E
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
merhaba arkadaşlar bende 1,5 yıllık evliyim ve hiç korunmadık diyebilirim yalnız eşim 6 ay askerdeydi ben son 4 aydır yumurta takibi yaptırıyorum ayrıca klomende kullandım doktorum son gidişimde eğer regl olursan eşin spermiyogram versin dedi eşim spermiyogram testi yaptırdı cuma günü randevu aldım ama sonuçları sizinlede paylaşmak istedim yorum yaparsanız sevinirim şimdiden Allah herkesin gönlüne göre versin nurtopu gibi bebelerimiz olsun: CüvCüv: 6 6
likefaksiyon süresi 19 dk ph:- viskosite:normal aglütinasyon:yok volüm 3ml lökosit 0,2x10 sayı:34x10ml hareket %55 Agrade %20 bgrade %25 cgrade %10 dgrade %45morfolojı%5 normal
Şimdiden teşekkürler.
nevrosky 18 şubatta ta hastaneye gidiyorum önce muayne etceklermiş gene eşimden spermiogram yapcaklarmış bana dua et canım değerleri ii çıksın inşallah aşılamaya bile gerek kalmaz tatlım bana dua et allah hepimize versin canım sen çok iyi anlayışlı bir insansın tşkler
merhaba arkadaşlar,
uzun zamandır burda da bahsediyordum bazı mesajlarımda. Gebelik denemelerinden hiç sonuç alamadık diye. En sonunda haftasonu tum cesaretimi toplayıp doktara gittim. Rahimde ve kesede hiç bir problem yoktu herşey temiz yumurta oluşumum bile vardı adetlerimde çok duzenlidir. doktor eşimden spermiyografi istedi o da dun gitti yaptırdı ama sonuç beni çok endileşendirdi ne yapıcam. sperm sayısı cok az ve hareketsizlik varmış. bu ne demek oluyor tedavisi zor mu çok bunaldım. çok mu uğraşmamız gerekecek doktorlarla. eşimden tekrar sperm alınmış ve tomografi gibi bişey cekiceklermiş ?
çok mutsuzum ve etrafımda bunu söyleyebilecek konuşabilcegim kimse yok
Canım sayı normal ve güzel. Hareket de normale çok yakın. Sorun teşkil etmez. Ancak morfoloji normalin altında. Şekil ve yapıda bozukluk var. Bu morfoloji kronikleşmiş bir durum mu , bunu görmek için birden fazla spermiograma ihtiyaç vardır. Değişkenlik gösterebilir. Bu değerlerle bebeğiniz olabilir. Bence stress yapmamalısın. a.s.
teşekkürler nevrosky phda neden bişi yok acaba normalin altında mı demek oluyor yoksa ph bakılmamış mı demek oluyor senide kastım kusura bakma
canım arkadaşım fazla kafana takma benimde herşeyim temiz eşimde biraz sorun var bana doktor doğal yoldanda olur ama uzun sürer dedi aşılamayı önerdi sana doktor önermedi mi eee tabi her tedavi biraz zordur beklemek lazım fazla kafana takıp kendini mutsuz etme eşine keçi boynuzu sütlü bal ceviz fındık yedir yumurta içir doktor tavsiye etti bana değerleri yükseltiyormuş bu daha ilk sprmiogram testi 2 sonra bir daha yaptır tekrar dene canım allah yardımcın olsun
merhaba arkadaşlar,
uzun zamandır burda da bahsediyordum bazı mesajlarımda. Gebelik denemelerinden hiç sonuç alamadık diye. En sonunda haftasonu tum cesaretimi toplayıp doktara gittim. Rahimde ve kesede hiç bir problem yoktu herşey temiz yumurta oluşumum bile vardı adetlerimde çok duzenlidir. doktor eşimden spermiyografi istedi o da dun gitti yaptırdı ama sonuç beni çok endileşendirdi ne yapıcam. sperm sayısı cok az ve hareketsizlik varmış. bu ne demek oluyor tedavisi zor mu çok bunaldım. çok mu uğraşmamız gerekecek doktorlarla. eşimden tekrar sperm alınmış ve tomografi gibi bişey cekiceklermiş ?
çok mutsuzum ve etrafımda bunu söyleyebilecek konuşabilcegim kimse yok
mrb kızlar yaklaşık bi ay önce sperm testi yaptırmıştık hareketli sperm saysı 0 çıkınca doktor doktor gezmeye başladık testi yeniledik arkadaşlar sonuca bi bakarmısnız
miktar 40
P.H 7,8
Tam çözünme 20 dk
sayım 95 ml
hızlı ileri %15
orta - yavaş ileri%30
yerinde hareketli %25
tamamen hareketsiz%30
morfolisine de bakıldı ama hiçbişi anlamadım anlayanlar yadım etsin lütfen (
normal 8 akrozom anomalisi 8 baş toplam anomalisi 58 baş amorf 5 baş büyük 30
baş küçük 15 baş ezarmış 8
boyun toplam anomali 15 boyun kalın 1 boyun ince 4 boyun nonaksiyel 8
boyun sitoplaznik droplet 2
kuyruk toplam anomali 11 kuyruk kıvrık 7 kuyruk kısa 3 kuyruk çift 1
valla anlayanlara şimdiden çok teşekkürler
mrb kızlar yaklaşık bi ay önce sperm testi yaptırmıştık hareketli sperm saysı 0 çıkınca doktor doktor gezmeye başladık testi yeniledik arkadaşlar sonuca bi bakarmısnız
miktar 40
P.H 7,8
Tam çözünme 20 dk
sayım 95 ml
hızlı ileri %15
orta - yavaş ileri%30
yerinde hareketli %25
tamamen hareketsiz%30
morfolisine de bakıldı ama hiçbişi anlamadım anlayanlar yadım etsin lütfen (
normal 8 akrozom anomalisi 8 baş toplam anomalisi 58 baş amorf 5 baş büyük 30
baş küçük 15 baş ezarmış 8
boyun toplam anomali 15 boyun kalın 1 boyun ince 4 boyun nonaksiyel 8
boyun sitoplaznik droplet 2
kuyruk toplam anomali 11 kuyruk kıvrık 7 kuyruk kısa 3 kuyruk çift 1
valla anlayanlara şimdiden çok teşekkürler
nevrosky vanım bunlarda benim eşimin sonuçları..
2 gün önce yaptırdık..
2 gün cinsel perhiz
4.4 ml
sayı : 46.000.000
Total motil sperm sayısı : 149.776.000
ileri motil sperm sayısı : 34.040.000
ileri motil sperm yüzdesi %74
ileri hızlı %46
ileri yavaş %28
yerinde hareketli %4
hareketsiz %22
yorum : normospermi + normal motilite + normal morfoloji
morfolojide de %59 normal yazıyor..
laboratuar herşeyin yolunda olduğunu söyledi. Değerler normal görünüyor ama 8 aydır olmaması ilginç..
Canım herşey normal. Maşallah. Hiçbir sorun yok. Zaten orda da yazıyor. normospermi = Normal sayı , normal motilite = normal hareket , normal morfoloji. Stress yapmayın bakalım. Vakti zamanı gelmemiştir. yerimseniben[/QUOT
sağol canım.. ya sonuçlar gerçekten iyi. şimdide madem iyi niye 8 aydır olmuyo diye kıllandım.. gerçi şu ana kadar olmamış olması bence maddi manevi açıdan çok iyi oldu. ama yinede eşimin endişeleri bana geçmeye başladı. şu sebepsiz infertilite dedikleri olay yokmu ödümü patlatıyo.. sebebi olsa bişeyler yapmaya çalışırsın bari dimi.. neyse korkulacak bişey yok.. ben şimdi kendime vitamin takviyesi yapacağım. şu borçlar harçlar bitese stresimde azalıcak ama yok.. bebeğim annesine benzeyecek galiba.. soranlara bebek kriz ortamına gelmek istemiyor diyorum :roflol: :roflol: