spirall

artesk85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2010
357
2
46
Diğer
kızlar spıral ılk bebekten sonra bır terslıgı yoktur dımı yani zararlı bırsey degıl..bırde takarken naısl acı faln oluor mu korkuyorum( başka yerde başlık açtım yanlıslıkla, kımse oraya bakmıyor fazla dıkkat çekmiyor orası .. yönetıcı kızmasın:))

ilk çocuğumdan sonra 10 sene boyunca kullandım .çıkartıktan bir kaç ay sonrada tekrar hamile kaldım hiç zararını da görmedim.en güvenli korunma yöntemlerinden biri takılırken öyle fazla bir acıda hissetmiyorsun merak etme.

canım benim kızım ilk bebeğim doğumdan 7 ay sonra ilk adetimi gördüm doktora gittim 2. Adetimin 3.günü spiral takıldı elbette hafif bir sızın oluyor bayıltmıyorlar hemen 3 dk işlem ben taktıralı 3 sene oldu şükür sıkıntım yok

merhaba benimde 22 aylik bir oglum var kizlar]bende 4 ay once falan bir gazla gittim taktirdim cok korkmustum ama korkulan gibi bisey degil dogum yapabilen normal veya sezeryan herkes taktirir 2 dakkalik bisey
dezevantajlari adetiniz cok yogun oluyor
adet suresi uzuyor yani hemen hemen 9-10 gun suruyor benim

spiral çok kolay takılıyor bir ağrın olmuyor zaten adetliyken gidiyorsun hafif spiralin girdiğini hissediyorsun okadar ben kızımın doğumundan altı ay sonra ilk adetimi gördüm ve ozaman taktırmıştım spirali taktırdıktan üç ay kadar sonrada gebe kaldım sonra spirali çıkarttılar ve sonrasında bebeğimin kalp atışları durdu kürtaj olmak zorunda kaldım.. yani spiralin %100 koruyuculuğu yok %98 koruyor her 100 kadından ikisinin gebe kalma ihtimali var gebe olduğumu öğrenmeden 1 hafta öncede kontrole gitmiştim yerinde olduğunu olduğunu söylemişlerdi. eğer %2lik riski göze alıyorsan taktır ben artık güvenmem spirale.....

ya evt çok duydum ona güvenip hamile kalan... ama anlamıyorum düzgün mü takılmıyor yoksa allahtan geln birşey mi acaba

cnm ben taktırdım.hiç acı olmuo ki ben canı çok tatlı olan biriyim elime iğne batsa ağlarım :) acı duymadım... o konuda sıkıntı yok ama gel gör ki spiralle hamile kaldım.. kontrol ettirmiştim, düzgün takmıştı dr ama kaymış işte.. 7 ay sora hamile kaldım.. güven olmuo işte..

bende anlamıorum aNNEM yıllarca kullanmış hamıle kalmadı ama evet bende yuzde 2 bıle olsa korkuyorum ya ılk bebık olsa belkı korkmam ama sımdı boyle hamıle kalanları duyunca endişe ettım yıne erkek korunsun o zaman ya:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…