Spordan ve beslenmeden anlayanlar bir bakabilir mi ?

GCos

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2017
656
538
Merhabalar yaklaşık bir senedir protein ağırlıklı beslenip sürekli yürüyüş yapıyorum zayıflamak İçin...bunlara başlamadan önce ki kilomla şuanki kilom arasında 10 kilo fark var 🤦🏼‍♀️ Tartı sürekli artıyor görünüşümde acayip bir fark yok ama tok duruyorum, Yani şişmişim gibi.Boyum kısa.Ben bir kilo bile artsam bende çok fazla belli oluyor.Spor salonunda üyeliğim var covidden dolayı gidemiyordum ama artık düzenli gideyim biraz daha ağırlık yapayım belki öyle zayıflarım dedim.Ölçümlerimi yaptık kastan 6 kilo almışım 🤦🏼‍♀️ Şişmişim..yağ çok az gitmiş.Yani hoca var tabi orda sordum nasıl vericem kilo diye, yani tabiki ben zarif bir zayıflık istiyorum kastan şişmek değil.O da bildiğin yemiycen dedi.Spor fazla yapıp az yemek..Ama çalışıyorum açken gün geçmiyor zaman 10 saat.Yine protein yiyorum uzun süre tok tutsun diye ama böyle de geldiğim durum bu.Ne yapmak lazım ne yemek lazım ? Kastan pek gitmeden...Anlayan bilen varsa genel olarak ne yapılabilir yazabilir mi ? Diyetisyene gidip , spor hocasına da göstereceğim listeyi ama ondan önce konuyla ilgili bilgim olsun istedim...

Not:Arkadaşlar ağırlık yapmadım sadece yürüdüm ve protein ağırlıklı yedim ondan öyle kas kütlesi arttı.

Son düzenleme:
Proteinle kas yaparsınız, normal olan bu. Protein+spor=kaslı vücut.
Bedeniniz incelse ya da aynı kalsa da kilonuz artar.
Kalori saymayı deneyin bir de.

Bu konuda egitimli veya yetkin biri degilim, spor yapiyorum ama kilo verme amacli bir çalişma hiç yapmadim.
Hoca nasil "bildigin yemeyeceksin işte" diyebiliyor ilginç. Ben spora başladigimda bana bir yemek listesi verilmisti, haftalik calişma programi yapilmisti.

Az ye cok agirlik diye bisey olmaz. Size uygun bir beslenme listesi gerek once. Bir de kaslanmak degil de incelmek istiyorsaniz agirlik arttirmayin, az agirlik çok tekrar yapin.

Son düzenleme:
Onu yapmaya başladım mesela bugün 1500 almam gereken kkal ben 1000 kkcal aldım 500 açık var o 500 ü da yaksam ? Olmuyor gitmiyor 🤦🏼‍♀️

Benim şişti çünkü kısayım

Şimdi ablacım, ilk başladıysan bu işe ve fazla kilon varsa önce biraz diyet yapıp vücudunu alıştırıp sonra diyet + spor yapıyorsun. Ondan sonra da diyeti bırakıyorsun ama spora ve sağlıklı beslenmeye devam ediyorsun. Şimdi daha önce spor yapmadıysan, diyet de yapmadıysan zaten olmaz mideni boş hissedersin o şekilde de antrenman yapamazsın.

Genel olarak protein ağırlıklı beslenmek zaten kötü bir fikir, sağlıklı beslenme için her öğünde karbonhidrat, protein ve yeşil sebze almalısın. Proteini de delice değil, normal düzeyde almalısın misal yarım ekmek yemezsin ama 1dilim yersin gibi. Hiç karbonhidrat yemezsen metabolizmanı bozarsın bir diyetisyene görünmeni tavsiye ediyorum.

Diyet de bazal metabolizmana göre olmalı. Diyetisyen zaten önce yağ kaç kilo, ödem kaç kilo onları ölçüyor ona göre plan yapıyor. İstersen bir diyetisyen tavsiyesi verebilirim Ankarada'ysan.

Ben sağlıklı bedendeyim, kilo problemim yok haftada 5-6 gün spor yaparım. yediklerim

öğlende
köfte, tavuk, balık yanında
beyaz ekmek, bulgur

akşam
kıymalı veya etli sulu yemek veya
sulu sebze yemeği

salata mutlaka her öğünde yerim seviyorum
yoğurt her öğünde yerim

kahvaltı
zeytin, peynir, omlet, domates, salatalik, peynir

ara ogun olarak meyve veya cikolata

Bu kadar. Öyle yulaftı ne bileyim markette satılan işlenmiş diyet ekmeği falan yemem.Normal ev yemeği yiyorum.

Son düzenleme:
Benim şişti çünkü kısayım
Bu arada diyetisyenler kilo vermek için yapılan diyette ilk başta ağır sporu önermiyorlar. En fazla 1-2 km yürüyüş diyorlar. Gidişata göre de 3-5 ay sonra plates, yoga falan gibi şekillendirecek sporlar öneriyorlar. Siz kardio yapıyorsanız kas kütlenizin artması yine normal.

Her insanın vücudu farklıdır elbette ama bir spor hocasının resmen yemiceksin demesine inanamadım, bunlar nasıl hoca? Yemezsem kilo veririm, sağlıklı olurum düşüncesini artık herkes atmalı kafasından. Normal günlük karbonhidratınızı da almalısınız, proteininizi de. (sağlıklı karbonhidratlardan) spora devam edip ağırlık ya da süreyi zamanla biraz artırın. Her gün aynı sporu tekrarlamayın ki vücut farklı bir tempoyu görüp yağ yakar. Aynı tempoda kilo vermek zor olabilir. Günde en az 2.5 lt su için su zayıflamada ve sağlık açısından çok yer kaplıyor. Son olarak farklı bir yerde mümkünse yağ-kas oranı ölçümü yaptırın, farklı hocayla görüşün. Yağ kas oranınıza göre hangi tür sporları yapıp yapmayacağınıza karar verilir.Sağlıklı günler.

Merhaba pilates antrenörüyüm. Anladığım kadarıyla ağırlıkla filan spor yapıyorsunuz ? Ağırlıkla çalışıp üstüne protein ağırlıklı besleniyorsanız bide çok yiyorsanız çok normal değil mi kilo almanız ? Hoca doğru söylemiş kilo vermek için az yiyeceksiniz. Bol bol cardio yapıp yağ yakımı yapmanız lazım. Özellikle sabahları kalkar kalkmaz yemek yemeyin. Ve gece yatmadan hemen önce yemek yemeyin. Vücutta önce karbonhidratlar yakılır sonra yağ yakımı başlar. Bunun için normalde 40-50 dakika cardio yapmanız gerekir. Ama gece karbonhidratlar zaten yakılmış olur. Sabah kalkıp hemen cardio yaparsanız direk yağdan yakmaya başlarsınız. Aldığınız kaloriyle yaktığınız kalori arasında bi fark olması lazım kilo vermek için. Az yiyip,çok hareket edip bide sağlıklı beslenirseniz çok kolay verirsiniz o kiloları. Sadece protein ağırlıklı beslenmeyin birde.sabah haşlanmış yumurta yiyorsanız yanına maydanoz,dereotu gibi yeşillikler yiyin bol limonlu,biberli. Meyve sağlıklı diye düşünüp gece yemeyin veya abartmayın. İçinde baya şeker var hepsinin. Salatalarınızı genelde yeşil sebzelerden hazırlayın. Yeşil çay için. Birde spordan sonra esneme hareketleri yapın,ağırlıkla kilo vermeden çalışmayın. 1 öğün sebze yemeği,1 öğün et yiyin. Sebze yemeklerinin suyunu yemeyin. Ama cidden en önemlisi kalori açığı oluşturmak başka yolu yok.

Size bi form vermiş olmalılar, ne istediğinize dair. Bu formda seçenekler olur "Güç arttırmak istiyorum" "Kaslı görünüm, kas arttırmak istiyorum" "İncelemek-kilo vermek istiyorum" vb böyle seçenekler ve buna göre beslenmenizle beraber spor şekliniz düzenlenir. Bana böyle yapmışlardı, yanlış anımsamıyorsam sık ve az periyotlar hafif ağırlıklar kullanmıştım incelme için. Bir kardiyo bir alet çalışarak yağdan kilo vermeyi sağlıyorlar karbonhidratlara dikkat ediyorsunuz ama bodybuilding olayına gitmiyorlar, onun içinse protein beslenme, bir miktar daha ağırlık ve fazla Per sayıları kullanıyorlar. Tabi karıştırmıyorsam baya geçti üzerinden.

Artı ince görünüm için, fitnessı pilates ile de destekliyorlar.
Size nasıl bir görünüm isteyip neyi amaçladığınızı, hangi bölgelerinizden şikayetçi olduğunuzu/bölgesel nerenin daha çok çalışma istediğini sormadılar/anlatmadılar mı?

"Yemiyceğn" demeyle olsa, onu herkes biliyor herhalde.

Bu arada diyetisyenler kilo vermek için yapılan diyette ilk başta ağır sporu önermiyorlar. En fazla 1-2 km yürüyüş diyorlar. Gidişata göre de 3-5 ay sonra plates, yoga falan gibi şekillendirecek sporlar öneriyorlar. Siz kardio yapıyorsanız kas kütlenizin artması yine normal.
Başta yürüdüm kası kardiyo ile yapmadım

Size bi form vermiş olmalılar, ne istediğinize dair. Bu formda seçenekler olur "Güç arttırmak istiyorum" "Kaslı görünüm, kas arttırmak istiyorum" "İncelemek-kilo vermek istiyorum" vb böyle seçenekler ve buna göre beslenmenizle beraber spor şekliniz düzenlenir. Bana böyle yapmışlardı, yanlış anımsamıyorsam sık ve az periyotlar hafif ağırlıklar kullanmıştım incelme için. Bir kardiyo bir alet çalışarak yağdan kilo vermeyi sağlıyorlar karbonhidratlara dikkat ediyorsunuz ama bodybuilding olayına gitmiyorlar, onun içinse protein beslenme, bir miktar daha ağırlık ve fazla Per sayıları kullanıyorlar. Tabi karıştırmıyorsam baya geçti üzerinden.

Artı ince görünüm için, fitnessı pilates ile de destekliyorlar.
Size nasıl bir görünüm isteyip neyi amaçladığınızı, hangi bölgelerinizden şikayetçi olduğunuzu sormadılar mı?
Sordu programı verdi ama yeni verdi ben bu vücuda karantina döneminde girdiğim için :KK43: şimdi de aynı durumda olan varsa bileyim diye sordum

Merhaba pilates antrenörüyüm. Anladığım kadarıyla ağırlıkla filan spor yapıyorsunuz ? Ağırlıkla çalışıp üstüne protein ağırlıklı besleniyorsanız bide çok yiyorsanız çok normal değil mi kilo almanız ? Hoca doğru söylemiş kilo vermek için az yiyeceksiniz. Bol bol cardio yapıp yağ yakımı yapmanız lazım. Özellikle sabahları kalkar kalkmaz yemek yemeyin. Ve gece yatmadan hemen önce yemek yemeyin. Vücutta önce karbonhidratlar yakılır sonra yağ yakımı başlar. Bunun için normalde 40-50 dakika cardio yapmanız gerekir. Ama gece karbonhidratlar zaten yakılmış olur. Sabah kalkıp hemen cardio yaparsanız direk yağdan yakmaya başlarsınız. Aldığınız kaloriyle yaktığınız kalori arasında bi fark olması lazım kilo vermek için. Az yiyip,çok hareket edip bide sağlıklı beslenirseniz çok kolay verirsiniz o kiloları. Sadece protein ağırlıklı beslenmeyin birde.sabah haşlanmış yumurta yiyorsanız yanına maydanoz,dereotu gibi yeşillikler yiyin bol limonlu,biberli. Meyve sağlıklı diye düşünüp gece yemeyin veya abartmayın. İçinde baya şeker var hepsinin. Salatalarınızı genelde yeşil sebzelerden hazırlayın. Yeşil çay için. Birde spordan sonra esneme hareketleri yapın,ağırlıkla kilo vermeden çalışmayın. 1 öğün sebze yemeği,1 öğün et yiyin. Sebze yemeklerinin suyunu yemeyin. Ama cidden en önemlisi kalori açığı oluşturmak başka yolu yok.
Teşekkür ederim .Bu kaslar sadece yürüyüş + protein ağırlıklı beslenmeyle oldu , spora yeni gidiyorum üyelik vardı ama gidemedim..hep aynı değildi yediklerim ama sonuçta bir yıla yayılınca bu sekılde...ağırlık yapmadım.Ama iyi yürüyordum baya..kalori açığı da su sekılde mi ben mesela 1500 kkcal günlük almam lazım, 900 kkcal yesem o gün, 1000 lik spor mu yapıcam ? O da imkansız yani.500 lük yersem 500 yakarım hadi bi şekilde de nasıl olacak bilemedim ? Doğru mu anlamışım ?

Teşekkür ederim .Bu kaslar sadece yürüyüş + protein ağırlıklı beslenmeyle oldu , spora yeni gidiyorum üyelik vardı ama gidemedim..hep aynı değildi yediklerim ama sonuçta bir yıla yayılınca bu sekılde...ağırlık yapmadım.Ama iyi yürüyordum baya..kalori açığı da su sekılde mi ,ben mesela 1500 kkcal günlük almam lazım, 900 kkcal yesem o gün, 1000 lik spor mu yapıcam ? O da imkansız yani.500 lük yersem 500 yakarım hadi bi şekilde de nasıl olacak bilemedim ? Doğru mu anlamışım ?

Spor hocası yemeyeceksin başka yolu yok dediyse o kişinin önerdiği sporu da yapmam şahsen. Çünkü beslenme konusunda yetkili kişi kendisi değil, yetkili olunmayan konulara fikir beyan edilmesine şiddetle karşıyım. Hele ki yanlış fikir aman aman.
Diyetisyene gideceksiniz, diyetisyenler tamamen kişiye özel, kişinin bulgularına ve tercihlerine göre bir beslenme programı hazırlar. Tamamen diyetisyeninizin size özel programı ve önerileriyle devam edin.

Sordu programı verdi ama yeni verdi ben bu vücuda karantina döneminde girdiğim için :KK43: şimdi de aynı durumda olan varsa bileyim diye sordum

Ağırlıklara, perlere dikkat etmeniz gerekiyor işte feminen görünümünüzü koruyarak incelemek için. Kardiyo ile vücut ısısını arttırıp, aletle bölge bölge çalışarak yağ yakıyorsunuz mantığı bu. Ama üzerine şu halinizle ağırlıklar ekleyip Per sayısını bir anda fazla fazla yapmaya zorlarsanız o işte kas şişirme olayına dönüyor, tabi dediğim şey bu kadar kolay da değil protein tozları ile de takviye filan yapıyorlar o şiş görünüm için ama işte dediğimi anladınız sanıyorum. Pilates ise kasları esnetip boyuna uzatan bir spor, onu yaparsanız daha hoş bir görünüm oluyor. Fitness ile zorlamadan kilo verirken, incelme için bir de pilates ile desteklerseniz istediğiniz zarif görüntüye kavuşursunuz diye düşünüyorum.

Bu bilgiler vaktinde fitness zamanlarımdan kalma bilgiler, yanlışım olabilir siz yine bir spor hocasına danışın.

ben incelme icin reformer oneririm. cok uzun zamandir yapiyorum su ara aksattim ama ben de bir ara boyuma gore cidden kilo almistim belim, ust bacaklarim kalinlasmisti.

ilk once biraz isinip sonra az agirlik+cok tekrar yapiyordum en son reformer. incelmek icin bana onerilen buydu yani. sizin yaptiginiz bildiginiz kas kutlesi arttirmak icin yapilan is, sevgilim de ayni beslenip agir spor yapip sisti.

B
ben incelme icin reformer oneririm. cok uzun zamandir yapiyorum su ara aksattim ama ben de bir ara boyuma gore cidden kilo almistim belim, ust bacaklarim kalinlasmisti.

ilk once biraz isinip sonra az agirlik+cok tekrar yapiyordum en son reformer. incelmek icin bana onerilen buydu yani. sizin yaptiginiz bildiginiz kas kutlesi arttirmak icin yapilan is, sevgilim de ayni beslenip agir spor yapip sisti.
ben sadece yürüşle arttırmısım ama ağırlıkla değil

X