• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Spikerlik-Sunuculuk Kursu?

_MedceziR_

«DirenTürkiye»
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2010
16.931
12.185
298
İzmir
Merhabalar,

Arkadaşlar benim bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.

22 Haziranda 27 haftalık bir programa başlıyorum. Yani yaklaşık 7 aylık bir süreç.

Cihan Ünal, Altan Erkekli, Rüştü asyalı gibi isimlerin eğitimci kadrosunda olduğu bir kurs.

5 haftalık diksiyon ve etkili konuşma ile başlayacağım, ardından 11 haftalık spikerlik-sunuculuk programı, onun ardından yine 11 haftalık seslendirme-dublaj programıyla kursu tamamlayacağım.

Sonunda da Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı diploma niteliğindeki sertifikamı alacağım.

Aranızda ya da çevrenizde bu tarz bir kursa katılmış , bu tür kurslarla ilgili ve sertifikayı alınca iş alanı, iş bulma v.s gibi durumlarla ilgili bilgisi veya fikri olan var mı?..

Sırf bir şeylerle uğraşayım, bir yerlere dahil olayım diye başladığım bir program.
Ama iş alanını merak ediyorum, bu sektörle ilgili hiç bilgim yok ne yazık ki.

Dosyama bir sertifika daha eklensin, benim için sadece bir macera olarak kalsın istemiyorum açıkçası.
Programı tamamlayınca aldığım eğitimi değerlendirmek istiyorum.

Bilgilerinizi ve fikirlerinizi payşaşırsanız çok sevinirim.

Okuyan gözlerinize sağlık, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Şöyle söyliyim gazetecilik bölümü öğrencisiyim, arkadaşım çok alakasız bi'bölüm okurken "ben spiker olucam" dedi ve 3 ay bi'spikerlik eğitimi aldı. Sonra stajyer olarak bi'kanala girdi ve sonuç ekranlar:1:

Kurs çok iyiymiş, başarılar:16:

Hayırlı olsun med:)
İnşAllah istediğin şekilde değerlendirebilirsin bu sertifikayı.
Sorularına gelince inan bir bilgim yok ama sadece macera olsun diye bile gidillir bu kursa:)

Öncelikle hayırlısı olsun herşeyden önce kendini yetiştirmek geliştirmek adına güzel bişe kocaman bir artı..
etrafımda böyle biri yada birileri yok ama illa seslendirme vs gibi bişeyde iş olanağı olur bence karamsar olmamalısın inan , yap, başar..

anaa meeeed seni tvde mi gorecez :46::46: artik bizi de tanimazsin:19::9::9:

O kadar dedim, yapma Med etme Med, gitme Med... Gidersin ünlenirsin bizi tanımaz etmezsin olmaz Med... Dinledi mi?

Sonuç ortada...

Şaka bir yana, kuzumu nicki13harfli biri olarak sonuna kadar destekliyorum :16: Hakkıyla başaracağına da yürekten inanıyorum :34:

spiker olunca beni unutacan mı:43::43::43:
izin vermiyorum gidemezsin :kkk:

Medom hayırlı olsun. İyi yapıyorsun valla. Tv'de olmasa bile organizasyon şirketlerinde çok rahat iş bulursun canım. Etkinliklerde sunucu ve seslendirmeci alımı yapıyorlar.

görselin iyiyse
saniyelik mimik değişimleri yapabiliyorsan işe yarayacaktır

Bu tanima gore tam da bana gore bir ismis. :) Benimle 10 dk konusan birinin ilk dikkatini ceken seylerden biri mimiklerimdir. Gerci ben istemdisi yapiyorum, hatta bazen engel olmaya calisiyorum ama...

Şöyle söyliyim gazetecilik bölümü öğrencisiyim, arkadaşım çok alakasız bi'bölüm okurken "ben spiker olucam" dedi ve 3 ay bi'spikerlik eğitimi aldı. Sonra stajyer olarak bi'kanala girdi ve sonuç ekranlar:1:

Kurs çok iyiymiş, başarılar:16:

Ne güzel, umarım benim de sonucum bu olur :1:

Hayırlı olsun med:)
İnşAllah istediğin şekilde değerlendirebilirsin bu sertifikayı.
Sorularına gelince inan bir bilgim yok ama sadece macera olsun diye bile gidillir bu kursa:)

Teşekkür ederim canım, bakalım hayırlısı olsun :)

Öncelikle hayırlısı olsun herşeyden önce kendini yetiştirmek geliştirmek adına güzel bişe kocaman bir artı..
etrafımda böyle biri yada birileri yok ama illa seslendirme vs gibi bişeyde iş olanağı olur bence karamsar olmamalısın inan , yap, başar..

Sertifikayı alınca atlayacağım her yere :1:
Kurs içerisinde bu konuyla ilgili çok daha fazla ve net bilgiler edinirim mutlaka, ama ben şimdiden merak ediyorum :1:

anaa meeeed seni tvde mi gorecez :46::46: artik bizi de tanimazsin:19::9::9:

Yılın ev hanımı diye suncam seni azem :9:

görselin iyiyse
saniyelik mimik değişimleri yapabiliyorsan işe yarayacaktır

Umarım..Çok teşekkürler:34:

O kadar dedim, yapma Med etme Med, gitme Med... Gidersin ünlenirsin bizi tanımaz etmezsin olmaz Med... Dinledi mi?

Sonuç ortada...

Şaka bir yana, kuzumu nicki13harfli biri olarak sonuna kadar destekliyorum :16: Hakkıyla başaracağına da yürekten inanıyorum :34:

spiker olunca beni unutacan mı:43::43::43:
izin vermiyorum gidemezsin :kkk:

Pardon hatırlayamadım şimdiden? :60:
Siz unutulacak insanlar mısınız yahu:19:

Medom hayırlı olsun. İyi yapıyorsun valla. Tv'de olmasa bile organizasyon şirketlerinde çok rahat iş bulursun canım. Etkinliklerde sunucu ve seslendirmeci alımı yapıyorlar.

Bu hiç aklıma gelmemişti bitlim, doğru söylüyorsun, o alanda mutlaka değerlendirebilirim eğitimi.

Bu tanima gore tam da bana gore bir ismis. :) Benimle 10 dk konusan birinin ilk dikkatini ceken seylerden biri mimiklerimdir. Gerci ben istemdisi yapiyorum, hatta bazen engel olmaya calisiyorum ama...

Sen de katıl programa :1:

Ben gittim sonuc husran guya 1 kisiye is olanagi mi ne verilecekti...Bazi insanlar is olanagi icin, kimisi sertifika icin , kimisi kendini gelistirmek icin gelmisti.Fakat is olanagi ve spikerlik ruyasi icin gelenler agirliktaydi. Hatta bazi kizlar cok guzel manken gibiydi bazi bayan ve erkek arkadaslarda yetenekli olanlar vardi.

Buna ragmen kurs bitti bir kisiye mi ne radyo programi mi ne verdiler. Diger kazanan arkadasida telefon bakmak icin ise almislar o zaman yeni yapilmis konutlarin reklamini veriyordu tv , verdikleri reklamlarin musteri hizmetleri gibi bir bolumunde calisiyordu. Diger arkadaslar baska tv lere basvurmuslar parasiz stajyer diye almak istemisler genelde kursa gittikleri tv eger ise almadiysa biz niye alalim mantigi guduyorlar.

Benim gittigim tv kanalinin actigi bir kurs idi. Gercekten zor ben hala ic olanagi olayinin istedigin gibi olmayacagini para tuzagi oldugunu dusunuyorum. Benim donemimde giden herkes hayal kirikligina ugradi maalesef. Tv ye cikariz diye kursa baslamis cok insan vardi ne yazik ki...

Yani insanlarin hayalleriyle umutlariyla oynadilar. Kendini gelistirmek ise git derim. Ama bunun disinda herhalde gorsellik bir nevi ama garanti degil , yetenek varsada arti fakat torpil vs tanidik bunlari da araya koymak lazim. Bu isler maalesef boyle. Heleki bu tarz islerde.

Ben gittim sonuc husran guya 1 kisiye is olanagi mi ne verilecekti...Bazi insanlar is olanagi icin, kimisi sertifika icin , kimisi kendini gelistirmek icin gelmisti.Fakat is olanagi ve spikerlik ruyasi icin gelenler agirliktaydi. Hatta bazi kizlar cok guzel manken gibiydi bazi bayan ve erkek arkadaslarda yetenekli olanlar vardi.

Buna ragmen kurs bitti bir kisiye mi ne radyo programi mi ne verdiler. Diger kazanan arkadasida telefon bakmak icin ise almislar o zaman yeni yapilmis konutlarin reklamini veriyordu tv , verdikleri reklamlarin musteri hizmetleri gibi bir bolumunde calisiyordu. Diger arkadaslar baska tv lere basvurmuslar parasiz stajyer diye almak istemisler genelde kursa gittikleri tv eger ise almadiysa biz niye alalim mantigi guduyorlar.

Benim gittigim tv kanalinin actigi bir kurs idi. Gercekten zor ben hala ic olanagi olayinin istedigin gibi olmayacagini para tuzagi oldugunu dusunuyorum. Benim donemimde giden herkes hayal kirikligina ugradi maalesef. Tv ye cikariz diye kursa baslamis cok insan vardi ne yazik ki...

Yani insanlarin hayalleriyle umutlariyla oynadilar. Kendini gelistirmek ise git derim. Ama bunun disinda herhalde gorsellik bir nevi ama garanti degil , yetenek varsada arti fakat torpil vs tanidik bunlari da araya koymak lazim. Bu isler maalesef boyle. Heleki bu tarz islerde.

Teşekkürler.
Benim katıldığım program herhangi bir tv kanalına ait değil.
Ve bir iş olanağı sağlayacakları konusunda taahhütte bulunmuyorlar.
Sertifikayı kendi imkanlarımızla değerlendireceğiz elbet.

Kolay değil gerçekten, karar verip epey uğraşmak gerekiyor.

Son düzenleme:
Teşekkürler.
Benim katıldığım program herhangi bir tv programına ait değil.
Ve bir iş olanağı sağlayacakları konusunda taahhütte bulunmuyorlar.
Sertifikayı kendi imkanlarımızla değerlendireceğiz elbet.

Kolay değil gerçekten, karar verip epey uğraşmak gerekiyor.

Evet bizimki tv kanalina aitti kazanan bir pozisyona radyo ve yayin olarak verilcekti ama fos mu cikti ne biz gormedik dedigim gibi bi is verdiler. Kiyitirik bisi yani.

Insallah istedigin gibi olur ama torpil tanidik olmasi sart ne yazik ki...

Mimiklerimi cok kullanmaktan baska hicbir ozelligim yok. Diksiyonumu falan ben de begenmiyorum ne yazik ki.. Ustelik hic dusunmedigim bir alan. Sosyallesmek icin almak isterdim boyle bir egitim vaktim olsa. Eminim cok eglencelidir. Ben daha cok yetenekli insanlarin bu tarz yerlerde olmasi gerektigini dusunuyorum. En iyisi hic burnumu sokmayayim. :))) Sana basarilar diliyorum ama. Anlattigina gore kurs baya iyiye benziyor.

Bu kurslardan birini yaşadığım şehirde ben aldım :)
Tam olarak spikerlik kursu olmasa da, diksiyon kursu olarak geçiyor...
Kendi adıma söyleyebilirim ki; bana çok şey kattı.
Benimki 3 aylık bir kurstu, zor bir süreçti hocalar çok titiz, her hafta sunum yaptırıyorlar, her şeyi beğenmiyorlar...
Ama ben çok eğlendim, şuan hala diksiyon hocamla konuşuruz, arada sohbet ederiz... :)
En başta çevren genişliyor, vizyonun değişiyor..
Sertifikamı aldığımda, bir diploma almış kadar sevinmiştim :)
O yaz bir danışmanlık şirketinde sertifikam sayesinde çalışmıştım..
Velhasıl, sana eksisi olmaz artısı olur arkadaşım...
Eminim çok keyifli geçecektir dersler..
Bizleri haberdar edersin olur mu... :)

Mimiklerimi cok kullanmaktan baska hicbir ozelligim yok. Diksiyonumu falan ben de begenmiyorum ne yazik ki.. Ustelik hic dusunmedigim bir alan. Sosyallesmek icin almak isterdim boyle bir egitim vaktim olsa. Eminim cok eglencelidir. Ben daha cok yetenekli insanlarin bu tarz yerlerde olmasi gerektigini dusunuyorum. En iyisi hic burnumu sokmayayim. :))) Sana basarilar diliyorum ama. Anlattigina gore kurs baya iyiye benziyor.

Çok teşekkür ederim:34:

Bu kurslardan birini yaşadığım şehirde ben aldım :)
Tam olarak spikerlik kursu olmasa da, diksiyon kursu olarak geçiyor...
Kendi adıma söyleyebilirim ki; bana çok şey kattı.
Benimki 3 aylık bir kurstu, zor bir süreçti hocalar çok titiz, her hafta sunum yaptırıyorlar, her şeyi beğenmiyorlar...
Ama ben çok eğlendim, şuan hala diksiyon hocamla konuşuruz, arada sohbet ederiz... :)
En başta çevren genişliyor, vizyonun değişiyor..
Sertifikamı aldığımda, bir diploma almış kadar sevinmiştim :)
O yaz bir danışmanlık şirketinde sertifikam sayesinde çalışmıştım..
Velhasıl, sana eksisi olmaz artısı olur arkadaşım...
Eminim çok keyifli geçecektir dersler..
Bizleri haberdar edersin olur mu... :)

Evet hiç bir şey olmasa insanın çevresi değişir ve gelişir diye düşünüyorum ben de.
Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için, mutlaka haberdar ederim:16:

Son düzenleme:
MEDHACKIM;

Kursa baslamis olmalisin? Basladin mi? Hicbir fikrim yok ama sadece merak ettim nasil gittigini??? Ben de aslinda diksiyon kursuna gitmek istemistim :):):):):)

Öncelikle tebrik ederim. Kisisel gelisim adina cok güzel bir programa adim atmissin.
Bu kursu biliyorum. Rüstü Asyali ve diger büyük ustalar veriyor dersleri. Hatta böyle ciddi ve belgesi MEB tarafindan kabul edilen egitim merkezleri arasinda gözde bir yerdedir.
Iletisim ögrencisiyim eger Türkiye'de olsaydim kesinlikle bu kursu yapardim. Televizyon'da ekran önünü düsünen kisiler icin zorunlu bir hal gibi bir anlamda. Su an önemli kanallar da calisan bir cok kiside bu egitim merkezine katilmis. Arastirirken ögrenmistim. Tabi ki; sirf burdan bu kurslar yapilarak herhangibir gazetecilik egitim olmadan haber spikerligi yapilmasini dogru bulmasam da durum böyle!
Benim merak ettigim bu kurslar, normalde birbirine katilmasi zorunlu tutuluyor. Diksiyon sert. Olmadan sunuculuk kursuna katilinamiyordi.
Merak ettigim toplamda ne kadar bir ücret verecksin bu yedi aylik program icin?
Eger ücret uygun olursa bende düsünüyorum bakalim...
Sana basarilar diliyorum

ben de hep böyle bir programa katılmak istemişimdir. üniversitedeyken yandal olarak radyo televizyon okudum spikerlik filan hayalimdi ama ana dalımda devam edince uzak kaldım. böyle kursları nerden bulabilirim? bu arada istanbulda yaşıyorum

Back
X