ssk mı? Bireysel emeklilik mi?

aysclk10

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mart 2017
57
19
8
35
merhaba kk üyeleri;
Bir şey sorucam ben 5 yıllık evliyim. Evlenmeden önce yaklaşık 2-3 yıllık çalışma geçmişim var yani ödenmiş ssk. Yaşım 27.
Sizce ssk dan mı yoksa bankalarda sigorta yapıyor her ay belli miktar ödeniyor hatta sonra dilerseniz o parayı çekebiliyor veya emekli olabiliyorsunuz diye biliyorum.. sizde ssk mı yoksa banka mı? Bankada ödeyen varsa banka ismi vermeden beni bilgilendirebilir mi? Benim için çok önemli eşimi ikna etmişken hemen açtırmalıyım kaynayıp gitmesin

tabi ki de sgk.
bireysel emeklilik aynı şartlarda değil.
ama en güzeli ise çalışıp ödenmesi. çünkü sen atıyorum 500 ödeyeceksin. ama işyeri 2 3 bin ödeyecek. emekli olunca ciddi fark var.

ssk derken onun için çalışmanız gerekiyor biliyorsunuz değil mi?

ssk derken onun için çalışmanız gerekiyor biliyorsunuz değil mi?
İsteğe bağlı ödeyeceğim en kötü eşimin kendi şirketi evimize çok yakın yanında da çalışabilirm sıkılıyorum da evde. Önemli olan hangisi daha mantıklı

Bes, bankada para biriktirmek gibi.
Sgk ile bence aynı kefeye dahi konulamaz.
Sgk diyorum ben de diğer arkadaşlar gibi.

Bes, bankada para biriktirmek gibi.
Sgk ile bence aynı kefeye dahi konulamaz.
Sgk diyorum ben de diğer arkadaşlar gibi.
Sizlerden alacağım bilgiler fikirler benim için çok önemli çünkü bu konu hakkında hiçbir bilgim yok ve sorabileceğim de kimse yok. Yaşım 27 2-3 yıllık ödenmiş sigorta sizce mantıklı mıdır? Kaç yaşımda emekli oluyorum?Peki eşim isteğe bağlı ödese ben kendim bireysel ödesem mantıklı mı?

İsteğe bağlı ödeyeceğim en kötü eşimin kendi şirketi evimize çok yakın yanında da çalışabilirm sıkılıyorum da evde. Önemli olan hangisi daha mantıklı

2017 yılı için bu para 570 liraydı. ki bu sene 600 olmuştur. 15 yıl boyunca bu ayarda gidecek bir para.
ben 15 yıl boyunca 600 liralık altın alsam bir dünya param olur diye düşünürüm.

yani sonuçta eşinin sigortasından faydalanıp hastane vb işlerini halledebiliyorsun. sgknın geriye dönük vereceği az bir maaş.

o kadar para ile yatırım yapsan sana daha mislisi ile gelir diye düşünüyorum.
biraz açık konuşacağım ama devletin kasasına girecek sana geri dönüşü ise az.

sgk ya isteğe bağlı sigortalılık için başvurup kendin ödeyebiliyorsun

isteğe bağlı olduğunu da bilmiyordum. öyle bişey varsa ben ssk diyorum yine de.
peki ne kadar ödeniyor bilginiz var mı isteğe bağlı sigortada?

Sizlerden alacağım bilgiler fikirler benim için çok önemli çünkü bu konu hakkında hiçbir bilgim yok ve sorabileceğim de kimse yok. Yaşım 27 2-3 yıllık ödenmiş sigorta sizce mantıklı mıdır? Kaç yaşımda emekli oluyorum?Peki eşim isteğe bağlı ödese ben kendim bireysel ödesem mantıklı mı?

sigortan çok az ödenmiş... bi 8 10 yılın olsaydı geri kalanını kendin ödeseydin mantıklı olabilirdi. 12-13 sene devlete para ödeyeceksin. ve 61 yaşında emekli olacaksın. birde bu açıdan bak.
Ali tezelin yazılarını da okumanızı öneririm
https://alitezel.com.tr/index.php?sid=yazi&id=5866

2017 yılı için bu para 570 liraydı. ki bu sene 600 olmuştur. 15 yıl boyunca bu ayarda gidecek bir para.
ben 15 yıl boyunca 600 liralık altın alsam bir dünya param olur diye düşünürüm.

yani sonuçta eşinin sigortasından faydalanıp hastane vb işlerini halledebiliyorsun. sgknın geriye dönük vereceği az bir maaş.

o kadar para ile yatırım yapsan sana daha mislisi ile gelir diye düşünüyorum.
biraz açık konuşacağım ama devletin kasasına girecek sana geri dönüşü ise az.
O parayı bes’e yatırsam daha mantıklı yani. Hem istediğim zaman çekebiliyorum ama sgk da o yok. Benim asıl niyetim kendimi güvenceye almak yarın bir gün eşin vefatı boşanma vs durumlarda yıllarımı boşa geçirmiş parayı bulupta yemişim olmasın istiyorum

Aynı yaştayız. 61 vuruyordur muhtemelen. Tabi kanunlar çok değişti artık 3600le emeklilik var mı ya da yok mu bilmiyorum. Hoş olsa da maaşı az olur. En az 10 sene ödesen, 600 lira diyelim. 7.200 tl para yapar yılda. 10 yılda ise 72 bin. Ki bu hep 600 olacal değil ya elbet artacak.. nurcuk34 nurcuk34 ün dediği gibi, değer mi değmez mi tartışılır neyi ne kadar alacağız o bile muamma.. Bes'e zaten girmiyorum. Vadeli mevduat daha karlı besten.

merhaba kk üyeleri;
Bir şey sorucam ben 5 yıllık evliyim. Evlenmeden önce yaklaşık 2-3 yıllık çalışma geçmişim var yani ödenmiş ssk. Yaşım 27.
Sizce ssk dan mı yoksa bankalarda sigorta yapıyor her ay belli miktar ödeniyor hatta sonra dilerseniz o parayı çekebiliyor veya emekli olabiliyorsunuz diye biliyorum.. sizde ssk mı yoksa banka mı? Bankada ödeyen varsa banka ismi vermeden beni bilgilendirebilir mi? Benim için çok önemli eşimi ikna etmişken hemen açtırmalıyım kaynayıp gitmesin

tabi ki sgk. bes sadece ileriye dönük para birikimi için bir sistem. sgk aynı zamanda sağlık güvencen ve geri kalan ömründe emeklilik hakkını da içerir.

O parayı bes’e yatırsam daha mantıklı yani. Hem istediğim zaman çekebiliyorum ama sgk da o yok. Benim asıl niyetim kendimi güvenceye almak yarın bir gün eşin vefatı boşanma vs durumlarda yıllarımı boşa geçirmiş parayı bulupta yemişim olmasın istiyorum

bes de de 5 yıldan önce çekemiyorsun. çekersen kesinti oluyor kendimden biliyorum :)
ayrıca bes sana sağlık ödemesi vb yapmaz. hi.ç sigortan yoksa hastanelere bile para verir ilaçlarını hep cepten alırsın. normal emeklilikten çok farklı birşey bes. kumbara gibi düşünebilirsin. ayrıca 11 yıl sonra yüzde 25 fazlası olarak peşin almak istersen alabilirsin ama peşin alırsan aylık bağlamazlar
aylık bağlamalarını da istersen çok düşük bir aylık yatırırlar. mesela normal çalışan emekli 1500 mü aldı. sana en fazla 800 verirler. o da aylık yatırdığın miktara göre azalabilir bile.

Aynı yaştayız. 61 vuruyordur muhtemelen. Tabi kanunlar çok değişti artık 3600le emeklilik var mı ya da yok mu bilmiyorum. Hoş olsa da maaşı az olur. En az 10 sene ödesen, 600 lira diyelim. 7.200 tl para yapar yılda. 10 yılda ise 72 bin. Ki bu hep 600 olacal değil ya elbet artacak.. nurcuk34 nurcuk34 ün dediği gibi, değer mi değmez mi tartışılır neyi ne kadar alacağız o bile muamma.. Bes'e zaten girmiyorum. Vadeli mevduat daha karlı besten.
Vadeli mevduat nedir peki?

eşin vefatı durumunda eşinin maaşı kendin gelirin olsa dahi sana bağlanıyor zaten.
bu tartışılır bir konu. bes yapan bir bankaya gitsen seni ikna ederler ama pek mantıklı bir şey değil. paranı başkasının kasasında tutacaksın ve o kullanacak. ilerde de sana az o zamanın şartlarında yetmeyecek bir para verecek.
yani biraz özel olacak belki ama. neden çalışmıyorsun
asgari ücret ile bir yerlere girsen bile çok daha karlı olursun

tabi ki sgk. bes sadece ileriye dönük para birikimi için bir sistem. sgk aynı zamanda sağlık güvencen ve geri kalan ömründe emeklilik hakkını da içerir.
Sağlık vs eşimden faydalanabiliyorum ben sadece kendim için Allah korusun bir boşanma vs durumunda hangisi benım için kârlıdır diye düşünüyorum. Sgk en güzeli ama ben geç mi kalmısım

Back
X