
1 bardak nar suyu
1 orta boy armut

Biraz zorlanıyorum açıkçası. Ama kararlıyım bu sefer. Şuan işsiz olduğum için öğlene doğru uyanıyorum. Bide ben uyanınca hemen acıkmıyorum. Yani kahvaltıyı yapana kadar zaten öğle oluyor. Yani günde 2 öğün yiyorum sadece. Aslında bu yeterli oluyor fakat ailede kimin nerede yiyeceği de belli olmuyor. Yani hadi bugün şurada yiyelim denilebiliyor. Ya da ananemlere gidilip hamur işleriyle her an boğulabilirim. İşte olduğu kadar. Az yemeğe çalışıyorum. İnşallah iyi sonuçlanır. Haftalık tartım ve ölçüm yapıcam. Şimdilik bu kadar.

4.gün

sabah:
3/4 simit
peynir
sucuklu yumurta
şekersiz çay

öğle:
kahve

akşam: (maalesef patladım burada misafirler geldi)
ızgara tavuk haşlanmış patates
salata
(buraya kadar iyi)

baklava
meyve
çikolata(nasılsa bozuldu hesabı)

5.gün

sabah kalkınca:
sütlü nescafe

öğle:
sütlü nescafe
peynir ve jambonlu sandviç

akşam:
tarhana çorbası
mercimek yemeği
semizotu salatası

bugün kurtarayım bari:)

sayfamda da tek başıma takılıyom yalnızbiraz komik oluyor sanki. neyse inş okuyan ve örnek alan vardır dicem ama benim öğünlerim de yediklerim de abuk olduğu için.örnek almasa da olur

Benim öğünlerim de senin gibi canım
Biraz yürüyüş yapman lazım gün içinde.
Bir de bişeyleri saymaktan sıkılıyorsan hergün menüleri yazmaktan da sıkılabilirsin. Kendimden biliyorum.
Her gün spor bildirimi yapılan topiklere de bir bak istersen. Başarilar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…