- 5 Şubat 2018
- 661
- 586
-
- Konu Sahibi vebenbirkarinca
Canım sonuçları farklı farklı yazıyolar sanırkm ama bizimkisi gibiyse anlarım at bakalımKızlar eşim sperm sonucunu almış siz anlayabilirmisnz
Resim atamiyorum nedense sperm konstrsyonu 18.2 ml toplam hareketlilik ℅67 yerinde hareketli ℅19 hareketsizlik ℅33 Kruger ℅10 <=4 3-4 toplam sperm kons . %100.1 toplam.hareketli sperm 66.6 toplam ileri harekli sperm 48.4 fonkyonel sperm 11.0 morfolojisi normal 10.0 M hacim 5 ml ph.8.0 lokasit <1 ml vs vs baya kariisk anlamiyrm iste sen anladığını yaz bana gore 15. altındakiler sıkıntı eşim 18. Ve marfoloji 4 un altındakiler sıkıntı eşim 10 100 milyon spermden 67 hareketli 33 hareketsiz ayni sıkıntı bende gibi pkos yüzünden tabi yine yanlışım vardır söyleyinCanım sonuçları farklı farklı yazıyolar sanırkm ama bizimkisi gibiyse anlarım at bakalım
Canım morfolojiyi bilmiyorum ama benim anladığım hareketlilik kısmı çok güzel lökositte de sorun yok ph falan normal. İleri hareketlinin güzel olması çok iyi bişey bizimki %5 yani düşünResim atamiyorum nedense sperm konstrsyonu 18.2 ml toplam hareketlilik ℅67 yerinde hareketli ℅19 hareketsizlik ℅33 Kruger ℅10 <=4 3-4 toplam sperm kons . %100.1 toplam.hareketli sperm 66.6 toplam ileri harekli sperm 48.4 fonkyonel sperm 11.0 morfolojisi normal 10.0 M hacim 5 ml ph.8.0 lokasit <1 ml vs vs baya kariisk anlamiyrm iste sen anladığını yaz bana gore 15. altındakiler sıkıntı eşim 18. Ve marfoloji 4 un altındakiler sıkıntı eşim 10 100 milyon spermden 67 hareketli 33 hareketsiz ayni sıkıntı bende gibi pkos yüzünden tabi yine yanlışım vardır söyleyin
Eğer normal hastahanede yapıldı ise testi uzman bir tüp bebek merkezinde tekrarlayın bence.Canım morfolojiyi bilmiyorum ama benim anladığım hareketlilik kısmı çok güzel lökositte de sorun yok ph falan normal. İleri hareketlinin güzel olması çok iyi bişey bizimki %5 yani düşün
Canım özel bi laboratuvarda yaptırdı testini sonrada özel bi ünv. Hastanesine gösterdi ama doktoru hiç aşılama bile olmaz falan dememiş antibiyotik ve takviye verdi dediğin gibi ve klasik keçi boynuzu fındık ceviz badem falan önermiş. İki ay sonrada tekrarlayalım testi demiş. Sen beni hem korkuttun hem umutlandırdın şu an. Acaba eşimi ikna edip ramazan girmedenbaşka bi yerde tekrarlatsam mı testi 1 ayı geçti ilaçları kullanalı. Eşim fitness eğitmeni kendiside sürekli spor yapıyo zaten kafam karıştı iyiceEğer normal hastahanede yapıldı ise testi uzman bir tüp bebek merkezinde tekrarlayın bence.
Bizim ilk test sonucumuz 4milyon/ml ileri hızlı sadece yüzde 5ti. Bununla aşılama bile yapılmaz falan denildi hatta baya moralimizi bozdular.
Başka doktora falan da gittik, 1 ay sonra. O besin takviyesi hap verdi. O takviyeyi kullanmaya başlayalı 1 buçuk ay falan geçmişti. Doktorum bende de polikistik falan olduğu için siz direk tüp bebeğe yönelin dedi.
Bizde bıktık zaten tüp bebek yapalım bitsin gitsin kafası ile gittik merkeze. Eşime spermiogram yaptılar 75milyon/ml ileri hızlı yüzde 29 toplam hareketlilik yüzde 68.
Bu sonuç üzerine biz tamamen vezgeçtik doktor moktor işini bıraktık. 3-4 ay sonra doğal yoldan hamile kaldım.
Tek üzüntüm, bizdeki bu testteki değişikliğin sebebi nedir emin olamıyoruz çok faktör olduğu için.ama biz sadece şunları yaptık.
-son 1,5 ay progeny m besin takviyesi kullandı
-günde 2 paket sigarayı bıraktı
-ilk testten 1-2 hafta önce antibiyotik kullanmıştı, serum falan yemişti. etkisi ne kadardır bilmiyorum. 2. testte böyle şeyler yoktu.
-ilk test zamanı ağır spor yapıyordu. ikincisinde dinlenmiş halde gitti son 2 hafta spor yapmadı.
Hayırlısı insllah ya akşam sonuçları göstermeye gtcez hayr ola sadece herşey allah tan eğer tüp bebek derse allah bilir ama 0 imkanim olduğu için yaptiramm o bir gerçek birakirm ucunu yapacak biisy yook. Testleri özel hastanede yaptrdik marfolojiai 4 sen az olunca sıkıntı 10 bizimki bilmyrm bakalım ya allahın izniyle aksam size yazarım ne dediler diyeCanım morfolojiyi bilmiyorum ama benim anladığım hareketlilik kısmı çok güzel lökositte de sorun yok ph falan normal. İleri hareketlinin güzel olması çok iyi bişey bizimki %5 yani düşün
Hayırlısı insllah ya akşam sonuçları göstermeye gtcez hayr ola sadece herşey allah tan eğer tüp bebek derse allah bilir ama 0 imkanim olduğu için yaptiramm o bir gerçek birakirm ucunu yapacak biisy yook. Testleri özel hastanede yaptrdik marfolojiai 4 sen az olunca sıkıntı 10 bizimki bilmyrm bakalım ya allahın izniyle aksam size yazarım ne dediler diyetesekkur ederim. vb karınca ❤
Bu spor konusu benim eşimin acaba olabilir mi diye aklına geldi. Sporu bu olay için bilerek bırakmamıştı, şansa denk geldi. Sonradan düşününce farkına vardı. Acaba hormonlar kas yıkımı var bu durum acil diyip ona ağırlık verip sperm üretimini 2. plana mı atıyor diye düşünmüştü. Bunu araştırınca böyle bir kaynak bulamadı, tam tersine spor spermi arttırır deniyor malum.Canım özel bi laboratuvarda yaptırdı testini sonrada özel bi ünv. Hastanesine gösterdi ama doktoru hiç aşılama bile olmaz falan dememiş antibiyotik ve takviye verdi dediğin gibi ve klasik keçi boynuzu fındık ceviz badem falan önermiş. İki ay sonrada tekrarlayalım testi demiş. Sen beni hem korkuttun hem umutlandırdın şu an. Acaba eşimi ikna edip ramazan girmedenbaşka bi yerde tekrarlatsam mı testi 1 ayı geçti ilaçları kullanalı. Eşim fitness eğitmeni kendiside sürekli spor yapıyo zaten kafam karıştı iyice
Gerçekten bu düşünce bana çok mantıklı geldi çünkü eşim sürekli crossfit antrenmanı yapıyo yoğun ağırlıklarla çalışıyo eşinizin düşüncesi kulağa mantıklı geliyo eşimle paylaşıcam bunuda çok teşekkür ediyorumBu spor konusu benim eşimin acaba olabilir mi diye aklına geldi. Sporu bu olay için bilerek bırakmamıştı, şansa denk geldi. Sonradan düşününce farkına vardı. Acaba hormonlar kas yıkımı var bu durum acil diyip ona ağırlık verip sperm üretimini 2. plana mı atıyor diye düşünmüştü. Bunu araştırınca böyle bir kaynak bulamadı, tam tersine spor spermi arttırır deniyor malum.
Teori gerçek olsa bile burada eşinin sporu nasıl yaptığı da önemli. Fitness ve kondisyon ağırlıklı çalışmanın bence artıları olacaktır. Ama sürekli daha ağır kaldırıp daha irileşme tarzı, kasları yıkıma uğratan tempoda idman yapıyorsa ancak o zaman teorinin mantığına uyuyor.
Canim.herşey normalmis pkosa ek tedavi klomen felan devam ederiz dedi yasin genç olur dedi eşinin değerleri iyi dedi regl olunca gidicem baklm iste nasıl olacak herşeyin hayrlsii insllah ❤Allah hayırlı haberler almayı nasip etsin canım
Ne güzel canım hareketlilik falan bizimkilerin yanından geçmiyodu zaten başka sorun çıkmamasınada sevindim bende de yumurtlama bozukluğu var bi ay klomen kullandım ama şu an ara verdim tekrar test yaptırmasını bekliyorumCanim.herşey normalmis pkosa ek tedavi klomen felan devam ederiz dedi yasin genç olur dedi eşinin değerleri iyi dedi regl olunca gidicem baklm iste nasıl olacak herşeyin hayrlsii insllah ❤
evet canım.çok.şükür rabbim. Hepimizin yardımcısı olsun ne diyimNe güzel canım hareketlilik falan bizimkilerin yanından geçmiyodu zaten başka sorun çıkmamasınada sevindim bende de yumurtlama bozukluğu var bi ay klomen kullandım ama şu an ara verdim tekrar test yaptırmasını bekliyorum[/QUOTE anladım canım rabbim yardimciniz olsun insllah bende de çatlama problemi var
ondan iste yumurtlama tedavisi felan bakicaz ama nedense biraz ara ve resim var
Bizim 1.2 idi bi aylık antibiyotik verdi ama ikinci testi yaptırmamıza daha var geçti mi bilmiyorum canım. Eğer tek sorun lökositse bitkisel bişeylerde deneyebilirsin bence iltihap giderici çok geçmiş olsunArkadaşlar benim esimde de lökosit çıktı 3milyon flndr antibiyotik verdi iki tane benimde kullanmami söyledi..işe yarar mi bilmiyorum. .
Bizim 1.2 idi bi aylık antibiyotik verdi ama ikinci testi yaptırmamıza daha var geçti mi bilmiyorum canım. Eğer tek sorun lökositse bitkisel bişeylerde deneyebilirsin bence iltihap giderici çok geçmiş olsun
Bize verdiği ilaç antibiyotik değilmiş şimdi ilacın ismine bakarken farkettim canımTek sorun lökosit değil canım eşim azospermi..ama oda bir engel tabi bizimde daha çok var test yaptirmamiza bize 3ay kullan dedi antibiyotigi size hangı ilacı verdi.
Merhaba sizin sonuçların yazımı benimkisinden farklı biraz ileri hareket konusunda sanırım çok az sıkıntı var ama bizimkisinin yanında çok çok iyi eşimin %5 ti ne zaman gösterecek doktora başka sorun yoksa ileri hareket için takviye gıda ve kürlerle çok kolay yükselir bence sizinkiArkadaşlar rica etsem bunuda yorumlarmısınız...
Sperm konsantrasyonu42. 1 toplam hareketlilik33 ileri hareketlilik23 yerinde hareketli10 hareketsiz 67 morfoloji5 hareketli sperm konsantrasyonu 14 ileri hareketli sperm 9.5 fonksyonel sperm 1.1 ortalama hız 8 sperm hareket indeksi 36 toplam sperm konsantrasyonu 126.3 toplam hareketli sperm 42 toplam ileri hareketli sperm 42 top. İleri. Har. Sperm 28.5 fonksyonel sperm 3.3 morfolojisi nor al 5.9… Bu değerlere bakarak çocul sahibi olma imkanı nedir acaba?
2011 de sol varikosek oldu eşim.. Şimdide sağda 2 3 reflüvar diyorlar yorumlarınızı beklyrm