Stokçuluk :)

Yüzümüzden gülücük,
kalbimizden sevgi,
bedenimizden sağlık,
ruhumuzdan huzur,
çevremizde dostluk,
soframızdan bolluk,
ömrümüzden mutluluk
ve
neşe eksik olmasın!
Günaydın hafta sonu.

En Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE

Iyi haftasonları ...hafta sonunuz renkli ve dolu dolu geçsin..

:KK73:
Yüzümüzden gülücük,
kalbimizden sevgi,
bedenimizden sağlık,
ruhumuzdan huzur,
çevremizde dostluk,
soframızdan bolluk,
ömrümüzden mutluluk
ve
neşe eksik olmasın!
Günaydın hafta sonu.

En Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE

Iyi haftasonları ...hafta sonunuz renkli ve dolu dolu geçsin..

Bunlar ne güzel dilekler, amin inşallah her şey burda yazılanlar gibi olur. Tam da bunun gibi bir mesaja ihtiyacım vardı bugün.

merhaba kk nın güzel hanımları;

Ben yaklaşık 1 senelik evliyim çok şükür, eşim çalışıyor ben de ikinci kez üniversite okuyorum. Çok şükür kazancımız iyi, ben birikim yapmayı, tutumlu olmayı, israf etmemeyi çok seven biriyim. Hayatta tahammül edemediğim şeylerin başında gereksiz harcamalar geliyor. 1₺ bile olsa gereksiz ve boş bir harcama olmamalı.

Her neyse ben stokçuluğu da çok severim, bir şey indirimdeyse birgün lazım olur mantığıyla fazla fazla alırım. Aklımın bir köşesinde; kötü bir günümüz olur, birşeyler alamayacak oluruz düşüncesi var.

Bu düşünceden kendimi alamıyorum, siz de bu kadar ince düşünür müsünüz? Nasıl tasarruflar yaparsınız? Neleri stoklarsınız? Birikim yöntemleriniz nelerdir bilmek isterim, hepinize sevgiler
Bende gereksiz stokcuyum küçücük evimde atilmayi bekleyen saçma sapan eşyalar var temiz titiz bı çok arkadaşımın evinde hiç gereksiz eşya görmedim bazen gerekli olanı bile gerektikçe aldıklarını gereği olmadığında attıklarını gördüm

Stokculuk çok kötü bişey yapabiliyorsun iz bırakın :KK43: ben birakamiyorum

merhaba kk nın güzel hanımları;

Ben yaklaşık 1 senelik evliyim çok şükür, eşim çalışıyor ben de ikinci kez üniversite okuyorum. Çok şükür kazancımız iyi, ben birikim yapmayı, tutumlu olmayı, israf etmemeyi çok seven biriyim. Hayatta tahammül edemediğim şeylerin başında gereksiz harcamalar geliyor. 1₺ bile olsa gereksiz ve boş bir harcama olmamalı.

Her neyse ben stokçuluğu da çok severim, bir şey indirimdeyse birgün lazım olur mantığıyla fazla fazla alırım. Aklımın bir köşesinde; kötü bir günümüz olur, birşeyler alamayacak oluruz düşüncesi var.

Bu düşünceden kendimi alamıyorum, siz de bu kadar ince düşünür müsünüz? Nasıl tasarruflar yaparsınız? Neleri stoklarsınız? Birikim yöntemleriniz nelerdir bilmek isterim, hepinize sevgiler
Geçmişi hiç okuyamadım en kısa zamanda vakit bulup okucam
Bende birikim severim.
Stokçuluğuda severim.
Şuan tek maaşız.oğlum okula başlayana kadar çalışmayı düşünmüyorum.
Kışın maaş çok azalıyor. Yazın mecbur stok yapıyorum.
Kışlık hazırlıyorum baklyat yağ tuvalet kağıdı kağıt havlu sabun deterjan şampuan stokluyorum.
Kışın mutfak masrafı çok düşüyor.
Süt yoğurt yumurta gibi çabuk bozulan ürün alıyoruz.
Birikim içinde maaşın bir kısmını ayıramıyoruz ama güne girdim eylülde yeniden başlayacak
Kumbara hazırladım altın kumbarası ( krediyi kapatmak için)
Tatil kumbarası (memlekete geldiğimizde kullanmak için yazlık bir yerdeyiz tatile gitme ihtiyacımız olmuyor)
Kurban kımbarası ( bu yıl kesmicez seneye için birikiyor)
Oğlumun kumbarası ( birikince dolar alıyoruz)
Birde yeni başladım 52 hafta kumbarası ( ne için biriktirdiğimi belirlemefim muhtemelen altın yaparım)
1 tl bile boşa harcamaya tahammülüm yok.

Üstelik yazlık kışlık ihtiyaçlarını sezon sonu yaparım mesrla bot ve montları nisan başı almıştık. 400 tl lik botu 150 tl aldım.oğluma eşime de bu şekilde aldık.

Geçmişi hiç okuyamadım en kısa zamanda vakit bulup okucam
Bende birikim severim.
Stokçuluğuda severim.
Şuan tek maaşız.oğlum okula başlayana kadar çalışmayı düşünmüyorum.
Kışın maaş çok azalıyor. Yazın mecbur stok yapıyorum.
Kışlık hazırlıyorum baklyat yağ tuvalet kağıdı kağıt havlu sabun deterjan şampuan stokluyorum.
Kışın mutfak masrafı çok düşüyor.
Süt yoğurt yumurta gibi çabuk bozulan ürün alıyoruz.
Birikim içinde maaşın bir kısmını ayıramıyoruz ama güne girdim eylülde yeniden başlayacak
Kumbara hazırladım altın kumbarası ( krediyi kapatmak için)
Tatil kumbarası (memlekete geldiğimizde kullanmak için yazlık bir yerdeyiz tatile gitme ihtiyacımız olmuyor)
Kurban kımbarası ( bu yıl kesmicez seneye için birikiyor)
Oğlumun kumbarası ( birikince dolar alıyoruz)
Birde yeni başladım 52 hafta kumbarası ( ne için biriktirdiğimi belirlemefim muhtemelen altın yaparım)
1 tl bile boşa harcamaya tahammülüm yok.

Üstelik yazlık kışlık ihtiyaçlarını sezon sonu yaparım mesrla bot ve montları nisan başı almıştık. 400 tl lik botu 150 tl aldım.oğluma eşime de bu şekilde aldık.
Ne çok kumbaranız varmış, Allah bereket versin:)

Bende gereksiz stokcuyum küçücük evimde atilmayi bekleyen saçma sapan eşyalar var temiz titiz bı çok arkadaşımın evinde hiç gereksiz eşya görmedim bazen gerekli olanı bile gerektikçe aldıklarını gereği olmadığında attıklarını gördüm

Hep birgün lazım olur mantığıyla saklıyoruz. Eşya konusunda çok sadeyimdir, toz yaptığını düşünüyorum:)
Benim temizlik ürünlerine zaafım var. Tuvalet kağıdı, duş jeli vs. İndirim görürüsem stoklarım. Gereksiz eşyadan kastınız nedir?

Hep birgün lazım olur mantığıyla saklıyoruz. Eşya konusunda çok sadeyimdir, toz yaptığını düşünüyorum:)
Benim temizlik ürünlerine zaafım var. Tuvalet kağıdı, duş jeli vs. İndirim görürüsem stoklarım. Gereksiz eşyadan kastınız nedir?
Mesela bozulmuş bir eşyanın evde kalan vidasindan akusunden tutnda kırılmış bir oyuncak gün gelir yapistiririm gün gelir Bask şekilde oynarlar diye atmam evde dolanır durur
Ne zmnki bi yakimin gelir yada annemle temizlik yaparız onların ısrarıyla atarım bireyleri aslında gereksiz olduklarını biliyorum ama öyle işte

Temizlik ürünlerine eşim takntilidir son 5-10 tane kalsın alır baksın iki tane görsün alır birşeyi hiç lazım olmasa bile ://

Mesela bozulmuş bir eşyanın evde kalan vidasindan akusunden tutnda kırılmış bir oyuncak gün gelir yapistiririm gün gelir Bask şekilde oynarlar diye atmam evde dolanır durur
Ne zmnki bi yakimin gelir yada annemle temizlik yaparız onların ısrarıyla atarım bireyleri aslında gereksiz olduklarını biliyorum ama öyle işte

Temizlik ürünlerine eşim takntilidir son 5-10 tane kalsın alır baksın iki tane görsün alır birşeyi hiç lazım olmasa bile ://

Ekonomik durumunuzu bilemem canım yorumlarımı yanlış anlama belki maddi kaygıların, daha alamam gibi düşüncelerin varsa bunu yapıyorsundur belki de. Ya da bir şeye canın sıkkındır. Şöyle ki benim kafam bir konuya takık olduğunda bütğn dünyaya kaparım kendimi içimden hiçbir şey yapmak gelmez gün gelir yemek bile yapamam.

Ekonomik durumunuzu bilemem canım yorumlarımı yanlış anlama belki maddi kaygıların, daha alamam gibi düşüncelerin varsa bunu yapıyorsundur belki de. Ya da bir şeye canın sıkkındır. Şöyle ki benim kafam bir konuya takık olduğunda bütğn dünyaya kaparım kendimi içimden hiçbir şey yapmak gelmez gün gelir yemek bile yapamam.
Yklukta büyüdüm sanırım ondan benim çocukluğumda ikinci bir ayakkabı lukstu et but kurbanda girerdi eve
Suan Allah'a şükür maaş iyi ev var araba var ama çöpe çok yiyecek içecek çürüyüp atmisligimdq vardır ama bazı şeyleri atmamaya çalışıyorum haniher yerde her konuda sıkı davranmiorum tuhaf biriyim :))

Benim ilk çocugumdan bebek arabası duruyor onun üzerine iki bebek arabası daha aldım mesela ne vermeye koyuyorum ne atmaya
.
Çocuklarım in her biseyini bı diğerinde kullandım mesela

Kıyafet olsun eşya olsun hepsine kullanmaya calistim

Ama bazı şeyleri evden atamıyorum kıyamıyorum atmaya

Yklukta büyüdüm sanırım ondan benim çocukluğumda ikinci bir ayakkabı lukstu et but kurbanda girerdi eve
Suan Allah'a şükür maaş iyi ev var araba var ama çöpe çok yiyecek içecek çürüyüp atmisligimdq vardır ama bazı şeyleri atmamaya çalışıyorum haniher yerde her konuda sıkı davranmiorum tuhaf biriyim :))
Çok şükür bak ne güzel evimiz arabamız var diyorsun. Davranışlarının bilinçaltınla alakalı olduğunun da farkındasın ama bu konu seni rahatsız ediyor. İçten içe üzülüyorsun çöpe giden yiyeceğe. Benim fikrim hani atmıyorum eski eşyaları diyorsun ya aklına geldiği anda bir poşete doldur hepsini ve düşün gerçekten ihtiyacım var mı diye. Ben eminim gerisi gelecektir.

Çöpe giden yemekler konusunda da şöyle bir düşüncem var. Mesela benim elimin ayarı olmaz bazen 10 kişilik çorba yaparım:) yarısına ekmek doğrayıp hayvanlara verim. Fazla yapmasam bile onlarla yiyeceğimizi paylaşırız. Daha bozulmadan bunu yapabilirsin.

Yine söylüyorum, bunlar benim naçizane fikirlerim, kimsenin kalbini kırmak istemem beni yanlış anlama olur mu?

izlediğim programlardan yola çıkarak söyleyebilirim ki bu biriktirme hiçbirşeyi atamama çocukluktan gelen veya sonradan oluşan ruhsal tramvalardan kaynaklı.birşeyleri bir güm lazım olur diye tutmak hem manen hem madden size rahatsızlık verir.

ben de şu var her hafta temizlik yaparken bir torba çöp atarım.bana darlık veriyor.dağınıklık hissi. biriktirme sadece temizlik malzemesinde ve kiler dolabımı açıp dolu görünce mutlu oluyorum.o da çocukken yoksulluk çektiğimiz için galiba

ben oğlumun tüm elbiselerini saklıyordum ta ki binamızda yeni doğum yapan arkadaşa çıkana dek.çocuğun üzerinde kış mevsimi olmasına rağmen sadece uzun kollu bir zıbın vardı. kendi kendime dedim ki o kıyafetler orda öylece bekliycene bu yavrucak giysin.hem erkek olacağı veya tekrar çocuk sahibi olacağim ne malum. anısı olanlar dışuındaki herşeyi toplayıp vverdim.

oyuncaklar mesela onları saklarım. geçenlerde bir arkadaşa oyun halısı ve yürüme arkadaşını verdim.kullanıp geri vericekler sonuçta işine yaramış oldu.

biriktirerek eşyanın esiri oluyoruz .verin rahatlayın.

Benim ilk çocugumdan bebek arabası duruyor onun üzerine iki bebek arabası daha aldım mesela ne vermeye koyuyorum ne atmaya
.
Çocuklarım in her biseyini bı diğerinde kullandım mesela

Kıyafet olsun eşya olsun hepsine kullanmaya calistim

Ama bazı şeyleri evden atamıyorum kıyamıyorum atmaya
mesela o araba senin evde çatıda veya kömürlükte öylece durunca mı mutlu olursun yok sa bir ihtiyaç sahibi kullanınca mı?
böyle böyle tüm tuttuğun eşyaları elden geçir.vermeye kıyamadıklarını da ikinci el satılan sitelerde satıp şuan ihtiyacın olan birşey alabilirsin.

mesela o araba senin evde çatıda veya kömürlükte öylece durunca mı mutlu olursun yok sa bir ihtiyaç sahibi kullanınca mı?
böyle böyle tüm tuttuğun eşyaları elden geçir.vermeye kıyamadıklarını da ikinci el satılan sitelerde satıp şuan ihtiyacın olan birşey alabilirsin.
Veriyorum vermiyorum değil mesela geçen gün nerdeyse bı çuval çocuk eşyası verdim

Hemde kaliteli ve sağlamdır sorun şu ki şöyle düzgün birine vermek istiyorum sanırım benim sorunum verdiğim eşyayı kıymet bilen e vermek istemek...hani gözümün önünde parçalanması canımı sıkıyor :KK43:

X