Stresinizi nasil yeniyorsunuz?

Valla yazdiklarini okurken stresin bana bile gecti! Sakin yahu sakin! Masaja git, spor yap, yuruyuse cik, alisverise cik, sacini makyajini vs degistir kendinle eglen, esinle keyifli zaman gecirmeye odakla kendini ve tabikide seni seven es dostlarinla vakit gecir.

Zen olabilmek icin bircok yontem var, nefes alis verisinden tut meditasyona kadar. Gerci Elhamdulillah namazdan guzel meditasyon yoktur elbet.

Breath in, breath out...
Ya oyle anlar oluyorki dusunmemek icin bintane sey yapiyorum unutum saniyorum ama cogu kez boyle bi yerlerden patliyo iste :KK43:

Ben bir şeye canım sıkıldığında yürürüm, yürüyüş yapmak bana çok iyi geliyor.. Genel anlamda stresli dönemde geçtiğim de örgü örmeyi öğrenmiştim. Bana çok iyi gelmişti.. Çok güzel stres attırıyor. Puzzle çok iyi geliyor.. Tüm dikkatini puzzle verdiğin için, sıkıntını bir anlık olsun unutturuyor.. Bence kendine bir hobi bul.. Seni mutlu edecek bir hobi.. Sonrada sıkıntın her neyse sıkma canını.. Ölümden başka her şeye çözüm var 3 günlük dünyada.. Ye iç, mutlu olmaya bak.. Ömür gidiyor, sen çektiğin sıkıntıyla kalıyorsun, olan sana oluyor. Bencil ol, kendini düşün, mutlu ol.

Ben bir şeye canım sıkıldığında yürürüm, yürüyüş yapmak bana çok iyi geliyor.. Genel anlamda stresli dönemde geçtiğim de örgü örmeyi öğrenmiştim. Bana çok iyi gelmişti.. Çok güzel stres attırıyor. Puzzle çok iyi geliyor.. Tüm dikkatini puzzle verdiğin için, sıkıntını bir anlık olsun unutturuyor.. Bence kendine bir hobi bul.. Seni mutlu edecek bir hobi.. Sonrada sıkıntın her neyse sıkma canını.. Ölümden başka her şeye çözüm var 3 günlük dünyada.. Ye iç, mutlu olmaya bak.. Ömür gidiyor, sen çektiğin sıkıntıyla kalıyorsun, olan sana oluyor. Bencil ol, kendini düşün, mutlu ol.
Haklisin ama denildigi kadar kolay degil iste hobi bulmayi deniycem guzel dileklerin ve cevabin icin tesekurler:)

Spor en süper stres atma yöntemi bence sevdiğim bir şarkı son ses koşu bandın da önce yavaş tempo sonra deli gibi hızlanarak acayip stres atıyorum :)

sana çok güzel tavsiyeler verebilirim. kitap yazacak kadar bilgim var. ama kendime icraata koyamadığım için tavsiye de veremiyorum. bununda hapı olsa yut hopp stres gitsin (anksiyete de kullanılan ilaçlar gibi değil, yan etkisiz, tertemiz ilaç :KK53:)

genelde cok streslı degılım
yanı nadır stres olurum ondada bır dus alırım gecer
bıraz umursamazım galıba
ama sıze nefes terapısını onerıyorum bır arastırın ıstersenız

İçsel yolculuk önemli.
Dışardan etki eden faktörler bir süre oyalar seni ancak.
Sonra bir etkisi olmaz.
Ruhsal anlamda temelini sağlam atacaksın.
Dış koşullar her zaman değişiyor.
Bu değişimlere ayak uydurabilmek için güçlenmen lazım.
Hayata bakış açını güzelleştirmen lazım.
Yaşamın anlamını bir bebeğe, bir aşka vs. bağlamaman lazım.
Tek başına bütünlüğe ulaşabilmen lazım.
İç huzuru ve dengeyi bulmak adına kendini geliştirmen lazım.
Aklındaki olumsuzluklara farklı bakmanı sağlayacak kişisel gelişim kitaplarını araştır ve sindirerek oku.
Geçici çözümler değil, sağlam temellerle kendini yenile.
O zaman çocuğun da olur, hastalık da kalmaz, stres yönetimini de yapabilirsin.

Aynı dertten muzdaripiz benimde en büyük sorunum stres ritim bozukluğu var kalbimde çarpıntı geçirdim 17 yaşındayken şimdi 20 yaşındayım ama halen en büyük kabusum ve benim hayatım stres resmen :KK47: en çok ne yapıyorsun derseniz kitap okuyorum okurken muhakkak klasik müzik dinliyorum ama dinlendirici müzikler tam anlamıyla o anlarda resmen herşeyden uzaklaşıyorum bide en büyük destekcim canım sevdiğim hem stres depom hem stres topum :KK11: o da alıştı artık psikolojin bozuk senin aşkım diyo geçiyo gülerek :KK14:

Bu arada arkadaşlar demiş yürüyüş yapın spor yapın diye vaktiniz varsa bence de yapın ben avrupa yakasında oturup anadolu yakasında çalışıyorum sabah bir buçuk akşam bir buçuk saat yolum var eve gelene kadar 9 oluyor ve iki cumartesi de çalışıyorum hiç hemde hiç vaktim olmuyor keşke benimde olsa :KK43:

1- bebeğin varsa stresin kalmaz. onun yorgunluğu meşguliyeti yeter.
2- hemen Allah'a sığınıyorum. Allah'ım sen konuyu biliyorsun diyorum : )
3- çok şükrediyorum. sahip olduklarımı farkedip bazısının hayal bile edemeyeceği nimetler içindeym diyorum.
4- buraya gelip daha dertli olanları görüp onlara yardım etmeye çalışıyorum.
5- kendime bir fincan kahve yanında da top kek yiyorum.
6- youtube'dan komikli video izliyorum. (buaralar favori progrmamım elin oğlu)

İçsel yolculuk önemli.
Dışardan etki eden faktörler bir süre oyalar seni ancak.
Sonra bir etkisi olmaz.
Ruhsal anlamda temelini sağlam atacaksın.
Dış koşullar her zaman değişiyor.
Bu değişimlere ayak uydurabilmek için güçlenmen lazım.
Hayata bakış açını güzelleştirmen lazım.
Yaşamın anlamını bir bebeğe, bir aşka vs. bağlamaman lazım.
Tek başına bütünlüğe ulaşabilmen lazım.
İç huzuru ve dengeyi bulmak adına kendini geliştirmen lazım.
Aklındaki olumsuzluklara farklı bakmanı sağlayacak kişisel gelişim kitaplarını araştır ve sindirerek oku.
Geçici çözümler değil, sağlam temellerle kendini yenile.
O zaman çocuğun da olur, hastalık da kalmaz, stres yönetimini de yapabilirsin.
Mantikli!! cvbin cok mantikli geldi tesekur ederim aklima yazdim :KK66:

sana çok güzel tavsiyeler verebilirim. kitap yazacak kadar bilgim var. ama kendime icraata koyamadığım için tavsiye de veremiyorum. bununda hapı olsa yut hopp stres gitsin (anksiyete de kullanılan ilaçlar gibi değil, yan etkisiz, tertemiz ilaç :KK53:)
Olsun bilmek iydir bir gun uygulamayda ogreniriz pratik kolay olmuyor ne yazikki ben daha bugun snav gececektim snav oncesi stres yok diye kac kez tekrarladiysam artik kendime bi ara bi baktim strese girmemek icin strese girmisim:KK53::rolleyes:

Bu arada arkadaşlar demiş yürüyüş yapın spor yapın diye vaktiniz varsa bence de yapın ben avrupa yakasında oturup anadolu yakasında çalışıyorum sabah bir buçuk akşam bir buçuk saat yolum var eve gelene kadar 9 oluyor ve iki cumartesi de çalışıyorum hiç hemde hiç vaktim olmuyor keşke benimde olsa :KK43:
Calisma hayatinin zorluklari :KK43: belki ilerde olur cnm insAllah!!

Aynı dertten muzdaripiz benimde en büyük sorunum stres ritim bozukluğu var kalbimde çarpıntı geçirdim 17 yaşındayken şimdi 20 yaşındayım ama halen en büyük kabusum ve benim hayatım stres resmen :KK47: en çok ne yapıyorsun derseniz kitap okuyorum okurken muhakkak klasik müzik dinliyorum ama dinlendirici müzikler tam anlamıyla o anlarda resmen herşeyden uzaklaşıyorum bide en büyük destekcim canım sevdiğim hem stres depom hem stres topum :KK11: o da alıştı artık psikolojin bozuk senin aşkım diyo geçiyo gülerek :KK14:
Gecmis olsun cnm. zamanla duzelicek hersey onemli olan inanmak !!

X