• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Spor salonundaki koşu bandında can verdi. Başka canlar yanmasın

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.833
898
$caglar-in-olum-nedeni-kas-yapan-ve-yag-yakan-ilaclar-4536972.Jpeg

Çağlar'ın ölüm nedeni: Kas yapan ve yağ yakan ilaçlar
29 Çağlar Çam spor salonundaki koşu bandında can verdi.... Evililk hazırlığındaki gencin ölümüne kas geliştirici ve doping etkisi olan hapların yol açtığı ortaya çıktı. Gencin ailesi uyarıyor: 'Başka canlar yanmasın, bu ilaçları kullanmayın'

Taylan YILDIRIM/ İZMİR (DHA)-

İZMİR’de 29 yaşındaki Çağlar Çam’ın dört ay sonraki düğününde düzgün, kaslı bir vücuda sahip olmak için gittiği spor salonunda kalp krizinden ölümüne, kullandığı kas geliştirici ve doping haplarının neden olduğu otopside ortaya çıktı.

Başkalarının zarar görmemesi için bu tür haplarının satışının yasaklanmasını isteyen baba Latif Çam, savcılığın takipsizlik kararı vermesine rağmen sorumluların cezalandırılması için hukuk mücadelesine devam edeceğini söyledi.

Geçen 5 Mayıs’ta, Bayraklı İlçesi İbrahim Ethem Caddesi 57 numarada meydana gelen olayda, ailesiyle inşaat işleri yapan Çağlar Çam, spor salonunda koşu bandında yürüdüğü sırada fenalaştı. Ardından kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesi’nde ise hayatını kaybetti. Otopsinin ardından Çam, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Eylül ayında İngiliz nişanlısıyla evlenme hazırlığı yapan Çam’ın, düğünde düzgün ve kaslı bir vücuda sahip olabilmek için spor salonuna gitmeye başladığı öğrenildi. Ancak haftanın 6 günü gittiği spor salonunda Çam’ın, kendisini zorlayarak aşırı efor sarfettiği, hatta ayaklarına kum torbaları taktığı ortaya çıktı.

ÖLÜM ANINI KAMERA KAYDETTİ

Spor salonunun güvenlik kameraları, Çağlar Çam’ın, spora hazırlık dönemi ile koşu bandı üzerinde fenalaşıp düştüğü anı kaydetti. Görüntülerde, soyunma odasında spor kıyafetlerini giyen Çağlar Çam’ın, koşu bandına çıktıktan bir süre sonra önce fenalaşması, ardından da koşu bandına tutunmak istemesine rağmen yere düşmesi yer aldı. Talihsiz gence, spor salonunda yapılan ilk müdahale ve yaşanan panik anları da kameralarca kaydedildi.

OTOPSİ RAPORU ÇIKTI

Çağlar Çam’ın kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumu’nda otopsi yapıldı. Bunun yanı sıra savcılık da, Latif Çam’ın oğlunun kas yapması için çeşitli haplardan kullandığını söylemesi üzerine soruşturmasını bu yöne yoğunlaştırdı. Çam’ın, kullandığı hapların içerikleri, hangi maddelerden üretildikleriyle ilgili inceleme de yapıldı. Yaklaşık bir ay sonra da, otopsi raporu çıktı. Kalbinde ve akciğerinde aşırı kanama olduğu belirlenen Çağlar Çam’ın, kas yapması ve yağ yakması için aldığı ilaçlardan dolayı kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği belirlendi. Kanında da doping etkisi yaratan madde bulunduğu öğrenildi. Savcılık, raporda kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğinin belirtilmesi üzerine olayla ilgili takipsizlik kararı verdi.

Savcının takipsizlik kararı vermesine tepki gösteren baba Latif Çam, başkalarının zarar görmemesi için bu tür haplarının satışının yasaklanmasını istedi. Latif Çam, "Savcılık bu kararı verebilir ama ben başka canların yanmaması için mücadeleme devam edeceğim. Bu işin peşini bırakmayacağım. O kurum bu kurum diye kimseyi suçlayamam ama her spor salonunda serbestce satılan bu haplara karşı mücadele etmeliyiz" dedi. Anne ve babaları da uyarmak istediğini dile getiren Latif Çam, "Benim oğlum bu haplardan kullanıyordu, kendisini uyardım ama dinlemedi. Anne ve babalar çocuklarının bu ilaçları kullanıp kullanmadığını mutlaka takip etsinler" dedi.

popüler kültürün görüntün böyle olmalı empozesinin sonucu...

Off ya emzirmiyor olsam , zayıflamak için ilaç kullanmak aklımdan geçmiyor değil maalesef .
Ders olur umarım bana da . :ssz:

Kosu bantlarindan nefret ediyorum.
Kisin hadi zaman gecsin toparlanayim diye gittim salona.Kosu bandinda kalcamda 6 aydir gecmeyen cok onemli olmasa da rahatsizlik birakti..
Bu tarz ilaclari da kullanilmasina karsiyim.Kalbi aniden harakete gecirip yoruyor sonrasi malum...
Kalbi sicak havalarda fazla yormamak lazim.Yuruyuste goruyorum amcam 70 yasinda nasil hizli yuruyor.Diyorum simdi tik dicek gidecek..Hele sicaklarda cok yormamak lazim kalbi.Saglikli olacagiz fit olacagiz diye hayatimizdan olmayalim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bu haplar nasıl spor salonunda üyelere satılabiliyor ya, sağlıklı olmanın sporun doğasına ters

Çok uzaga gıtmeyelım chess Mehmet Öz gecen hafta senatonun önüne çıktı şu yeşil kahve midir ya da öyle birşey zayyıflama hapını insanlara teşvik ettiği için.Senatör kadının öyle bir '' Böyle teşvik edici nasıl beyanattta bulunursunuz'' deyişi vardı ki ben bile tvden izlerken korktum.
Bir ara altın çilek vardı.2 kişi öldü..Saymakla bitmez.İnanmamak lazım kesinliklee.

Çok uzaga gıtmeyelım chess Mehmet Öz gecen hafta senatonun önüne çıktı şu yeşil kahve midir ya da öyle birşey zayyıflama hapını insanlara teşvik ettiği için.Senatör kadının öyle bir '' Böyle teşvik edici nasıl beyanattta bulunursunuz'' deyişi vardı ki ben bile tvden izlerken korktum.
Bir ara altın çilek vardı.2 kişi öldü..Saymakla bitmez.İnanmamak lazım kesinliklee.

aynen canım annem gitmiş almış aktardan yeşil kahve, tadına baksam mı dedim ama kokusu bile çok iğrençti:120:

Back