Stokçuluk :)

Veriyorum vermiyorum değil mesela geçen gün nerdeyse bı çuval çocuk eşyası verdim

Hemde kaliteli ve sağlamdır sorun şu ki şöyle düzgün birine vermek istiyorum sanırım benim sorunum verdiğim eşyayı kıymet bilen e vermek istemek...hani gözümün önünde parçalanması canımı sıkıyor :KK43:
o zaman şöyle bir şey yapabilirsiniz ihtiyaç sahiplerine ulaştıran kurumlar var hem onlar daha çok ihtiyacı olanlara ulaştırırlar hem de siz görüp kıymet bilinmeden eşyalarınız kullanıyor diye üzülmezsiniz

Aşırı pintileri bı kaç kere izledim ben onlar gibi olmayayım diye dua ediyorum elini sildikkeri pecetelrri saklayıp wc de kullanmak :kusmuk:eski camasirlardan ped yapmak hastalık bence pintilik değil

Ama benim yaşlılığı m sanırım çöp evler olacak sonum :KK43:

Şu an aşırı pintiler var onu izliyorum başka izleyen var mı benim gibi? :))
şey aklıma geldi kolzetin sifonunu çekmemek için bir kaba işeyen bir kadın vardı sevgilisine de bu alışkanlığı kazandırmaya çalışıyordu :) o idrarı da bahçeye gubre niyetine kullanıyorlardı tam bir pislik ya nasıl mikrop kapmıyorlar böyle anlamış değilim

o zaman şöyle bir şey yapabilirsiniz ihtiyaç sahiplerine ulaştıran kurumlar var hem onlar daha çok ihtiyacı olanlara ulaştırırlar hem de siz görüp kıymet bilinmeden eşyalarınız kullanıyor diye üzülmezsiniz
En son verdiğim eşyaları direk kiseye vermedim zaten o kişiye verin dedim almazsa su her yerde olan eşya kumbaralarina atmalarını söyledim canım rahat etmedi çok futursuz benim hareketlerim yaa dengeli bı insan değilim :))

Aşırı pintileri bı kaç kere izledim ben onlar gibi olmayayım diye dua ediyorum elini sildikkeri pecetelrri saklayıp wc de kullanmak :kusmuk:eski camasirlardan ped yapmak hastalık bence pintilik değil

Ama benim yaşlılığı m sanırım çöp evler olacak sonum :KK43:
atmaktan korkmayın eşyalara köle olmayın. huyunuzun farkındasınız istifçilik bir hastalıktır. başedemediğiniz yerde piskolojik destek almaktan çekinmeyin bence

En son verdiğim eşyaları direk kiseye vermedim zaten o kişiye verin dedim almazsa su her yerde olan eşya kumbaralarina atmalarını söyledim canım rahat etmedi çok futursuz benim hareketlerim yaa dengeli bı insan değilim :))
diyecek bir şey bulamadım ya :) allah yardımcınız olsun :)

diyecek bir şey bulamadım ya :) allah yardımcınız olsun :)
Amin sağolun mesela ilk okul liseden hatıra defterlerin karnelerim hatta kitap ve defterlerim duruyordu çocukların eline verip oyuncağa çevirdim yoksa başka türlü atamıyorum :KK43:

Amin sağolun mesela ilk okul liseden hatıra defterlerin karnelerim hatta kitap ve defterlerim duruyordu çocukların eline verip oyuncağa çevirdim yoksa başka türlü atamıyorum :KK43:
benim de hatıra defterlerim karnelerim hatta imzalı gömleklerim bile duruyor bir çantam var onun içinde bazanın altında öylece duruyor.ara ara açıp eskileri yad edip kaldırıyorum.kitap saklamadım saklasaydım eğer ilk işim onları geri dönüşüme yollamak olurdu.

Geçen seneye kadar ben de bulaşık makinesi deterjanı istiflerdim taaa ki son paketi açıp içindeki bütün deterjan tabletlerinin patladığını görene kadar , resmen bulamaç olmuşlardı artık son 10 tablet kalana kadar deterjan almıyorum .
Ama şu varki güzel bir şey görünce eğer param da varsa mutlaka iki tane birden alırım :KK23:
Clementine89 Clementine89

Geçen seneye kadar ben de bulaşık makinesi deterjanı istiflerdim taaa ki son paketi açıp içindeki bütün deterjan tabletlerinin patladığını görene kadar , resmen bulamaç olmuşlardı artık son 10 tablet kalana kadar deterjan almıyorum .
Ama şu varki güzel bir şey görünce eğer param da varsa mutlaka iki tane birden alırım :KK23:
Nasıl patlamış.ilk kez duydum.

stokçuluk ve istifçilik birbirinden farklı ama, bir gün lazım olur diye birşeyi atmamak ise sanırım biraz takıntılı bir durum göstergesi.
stok ben de yaparım temizlik malzemeleri, çay, kağıt ürünleri vs
benim mesala temizlik takıntım var, kabullenmem zor oldu ama evet var, evim ofisim her daim temiz olsun istiyorum, gözüme gereksiz gelen herşeyi atarım. dolap içlerini bile arada kontrol eder elerim. 3 ay önce taşınırken yedeği yenisi olan tüm mutfak aletlerimi çıkarıp eskileri dağıttım ya da attım.
çok eşya olduğu zaman temizlik yapmak zor oluyor çünkü :))))
sade ve temiz olsun istiyorum her yer.
pek normal olmadığımı da kabul ediyorum ama böyle mutluyum

Tühh çok kötü olmuş. Benim bir sıvı bir tablet olur. Ne kadar beklemişti tabletler? Bunu ilk defa duydum duyduğum da iyi oldu.

stokçuluk ve istifçilik birbirinden farklı ama, bir gün lazım olur diye birşeyi atmamak ise sanırım biraz takıntılı bir durum göstergesi.
benim mesala temizlik takıntım var, kabullenmem zor oldu ama evet var, evim ofisim her daim temiz olsun istiyorum, gözüme gereksiz gelen herşeyi atarım. dolap içlerini bile arada kontrol eder elerim. 3 ay önce taşınırken yedeği yenisi olan tüm mutfak aletlerimi çıkarıp eskileri dağıttım ya da attım.
Aynen katılıyorum. Benim de toz takıntım var fazladan her eşya toz demek :))

Tam zıt tiz bende sizin gibi olmak istiyorum evdeki eşyadan temizlik yapasim gelmiyor kullanılmayan ihtiyaç fazlası eşyalar ://

Tühh çok kötü olmuş. Benim bir sıvı bir tablet olur. Ne kadar beklemişti tabletler? Bunu ilk defa duydum duyduğum da iyi oldu.[/QUOTE
Kış sonu almıştım stok yapmıştım , çünkü çoğu zaman günde 2 kez makinem çalışır , yaz ortası bir baktım koca bir paket deterjan zayi olmuştu .

Tam zıt tiz bende sizin gibi olmak istiyorum evdeki eşyadan temizlik yapasim gelmiyor kullanılmayan ihtiyaç fazlası eşyalar ://
Benim evimde kullanılmayan neredeyse hiçbir eşya yoktur, mutfak tezgahının üstünde sabunluk ve minik bir bulaşık Sepeti dışında herşey dolaptadir, salonda ıvır zıvır aksesuar yoktur az ve kaliteli parçalar koydum. Yatak odamda tuvalet masasının üstünde birşey yoktur, banyoda dolapta herşey düzenleyici içindedir gibi
Toplu olan evi temizlemek her zaman daha kolay. Aslında incik boncuk şeyleri de severim ama temizlik yapmamı zorlaştıran herşeyi attım:))
Temizlik takıntıliları diye bir program var ya tlc de bir kadın diyor ki evim satışa sunulan böyle örnek ev gibi olsun istiyorum işte o benim:)))

Hanımlar bir sorum olacak, kadınlar kulübünün uygulaması var mı? Ben telefondan giriyorum sürekli giriş yapmak zorunda kalıyorum. Eğer uygulama varsa çok rahat olur.

X