ssk mı? Bireysel emeklilik mi?

eşin vefatı durumunda eşinin maaşı kendin gelirin olsa dahi sana bağlanıyor zaten.
bu tartışılır bir konu. bes yapan bir bankaya gitsen seni ikna ederler ama pek mantıklı bir şey değil. paranı başkasının kasasında tutacaksın ve o kullanacak. ilerde de sana az o zamanın şartlarında yetmeyecek bir para verecek.
yani biraz özel olacak belki ama. neden çalışmıyorsun
asgari ücret ile bir yerlere girsen bile çok daha karlı olursun
Küçük bebeğim var çalışamam şuan. Ama eşimin şirketi var yanında yarım gün falan çalışabilirim yakın yerde. En kötü yemeklerini yapsam sgk mı asgari ğcretten ödese diye de düşünüyorum

Sizce neden? Yardımcı olursanız cok memnun olurum
Bes fon kaynakli yatirim. Getirisini kendinize gore duzenleyebiliyorsunuz. Ustelik devlet destegide var.
Sgkda suan eger en dusukten odeme yaparsaniz primi mesela asgari ucret diyelim 1500 liradan odediniz emekli olunca alacaginiz maas 3 te 1 i yani 500 lira.

Küçük bebeğim var çalışamam şuan. Ama eşimin şirketi var yanında yarım gün falan çalışabilirim yakın yerde. En kötü yemeklerini yapsam sgk mı asgari ğcretten ödese diye de düşünüyorum

çok mantıklı olur... normal sgk her zaman en iyisidir.
benim bebeğime bakıcı bakacak mecbur...onların geleceği için bu. ben eğitim hayatımda yokluk gördüm. bebeğim görmesin.
sen ne yap ne et eşinin asgari ücretten normal sgk yapmasını sağla

ilerde prim gününü doldurunca gene evinde olursun

Bes fon kaynakli yatirim. Getirisini kendinize gore duzenleyebiliyorsunuz. Ustelik devlet destegide var.
Sgkda suan eger en dusukten odeme yaparsaniz primi mesela asgari ucret diyelim 1500 liradan odediniz emekli olunca alacaginiz maas 3 te 1 i yani 500 lira.
Bu konuda bilginiz olduğunu düşünüyorum. Rica etsem hangi banka özelden mesaj atabilir misiniz?

bes emekli olunca sgknın verdiği para kadar bile vermiyor. öyle normal maaş gibi vermesini istiyorsanız bese 900 1000 gibi bir para yatırmanız gerek. o kadar parayı da herkes veremiyor.

çok mantıklı olur... normal sgk her zaman en iyisidir.
benim bebeğime bakıcı bakacak mecbur...onların geleceği için bu. ben eğitim hayatımda yokluk gördüm. bebeğim görmesin.
sen ne yap ne et eşinin asgari ücretten normal sgk yapmasını sağla

ilerde prim gününü doldurunca gene evinde olursun
Korkum var yaş 27 2-3 yıllık bir sgk.. işler bozulsa ilk keseceği kişi ben olurum..

Bu konuda bilginiz olduğunu düşünüyorum. Rica etsem hangi banka özelden mesaj atabilir misiniz?

Ben garanti ile çalışıyorum. Esimin ve Benim bes orada. Suan 4 aylik kızım var onumuzde ki gunlerde onada baslatacagim.
bes emekli olunca sgknın verdiği para kadar bile vermiyor. öyle normal maaş gibi vermesini istiyorsanız bese 900 1000 gibi bir para yatırmanız gerek. o kadar parayı da herkes veremiyor.
Ben isyeri sahibiyim suann her calisanim icin vergileri dahil 800 liraya yakin odeme yapiyorum sgk icin. Besede 500 600 lira odeme yaparsa konu sahibi guzel birikim olur. Zaten hangisini yapayim diye soruyor. Isteğe baglida yaklasik ayni tutarlarda odeme gerektirir

Ben garanti ile çalışıyorum. Esimin ve Benim bes orada. Suan 4 aylik kızım var onumuzde ki gunlerde onada baslatacagim.

Ben isyeri sahibiyim suann her calisanim icin vergileri dahil 800 liraya yakin odeme yapiyorum sgk icin. Besede 500 600 lira odeme yaparsa konu sahibi guzel birikim olur. Zaten hangisini yapayim diye soruyor. Isteğe baglida yaklasik ayni tutarlarda odeme gerektirir
Aslında sgk güvenilir ama ben eşime güvenmiyorum. İlerde işleri kötüye gitse ilk benim sigortamı kapatır eminim. Bir boşanma durumu olsa ben belli bir yaştan sonra ne işi bulup çalışacağım.. kendimi güvenceye almak istiyorum en mantıklı olanı seçmek istiyorum

Aslında sgk güvenilir ama ben eşime güvenmiyorum. İlerde işleri kötüye gitse ilk benim sigortamı kapatır eminim. Bir boşanma durumu olsa ben belli bir yaştan sonra ne işi bulup çalışacağım.. kendimi güvenceye almak istiyorum en mantıklı olanı seçmek istiyorum

İşin içinde böyle bir durum varsa bes yaptır bacım sağlık hizmetlerini eşinin üstünden faydalanırsın
Ama primi yüksek ödettir 500-600 gibi minimum 125-150 gibi de devlet desteği alırsın ama 5 sene bir unut parayı fon dağılımına da dikkat et

Merhaba, ben enpara kullanıyorum, günlük faizde param %13.50 şu anki faiz oranı, altın vesaire almayı da faizle bir tutuyorum ben aklımda, aynı şey durdukça değerleniyor. Kira almak gibi sonuçta başkası kullanıyor paranızı o süre zarfında ne bileyim haramı şuyu buyu diye düşünmüyorsanız, paranızı böyle biriktirmek daha mantıklı, biriktikçe gelen para da artıyor aynı şekilde. Daha sonra da yatırım yapabilirsiniz düzenli bir para akışı sağlamak adına. Vadeli seçenekleri vesaire de var ama kullanabilmek adına günlük birikimde tutmak daha mantıklı geliyor bana.

Boyle bir cekinceniz varsa zaten mutlaka bes yapin. Bosanma durumunda en azindan yatirdiginiz parayi topluca alırsınız

Sgk'ya giriş yaptığım da 40 yaşında emekli olacaktım.Türkiye'nin şartları,değişen kanunlar,batan Sgk vs. gibi sebeblerden dolayı 48 yaşında emekli olmama karar verildi. Ve bu emeklilik yaşı kademe kademe 65 e kadar çıkarıldı.

Asıl soruna gelince emekliliği hak ettiğim de elime geçecek maaş komik rakamlar olacak. Ne kira ödeyebileceğim. Ne de geçimimi sağlayabileceğim. Yatırılan brüt ücret yükseldikçe maaş tabiiki yükselecek ama atla develer almadığımız için bağlanacak maaş düşük olacak.

BES'e gelince hiç sıcak baktığım bir konu değil . Ama devlet yavaş yavaş mecbur kılmaya başladı.

Şahsi fikrim eşinizin SGK'sından faydalandığınıza göre her ay SGK veya BES'e yatacak parayı (Madem faize girmek istemiyorsunuz) Altın,Döviz vs. gibi farklı alanlarda değerlendirmeniz.

Allah korusun ölüm halinde eşinizin emekli maaşı size kalacaktır. Boşanma konusunda ise yatırım yaptığınız paralar yanınıza kalacaktır.

Arkadaşlar 61 yaş demiş emekliliğiniz için ben bakmadım. 34 sene sonra yani.

Bu durum da dediğim gibi her ay düzenli yatırım yapmak daha mantıklı .
Ama iş eşiniz de bitiyor. Her ay düzenli ödeme yapmalı size geri almamak kaydıyla tabiiki de

Biraz da ev giderlerinden uygun ürünler alarak siz artırabilirseniz biraz da olsa katkı olacaktır.

İyi günler.

Sizlerden alacağım bilgiler fikirler benim için çok önemli çünkü bu konu hakkında hiçbir bilgim yok ve sorabileceğim de kimse yok. Yaşım 27 2-3 yıllık ödenmiş sigorta sizce mantıklı mıdır? Kaç yaşımda emekli oluyorum?Peki eşim isteğe bağlı ödese ben kendim bireysel ödesem mantıklı mı?

Sigorta girisiniz ne zaman?
Ona bagli olarak degisir ama yas kriteri sebebiyle 63e kadar falan bekleyen varm
Nerdeyse 40 sene.
Ben boyle sgk olacagina ev alir kiraya veririm.
Siz esinize guvenmiyorsunuz anlasilan.
Size en alasi ne bes ne sgk... en alasi ise girmek. Zaten sgkniz olucak. Bes de baslatirsiniz.

Bence ikisi birden olmali. Zaten biri digerinin alternatifi degil kesinlikle, tamamlayicisi. Ssk maaslari düsük emeklilikte de hayat standardini korumak icin bireysel ememlilik de yapilmali.

Ben ikisini de diyorum
Çalışın sgk ya girişiniz yapılsın primleriniz ödensin
Daha cüzi bir miktarı da siz ayrıca bireysel emeklilik açtırın
56 yaşında bireysel emeklilikten sürem doluyor
Ayda 150 tl ödüyorum
Ama 10 yıl dolunca da paramı alabiliyorum
Maaş olarak çok düşük ödeniyor
Çocuğuma niyet ederek girmiştim
O alır yer ileride artık
Devlet katkısını hak etmek için süresinden önce çıkmamak gerekiyor

Sgk isteğe bağlı ödeme 650 tl şu anda abim öduyor biliyorum baya günü vardı yazik olmasın diye ödüyor ;)

Sgk'ya giriş yaptığım da 40 yaşında emekli olacaktım.Türkiye'nin şartları,değişen kanunlar,batan Sgk vs. gibi sebeblerden dolayı 48 yaşında emekli olmama karar verildi. Ve bu emeklilik yaşı kademe kademe 65 e kadar çıkarıldı.

Asıl soruna gelince emekliliği hak ettiğim de elime geçecek maaş komik rakamlar olacak. Ne kira ödeyebileceğim. Ne de geçimimi sağlayabileceğim. Yatırılan brüt ücret yükseldikçe maaş tabiiki yükselecek ama atla develer almadığımız için bağlanacak maaş düşük olacak.

BES'e gelince hiç sıcak baktığım bir konu değil . Ama devlet yavaş yavaş mecbur kılmaya başladı.

Şahsi fikrim eşinizin SGK'sından faydalandığınıza göre her ay SGK veya BES'e yatacak parayı (Madem faize girmek istemiyorsunuz) Altın,Döviz vs. gibi farklı alanlarda değerlendirmeniz.

Allah korusun ölüm halinde eşinizin emekli maaşı size kalacaktır. Boşanma konusunda ise yatırım yaptığınız paralar yanınıza kalacaktır.

Arkadaşlar 61 yaş demiş emekliliğiniz için ben bakmadım. 34 sene sonra yani.

Bu durum da dediğim gibi her ay düzenli yatırım yapmak daha mantıklı .
Ama iş eşiniz de bitiyor. Her ay düzenli ödeme yapmalı size geri almamak kaydıyla tabiiki de

Biraz da ev giderlerinden uygun ürünler alarak siz artırabilirseniz biraz da olsa katkı olacaktır.

İyi günler.
Altın döviz de olabilir. Mesela neye girebilirim? Her ay ben altın alıp bankaya mı vereceğim nasıl oluyor

Back
X