• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Spikerlik-Sunuculuk Kursu?

MEDHACKIM;

Kursa baslamis olmalisin? Basladin mi? Hicbir fikrim yok ama sadece merak ettim nasil gittigini??? Ben de aslinda diksiyon kursuna gitmek istemistim :):):):):)

Lambım elimde olmayan bazı sebeplerle temmuz programına kaydırdım.
Ben de sabırsızlanıyorum şahsen, bakalım nasıl olacak :1:

Öncelikle tebrik ederim. Kisisel gelisim adina cok güzel bir programa adim atmissin.
Bu kursu biliyorum. Rüstü Asyali ve diger büyük ustalar veriyor dersleri. Hatta böyle ciddi ve belgesi MEB tarafindan kabul edilen egitim merkezleri arasinda gözde bir yerdedir.
Iletisim ögrencisiyim eger Türkiye'de olsaydim kesinlikle bu kursu yapardim. Televizyon'da ekran önünü düsünen kisiler icin zorunlu bir hal gibi bir anlamda. Su an önemli kanallar da calisan bir cok kiside bu egitim merkezine katilmis. Arastirirken ögrenmistim. Tabi ki; sirf burdan bu kurslar yapilarak herhangibir gazetecilik egitim olmadan haber spikerligi yapilmasini dogru bulmasam da durum böyle!
Benim merak ettigim bu kurslar, normalde birbirine katilmasi zorunlu tutuluyor. Diksiyon sert. Olmadan sunuculuk kursuna katilinamiyordi.
Merak ettigim toplamda ne kadar bir ücret verecksin bu yedi aylik program icin?
Eger ücret uygun olursa bende düsünüyorum bakalim...
Sana basarilar diliyorum

Evet doğru tehmin etmişsin kursu :)
Diksiyon şar koşuluyor tüm programlar için.

Tek program seçtiğin takdirde 2200 lira bir ücretti.
Ben 2 programa katılacağım için 4 bin cavarı bir ücrete geldi.

Çok teşekkür ederim dileklerin için:16:

ben de hep böyle bir programa katılmak istemişimdir. üniversitedeyken yandal olarak radyo televizyon okudum spikerlik filan hayalimdi ama ana dalımda devam edince uzak kaldım. böyle kursları nerden bulabilirim? bu arada istanbulda yaşıyorum

Benim katıldığım kurs izmir-istanbul-ankarada mevcut bildiğim kadarıyla.
Sen de internetten araştırabilirsin:34:

Ayy hayırlı olsuuun :16: Yoğun bir şekilde spiker olmak istediğim bir dönem vardı, sonra geçti hevesim öyle.. Bir çok kurs araştırmıştım, çok yararlı olabileceğini düşünüyorum.
Süreçten bizi haberdar et, umarım çok güzel sonuçlar alırsın.

Ayy hayırlı olsuuun :16: Yoğun bir şekilde spiker olmak istediğim bir dönem vardı, sonra geçti hevesim öyle.. Bir çok kurs araştırmıştım, çok yararlı olabileceğini düşünüyorum.
Süreçten bizi haberdar et, umarım çok güzel sonuçlar alırsın.

Edicem canım edicem, bir başlayayım da :1:

rüstü asyaliyla filan calismak ayricalik olacak bence ya cok isterim bende tanismayi ama nerde :)))
hayirlisi olsun bu arada medcigim :23:

Teşekkür ederim tivicim, evet cidden önemli isimler yer alıyor kadroda.
Tercih etmemde çok büyük etken oldular :)

Ben olsam bende tercih ederdim büyük ustalarla calisacaksin,
birde ALLAH UZUN OMUR versin ben rustu asyalinin hayatta oldugunu daha bi hafta filan oldu ogreneli,
sevindim yani cocukluktanmi neden oyle kaldiysa aklimda :)

geçen yıl benimde çok hevesim vardı Hakan öztürk medya eğitim emrkezine gittim 12 haftalık bir eğitim aldım. oradada çok iyi hocalar var birkaçtanede şuanda hala devam edenödüllü spikerler var. üniversitede bu bölümü okumadıysan yada tanıdığın yoksa durum biraz zor aslında benim cv mi ve demo çekimimi göndermediğim kanal kalmamıştı ama kısmet olmadı birtürlü. ama kısmet tabi bizim sınıfımız ozaman 13 kişiydi şuanda 2 tanesi radyoda çalışıyor mesela :)
eğitim kişisel gelişim anlamında çok şey kattı bana. ama hevesim kursağımda kalmıştı malesef. sen benim gibi hemen pes etme. bırakma kanalların peşini :)

Merhabalar,

Arkadaşlar benim bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.

22 Haziranda 27 haftalık bir programa başlıyorum. Yani yaklaşık 7 aylık bir süreç.

Cihan Ünal, Altan Erkekli, Rüştü asyalı gibi isimlerin eğitimci kadrosunda olduğu bir kurs.

5 haftalık diksiyon ve etkili konuşma ile başlayacağım, ardından 11 haftalık spikerlik-sunuculuk programı, onun ardından yine 11 haftalık seslendirme-dublaj programıyla kursu tamamlayacağım.

Sonunda da Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı diploma niteliğindeki sertifikamı alacağım.

Aranızda ya da çevrenizde bu tarz bir kursa katılmış , bu tür kurslarla ilgili ve sertifikayı alınca iş alanı, iş bulma v.s gibi durumlarla ilgili bilgisi veya fikri olan var mı?..

Sırf bir şeylerle uğraşayım, bir yerlere dahil olayım diye başladığım bir program.
Ama iş alanını merak ediyorum, bu sektörle ilgili hiç bilgim yok ne yazık ki.

Dosyama bir sertifika daha eklensin, benim için sadece bir macera olarak kalsın istemiyorum açıkçası.
Programı tamamlayınca aldığım eğitimi değerlendirmek istiyorum.

Bilgilerinizi ve fikirlerinizi payşaşırsanız çok sevinirim.

Okuyan gözlerinize sağlık, şimdiden teşekkürler.

cnm bahsettiğin yeri biliyorum.Ben gittim ama ikinci kısmına devam etmedim eden arkadaşlarmda bir sonuç almadı çnku kurs bittikten sonra sana yardmcı olmuyorlar.Sen yine başının caresine bakıyorsun o yuzden o kdr para bayma.şahsen verdgm için üzgünüm ben boşa gitti.sınıflarda 20 kişiyi buluo eğitimden istediğin verimliliği alamıosun:23:

Spikerlik sunuculuk eğitimi almak isteyenlere tek bir şey söylemek istiyorum. ama araştırmadan karar vermeniz güç.

Reklam amaçlı üyelik !

Son düzenleyen: Moderatör:
Spikerlik eğitimi almak istiyorsanız benim yaptığım yanlışa düşüp kurslardan eğitim almayın.

Reklam amaçlı üyelik !

Merhaba Med, oncelikle kursun hayırlı olsun. Bu sektörde bir yerlere gelebilmek için eğitim aldığın yer ya da etrafında sana yön gösterebilecek birilerinin olması çok önemli.

merhabalar med öncelikle tebrik ederim. pozitif bir dış görünüşün var bu tür işlerde de herşey dış görünüş olmasa da epey önemli bence kursunla ilgili gelişmelerden,edindiğin bilgilerden iş olanağı vs ile ilgili bizi de haberdar edersen sevinirim.

başarılar arkadaşım
:16::16::16:

Ben Bursa'dan İstanbul'a Kurs için geldim. Tavsiyem 2 kurs üzerinde yoğunlaşman çünkü genelde kalabalık sınıflarda yeterli eğitim ve verim alınamıyor. Türvak ve Medya Koçu Hakan Öztürk ' ü tavsiye edebilirim. Çünkü özellikle Hakan Öztürk bireysel danışmanlık ve eğitim veriyormuş. Veya emsali kişiler de olabilir ama bireysel eğitim bence kesinlikle şart. bu tip kurslar grup eğitimleri ile olmuyor. Düşünün bir kere 25 kişi var sınıfta 4-5 saat ders süresi ! herkes stüdyoda pratik yapacak olsa 10- 15 dakika düşmez bile. sonra 10 tane eğitmen olsa her hafta birisi girse 10 haftada bir ayni eğitmenin sırası gelir yani 2.5 ay sonra belkide seni hatırlamaz bile bence çok iyi bir araştırma yapın derim.

Merhabalar,

Arkadaşlar benim bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.

22 Haziranda 27 haftalık bir programa başlıyorum. Yani yaklaşık 7 aylık bir süreç.

Cihan Ünal, Altan Erkekli, Rüştü asyalı gibi isimlerin eğitimci kadrosunda olduğu bir kurs.

5 haftalık diksiyon ve etkili konuşma ile başlayacağım, ardından 11 haftalık spikerlik-sunuculuk programı, onun ardından yine 11 haftalık seslendirme-dublaj programıyla kursu tamamlayacağım.

Sonunda da Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı diploma niteliğindeki sertifikamı alacağım.

Aranızda ya da çevrenizde bu tarz bir kursa katılmış , bu tür kurslarla ilgili ve sertifikayı alınca iş alanı, iş bulma v.s gibi durumlarla ilgili bilgisi veya fikri olan var mı?..

Sırf bir şeylerle uğraşayım, bir yerlere dahil olayım diye başladığım bir program.
Ama iş alanını merak ediyorum, bu sektörle ilgili hiç bilgim yok ne yazık ki.

Dosyama bir sertifika daha eklensin, benim için sadece bir macera olarak kalsın istemiyorum açıkçası.
Programı tamamlayınca aldığım eğitimi değerlendirmek istiyorum.

Bilgilerinizi ve fikirlerinizi payşaşırsanız çok sevinirim.

Okuyan gözlerinize sağlık, şimdiden teşekkürler.
Ben İstanbul dışında yaşıyorum. Spikerlik ve sunuculuk yapmak istiyordum. Uzunca bir süre araştırma yaptıktan sonra internet üzerinden incelediğim spikerlik ve sunuculuk eğitimi veren yerler arasında özellikle dikkatimi çeken yani diğer kurslara göre daha öne çıkan Dialog ile Medya ve İletişim Koçu Hakan Öztürk arasında karasız kalmıştım. Önce Medya ve İletişim Koçu Hakan Öztürk ile görüştüm. Kurs değil de bireysel eğitim vermesi ve diğer sınıf eğitimi veren kurslara nazaran da hemen hemen aynı sayılabilecek bir ücrete bu çalışmalara katılacak olmam açıkçası bana daha bir cazip geldi. Yani bir sınıfta nerden bakılsa 10-15 kişi oluyor ve bana bir derste ancak 3-5 dakika zaman ayrılacaktı. Şimdi Medya ve İletişim Koçu Hakan Öztürk'ün profesyonel stüdyosunda bana özel yapılan programla her gittiğimde 1,5-2 saat birebir uygulamalı çalışma imkanım oluyor. Barınma imkanı yok ama civarda kalınabilecek oteller mevcut. Bu spikerlik ve sunuculuk yapmak isteyen arkadaşlara da Medya ve İletişim Koçu Hakan Öztürk'ün tavsiye edebilirim. Başlarda çok heyecanlı olsamda çalıştıkça da kendime güvenim her geçen gün artıyor. İnşallah bu çalışmalarımın da karşılığını alırım.

Merhaba, geçen ay Medya ve İletişim Koçu Hakan Öztürk'ün spikerlik ve sunuculuk bireysel çalışmalarının tamamına katıldım ve bitirdim. Yaklaşık iki hafta kadar öncede kendi memleketimde yerel bir televizyon kanallında spiker ve sunucu olarak işe başladım. Gerçi küçük bir kanal ama bir yerlerden başlamak gerekir diye düşünüyorum. Bu arada şunu gördümki Hakan Öztürkün profesyonel stüdyoları birçok televizyon kanalında bile yok!! Yaptırdığı çalışmaların bir kısmını burada bile yeni yeni uyguluyorlar daha. :) Spikerlik ve sunuculuk mesleğini yapmak isteyenlerede buradan kesinlikle işin peşini bırakmayın ve bu işi tam olarak öğreten Hakan Hoca'dan yardım alın diyorum. Büyük yada küçük demeden biryerden başlayın. Herşey birden olmuyor. Zamanla dahada iyi olacak. Darısı sizlerinde başına... :)

merhabalar med öncelikle tebrik ederim. pozitif bir dış görünüşün var bu tür işlerde de herşey dış görünüş olmasa da epey önemli bence kursunla ilgili gelişmelerden,edindiğin bilgilerden iş olanağı vs ile ilgili bizi de haberdar edersen sevinirim.

başarılar arkadaşım
:KK16::KK16::KK16:
Merhaba, geçen ay Medya ve İletişim Koçu Hakan Öztürk'ün spikerlik ve sunuculuk bireysel çalışmalarının tamamına katıldım ve bitirdim. Yaklaşık iki hafta kadar öncede kendi memleketimde yerel bir televizyon kanallında spiker ve sunucu olarak işe başladım. Gerçi küçük bir kanal ama bir yerlerden başlamak gerekir diye düşünüyorum. Bu arada şunu gördümki Hakan Öztürkün profesyonel stüdyoları birçok televizyon kanalında bile yok!! Yaptırdığı çalışmaların bir kısmını burada bile yeni yeni uyguluyorlar daha. :) Spikerlik ve sunuculuk mesleğini yapmak isteyenlerede buradan kesinlikle işin peşini bırakmayın ve bu işi tam olarak öğreten Hakan Hoca'dan yardım alın diyorum. Büyük yada küçük demeden biryerden başlayın. Herşey birden olmuyor. Zamanla dahada iyi olacak. Darısı sizlerinde başına... :)

Hayırlı olsun med:)
İnşAllah istediğin şekilde değerlendirebilirsin bu sertifikayı.
Sorularına gelince inan bir bilgim yok ama sadece macera olsun diye bile gidillir bu kursa:)

Ben gittim sonuc husran guya 1 kisiye is olanagi mi ne verilecekti...Bazi insanlar is olanagi icin, kimisi sertifika icin , kimisi kendini gelistirmek icin gelmisti.Fakat is olanagi ve spikerlik ruyasi icin gelenler agirliktaydi. Hatta bazi kizlar cok guzel manken gibiydi bazi bayan ve erkek arkadaslarda yetenekli olanlar vardi.

Buna ragmen kurs bitti bir kisiye mi ne radyo programi mi ne verdiler. Diger kazanan arkadasida telefon bakmak icin ise almislar o zaman yeni yapilmis konutlarin reklamini veriyordu tv , verdikleri reklamlarin musteri hizmetleri gibi bir bolumunde calisiyordu. Diger arkadaslar baska tv lere basvurmuslar parasiz stajyer diye almak istemisler genelde kursa gittikleri tv eger ise almadiysa biz niye alalim mantigi guduyorlar.

Benim gittigim tv kanalinin actigi bir kurs idi. Gercekten zor ben hala ic olanagi olayinin istedigin gibi olmayacagini para tuzagi oldugunu dusunuyorum. Benim donemimde giden herkes hayal kirikligina ugradi maalesef. Tv ye cikariz diye kursa baslamis cok insan vardi ne yazik ki...

Yani insanlarin hayalleriyle umutlariyla oynadilar. Kendini gelistirmek ise git derim. Ama bunun disinda herhalde gorsellik bir nevi ama garanti degil , yetenek varsada arti fakat torpil vs tanidik bunlari da araya koymak lazim. Bu isler maalesef boyle. Heleki bu tarz islerde.

Back
X