Erkek İnfertilitesi spermiyogram sonucu yardım :(

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
XXYYXXYY XXYYXXYY canim bizde cuma günü kültür testi vericez bakalim
insallah sizin gibi mutlu oluruz sonucu alinca

bende bu ay ara kanamayla uğraşıyorum. Cuma günü bende kadin doguma gidicem. Kist polip cikmiyo ama bu ara kanama beni deli ediyo :KK43:

Bisey de bulamıyo doktorlar. Hayırlısı bakalim

XXYYXXYY XXYYXXYY canim bizde cuma günü kültür testi vericez bakalim
insallah sizin gibi mutlu oluruz sonucu alinca

bende bu ay ara kanamayla uğraşıyorum. Cuma günü bende kadin doguma gidicem. Kist polip cikmiyo ama bu ara kanama beni deli ediyo :KK43:

Bisey de bulamıyo doktorlar. Hayırlısı bakalim

canım rahat olun inşallah güzel sonuçlarla karşılaşılaşacaksınız..Benimde bu ay ara kanamam oldu ama benimki tam ara kanama sayılmaz rahim iyice temizlensin diye soğan kürü yaptım tam 10 gün önceden regl oldum hatta normale göre fazla oldum..canım bu arada ilk sayfada paylaştığın sperm testine baktımda hareket o kadar kötü değil aslında sınırın biraz altında sperm sayısıda iyi lökosit fazla görüyorum doktorunuz bununla alakalı ilaç falan vermedi mi çünkü o kadar kür yapmışsın kesinlikle işe yaraması gerekiyordu..Sizin sorun bence ordan kaynaklanıyor tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama hiç araştırdınmı ne bileyim ilaç kür antibiyotik vs..

XXYYXXYY XXYYXXYY canim gitmedigimiz doktor kalmadi. Ama sadece biri antibiyotik verdi onu kullandik bitti

kültür testinde hâlâ iltihap varmi diye bakacaklar.

antibiyotik inşallah ise yaramistir.
lökosit icin Saraçoğlu da bir kür önermiyo galiba yada ben duymadım

XXYYXXYY XXYYXXYY canim gitmedigimiz doktor kalmadi. Ama sadece biri antibiyotik verdi onu kullandik bitti

kültür testinde hâlâ iltihap varmi diye bakacaklar.

antibiyotik inşallah ise yaramistir.
lökosit icin Saraçoğlu da bir kür önermiyo galiba yada ben duymadım

bence antibiyotik işe yaramıştır ...önemli olan moral iyi düşün ki iyi olsun canım Rabbim hakkınız da hayırlısını versin..Güzel sonuçlarla dönersiniz inşallah..

XXYYXXYY XXYYXXYY bilmiyorum canim ise yarasaydi simdiye olurdu heralde ağustos kullandi antibiyotigi. Kasim geldi hala yok :KK43:

Hacamat yaptırcak esim bende yaptıracaktim malesef adet oldum bugün.

Insallah o vesilemiz olur. Ben artik hic iyi düşünemiyorum karamsar biriydim iyice karardim artik :KK43:

Sizin bu ay olma ihtimali yüksek bence yum günlerini iyi değerlendir. Tabi Rabbim bilir ama değerler gayet iyi :)

nehirim24 nehirim24 ay canım inşallah ama yine sürer gebelik oluşması hiç bir sorun olmayanların bile bir ayda gebe kalma şansı %20-25 lerde..
peki ağustostan sonra hiç sperm testi yaptırmadımı eşin belki düzelmiştir..Canım öyle karamsar olma dediğim gibi iyi düşün ki iyi çıksın sonuçlar moral çok çok önemli bizede 2 sene olcak nerdeyse bebek isteyeli.. son 6-7 ay öncesine kadar bende senin gibiydim her adet oluşumda gizli gizli ağlardım zaten ailemizde hiç kimse bilmiyor bu durumu hep eşim ve ben kendi içimizde yaşadık bu durumu kadınlar kulübüde olmasa ne yapardım bilmiyorum hep burda okuduklarlarım sayesinde dik durabildim..Ağlayıp sızlamanın bir fayda etmediğini aksine insanı dahada çok yıprattığını farkettim dedimki kendi kendimi ne olursa olsun ağlamayacaksın ben elimden geleni yapayımda gerisi Allah'a kalmış o ol derse olacak nasibimde varsa olacak..içime sıkıntılar girdiğinde hep dua okudum başka şeylerle ilgilendim oyalanacak muhakkak bir şeyler buldum kendime..daha öncede dedim sana pozitif olalımki eşlerimizde bizlerden etkilenmesin hem onları hem kendimizi yıpratmayalım.Rabbim herşeyin en iyisini bilir asla umutsuz olma dert veren Allah dermanda verir mutlaka..Ben inanıyorumki çok kısa sürede sizde aşacaksınız bu durumu eminim bundan az daha sabır lazım canım..

XXYYXXYY XXYYXXYY çok güzel düşünüyosun canim. Ben 30 yasinda olduğum icin bu kadar stres yapıyorum. Küçük olsam bu kadar takmam. Bizim de 10 ay oldu düşünmeye başlayalı.

B beritanriyad umut oldu bana bu ay. Rabbimin elinde kesinlikle. Bizim yaptiklarimiz sadece vesile olacak.

yaş geçmeden aliriz inşallah bizde mucizelerimizi.

Gerçi bizde en azindan bi sorun var ona göre tedavi yapıyoruz. Cogu kisi sebepsiz infertilite yasiyo onlar ne yapsın.
Yine de şükür diyelim. Bu ay bana Meryem otu da geldi onu taşıyorum üzerimde. Ondan da umutluydum ama olmayinca ister istemez üzüldüm yine.

sen hormon tahlilo haricinde herhangi tetkik yaptırdın mi cnm ??

nehirim24 nehirim24 canım yaş önemli evet ama 30 yaşda çok geç sayılmaz bende 28 yaşındayım bu arada..aynen öyle kesinlikle diyerlerine göre şanslıyız aslında..biz eşimdeki sorunu mart ayında öğrendik o zaman bende hormon tahlili temiz çıktı birde 21.günde yumurtlama olmuş mu diye bakıldı testin adını hatırlamıyorum hepsi temiz çıktı problem yokmuş..doktorum bir tek rahim filmi kaldı dedi onada o zamanlar gerek görmedi eşinin sonuçları düzelsin düzeldikten sonra 6 ay daha kendinize zaman tanıyın yinede olmazsa o zaman rahim filmi çekeriz demişti..ama tabiki ben 6 ay daha beklemeyi düşünmüyorum şöyle ocak başına kadar olmazsa hamilelik bir daha gidip tüm testleri yaptıracam rahim filmide dahil..

XXYYXXYY XXYYXXYY bende sadece adetin 3. Günü fsh lh estradiol bide tiroidlere baktirdim. Prolaktine gerek görmedi doktor ama ben yarin baktirmayi düşünüyorum.

Rahim filmi de aklımda. Daha baska ne testleri var ki.

Bizde de sorun varsa vakit kaybetmenek en güzeli. En azindan içimiz rahat olur.

Eb kisa zamanda burdan güzel haberler veririz inşallah birbirimize :)

nehirim24 nehirim24 başka test yok diye biliyorum..iyi olur git tekrar baktır ben şimdi stres girmek istemiyorum ocak gibi inşallahda gerek kalmaz..inşallah canım

XXYYXXYY XXYYXXYY Laparoskopi histereskopi filan duydum buralarda onlar ne icin yapılıyo acaba.

aslinsa bu forum iyi oluyo ama bazi şeyleri de okudukca insanin kafasi karışıyo.

kendimi dinlemeye basliyorum sonra

eskiden çocuk yapmanin bu kadar zor olduğunu hic tahmin etmezdim. Hatta korunurken bile korkuyodum.

nehirim24 nehirim24 canım Laparoskopi histereskopi bunların anlamlarını kelimeye dökmem biraz zor gibi :) ama özetle aşağıdaki konular için yapılıyor.
Laparoskopi, karın içini, optik bir cihaz kullanarak gözlemlemektir. Bu cihaz 1 cm.lik göbek altı küçük bir kesiden karın içine yerleştirilir. Karın içini aydınlatarak, rahim, yumurtalık ve tüpleri ilgilendiren hastalık veya problemleri doğrudan gözlemleme ve de gerekirse aynı anda karın alt bölgesinde açılan 3 - 5 mm'lik deliklerden içeri sokulan yardımcı aletler ile tedavi olanağı da verir. Halk arasında kansız ya da bıçaksız ameliyat olarak da bilinir.Laparoskopi, jinekolojide, pek çok farklı amaçla yapılabilir. Hatta denilebilir ki kanser ameliyatları da dahil olmak üzere her türlü jinekolojik cerrahi girişimi yapma olanağı vardır. En sık olarak, jinekologlar tarafından gebe kalmada güçlük çeken infertil hastaların takip ve tedavileri esnasında gebe kalmalarına engel olacak bir problemin var olup olmadığını araştırmak amacıyla yapılır.
Histeroskopi;rahim boşluğuna ışıklı bir kamera sistemiyle vajinal ve servikal kanal aracılığı girilerek gözlemlenmesi ve herhangi bir patoloji var ise histeroskopi aracılığıyla cerrahi enstrümanlar kullanılarak problemi yok etmek için uygulanır. Servikal kanal ve uterin kavite patolojilerinin tanımlanması ve tedavisine izin verir.
HSG (histero-salpingo-grafi) de uterinkaviteyi değerlendirmede önemli bilgiler vermekle birlikte histeroskopi bunu tamamlayıcı daha ileri bir görüntü imkanı sağlar.

evet forumlarda işimize yarar bir çok ama fazla okudukçada kafa karıştırıyor acaba bende de varmı bu sorun gibi düşünmeye başlıyorsun..bende senin gibi hatta tüm bayanlar gibi hemen hamile kalacağımı düşünüyordum ama öyle değilmiş işte :)

image.jpeg
İyi akşamlar arkadaşlar çok acil yardım rica edicem:110: 4yıllık evliyiz ve 2seneden fazladır korunmuyoruz en son ağustos ayında hsg çelikdim tüplerim açık yumurtlamam normal ve çarşamba günü eşim sperm testi yaptrdı ve sonuçlar bu şekilde lütfen yorumlarnıZı bekliyorum yarın doktora göstermemz gerek o konudada yardım rica edicem istanbul çekmeköyde otryrz nereye gtmemizi önerrsnz: (

Canim sayiniz güzel sizin de lökosit sorununuzvar. Antibiyotik tedavisi lazım. Benim esimde de aynı oranda lökosit var antibiyotik kullandik bakalim yarin test verecek ise yaradi mi görücez. Biraz da hiz probleminiz var cnm.

Ama cok kotu değil durumunuz. Hizi artırmaniz lökosit sorununu çözmeniz lazim.

doktor ne ilac verecek bakalim size. Burdan yazarsan sevinirim cnm.

sende esine keçiboynuzu kuru başla hemen. Birde e vitamini l arginin selenyum cinko folik asit iceren takviyeler var eczanelerde onlardan kullansın eşin

Canim sayiniz güzel sizin de lökosit sorununuzvar. Antibiyotik tedavisi lazım. Benim esimde de aynı oranda lökosit var antibiyotik kullandik bakalim yarin test verecek ise yaradi mi görücez. Biraz da hiz probleminiz var cnm.

Ama cok kotu değil durumunuz. Hizi artırmaniz lökosit sorununu çözmeniz lazim.

doktor ne ilac verecek bakalim size. Burdan yazarsan sevinirim cnm.

sende esine keçiboynuzu kuru başla hemen. Birde e vitamini l arginin selenyum cinko folik asit iceren takviyeler var eczanelerde onlardan kullansın eşin

Çok teşekkür ederim gerçekten.
Yarın doktor ne söylücek bakalım Haber verırım siZe Allahım kım ıstıyorsa inş hayrlsyla nasıp eder:emir_bebek:

XXYYXXYY XXYYXXYY canim cok sagol aydınlandim sayende :)

Doktor alttan muayene etti bugün. Yunurtaliklara bakti yumurta sayin güzel dedi.
Ara kanama stres ve ortam değişikliğinden olabilir dedi. Hormon testi istedi yarin cikacak sonuçları.

Esim de kültür testi verecej yarin ama sonucu hemen alamayabiliriz hastane ogleden sonra kapalı.
Hakkimizda hayirlisi artık

Angelll88 Angelll88 cnm sen hangi tetkikleri yaptırdın. Adetij üçüncü günü yapilan testlerden birde rahim filminden haric??

Canım ilk hormon testi adetin 3.günü yapılan sonra yumurtlama takıbı yapıldı. klomen verdi ve çatlatma iğnesi oldum 4ay.
en son hsg ondada çok şükür tüpler açıkmış artık sana yapıcağım bişey kalamdı eşin bir kez daha test yaptrsn getr bakalım dedı.cünkü eşim 1sene önce devlet hastansende yaptırdgnda sperm testnı doktor iyi demiş ama çıktı falan olarak eline bişy vermmşti:eek:

Angelll88 Angelll88 anladim cnm. Durumunuz cok kotu değil bence keçiboynuzu ve vitamin takviyesi şart.
Lökosit de hızı düşürüyo malesef. Esim de bunun icin tedavi gördü. Kültür testi verdik bugün bakalim sali günü sonucu alicaz. O zman yazarim burdan.

XXYYXXYY XXYYXXYY canim cok sagol aydınlandim sayende :)

Doktor alttan muayene etti bugün. Yunurtaliklara bakti yumurta sayin güzel dedi.
Ara kanama stres ve ortam değişikliğinden olabilir dedi. Hormon testi istedi yarin cikacak sonuçları.

Esim de kültür testi verecej yarin ama sonucu hemen alamayabiliriz hastane ogleden sonra kapalı.
Hakkimizda hayirlisi artık

Ne güzel işte hormon sonuçlarında güzel çıkar inşallah..Evet bencede stresten oluyor o ara kanamalar bi sakin olmuyorsun ki :) Stres yapsan da aynı yapmasanda aynı onun için kötü düşünme sakın sonuçların güzel çıkacağına inandır kendini..Dua et canım bol bol inşallah güzel sonuçlarla geri dönersiniz..

X