nerden biliyorsun görmediğimi ?
kıvılcım gördüm seni gördüm :icecream:
canım nedir sorun poponun küçüklüğü mü uzun zamandır girmiyorum foruma da çok şey kaçırdım büyük ihtimalle...canım benim de bir ara çook küçüktü hatta aşıırı zayıftım, sonra kilo aldım şimdi de büyük geliyo :) nasıl aldın dersen -malum sorunlar aynıydı- canım normal frenlemedim ilk başta kilo alınca, akşamları falan hafif şeyler yemeye başladım, şu an genel olarak idare ederim :sm_cool: -boy hariç :)- eğer ilerde de çok sıkarsa canımı bu meseleler yeni teknolojinin nimetlerinden sonuna kadar faydalanırım, dert mi yani di mi ama canım :) hiç sıkma canını o yüzden :teselli:
ben böyle şeylere inanmıyorum yaw.Bende bir zamanlar popom çok çıkık kalçam çok geniş diye korse giyerdım valla snr beyonce ve jennıfer lopez çıktıktan snr ekranlara dedim ki bırak böyle güzel gerçekten de öyleymiş..Özellıklede düşük bel jean lerde manyak duruyor...Beyonce kalçalıyım ben :)))
squat hareketi kalçayı büyütmez kalçayı şekle sokmaya yarar ve direk olarak quadriceps kasına etki eder yani dizin üst bölümündeki ön bacak grubuna ait kas . o hareketi en kolay olarak evde şöyle çalışabilirsin. dumbelların varsa 2 eline onları alıp sanki sandalyeye otururmuş gibi çöküp kalkarark 8x3 set halinde çalışabilirsin önemli olan dize yük bindirmemek yani çöktüğün zaman dizlerin ayak hizasını geçmemeli ve yaklaşık yere 90 derece çökmelisin
Squat hareketi kalçayı büyütür büyütmez o ayrı bir konu ama, direkt olarak quadriceps kasına etki ediyor derken diğer etkilerini görmezden mi geleceksiniz? Benim önceki mesajım da bu forumdakilerin ısrarla sildiği siteye girip yazanları okursanız beni daha iyi anlarsınız. Yani squat mükemmel bir kalça hareketidir.
Kaldı ki dize yük bindirmemek nedir, nasıl olur? Niye bindirmeyecek? Ayrıca yarım squat'ın mantığı nedir sizce? Son olarak 8x3 nedir 3 tekrarlık 8 set anlıyorum ben bundan tabii ki siz 8 tekrarlık 3 seti kastettiniz ama zaten o da bana kalırsa yetersiz.
Kıvılcım sen o siteye baktın sanırım? Orda ne dediler?
Öncelikle bölüm editörü olarak sizi uyarmak istiyorum.
Lütfen cevaplarınızı daha düzgün bir dille yazınız.
Tartışır gibi değil.
2.olarak Cadi5 arkadaşın söylediklerinin çoğuna katılıyorum,sadece biraz noksan yazılmış yerler var.
---Squat çalışmalarının etki ettiği birinci kas grubu quadriceps tir.
Bu demek değildir ki gluteus maksimus (kalçamız) etkilenmiyor.
Tabi ki etkileniyor fakat her çalışmanın 1.-2.-3.-vs.. şeklinde etkilenen kasları vardır.
---Çalışma programı yeni başlayanlar-düzenli çalışanlar ve elit sporcular için değişim gösterir...
---Dize yük bindirmemek konusuna gelince.
Eklem yerlerine yapılacak her baskı o bölgeye zarar verecektir.
Squat çalışmalarında tüm yük diz eklemlerine verilip yapılmaz .
Mesela çömelip kalkarken kalktığımızda diz eklemi tamamen düz olmamalı çok az derecede eklem bükük durmalı.
Dizler sağa sola oynamamalı.
Kontrol-doğru teknik-kasları hissetmek önemlidir.