- 4 Ocak 2018
- 6.320
- 23.280
- 298
Vadeli mevduat nedir peki?
Bildiğimiz banka hesabı. Hatta Türkçesi faiz diyelim. Paranız orada bekledikçe artıyor. Reklamlarda falan görmüşsünüzdür belki.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Vadeli mevduat nedir peki?
Küçük bebeğim var çalışamam şuan. Ama eşimin şirketi var yanında yarım gün falan çalışabilirim yakın yerde. En kötü yemeklerini yapsam sgk mı asgari ğcretten ödese diye de düşünüyorumeşin vefatı durumunda eşinin maaşı kendin gelirin olsa dahi sana bağlanıyor zaten.
bu tartışılır bir konu. bes yapan bir bankaya gitsen seni ikna ederler ama pek mantıklı bir şey değil. paranı başkasının kasasında tutacaksın ve o kullanacak. ilerde de sana az o zamanın şartlarında yetmeyecek bir para verecek.
yani biraz özel olacak belki ama. neden çalışmıyorsun
asgari ücret ile bir yerlere girsen bile çok daha karlı olursun
Faize hiç girmiyim ya:)Bildiğimiz banka hesabı. Hatta Türkçesi faiz diyelim. Paranız orada bekledikçe artıyor. Reklamlarda falan görmüşsünüzdür belki.
Sizce neden? Yardımcı olursanız cok memnun olurumbes daha avantajlı.
Bes fon kaynakli yatirim. Getirisini kendinize gore duzenleyebiliyorsunuz. Ustelik devlet destegide var.Sizce neden? Yardımcı olursanız cok memnun olurum
Küçük bebeğim var çalışamam şuan. Ama eşimin şirketi var yanında yarım gün falan çalışabilirim yakın yerde. En kötü yemeklerini yapsam sgk mı asgari ğcretten ödese diye de düşünüyorum
Bu konuda bilginiz olduğunu düşünüyorum. Rica etsem hangi banka özelden mesaj atabilir misiniz?Bes fon kaynakli yatirim. Getirisini kendinize gore duzenleyebiliyorsunuz. Ustelik devlet destegide var.
Sgkda suan eger en dusukten odeme yaparsaniz primi mesela asgari ucret diyelim 1500 liradan odediniz emekli olunca alacaginiz maas 3 te 1 i yani 500 lira.
Bes fon kaynakli yatirim. Getirisini kendinize gore duzenleyebiliyorsunuz. Ustelik devlet destegide var.
Sgkda suan eger en dusukten odeme yaparsaniz primi mesela asgari ucret diyelim 1500 liradan odediniz emekli olunca alacaginiz maas 3 te 1 i yani 500 lira.
Korkum var yaş 27 2-3 yıllık bir sgk.. işler bozulsa ilk keseceği kişi ben olurum..çok mantıklı olur... normal sgk her zaman en iyisidir.
benim bebeğime bakıcı bakacak mecbur...onların geleceği için bu. ben eğitim hayatımda yokluk gördüm. bebeğim görmesin.
sen ne yap ne et eşinin asgari ücretten normal sgk yapmasını sağla
ilerde prim gününü doldurunca gene evinde olursun
Bu konuda bilginiz olduğunu düşünüyorum. Rica etsem hangi banka özelden mesaj atabilir misiniz?
Ben isyeri sahibiyim suann her calisanim icin vergileri dahil 800 liraya yakin odeme yapiyorum sgk icin. Besede 500 600 lira odeme yaparsa konu sahibi guzel birikim olur. Zaten hangisini yapayim diye soruyor. Isteğe baglida yaklasik ayni tutarlarda odeme gerektirirbes emekli olunca sgknın verdiği para kadar bile vermiyor. öyle normal maaş gibi vermesini istiyorsanız bese 900 1000 gibi bir para yatırmanız gerek. o kadar parayı da herkes veremiyor.
Aslında sgk güvenilir ama ben eşime güvenmiyorum. İlerde işleri kötüye gitse ilk benim sigortamı kapatır eminim. Bir boşanma durumu olsa ben belli bir yaştan sonra ne işi bulup çalışacağım.. kendimi güvenceye almak istiyorum en mantıklı olanı seçmek istiyorumBen garanti ile çalışıyorum. Esimin ve Benim bes orada. Suan 4 aylik kızım var onumuzde ki gunlerde onada baslatacagim.
Ben isyeri sahibiyim suann her calisanim icin vergileri dahil 800 liraya yakin odeme yapiyorum sgk icin. Besede 500 600 lira odeme yaparsa konu sahibi guzel birikim olur. Zaten hangisini yapayim diye soruyor. Isteğe baglida yaklasik ayni tutarlarda odeme gerektirir
Aslında sgk güvenilir ama ben eşime güvenmiyorum. İlerde işleri kötüye gitse ilk benim sigortamı kapatır eminim. Bir boşanma durumu olsa ben belli bir yaştan sonra ne işi bulup çalışacağım.. kendimi güvenceye almak istiyorum en mantıklı olanı seçmek istiyorum
Boyle bir cekinceniz varsa zaten mutlaka bes yapin. Bosanma durumunda en azindan yatirdiginiz parayi topluca alırsınızAslında sgk güvenilir ama ben eşime güvenmiyorum. İlerde işleri kötüye gitse ilk benim sigortamı kapatır eminim. Bir boşanma durumu olsa ben belli bir yaştan sonra ne işi bulup çalışacağım.. kendimi güvenceye almak istiyorum en mantıklı olanı seçmek istiyorum
Sizlerden alacağım bilgiler fikirler benim için çok önemli çünkü bu konu hakkında hiçbir bilgim yok ve sorabileceğim de kimse yok. Yaşım 27 2-3 yıllık ödenmiş sigorta sizce mantıklı mıdır? Kaç yaşımda emekli oluyorum?Peki eşim isteğe bağlı ödese ben kendim bireysel ödesem mantıklı mı?
Altın döviz de olabilir. Mesela neye girebilirim? Her ay ben altın alıp bankaya mı vereceğim nasıl oluyorSgk'ya giriş yaptığım da 40 yaşında emekli olacaktım.Türkiye'nin şartları,değişen kanunlar,batan Sgk vs. gibi sebeblerden dolayı 48 yaşında emekli olmama karar verildi. Ve bu emeklilik yaşı kademe kademe 65 e kadar çıkarıldı.
Asıl soruna gelince emekliliği hak ettiğim de elime geçecek maaş komik rakamlar olacak. Ne kira ödeyebileceğim. Ne de geçimimi sağlayabileceğim. Yatırılan brüt ücret yükseldikçe maaş tabiiki yükselecek ama atla develer almadığımız için bağlanacak maaş düşük olacak.
BES'e gelince hiç sıcak baktığım bir konu değil . Ama devlet yavaş yavaş mecbur kılmaya başladı.
Şahsi fikrim eşinizin SGK'sından faydalandığınıza göre her ay SGK veya BES'e yatacak parayı (Madem faize girmek istemiyorsunuz) Altın,Döviz vs. gibi farklı alanlarda değerlendirmeniz.
Allah korusun ölüm halinde eşinizin emekli maaşı size kalacaktır. Boşanma konusunda ise yatırım yaptığınız paralar yanınıza kalacaktır.
Arkadaşlar 61 yaş demiş emekliliğiniz için ben bakmadım. 34 sene sonra yani.
Bu durum da dediğim gibi her ay düzenli yatırım yapmak daha mantıklı .
Ama iş eşiniz de bitiyor. Her ay düzenli ödeme yapmalı size geri almamak kaydıyla tabiiki de
Biraz da ev giderlerinden uygun ürünler alarak siz artırabilirseniz biraz da olsa katkı olacaktır.
İyi günler.