Merhabalar;
8 ay çocuk sahibi olamayınca kontrollerimizi olduk. Benden yana bir sıkıntı yoktu fakat eşimin sonuçları iyi gelmemişti. Ocak ayında ileri hareketlilik %0, Normal morfoloji deki spermler %1 di
dünyamız başımıza yıkıldı; fakat ayağa kalkamız gerekti. Görüştüğümüz embriyolog; normal yollarla 5-10 senede çocuk sahibi olabilieceğimizi söyledi.
3 ay daha deneyin olmazsa gelin aşılama yapalım dedi. Eşim ürologa danıştı, bazı ilaçlar önerdi; Bunlar promotil ve omepa idi.( ki bu konu aşığı altında da bu ilaçların ismi geçiyor) ben de buradan araştırdığım kadarıyla keçiboynuzu pekmezinin iyi geldiğini öğrendim ve eşim bu 3 takviyeyi kullanmaya başladı. 1 ay sonrasında kaşıntı/kabarma şikayeti oldu. doktor deneyerek kullanmamız gerektiğini söyledi. sırayla kullandı, birgün promotil, bir gün omepa. üniversitedeki danışman hocam da tribestan diye bir ilaç önerdi. bu da bitkisel bir ilaç. onu da kullanmaya başladı. ve şu anda çok şükür ki 6 haftalık hamileyim
hangisi etkili oldu inanın bilmiyorum; belki tribestan; belki herbirinin kombinasyonu..Ben de umutsuzluğa kapılıp bu sayfaları hatmetmiştim sonuçlarımız kötü gelince.Elbette ki Allah'ın dediği oluyor..herşey vakti zamanını bekliyor..Sizlere umut olsun diye üye olup bu sayfaya yazmak istedim.. Dilerim Allah dileyen isteyen herkesi evlat sahibi yapsın hayırlısıyla..
Hoşçakalın..
Not: Kullanılan takviyeler 3 ay sonraki spermler için etkili arkadaşlar. O yüzden etkiyi görmek için 3 ay takviyeleri kullanmak gerekiyor.