Alinti yapamamisim yukarıda yazdim mesaji tekrar teşekkürlerDoktor değilim ancak ben de bazı önerilerde bulunabilirim (kendimiz de uyguladığımız için)
Biraz matematiksel düşününce ve olayları inceleyince sperm konusunda en kolay halledilen sayı, sonra hareketlilik en zorsa morfoloji. Dolayısıyla morfolojiyle çok oynayamayacağımız varsaydığımda sayı ve hareketliliğe yüklenmek gerek. Bunun için biz
Sayı: keçiboynuzu özü (soğuk pres), l-arginin (asgari 1000 mg solgar veya GNC) ve multivitamin (özellikle içindeki e vitamini ve çinko yani antioksidanlar için)
Hareketlilik: Muz, havuç suyu ve l-cartinin (asgari 500 mg)
Morfoloji: Co enzyme q10 (asgari 50 mg)
Klomen nedense bana itici geliyor sonuçta o bir ilaç. Ama diğerleri sadece besin takviyesi.
Sağlıklı günler.
Teşekkür ederiM canım :) ilk test çok daha kötü ama nedense doktor iyi demişti sayı 50bin di 1ml meni olmuş sadece...ilk testte 3gün perhiz ikincisinde 5gün oerhiz vardı ve 2test yapıldığı gün eşim çok yorgun ve sinirliydi...Şimdi Ph ve renk sanki yuvarlak hücrenin (iltihapın) var olduğunun göstergesi bununla antibiyotik tedavisi ile başa çıkılabilir. İlkinde sayınız kaçtı çünkü 1.8 milyon az bir sayı. Eğer ilkinden sonra ikinci teste kadar antibiyotik kullanmışsa veya virütik bir hastalık geçirmişse bunlarda ikinci testte spermi bozmuş olabilir.
Hareket gayet başarılı, sayı oldukça az morfoloji bakılmamış. Sonuçta morfolojinin bakılmadığı bir test zaten bence anlamsız. En önemli 3 kriterden biri yok. Şöyle anlatayım
Durum 1:
Toplam ejakulat: 3 ml
Konsantrasyon: 50 milyon /ml,
Hız: %5o
Morfoloji: %1 (kruger)
Durum 2:
Toplam ejakulat: 3 ml
Konsantrasyon: 10 milyon /ml,
Hız: %5o
Morfoloji: 10 (kruger)
Gördüğün gibi 2 durum arasındai iki fark konsatrasyon ve morfolojide. Şimdi morfolojinin yapılmadığını düşünürsek 1 durum çok daha iyi gibi ama morfolojiyi de eklediğimizde aslında olay şu:
Durum 1 Toplam işe yarar sperm sayısı: 3*50*0,5*0,01= 750 Bin
Durum 2 Toplam işe yarar sperm sayısı: 3*10*0,5*0,1=1.5 Milyon
Bilmem anlatabildim mi?
Siz mutlaka ateşli, virütik bir hastalık ve antibiyotik kullanımı olmadan en az 2 ay geçirilmiş süre sonunda yeni ve kapsamlı bir test yaptırın. Yaptıracğınız merkeze ayrıca WHO5 ve kruger standartlarına göre sayı, konsantrasyon ve morfoloji bakıp bakmadıklarını sorun. Bu şartları sağlayan bir yere yaptırın.
Teşekkür ederiM canım :) ilk test çok daha kötü ama nedense doktor iyi demişti sayı 50bin di 1ml meni olmuş sadece...ilk testte 3gün perhiz ikincisinde 5gün oerhiz vardı ve 2test yapıldığı gün eşim çok yorgun ve sinirliydi...
Malesef evet morfoloji falan hiç bakılmamış şimdi sperm arttıran bi kaç meyve sebze bol bol tüketiuiyoruz bi kaç ay sonra tekrar test yaptıracağız :)
Nasıl bi iltihap sence canım tam anlamadım ya doktorda iltihap yok dedi ikincisi....
İlkinde renk beyaz çıkmıştı ikincide gri çıktı nasıl bi renk ve ph olması gerekiyor canım?
Teşekkür ederim canım :)Ph genelde 7.2 ile 8 arasında deniyor. Renk ise gri, opak, beyaz saydam tarzı. Sarı renk iltihabik durumun işareti olabilir ama sizin testte buna ilişkin bir veride yok yani lokosit ve yuvarlak hücre sayısı gibi.
Bir de bence aşağıda linkini verdiğim dokümanı detaylıca bir oku faydası olacaktır. Doküman pdf formatında adobe reader programı olması lazım okuman için
http://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CBsQFjAA&url=http://www.uroturk.org.tr/urolojiData/Books/106/1-7.pdf&ei=sdtDVLzaK4uS7Ab_jYGYBQ&usg=AFQjCNGvtQuLmiDR_bmfxSabeegIG8pRHA&sig2=pzZa_Lz4JSuuWyKKupuFZg&bvm=bv.77880786,d.ZGU&cad=rja
senden fikir almak için üye oldum
sagolasın allah razı olsun içimi rahatlattın ... mesajlarını bekliyorum iyi geceler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?