- 18 Nisan 2018
- 537
- 855
-
- Konu Sahibi Clementine89
Ben dolabimin bir cekmecesini bosalttim atmak istedigim seyleri oraya koyuyorum uzun sure gecipte o esyaya hic dokunmadiysam atiyorum yada verebilcek tarzda biseyse baskalarina veriyorumen svdiğim konular bende yazayım
ben kağıt poşet hediye paketi vs hepsini yatağın altında biriktiririm kurdeleri vs ama çok lazım oluyor gerçekten.
Makarna kuru bakliyatıda depolarım.
Ama atma huyumda cok fazla minimalizm istiyorum artık ve kendime hakim olamadan bir şeyleri atıyorum pişman olmuyorum ama hergün iki kutu çöp çıkıyor eski biblolar mumluklar vs inş sonradan pşmam olmam
Yapışsada sorun değil ama öyle yapışmaz,içinden tek tek alabilirsin kışın pahalı alınmıyor dışarıda beklese akdeniz sıcağı içi boşalıyorharikasin cmm ellerin dert gormesin bende bunlarin bir cogunu yaptim memlekete gidersem bazi seyleri alip kurtmayi planliyirym domates konservemi de yaoacagim insallah
birazdan sarmisaklari aoyayim atayim dolaba
birbirime yapisir mi
cnm bu tarif uzun sure dayanir mi hangi sirke daha iyi olur ve 1 kavanoza ne kar yag ve sirke koyayimK kahvemsi mutluluk yemeklerin yanında yenen sostan mı istiyorsun.
Domatesleri rendele yada minik minik doğra içine acı süs biberi doğra,sarımsak dogra,tuz,sirke ve yağ dök karıştır kavanoz yada bidona koy çok güzel oluyor,tam tarif vermek isterdim de göz kararı alışkanlığı oldu.
Yazın yaptık kışın yedik :) dolaba koyduk biz onu yazmayı unuttum,elma sirkesi güzel oluyor.Genellikle göz kararı yapıyoruz biz 1 çay bardağı yağ yeter bence,sirkede yarım çay bardağı,olabilir ama 2 kilo domates kullan en az derim.cnm bu tarif uzun sure dayanir mi hangi sirke daha iyi olur ve 1 kavanoza ne kar yag ve sirke koyayim
Canım bu süs biberi dediğin biberiye mi? Tombik olan? Bu tarif çok lezeetli olacak gibi geldi bana bu tarifi nasıl tüketeceğiz peki?K kahvemsi mutluluk yemeklerin yanında yenen sostan mı istiyorsun.
Domatesleri rendele yada minik minik doğra içine acı süs biberi doğra,sarımsak dogra,tuz,sirke ve yağ dök karıştır kavanoz yada bidona koy çok güzel oluyor,tam tarif vermek isterdim de göz kararı alışkanlığı oldu.
Normal süs biberi ekmekle tüketiliyor aslında biraz :) ama ben bazen pilavın üstüne dökerim kendi tabağıma :)Canım bu süs biberi dediğin biberiye mi? Tombik olan? Bu tarif çok lezeetli olacak gibi geldi bana bu tarifi nasıl tüketeceğiz peki?
Canım foto paylşsan biberin? Kafamda 2-3 çeşit biber canlandırdım :))Normal süs biberi ekmekle tüketiliyor aslında biraz :) ama ben bazen pilavın üstüne dökerim kendi tabağıma :)
Teşekkür ederim
Ay evet menemen yaparken benfe kabuklari salça olarak degerlendirecegim bu tarifle. Kabuklari ve birazda domates ekleyerek. Thank youKışlık menemenlik hazırlıyorsanız domateslerin kabuklarını eğer soyarak yapıyorsanız kabuklarıda değerlenir,bidonun içine kabukları koyun içine salça ve turşuda kullanılan tuzu atın 1 hafta kadar balkonda beklesin ki yumuşasın iyice,dibinde oluşan suyu dökün,kullananlarda var ama,sonra süzgeçten geçirin eğer süzgeç zor gelirse robotta kullanırsınız,süzgeçte daha güzel oluyor ama daha sonra ocakta biraz kaynatın eğer balkonda kurutacak yeriniz var ise 20 dk yeter gerisini balkonda güneşte kurutursunuz,eğer yeriniz yoksa koyulaşıncaya kadar kaynatın buda 5-6 saati bulur,kuruduktan sonra kavanoz yada bidona korsunuz kapağını kapatmadan hafif yağ dökersiniz eğer tuzu az olursa tuz atarsınız birde.
Aynı işlemi domatesi doğrayarakta yaparsınız.
Deo yu nasil yapıyorsunuz .Bitkisel esanslarla filan mi .Bende yapmak isterim .Leke birakiyormu .Uzun sure kalicıligi varmı .Hemen yapayim .Sadece pahali buldugum temizlik ürünleri indirimdeyse stokluyorum. Bu da sadece sampuan oluyor. Eskiden deodorant da vardi icinde ama onu artik kendim evde yapiyorum.
Yani stokladigim pek birsey yok. Hmm sey var bir de, cocuklarim büyüyorlar cok sükür, sezon sonlarinda büyük beden kiyafetleri stokluyorum. Cok cok ucuza kislik ürünler aldim gecen ay.
Genel anlamda stoklamam, cöpe giden yiyeceklerim oluyor üzülüyorum.
Kozmetik almiyorum artik, bitiremiyorum ziyan oluyor.
Ben yiyecek ve ve giyecek disinda pek bir alisveris yapmiyorum.
Birikim yapiyorum, ayni zamanda yasiyorum da
Deo yu nasil yapıyorsunuz .Bitkisel esanslarla filan mi .Bende yapmak isterim .Leke birakiyormu .Uzun sure kalicıligi varmı .Hemen yapayim .
Yok o tcl deki değil direk istifciler diye bir program var herşeyi lazım olur bigün diyerek evlerini biriktirmişler yürüyecek yatacak yer kalmamıs esyadan öyle bi program :):)) temizlik bağımlıları programından mı bahsediyorsunuz? Hani şu evi uzun süre temizlenmemiş insanların evine gidip sürekli çöp atan kişilerin olduğu program?
Sürekli kullanılan şeyleri güzel bir indirimde almak bana çok mantıklı geliyor. Tuvalet kağıdı gibi (asla ihtiyaç bitmez). Gıdalar maalesef çok çabuk bozuluyor gıda alışverişimi haftalık yaparım.
Birikim konusuna gelince ben de dolar,tl,euro gibi farklı farklı para birimlerini biriktiriyorum, bir programda bunun karlı olacağını duymuştum. Bir kumbaramız var ona genellikle 1₺, 50krş atıyoruz. Bir de birikim zarfımız var ona da 10,20, 50 gibi kağıt paraları koyuyoruz. Eğer dolar falan öncekine göre düşük gelirse dolara çeviriyoruz. Az az gidiyor ama birikiyor :)