sperm testi yorumlama destek ricası

Emodex verdi canım bi tek. Bana da inofolic combi HP verdi ama onu yeni doktora soracağım bakalım çarşamba günü gidince. Ya evet direk tüp de mantılı doktora soracağım hangisini önerirse artık. Benim de kesin hsg var bu ay biraz tırsıyorum ama yapacak bir şey yok. Bir de yumurtam çatlamamış bu ay 3 cm ydi en son stresten sanırım :/
benimde çatlamadı galiba biraz şüphelendim bu ay stres yaptım cünkü. hsg den korkma canım ya eğer tüplerin tıkalı değilse 3 dakika sürüyor minik bir adet sancısı hissediyorsun sonra bitiyor eğer tıkalıysa ağrı biraz daha şiddetli oluyor ama regl sancısının aynısı.. 12 dk falan sürüyor işte istanbuldaysan sonomed kadıköy harika bir yer cok ilgililer cok destek oluyorlar 6.000 TL

Sperm sayısı, hareketi ve yapısında sıkıntı görünüyor. Konsantrasyon sperm sayısı demek, en az 15 milyon olmalı sizinki 9 milyon.

Motilite toplam hareketlilik demek, o değişken sizde tam görünmüyor ama o da çok iyi değil gördüğüm kadarıyla.

Sperm morfolojisi de spermin şekli ve yapısı demek, en az 4 olmalı sizde 0 çıkmış.

Fakat en iyi yorumu tüp bebek uzmanları ve üroloji hekimleri yapabilir. Benim eşimin de ileri hareketi ve morfolojisi düşük çıkmıştı fakat sayısı iyi olduğu için yeterli olduğunu söylemişlerdi. Olumsuz düşünüp kendinizi strese sokmayın. Eşinizi götürmeniz iyi olmuş, muhakkak doktora da beraber gidin ki kendisi de duysun bir sıkıntı varsa sadece kadınla alakalı değil bu süreç. Şansınız bol olsun.
Sperm sayısı ayrı sperm konsantrasyonu ayrı yazıyor bizim sonuçta ikisi aynı şeyse niye değerler farklı acaba?

Konsantrasyon 1 mililitrede bulunan sperm sayısı demek-miş. Yani aslında o da sayı, onun da 15 milyonun üzerinde olması gerekiyor. Doktorunuz ne dedi?
Görüşmedik doktorla bunu henüz aşılama sırasında bakıldı sperm aylar sonra 40 milyon oldu total sperm sayısı 14tü önce konsantrasyon 8 olmuş önce 7ymiş zaten sanırım hiç ümitlenmeme gerek yok bu aşılamada 40 görünce sevinmiştim ama konsantrasyon düşük yine

IMG_20240901_174803.jpg
mrhb rica etsem bizim tahlil nasıl bakabilirmisiniz

Yani şöyle söyliyeyim biz yaklaşık 1 yıldır tedavideyiz ve eşim sayısız sperm testi verdi az çok değerlerin nasıl olması gerektiği hakkında bilgi sahibiyim. Bu sonuca göre benim anladım kadarıyla eşinizde bir problem yok siz de pkos amh düşüklüğü çilolata kist vs var mı peki
Mrhb rica etsem bizim tahlil nasıl bakabilirmisiniz

Eklentiler

• IMG_20240901_174803.jpg
    IMG_20240901_174803.jpg
    141,5 KB · Görüntüleme: 32
Mrhb rica etsem bizim tahlil nasıl bakabilirmisiniz
Canım sayı güzel ama ileri hareketlilik 0 çıkmış doktorlar şunu diyor normalde 15 milyonun içinde sadece 4 tane ileri hareketli sperm bulunabiliyorsa bize yeterli bu normal gebelik için yeterli diyorlar ama bu 0 çıkınca maalesef ilerleyip yumurtayı dölleyebilme durumu olmuyor ileri hızı o yüzden en azından 4 olması gerek diyorlar normal gebelik için.
Ama tüp bebek düşünürseniz çok rahat bulurlar çünkü tüp bebekte a nın yani ileri hareketlinin 0 olması önemli değil tüp bebekte a+b ye veya b+c ye bakılıyor yani anladın mı bilmiyorum ama biraz karışık anlatmış olabilirim

10 aydır çok yoruldum dersem burda senelerce bebek bekleyen insanlara çok ayıp etmiş olurum o yüzden şükrediyorum rabbimin bizim için güzel bir planı vardır diyerek..
Canım bugün hsg çekildim doğuştan sağ tüpüm yokmuş dolayısıyla rahmim yarımmış. Şok olduk bi tek hsg de belli oluyormuş bu gebe kalırsam riskli gebelik olacakmış erken doğum riski varmış böyle rahimlerde bilmiyorum çok moralim bozuldu

Canım sayı güzel ama ileri hareketlilik 0 çıkmış doktorlar şunu diyor normalde 15 milyonun içinde sadece 4 tane ileri hareketli sperm bulunabiliyorsa bize yeterli bu normal gebelik için yeterli diyorlar ama bu 0 çıkınca maalesef ilerleyip yumurtayı dölleyebilme durumu olmuyor ileri hızı o yüzden en azından 4 olması gerek diyorlar normal gebelik için.
Ama tüp bebek düşünürseniz çok rahat bulurlar çünkü tüp bebekte a nın yani ileri hareketlinin 0 olması önemli değil tüp bebekte a+b ye veya b+c ye bakılıyor yani anladın mı bilmiyorum ama biraz karışık anlatmış olabilirim
Biz 11 yıl önce tüp bebek yaptık kızımız oldu,eşim nerdeyse ozaman bir yıl öncesinde varikoselden ameliyat oldu,arada 7 yıl sonra kendiliğinden hamile kaldım ama 9 haftalık kalbi durdu sonra 2 aşılama 1 tüp Bebek tedavisi yaptık 7 yumurta toplandı 2 tane kaldı birisi iyi birisi normal kalitedeydi ama beta HCG 28/ 42 arası yükseldi sonra değer düştü zaten düştü sonra büyük ihtimalle kimyasaldi, bir süre sonra tekrar başladık tedaviye busefer tedavi olduğum merkez hem yaşım dan dolayı 43 hemde önceki tedavilerin negatif sonuçlanmasından dolayi genetik taramaya gönderdik bu arada 6 yumurta toplandı 1 tane kurtuldu ondada genetik taramada trizomi 2 çıktı 😭 transfer iptal oldu benim kafamı kurcalayan acaba eşimin sperm şekil bozukluğu morfolojisi ileri derecede acaba bu durum normal görünen yani labaratuvar da seçilen sağlıklı embriyoyu genetik yapısını bozuyormu veya ona olumsuz etki edermi,ikimiz genetik tahlil yaptık eşimle bemim normal çıktı , bilmiyorum ne desek boş çok yorucu bir süreç resmen kaç yıldır bir ev parası gitti Allah ne engel varsa kaldırsin çare versin

Biz 11 yıl önce tüp bebek yaptık kızımız oldu,eşim nerdeyse ozaman bir yıl öncesinde varikoselden ameliyat oldu,arada 7 yıl sonra kendiliğinden hamile kaldım ama 9 haftalık kalbi durdu sonra 2 aşılama 1 tüp Bebek tedavisi yaptık 7 yumurta toplandı 2 tane kaldı birisi iyi birisi normal kalitedeydi ama beta HCG 28/ 42 arası yükseldi sonra değer düştü zaten düştü sonra büyük ihtimalle kimyasaldi, bir süre sonra tekrar başladık tedaviye busefer tedavi olduğum merkez hem yaşım dan dolayı 43 hemde önceki tedavilerin negatif sonuçlanmasından dolayi genetik taramaya gönderdik bu arada 6 yumurta toplandı 1 tane kurtuldu ondada genetik taramada trizomi 2 çıktı 😭 transfer iptal oldu benim kafamı kurcalayan acaba eşimin sperm şekil bozukluğu morfolojisi ileri derecede acaba bu durum normal görünen yani labaratuvar da seçilen sağlıklı embriyoyu genetik yapısını bozuyormu veya ona olumsuz etki edermi,ikimiz genetik tahlil yaptık eşimle bemim normal çıktı , bilmiyorum ne desek boş çok yorucu bir süreç resmen kaç yıldır bir ev parası gitti Allah ne engel varsa kaldırsin çare versin
Çok zorlu bi süreç yaşamışsınız gerçekten . Bence klinikle de alakalı olabilir benim tahminim eşinizin değilde sizin yumurta kaliteniz yaşınızdan dolayı sanırım kötü geliyor yani sorun bence yumurtada. Çünkü 0 olsa bile dediğim gibi diğer değerler normal eşinizin bu tüp bebek için sorun değil hele ki sağlam bir klinik laboratuvar da seçiliyor ise. Zaten 6 yumurtadan 1 tanesi çıkmış onunla genetiği kötüymüş sorun sanırım yumurta kalitesi ne yazıkki.
Şöyle bir bilgi de vereyim kendi doktorumun bana söylediği şuydu ;
Opudan sonra toplanan yumurtaların kaçı 3. Ü güne gidiyorsa bu yumurtanın kalitesini gösterir.
3. Üç günden sonra devam eden embriyolar ise spermin kalitesini gösterir demişti.
Benim ilk 14 yumurtam toplandı 3. Güne gelen tam 8 tane embriyom vardı ama 5. Üç güne sadece 3 ü kaldı yani sizde durumu böyle düşünebilirsiniz.
Rabbim daha fazla aratmadan bi an önce kavuşturur inşallah bebeğinize inşallah olur 💕

Ama benim yaşımı büyük deselerde inanın aklınıza gelen veya doktorların yaptığı a dan Z ye bütün hormon veya diğer tahliller çok güzel genç kizinki gibi amh 1.52 tsh FSH hepsi öyle inanın çıkmaza girdik kafam kazan gibi manevi maddi olarak çok yıpratıcı

Çok zorlu bi süreç yaşamışsınız gerçekten . Bence klinikle de alakalı olabilir benim tahminim eşinizin değilde sizin yumurta kaliteniz yaşınızdan dolayı sanırım kötü geliyor yani sorun bence yumurtada. Çünkü 0 olsa bile dediğim gibi diğer değerler normal eşinizin bu tüp bebek için sorun değil hele ki sağlam bir klinik laboratuvar da seçiliyor ise. Zaten 6 yumurtadan 1 tanesi çıkmış onunla genetiği kötüymüş sorun sanırım yumurta kalitesi ne yazıkki.
Şöyle bir bilgi de vereyim kendi doktorumun bana söylediği şuydu ;
Opudan sonra toplanan yumurtaların kaçı 3. Ü güne gidiyorsa bu yumurtanın kalitesini gösterir.
3. Üç günden sonra devam eden embriyolar ise spermin kalitesini gösterir demişti.
Benim ilk 14 yumurtam toplandı 3. Güne gelen tam 8 tane embriyom vardı ama 5. Üç güne sadece 3 ü kaldı yani sizde durumu böyle düşünebilirsiniz.
Rabbim daha fazla aratmadan bi an önce kavuşturur inşallah bebeğinize inşallah olur 💕
Son iki tedavide 5. Güne 1 er tane kaldı 😥acaba morfolojik bozukluk bu kaliteyi etkilermi ,yani kafama takılan benim bütün değerlerim iyi niye yumurtalar kalitesiz yada gebetik kötü olsun ,size çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için Allah'a emanet olun

Son iki tedavide 5. Güne 1 er tane kaldı 😥acaba morfolojik bozukluk bu kaliteyi etkilermi ,yani kafama takılan benim bütün değerlerim iyi niye yumurtalar kalitesiz yada gebetik kötü olsun ,size çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için Allah'a emanet olun
Tabiki olabilir zaten bunu doktorlarda söylüyor morfoloji de önemli bir etken embriyonun kalitesinde. Siz pgt yaptırmış mıydınız ?
Birde hangi klinikte yaptırdınız yaptırdığınız laboratuvar çok önemli

Biz hem kendi genetik tahlilimizi yaptık ikimizinki temiz çıktı , embriyoyu da NGS genetik tarama gönderdik trizomi 2 çıktı 😥 zaten elde çok yumurta olmadığı için tek embriyo 5. Güne ulaştı onuda dedik gönderelim genel olarak herhangi bir sıkıntı yok sağlıklı gelir diye sonuç beklediğimiz gibi olmadı 😭, Antep nova fertilde tedavi olduk ,mikro gen e gönderdiler volkan baltaci genetik uzmanı oranın

Canım bugün hsg çekildim doğuştan sağ tüpüm yokmuş dolayısıyla rahmim yarımmış. Şok olduk bi tek hsg de belli oluyormuş bu gebe kalırsam riskli gebelik olacakmış erken doğum riski varmış böyle rahimlerde bilmiyorum çok moralim bozuldu
canım şehir dışındaydım şimdi okudum cok cok üzüldüm bu süreçte eşinin desteği ve seninde mucizelere inanman çok önemli başka doktorlara da randevu al istersen bir danış derim

canım şehir dışındaydım şimdi okudum cok cok üzüldüm bu süreçte eşinin desteği ve seninde mucizelere inanman çok önemli başka doktorlara da randevu al istersen bir danış derim
Canım ben inanamadım bu zamana kadar asla anlamadım yumurtlamam reglim her şeyim o kadar iyiydi ki hep doktor da şaşırdı. Ultrasonlarda rahim büyüklüğü görünüyor sonuçta yani küçük olsa doktorlar söylerdi heralde bi hgs ile bakalım niye böyle diye. Belki sadece sol bile olsa iyi gelişmiştir boyutu:/ bir dahaki gidişimde soracağım büyüklüğünü. Sağdan yumurtladığım her ay boşuna artık. Bakalım 3 ay verdi bize. Olmazsa aşılama ya da tüp yine. Unicorn uterus deniyormuş buna. Gebelik riskli gebelik olacak sıkı takipte olman gerekecek hep dedi. :/ bilmiyorum kuzum ya, hayırlısıysa olsun hayırlı değilse de benim için bebek için ne yapalım illa herkesin çocuğu olacak da değil. Bu kafaya gelmeye çalışıyorum artık.

Canım ben inanamadım bu zamana kadar asla anlamadım yumurtlamam reglim her şeyim o kadar iyiydi ki hep doktor da şaşırdı. Ultrasonlarda rahim büyüklüğü görünüyor sonuçta yani küçük olsa doktorlar söylerdi heralde bi hgs ile bakalım niye böyle diye. Belki sadece sol bile olsa iyi gelişmiştir boyutu:/ bir dahaki gidişimde soracağım büyüklüğünü. Sağdan yumurtladığım her ay boşuna artık. Bakalım 3 ay verdi bize. Olmazsa aşılama ya da tüp yine. Unicorn uterus deniyormuş buna. Gebelik riskli gebelik olacak sıkı takipte olman gerekecek hep dedi. :/ bilmiyorum kuzum ya, hayırlısıysa olsun hayırlı değilse de benim için bebek için ne yapalım illa herkesin çocuğu olacak da değil. Bu kafaya gelmeye çalışıyorum artık.
canım bizimde yeni sonuçlar çok iyi değil sperm sayısı yine az ben bir tatile çıktım geldim baya bi düşündüm bu süreç beni çok yıprattı anksiyetem tavan yaptı ilaçlarımı arttırdım zaten eşim tüp bebek yanlısı da değil çok çocuk delisi de değil yaş oldu 34 yani ne bileyim illede çocuk diye delirmek istemiyorum illede olcak diye birşey yok sanırım bi aydınlanma geldi ve isteklerim hayallerim değişti bi tuhaftı bilmiyorum.. mucize olursa olur olmazsa olmaz diye düşünüyorum bende. bu arada bende asla anlamamıştım kapalı olduğunu regl düzenli hersey ok ama olmadı işte nasip

arkadaşlar 7 aydır gebe kalamıyorum eşimi zar zor ikna edip sperm testine gönderdim sonuçları anlayamadık doktorumuzda müsait değil bir bakıp Allah rızası için anlayan yardımcı olabilir mi? yaş 33 eşim ve benim
Merhaba sperm morfolojisi bozuk maalesef spermde problem var gibi eşimde de vardı hareket sayı ve morfoloji bi bal karışımı vardı düzenli kullandı morfolojisi 2 oldu ama varikosel yoktu eşinizde varsa onun operasyonu yapıyorlar eşimin arkadaşında vardı ameliyat oldu 2 sene sonra oğulları oldu artık teknoloji gelişti erkekteki sorunu çözerler alllahın izni ile rabbim gönlünüze göre versin 💜

canım bizimde yeni sonuçlar çok iyi değil sperm sayısı yine az ben bir tatile çıktım geldim baya bi düşündüm bu süreç beni çok yıprattı anksiyetem tavan yaptı ilaçlarımı arttırdım zaten eşim tüp bebek yanlısı da değil çok çocuk delisi de değil yaş oldu 34 yani ne bileyim illede çocuk diye delirmek istemiyorum illede olcak diye birşey yok sanırım bi aydınlanma geldi ve isteklerim hayallerim değişti bi tuhaftı bilmiyorum.. mucize olursa olur olmazsa olmaz diye düşünüyorum bende. bu arada bende asla anlamamıştım kapalı olduğunu regl düzenli hersey ok ama olmadı işte nasip
Benim de eşim hiç çocuk çocuk diyen bi tip değil canım yani olsa da olur olmasa da olur kafasında yapmayalım uğraşmayalım desem tamam der. Sonuna kadar zorlayacağız bilimin yettiği kadar artık tüp bebek vs. Belki seninki de yaklaşır biraz tüp bebek düşüncesine. :/ rahim filminden sonra 3 ay falan süre veriyorlar zaten sonra aşılama denerim ben o da olmazsa tüpe geçiş artık. Ama o da olmazsa cidden yapacak bir şeyimiz yok gerçekten herkes bebek sahibi olmak zorunda değil kendimizi biraz bu düşünceye odaklamamız gerekiyor sanırım.

Ben eşimin sperm testini chat gpt ye yazdım. Sağolsun çok güzel yorumladı 😂 tavsiye ederim

X