- 30 Ocak 2016
- 783
- 589
- 42
Eşim dün spermiogram yaptırdı, tabiki gene sonucumuz hüsran ötesi. Neden yok bilinmiyor, varikosel yok. Genetik heralde. Geçen sene tip bebek denediğimizde sonuçlar çok daha iyiydir. Tabi gene kötüydü ama bu kadar değil.
sperm sayısı: 100 bin/ml
ileri hızlı hareket : %0
ileri hareket: %0
Yerinde hareket:%2
Hareketsiz: %98
Morfoloji : %0
İleri derece bozuk morfoloji: %78
%22 de diğer şekil bozuklukları, uzun kuyruk, kısa kuyruk, küçük baş, büyük baş vs.
Yazanların testlerini okudum da umudunu kaybedenlerin durumu bile benden 100 kat iyi.
Birşeyler denemeye başladık, 3 ay deneyeceğiz, bitkiler, vitaminler, çaylar vs vs. Ne kadar içer eşim tartışılır. Ama test sonucu bunlarla düzelecek gibi değil. Sonuçta morfoloji kolay kolay düzelmiyor. Bu morfoloji ile tüp bebekde mantıksız, genetik bozukluk olma ihtimali yüksek olduğundan ya yumurta döölenmeyecek, döllensede tutmayacak, tutsada %90 düşük olacak, olmazsa çocuk sakat doğacak. Bu sonuçlarlada bebek meselesini zorlamak istemiyorum.
Bir yöntem daha deniyoruz. Bunu yazmıyorum çünkü gerçekten deneysel bir şey. Yurtdşında uygulamaları var, kendiniz yapıyorsunuz ama kimseyi riske atmak istemediğimden burada şu anda paylaşmıyorum. Bizim durumumuz daha kötü olamayacağı için deniyoruz. 3 ay sonra işe yarayıp yaramadığı belli olacak.
İşte benim hikayemde bu. :)
Ben diğer yöntemin ne olduğunu çok merak ettim..sakıncası yoksa söylemişsiniz?morfolojiyi bilmem ama ileri hareket ve sayı için Çakır kökü suyu ve keçi boynuzunu kaynatıp içirin..çok değil ama biz sıfırdan %7lere geldik.