ssk mı? Bireysel emeklilik mi?

Ben ikisini de diyorum
Çalışın sgk ya girişiniz yapılsın primleriniz ödensin
Daha cüzi bir miktarı da siz ayrıca bireysel emeklilik açtırın
56 yaşında bireysel emeklilikten sürem doluyor
Ayda 150 tl ödüyorum
Ama 10 yıl dolunca da paramı alabiliyorum
Maaş olarak çok düşük ödeniyor
Çocuğuma niyet ederek girmiştim
O alır yer ileride artık
Devlet katkısını hak etmek için süresinden önce çıkmamak gerekiyor
eşim çalışmamı istemiyor çocuklarım çok küçük. Bende ihtiyacımız yokken çocuklarımı bakıcıya vs bırakmak istemiyorum. Tabi ona bu şekilde söylemiyorum sigortam ödenecek çalışıcam diyorum. Sigortanı ben ödiycem parada veririm yeterki otur evde çocukların yanında diyor. O yüzden mantıklı olanı seçmek istiyorum. Bes’e aylık 500-700 gibi bir rakamla girebilirim yani sgk kaç tl den yatıyorsa o rakamdan yatırmasını isteyebilirim. Mantıklı olur mu? Tavisiye edeceğiniz bir banka var modır?

Merhaba, ben enpara kullanıyorum, günlük faizde param %13.50 şu anki faiz oranı, altın vesaire almayı da faizle bir tutuyorum ben aklımda, aynı şey durdukça değerleniyor. Kira almak gibi sonuçta başkası kullanıyor paranızı o süre zarfında ne bileyim haramı şuyu buyu diye düşünmüyorsanız, paranızı böyle biriktirmek daha mantıklı, biriktikçe gelen para da artıyor aynı şekilde. Daha sonra da yatırım yapabilirsiniz düzenli bir para akışı sağlamak adına. Vadeli seçenekleri vesaire de var ama kullanabilmek adına günlük birikimde tutmak daha mantıklı geliyor bana.
En para nedir? Mesela ben gitsem atıyorum aylık 500 tl yatırsam benim kazancım ne oluyor? Ne zaman sonra çekme hakkım oluyor vs

eşim çalışmamı istemiyor çocuklarım çok küçük. Bende ihtiyacımız yokken çocuklarımı bakıcıya vs bırakmak istemiyorum. Tabi ona bu şekilde söylemiyorum sigortam ödenecek çalışıcam diyorum. Sigortanı ben ödiycem parada veririm yeterki otur evde çocukların yanında diyor. O yüzden mantıklı olanı seçmek istiyorum. Bes’e aylık 500-700 gibi bir rakamla girebilirim yani sgk kaç tl den yatıyorsa o rakamdan yatırmasını isteyebilirim. Mantıklı olur mu? Tavisiye edeceğiniz bir banka var modır?

Halkbankasının dışındakileri tavsiye edebilirim :)
Sgk yı da araştırın o zaman.
En azından oradaki emeklilik ölene kadar
Ama bes öyle değil
Belli bir yıl sınırı var

Aslında sgk güvenilir ama ben eşime güvenmiyorum. İlerde işleri kötüye gitse ilk benim sigortamı kapatır eminim. Bir boşanma durumu olsa ben belli bir yaştan sonra ne işi bulup çalışacağım.. kendimi güvenceye almak istiyorum en mantıklı olanı seçmek istiyorum
Yanlış anlamayın ama daha vadeli hesabı bilmiyorken bes'te fon sepeti yapıp kar edeceğinizi düşünmek hayal olur. Bes en azından orta düzey finans okuryazarlığı gerektirir. Çünkü yönetim giderleri var. Bu giderleri karşılayıp, üstüne de enflasyonist ortamda paranızın değerini koruyup karlı konuma geçmelisiniz.

Ben bebeğiniz küçükken eşinizin sgksını yatırmasını, bebeğiniz 3 yaşına gelince de anaokuluna başlatıp çalışmanızı öneririm. Çünkü eşinizin işleri kötü giderse sgk da olsa bes de olsa ödemeyi durduracaktır. Eş de olsa kimsenin eline bakmamalısınız. Çocuğunuz da var. Onun için güvencenizin olması lazım.

Halkbankasının dışındakileri tavsiye edebilirim :)
Sgk yı da araştırın o zaman.
En azından oradaki emeklilik ölene kadar
Ama bes öyle değil
Belli bir yıl sınırı var
Sgk için nereye gitmem gerek?
Yani ne zaman emekli olurum vs gibi. Bes ömürlük değilse ne anlamı var faize at biriksin aynı şey değil mi?

Yani ne zaman emekli olurum vs gibi. Bes ömürlük değilse ne anlamı var faize at biriksin aynı şey değil mi?
bes te bir emeklilik sistemi sgk gibi onda da düzenli ödeme ve emeklilik yaşı var. ama sgkdan farkı şu mesela 10 sene ödediniz ben artık yatıramayacağım dediniz sgk da ödediğiniz para uçar geri alamazsınız beste paranızı ve fon getirisini çekersiniz geri. hatta çektiğiniz yıla göre devlet desteğinin bir kısmını da alırsınız.

Sgk tabi ki ... benim primin dolmasina 6 yılım var çocuk borçlanması yaparsam 4 yil ama yasi beklemem lazim ... 2042 de emekli oluyorum :işsiz:
Bakıcimin sgk en 600 kusur yatırıyordum
Simdi isi bıraktım iki aydir evdeyim ..işsizlik maasim bitince dışardan ödemeye devam edecegim

Bes bana hic bir zaman mantikli gelmedi yapanlara saygı duyarim ama aylık 100 150 tl atsan kenara bes gibi oluyor zaten.

En para nedir? Mesela ben gitsem atıyorum aylık 500 tl yatırsam benim kazancım ne oluyor? Ne zaman sonra çekme hakkım oluyor vs

Enpara Finansbank'ın banka kartı oluşumu gibi bir şey, fiziksel olarak şubesi olmadığı için işlem ücreti vesairesi olmuyor ve faiz açısından daha iyi seçenekler sunuyor. Ben internet üzerinde alışveriş yapmak için almıştım, yatır-kullan mantığıyla çalışıyor ama son zamanlarda birikim de yapmaya başladım. Vadesiz hesabınızdan ayrıca uygulama içerisinden Birikim Hesabı açıyorsunuz ve para yatırıyorsunuz, günlük olarak yatırdığınız miktara göre faiz alıyorsunuz istediğiniz zaman çekebiliyorsunuz vadeli olmadığı için. Vadeli seçenekleri de mevcut. Enpara yazarak google'dan daha detaylı bilgi alabilirsiniz, şu an 5000 civarı bir param var küçük paralarda inanılmaz büyük faizler gelmiyor tabii ki ama aylık 47 lira geliyor şu an bana misal. 32 günlük vadelide 60, 46 günlükte 88, 92 günlükte 183, 181 günlük olanda da 370 lira veriyor şu an bana. BES veya SGK gibi bir şey değil ama birikim yöntemi olarak paylaşmak istedim, kullandığım ve güvendiğim için.

Emekli olmak istiyorsanız tabi ki ssk,bes değil,bes para biriktirmek gibi düşün,ssk yaptırıp onu yatırın ve eğer imkanınız var ise her ay bir çeyrek alın koyun yada paralı altınlı günlere girin biriktirin.

Altın döviz de olabilir. Mesela neye girebilirim? Her ay ben altın alıp bankaya mı vereceğim nasıl oluyor

Herhangi bir bankada altın ve döviz hesabı açtırıp düzenli alım yaparak hesabınıza yatırabilirsiniz.

Ya da çeyrek,yarım,tam altın alabilirsiniz. Ancak evde saklamak pek güvenli olmayabilir. Birikimleriniz hırsıza yaramasın.

En yakın bankaya gittiğinizde size yardımcı olurlar konu ile ilgili. Ancak banka ile konuşun aylık veya yıllık masraf alımları oluyor mu ?

Bazı hesaplar masraflar alınabiliyor.

O parayı bes’e yatırsam daha mantıklı yani. Hem istediğim zaman çekebiliyorum ama sgk da o yok. Benim asıl niyetim kendimi güvenceye almak yarın bir gün eşin vefatı boşanma vs durumlarda yıllarımı boşa geçirmiş parayı bulupta yemişim olmasın istiyorum

Bes hakkında belliki bilginiz eksik. Adının emeklilik olmasına kanmışsınız. Sizin bildiğiniz emeklilikle ilgisi yok Bes'in.

İstediğiniz zaman parayı çekemezsiniz.
Yatırdığınız kadar parayı geri öderler size. Ömür boyu sınırsız ödeme almazsınız yani.
SGK ile Bes kıyaslanamaz. SGK emeklilikle ilgili Bes birikim/yatırımla

Back
X