Bir yerde okudum sperm DNA hasarı veya morfoloji bozukluğu olan erkeklerde sigara ve alkol bıraktırıp tüp bebek öncesi 1 ay fsh yüklemesi , normal gebeliklerde 3-6 ay arası fsh yüklemesi yapılıyormuş, ama bunun için DNA hasarı olup birde fsh değeri referans Aralık içinde olmalıymışSelam kızlar, tüp bebek tedavisi görüyorum. Gebeliğimde mevcut
Ama hali hazırda eşim doğal yolla olabilir mi diye hastaneye gidip test yaptırdı.
3 ay önce yaptırdığı test sonuçlarına göre;
Sperm sayısı: 31 milyon
İleri hız: %0
Morfoloji : %1 di
Sonra dna hasarınıda içeren test yaptırdı ve sonuç;
Sperm sayısı: 38 milyon
İleri hız : %10
Morfoloji : %2
Dna hasar oranı = %92
Bu 3 aylık süreçte ek olarak sadece beslenmesine dikkat ederek morfoloji ve ileri hız artması biraz garip geliyor bana. Ek takviye kullanmadı çünkü.
Doktor hali hazırda gebelik olduğundan dna hasarı için ilaç önermedi. Eğer doğal yolla düşünürsek dna hasarı için ilaç verecek. Kısa süreli etkiliymiş ilaçlar çünkü.
Peki sizce 2. testteki sonuçlar doğal gebelik için çok mu kötü? Dna hasarı doğal yolla düzeltilebilir mi ? neler önerirsiniz? İmkansız vaka mıyız?
Merhaba bizim de olumsuz tedavilerimiz oldu. DNA hasar testi yaptırmak istiyoruz yaptırmamız gereken farklı testler var mı bilginiz var mıBir yerde okudum sperm DNA hasarı veya morfoloji bozukluğu olan erkeklerde sigara ve alkol bıraktırıp tüp bebek öncesi 1 ay fsh yüklemesi , normal gebeliklerde 3-6 ay arası fsh yüklemesi yapılıyormuş, ama bunun için DNA hasarı olup birde fsh değeri referans Aralık içinde olmalıymış
Prostat Biyopsisi Nedir?
Prostat biyopsisi, prostat bezinden doku örneği almak için yapılan bir işlemdir. Kanser veya diğer hastalıkları tanımlamak için kullanılır; genellikle ultrasonwww.omurerdemakkaya.com
Dna testi yaptırın ve yüksekse Dr tavsiyesi ve antioksidanlarla düşürün. Sonrasında gebelik düşünebilirsiniz. Bu test yeterli olurMerhaba bizim de olumsuz tedavilerimiz oldu. DNA hasar testi yaptırmak istiyoruz yaptırmamız gereken farklı testler var mı bilginiz var mı
Oksidatif stres testini duydum gitmişken ikisini birden mi yaptırsan diye düşündümDna testi yaptırın ve yüksekse Dr tavsiyesi ve antioksidanlarla düşürün. Sonrasında gebelik düşünebilirsiniz. Bu test yeterli olur
Hasar düşünce oksidatif stres de düşüyorOksidatif stres testini duydum gitmişken ikisini birden mi yaptırsan diye düşündüm
Tıbbi genetik bölümünde kromozom hem size hem eşinize, vitamin eksiklikleri , pıhtılaşma testi sizin için, eğer vajina muayenesi sırasında tüplerinizde ağrı oluyorsa tüplerinizde enfeksiyon olabilir bunun için hsg çektirmeniz gerekir , çocukken geçirilen verem tüberküloz gibi hastalığınız varsa rahmin duvarında bazen kısırlığa neden olabiliyor buna baktırmanız lazım, eşinizin yada sizin cinsel partneriniz önceden fazla ise cinsel yolla bulaşan hastalıklar nedeni ile tüp tıkanıklığı olabilir yaptırabiliyorsanız testini yaptırın, tiroid şeker bunlar başta yapılıyor zaten, ben embriyo dondurduktan sonra rahimde histeroskopi ile yapışıklık,tüberküloz cd56 ve nk işlemlerine baktırıp çizil attırmayı düşünüyorum çok yazdım ama umarım yardımı olurMerhaba bizim de olumsuz tedavilerimiz oldu. DNA hasar testi yaptırmak istiyoruz yaptırmamız gereken farklı testler var mı bilginiz var mı
Birde tüp denediniz galiba morfolojiniz düşük g%1 mikroçip yöntemi ile sperm seçtirip öyle yaptırıyorsunuz değil mi yoksa tutmaz bir yerde okudum ilk 3 güne kadının yumurtası sonrasına sperm götürüyor diye 3 gün yüklenmişse ve spermde sorun varsa DNA hasarı da varsa devam etmiyor.Oksidatif stres testini duydum gitmişken ikisini birden mi yaptırsan diye düşündüm
Teşekkür ederim canım bilgiler için. Kromozom tahlilimiz yapıldı ikisi de normal çıktı. Hsg çekildi bir defa, histeroskopi de oldum doktor tekrar bakmış tüplere Bir sorun olmadığını söyledi. Tüberküloz geçirmedim ama Cd56 testini yaptırmadım aklımda bir tek o var. Şimdi eşime dna hasar testi yaptırcaz bana da bağışıklıkTıbbi genetik bölümünde kromozom hem size hem eşinize, vitamin eksiklikleri , pıhtılaşma testi sizin için, eğer vajina muayenesi sırasında tüplerinizde ağrı oluyorsa tüplerinizde enfeksiyon olabilir bunun için hsg çektirmeniz gerekir , çocukken geçirilen verem tüberküloz gibi hastalığınız varsa rahmin duvarında bazen kısırlığa neden olabiliyor buna baktırmanız lazım, eşinizin yada sizin cinsel partneriniz önceden fazla ise cinsel yolla bulaşan hastalıklar nedeni ile tüp tıkanıklığı olabilir yaptırabiliyorsanız testini yaptırın, tiroid şeker bunlar başta yapılıyor zaten, ben embriyo dondurduktan sonra rahimde histeroskopi ile yapışıklık,tüberküloz cd56 ve nk işlemlerine baktırıp çizil attırmayı düşünüyorum çok yazdım ama umarım yardımı olur
Mikroçipli yapmadık canım tüp bebeği normal yaptık. Onun da etkisi olur tabiBirde tüp denediniz galiba morfolojiniz düşük g%1 mikroçip yöntemi ile sperm seçtirip öyle yaptırıyorsunuz değil mi yoksa tutmaz bir yerde okudum ilk 3 güne kadının yumurtası sonrasına sperm götürüyor diye 3 gün yüklenmişse ve spermde sorun varsa DNA hasarı da varsa devam etmiyor.
Bence Eğerti morfoloji sorunuz varsa mikroçipli deneyin diğer türlü maalesef embriyo oluşsa bile devam etmiyor yine de derdi veren Rabbim dermanı da verir haddime değil iddia etmek ama bu süreç çok yorucuMikroçipli yapmadık canım tüp bebeği normal yaptık. Onun da etkisi olur tabi
Haklısın önce Bi hasar testine bakalım sonra tüp bebek yaparsak embriyoları pgtye göndereceğizBence Eğerti morfoloji sorunuz varsa mikroçipli deneyin diğer türlü maalesef embriyo oluşsa bile devam etmiyor yine de derdi veren Rabbim dermanı da verir haddime değil iddia etmek ama bu süreç çok yorucu
Burda maalesef bazı Kişiler reklam amaçlı iş yapıyorlar sperm yoksa doktora gitmenizi öneririm öbür türlü testlerinizi yaptırıp doktorun teşhisine göre (üniversite hastanelerinde Androloji bölümü var onlara danışabilirsiniz ) takviye ve yeme düzenine eklemelerle düzeltmeye çalışın ama en önemlisi huzur ve stressiz yaşam , paketli hazır gıdalardan işlenmiş et ürünlerinden uzak durmaya çalışın , mümkünse Badem kuru incir hurma ceviz fındık yedirin, keçiboynuzu özü, kestane balı , nohut , havuç suyu , doktora sorarak ( aile Hekimi de olur) e vitamini b12 takviyesi, balık özellikle hamsi ve somon , zaten prometil kullanıyorsunuz, yürüyüş ama çok aşırı değil, yarım saat yeter , çakşır otu çayı biraz acı ama kabul ederse deneyin hızda düzelme 3 ay morfoloji 6 ay diye biliyorumKaan aydosa gidip gitmemek de kararsızız arkadaşlar. Çoğu kişiye aynı ilacı tavsiye etmiş biz de aylardır zaten promotil men kullanıyoruz. O kadar muayene ücreti ödüycez aynı ilacı verip gönderecek diye düşünüyorum. Tahlil verip ona gire kendimiz mi ilaç kullansak Bi yardımcı olur musunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?