Squat hakkında herşey !!!

Bir de bu hareket zayıflamama sebep oşmaz değil mi ? Ben bacaklarımı kalınlaştırmak ve popomu büyütmek istiyorum

bende yapmayı düşünüyorum hep başlıyorum ama yarım kalıyor ...
dizlerim ağırıyor hemen .

Merhaba hosgeldin. :KK70: Cardio ve leslie hareketleri sıkılaşma egzersizlerinden önce yapılmali. bacaklarınız kalın olduğu için ilk önce bacaklarinizdaki yağ oranını düsürun. Bol bol cardio leslie ve ic bacak çalışın. Kalin bacaklarla squat yapmak vücudu şekil siz yapabiliyor. Ic bacak thigh master aleti kullanın. Ic bacak eritmede bire bir. Gözle görülür bir yağ düşüğü olduğunda direkt squat hareketine başlayabilirsiniz.
Canım kalin bacaga sumo squat öneriyor musun

merhaba canım ben de başlayalı 10 gün falan oldu. ilk günler aşırı zorlanıyor yürüyemez hale geliyordum. çok az yapıyordum o yüzden. mesela 12x3 gibi sonraki günler daha da azaldı istemeden. mesela 8x4 yapıyordum. dünden önceki gün 60 tane yaptım toplamda. dün çok ağrıyordu sağ bacağım özellikle ara verdim. bugün yapayım dedim acı gitmişti/ilk gün ki acılardan eser yoktu ama aşırı şekilde yorulduğumu hissettim daha 8e yeni gelmiştim nefes nefese ter içinde kaldım. bacağım ağrımasada vücudum yorgun hissediyordu (tüm gün evdeydim aslında) zorladım 5 dklık aralarla toplam 30 yapmışımdır şimdi. nefesi kontrol ederek ve yavaş yapacağım şimdi. bu arada vücudumda hiç kas yok hayatımda hiç spor yapmadım kilom 55 boyum 175 kilomun %50si basenlerimde :KK70: ama çok garip ki popom küçük, sadece basene işliyor kilolar... popom aşağı doğru ayrıca ve düz işte çirkin gözüküyor benim sonuç almam en az 2 ay gibi hissediyorum. sence böyle kassız ve çabuk yorulan nefes darlığı olan bi insan her gün kaç kaç gitmeli (nefes kontrolü şekilde) kendime bi kural koymam lazım ama kimse yönlendirmediği için koyamıyorum. şu senin attığın program zaten beni çooooook aşar erken yaşta kalp krizi geçiririm herhalde :KK70: lütfen biraz yardımcı olur musun?

Merhaba.. :) ben 160 boyundayim 54 kiloyum. Yarin diyete başlıyorum. 50 kiloydum dersler finaller derken almisim :) bir ay spor ve diyet yapacagim. Yalniz soyleki olculerim gogus 87 bel 64 basen 95 benim istedigim basenimi toplamak. Cunku sarkik bir basenim var yumusak. 90 olmasini istiyorum yapmam gerkeen hareket squat degil mi. Lanch la ucgen hareketiyle makas hareketiyle ve birazda plates ile yapmayi dusunuyorum. Bugun 125 tane yaptim. Daha oncede spor cok yaptigim icin cok zorlamadi. Sizce squat a devam etmelimiyim.? Tesekkurler simdiden :)

spor yapıyorum her hafta mutlaka ama sporcular gibi öyle programım felan yok 4kilo daha vermeyi hedefliyorum kardiyo yapıyorum ve hedefe yaklaştığım için squat yapmak istiyorum 50 ile başlayıp 10x1 20x2 şeklinde ve her 20 günde 10tekrar artırsam yani 20x3 60squat olacak diğer 20günüm bir fayda görür müyüm uzun vadede

Bir de bu hareket zayıflamama sebep oşmaz değil mi ? Ben bacaklarımı kalınlaştırmak ve popomu büyütmek istiyorum
zayıflamak degilde sıkılasmasına sebep oluyor buda zayıflamıs gibi anlasılıyor ilk zamanlar tabi..bende kalınlasıyım popom buyusun derdindeyim hep ama ilk once sıkılasmak sonra popoyu dolgunlastırmak lazım:)

Squat bacak ve kalça kaslarını yapılandırır, o yüzden kalça ve bacakların nasıl olmasını istiyorsanız ona göre beslenmeniz gerekir. Kasların %70'i mutfakta yapılır, kalan %30'u spordur. Bacaklarını inceltmek isteyen ve kalçasını küçültmek isteyen biri beslenme düzenini değiştirir, kalori alımını azaltır ve kilo verir; böylelikle incelir ve sıkılaşır. Sizinki gibi bacaklarını kalınlaştırmak isteyenler ise beslenme düzeninde protein ve yağ ağırlıklı beslenir, kalori alımını arttırırsa; vücut da squat ile yapılanan kasları bu besinler sayesinde büyütüp şişirebilir, kalçadaki kaslar belirginleşir.

Kısaca, bacaklarımızdaki kaslar oyun hamuru gibidir, squatla onları sadece şekillendirir ve sertleştiririz. Eğer daha kalın bacak istiyorsanız, oyun hamurunun miktarı artmalı; daha ince bacak istiyorsanız daha az miktarda oyun hamuru kullanmalısınız, bu da doğru beslenmeden geçiyor.

Bacak inceltmek icin neler yemeli nelerden uzak durmaliyim...görüntü olarak zayifim sadece kalca ve bacaklarimi sıkılastırıp sekle sokmaya ihtiyacim var

Bacak inceltmek icin neler yemeli nelerden uzak durmaliyim...görüntü olarak zayifim sadece kalca ve bacaklarimi sıkılastırıp sekle sokmaya ihtiyacim var
Bölgesel zayıflama diye bir şey yok ne yazık ki, o yüzden tüm vücudunuzu kardiyo ile çalıştırıp kilo vermeye odaklanmalısınız. Geri kalanınız zayıfsa, giden yağlar basenlerden gidecektir. Koşu gibi sporları öneririm.

50 kiloyum kilo vermek istemiyorum ama dediginiz gibi kosu yapabilirim spor konusunda fazlasiyla bilgisizim kusura bakmayin kosu bacaklarda kalinlasma yaparmi kas olusunca cunku benim amacım bacaklarımı inceltmek

50 kiloyum kilo vermek istemiyorum ama dediginiz gibi kosu yapabilirim spor konusunda fazlasiyla bilgisizim kusura bakmayin kosu bacaklarda kalinlasma yaparmi kas olusunca cunku benim amacım bacaklarımı inceltmek
50 kiloluk vücudunuzda (kafadan atıyorum) 20 kilo yağ var diyelim. Bunların 2-3 kiloluk bir kısmı da bacaklarınızda bulunuyor.
Siz spora başladığınızda bacaklarınızı incelmeye başlayacak, bacaklardaki yağlar eriyecek. Dolayısıyla kilo kaybedeceksiniz, 48'e düşeceksiniz ama basenleriniz erimiş olacak.

Kilo kaybetmek istemiyorum diyorsanız, ona uygun beslenecek ve vücudunuzda kaslanmaya gideceksiniz. Bacaklarınızda 2 kiloluk kas yaparsanız hem kilonuz sabit olur, hem de daha sıkı görünürsünüz, üstelik kaba ve çirkin görünmeyen bir kaslanma olur bu.

Bacaklarınızı şişirecek, kalınlaştıracak diye koşmaktan korkmayın ya da diğer sporlardan. Sizin kaslarınızı şişiren şey beslenme düzeninizdir. Günlük protein ihtiyacınızın iki katını alıp spora ağırlık verirseniz, kaslar büyümeye başlar. İşte o zaman irileşirsiniz ama bunun olması için günlük 3000-4000 kalorilik beslenmeniz lazım. Sizin kilonuzdaki birinin normal ihtiyacı 2000 civarıdır. Normal beslenmenizi sürdürüp spor yaparsanız basenlerdeki yağlar azalır, 1-2 kilo inebilirsiniz, günlük protein alımınızı biraz arttırırsanız o kilo kaybı da olmaz ve kötü görünmeyecektir bu.

2 kilo kaybetmek sorun degil:)yüzüm biraz uzun kilo vermeye başladığım zaman direk yuzumden gidiyor o yuzden kilo vermek istemiyorum yalniz cok tesekkur ederim guzel bilgileriniz icin...kosunca adaleli kasli kalın bacaklarım olacağını düşünüp(cahillik başa bela:) ) spordan kaçıyordum mutlaka soylediklerinizi dikkate alacağım:)

2 kilo kaybetmek sorun degil:)yüzüm biraz uzun kilo vermeye başladığım zaman direk yuzumden gidiyor o yuzden kilo vermek istemiyorum yalniz cok tesekkur ederim guzel bilgileriniz icin...kosunca adaleli kasli kalın bacaklarım olacağını düşünüp(cahillik başa bela:) ) spordan kaçıyordum mutlaka soylediklerinizi dikkate alacağım:)
Şu kısmı düzelteyim, bölgesel zayıflama yoktur. Vücudumuza giren yağlar girdikleri sıranın tersiyle vücudumuzu terk ederler. O yüzden kilo verirken en son yüzünüz dolgunlaşıyorsa, kilo verdiğinizde ilk yağlar ne yazık ki yüzünüzden gidecektir. Ancak basenlerinizin küçülmesini istiyorsanız, bunu yapmanız lazım.

Şu kısmı düzelteyim, bölgesel zayıflama yoktur. Vücudumuza giren yağlar girdikleri sıranın tersiyle vücudumuzu terk ederler. O yüzden kilo verirken en son yüzünüz dolgunlaşıyorsa, kilo verdiğinizde ilk yağlar ne yazık ki yüzünüzden gidecektir. Ancak basenlerinizin küçülmesini istiyorsanız, bunu yapmanız lazım.

X