canım peki nasıl zor bi sınavmı senin branşın nedir
birde sınav hakkında bilgi verirmisin ve sonrası hakkında seçmelimi dersler kaç dersten giriliyor
ewet bu lisansı alınca ne gibi avantajları oldu sana
birde temel düzey ileri düzey de neler değişiyor ve nelere göre belirleniyor
ben borsada çalışıyordum,o yüzden gerekliydi,çünkü lisansı olmayanlar 2009 dan sonra çalışamıyordu,genelde bankalar,aracı kurumlar,yatırım şirketleri bu lisansı isterler çalışanlardan çünkü artık zorunlu geldi,ama bana direk ileri düzeyi almamı tavsiye etmişlerdi ki öyle yaptım,temel düzeyi aldığın zaman ileri de alman gerekiyor bir süre sonra ama ileri düzeyde başka birşeye ihtiyaç duyulmuyor,avantajı ne dersen,kurumlarda müdür,yönetici v.s olman için ileri düzey gerekiyor,ve iş bulurken de avantaj oluyor.
Sınava gelince sanırım 8 dersti temel düzeyde bu derslerin hepsini vermen gerekiyor,ama hepsini 1 seferde vermen zorunlu değil,eğer iyi hazırlanamadıysan,ders ders git,mesela 1 sınavda 3 ders ver diğerinde 3 gibi,ben 2 seferde verdim ama çoğu arkadaşım 4-5 kezde ,inan moral vermek için söylemiyorum,gerçek,ben yeni mezun olduğum için konulara çok aşinaydım,avantajım oydu.Çok kolay bir sınav diyemem,ama çalışınca hiçbişi zor değil,biraz emek vermen gerekiyor tabi,sen ne için bu sınava gireceksin canım,aracı kurumda mı çalışıyosun yoksa iş bulmak içinmi?
Ay ne uzun yazmışım ,ileri düzey de 8 ders var,ama konuları biraz daha kapsamlı diyebilirim çok daha zor değil,biraz daha geniş,ben bunu öneririm,dediğim gibi ne için lazım bilmiyorum ama,temel düzeye ihtiyacın kalmaz.
Daha yazarım ben sana,lütfen sor,hepsini birden toparlayamıyorum,kolay gelsin,umarım anlatabilmişimdir.:CüvCüv: