sgk ya isteğe bağlı sigortalılık için başvurup kendin ödeyebiliyorsunssk derken onun için çalışmanız gerekiyor biliyorsunuz değil mi?
İsteğe bağlı ödeyeceğim en kötü eşimin kendi şirketi evimize çok yakın yanında da çalışabilirm sıkılıyorum da evde. Önemli olan hangisi daha mantıklıssk derken onun için çalışmanız gerekiyor biliyorsunuz değil mi?
Sizlerden alacağım bilgiler fikirler benim için çok önemli çünkü bu konu hakkında hiçbir bilgim yok ve sorabileceğim de kimse yok. Yaşım 27 2-3 yıllık ödenmiş sigorta sizce mantıklı mıdır? Kaç yaşımda emekli oluyorum?Peki eşim isteğe bağlı ödese ben kendim bireysel ödesem mantıklı mı?Bes, bankada para biriktirmek gibi.
Sgk ile bence aynı kefeye dahi konulamaz.
Sgk diyorum ben de diğer arkadaşlar gibi.
İsteğe bağlı ödeyeceğim en kötü eşimin kendi şirketi evimize çok yakın yanında da çalışabilirm sıkılıyorum da evde. Önemli olan hangisi daha mantıklı
sgk ya isteğe bağlı sigortalılık için başvurup kendin ödeyebiliyorsun
İsteğe bağlı ödeyeceğim en kötü eşimin kendi şirketi evimize çok yakın yanında da çalışabilirm sıkılıyorum da evde. Önemli olan hangisi daha mantıklı
Sizlerden alacağım bilgiler fikirler benim için çok önemli çünkü bu konu hakkında hiçbir bilgim yok ve sorabileceğim de kimse yok. Yaşım 27 2-3 yıllık ödenmiş sigorta sizce mantıklı mıdır? Kaç yaşımda emekli oluyorum?Peki eşim isteğe bağlı ödese ben kendim bireysel ödesem mantıklı mı?
isteğe bağlı olduğunu da bilmiyordum. öyle bişey varsa ben ssk diyorum yine de.
peki ne kadar ödeniyor bilginiz var mı isteğe bağlı sigortada?
O parayı bes’e yatırsam daha mantıklı yani. Hem istediğim zaman çekebiliyorum ama sgk da o yok. Benim asıl niyetim kendimi güvenceye almak yarın bir gün eşin vefatı boşanma vs durumlarda yıllarımı boşa geçirmiş parayı bulupta yemişim olmasın istiyorum2017 yılı için bu para 570 liraydı. ki bu sene 600 olmuştur. 15 yıl boyunca bu ayarda gidecek bir para.
ben 15 yıl boyunca 600 liralık altın alsam bir dünya param olur diye düşünürüm.
yani sonuçta eşinin sigortasından faydalanıp hastane vb işlerini halledebiliyorsun. sgknın geriye dönük vereceği az bir maaş.
o kadar para ile yatırım yapsan sana daha mislisi ile gelir diye düşünüyorum.
biraz açık konuşacağım ama devletin kasasına girecek sana geri dönüşü ise az.
Sizlerden alacağım bilgiler fikirler benim için çok önemli çünkü bu konu hakkında hiçbir bilgim yok ve sorabileceğim de kimse yok. Yaşım 27 2-3 yıllık ödenmiş sigorta sizce mantıklı mıdır? Kaç yaşımda emekli oluyorum?Peki eşim isteğe bağlı ödese ben kendim bireysel ödesem mantıklı mı?
merhaba kk üyeleri;
Bir şey sorucam ben 5 yıllık evliyim. Evlenmeden önce yaklaşık 2-3 yıllık çalışma geçmişim var yani ödenmiş ssk. Yaşım 27.
Sizce ssk dan mı yoksa bankalarda sigorta yapıyor her ay belli miktar ödeniyor hatta sonra dilerseniz o parayı çekebiliyor veya emekli olabiliyorsunuz diye biliyorum.. sizde ssk mı yoksa banka mı? Bankada ödeyen varsa banka ismi vermeden beni bilgilendirebilir mi? Benim için çok önemli eşimi ikna etmişken hemen açtırmalıyım kaynayıp gitmesin
O parayı bes’e yatırsam daha mantıklı yani. Hem istediğim zaman çekebiliyorum ama sgk da o yok. Benim asıl niyetim kendimi güvenceye almak yarın bir gün eşin vefatı boşanma vs durumlarda yıllarımı boşa geçirmiş parayı bulupta yemişim olmasın istiyorum
Vadeli mevduat nedir peki?
Aynı yaştayız. 61 vuruyordur muhtemelen. Tabi kanunlar çok değişti artık 3600le emeklilik var mı ya da yok mu bilmiyorum. Hoş olsa da maaşı az olur. En az 10 sene ödesen, 600 lira diyelim. 7.200 tl para yapar yılda. 10 yılda ise 72 bin. Ki bu hep 600 olacal değil ya elbet artacak..nurcuk34 ün dediği gibi, değer mi değmez mi tartışılır neyi ne kadar alacağız o bile muamma.. Bes'e zaten girmiyorum. Vadeli mevduat daha karlı besten.
O parayı bes’e yatırsam daha mantıklı yani. Hem istediğim zaman çekebiliyorum ama sgk da o yok. Benim asıl niyetim kendimi güvenceye almak yarın bir gün eşin vefatı boşanma vs durumlarda yıllarımı boşa geçirmiş parayı bulupta yemişim olmasın istiyorum
Sağlık vs eşimden faydalanabiliyorum ben sadece kendim için Allah korusun bir boşanma vs durumunda hangisi benım için kârlıdır diye düşünüyorum. Sgk en güzeli ama ben geç mi kalmısımtabi ki sgk. bes sadece ileriye dönük para birikimi için bir sistem. sgk aynı zamanda sağlık güvencen ve geri kalan ömründe emeklilik hakkını da içerir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?