SPK temel düzey lisanlama sınavı hazırlık kitabı

cansucLk

Hayat ! Yorma beni !!
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2008
308
3
96
Tekirdağ
kızlar sizden acil olarak birşey istiycem bilgisi olanlar yardım edebilirmi ??

Spk sınavına hazırlık için (temel düzey lisanslama) bana konu anlatımlı bol sorulu bir kitap ve yayın evi önerebilirmisiniz ???

kızlar sizden acil olarak birşey istiycem bilgisi olanlar yardım edebilirmi ??

Spk sınavına hazırlık için (temel düzey lisanslama) bana konu anlatımlı bol sorulu bir kitap ve yayın evi önerebilirmisiniz ???

Merhaba,

1-Gökçe Kitabevi;yazar Aziz Gökçe; SPK Lisanslama Sınavlarına Hazırlık Çözümlü Soru Bankası
2-Akademi Consulting Training,yazar Şenol Başuşçu,Adalet Hazar ;SPK Temel Düzey Lisanslama Sınavlarına Hazırlık
Finans Matematiği, Değerleme Yöntemleri, Muhasebe ve Mali Analiz

3- Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği > Yönetim Sayfaları > Menüde Görünmeyecek Sayfalar > Eğitim Temel bu linkten bütün konular indirebilirsin,vermek istediğin derslere göre,soru çözümü yok,sadece konuları anlatıyor,ama burdaki anlatılanlardan çıkar hep.

2.kitap daha kapsamlı hem konu anlatıp hem soru çözüyor,sanırım daha pahalıydı aynı zamanda.

Aklıma gelenler bunlar şimdilik,:uhm: senin aklına gelen varsa yardımcı olmaya çalışırım.

ben borsada çalışıyordum,o yüzden gerekliydi,çünkü lisansı olmayanlar 2009 dan sonra çalışamıyordu,genelde bankalar,aracı kurumlar,yatırım şirketleri bu lisansı isterler çalışanlardan çünkü artık zorunlu geldi,ama bana direk ileri düzeyi almamı tavsiye etmişlerdi ki öyle yaptım,temel düzeyi aldığın zaman ileri de alman gerekiyor bir süre sonra ama ileri düzeyde başka birşeye ihtiyaç duyulmuyor,avantajı ne dersen,kurumlarda müdür,yönetici v.s olman için ileri düzey gerekiyor,ve iş bulurken de avantaj oluyor.

Sınava gelince sanırım 8 dersti temel düzeyde bu derslerin hepsini vermen gerekiyor,ama hepsini 1 seferde vermen zorunlu değil,eğer iyi hazırlanamadıysan,ders ders git,mesela 1 sınavda 3 ders ver diğerinde 3 gibi,ben 2 seferde verdim ama çoğu arkadaşım 4-5 kezde ,inan moral vermek için söylemiyorum,gerçek,ben yeni mezun olduğum için konulara çok aşinaydım,avantajım oydu.Çok kolay bir sınav diyemem,ama çalışınca hiçbişi zor değil,biraz emek vermen gerekiyor tabi,sen ne için bu sınava gireceksin canım,aracı kurumda mı çalışıyosun yoksa iş bulmak içinmi?

Ay ne uzun yazmışım ,ileri düzey de 8 ders var,ama konuları biraz daha kapsamlı diyebilirim çok daha zor değil,biraz daha geniş,ben bunu öneririm,dediğim gibi ne için lazım bilmiyorum ama,temel düzeye ihtiyacın kalmaz.

Daha yazarım ben sana,lütfen sor,hepsini birden toparlayamıyorum,kolay gelsin,umarım anlatabilmişimdir.:CüvCüv:

canım çok pardon ya diğer yazan arkadaşın bilgileriyle karıştırdım

bildiğim kadarıyla girebiliyosun ,temel düzeyle ileri düzey arasında lisans -ön lisans farkı yoktu sanırım,ama gene araştırırım tam öğrenirim,ben nasıl hazırlandım,ben sadece sana verdiğim linkteki dökümanlardan çalıştım,oradan bütün dersleri indirebiliyosun,çıktısını aldım,okudum,gerekitğinde ezberledim formül falan,öyle oldu işte ama şimdi spk nın istesine bakıyorum senin için çok gerekli değil gibi,yani bir aracı kurumda yönetici olmak istemiyosan,yada fon yöneticisi çok da gerekli değil gibi,ben seni kendim gibi düşünmüştüm,yani borsayla ilgilendiğini düşünmüştüm o yüzden temel de işini görebilir,hem daha az konuya çalışmış olursun.

benim önerim zaten ileriyi alman yönünde ama ben sizin sektörü çok bilmediğim için temel de olur dedim ve daha az konu çalışırsın daha kolay olabilir diye ama böyle bir düşüncen de varsa zaten kesinlikle ileriyi al,bak tarihlerini buldum istersen ocaktaymış sınav ,biliyomusun bilmiyorum?

canım ben serbest muhasebeciyim belgeli ama lisasn mezunuyum, benim sınava girmem nasıl olur yani yaş sınırı var mı birde sınava nasıl başvuru yapabilirim bunu senden öğrenmek istedim şimdiden teşekkür ederim a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…