Sperm DNA Hasarı ve PGT testleri arasındaki ilişki

Elyra

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2024
116
70
32
Merhabalar. Biraz önce forumda gezinirken sperm DNA hasarı diye bir şeyin varlığını öğrendim.

Biz şuanda sebepsiz infertilite sebebi ile tüp bebekte transfer aşamasındayız. Eşimin spermleri çip yöntemi ile seçildi (ileri hızlı hareketlilik düşük ve morfoloji 2 ama sayı yüksek) ve oluşan emriyolar genetik teste gönderildi. Yüzde 50 sağlıklı geldi. Yaşımız (32) itibariyle normal ve hatta iyi bir sonuçmuş.

Şu noktada merak ettiğim zaten çipin kullanılmış olması ve emriyolara genetik testin yapılmış olması eğer varsa hasarlı spermin seçilmediğini mi gösterir? Yani bu ikisi arasındaki korelasyon ne ölçüde?

Canım merhaba yakın arkadaşımın eşimde DNA hasarı vardı ve mikroçipli tüp bebek sonrası evladına kavuştu bnim eşimde sorun olmamasına rağmen ikinci tedavimde çipli yaptırdım kaliteli spermler alınması için demem o ki bnce kesinlikle arasında pozitif bir ilişki var çipli seçilen spermin embriyosunda normal seçilene göre kalite farkı mutlaka var

Çok teşekkür ederim cevabınız için. İçimi rahatlattı özellikle arkadaşınızın tecrübesi. Tüp bebek tedavisi çok basamaklı ve her basamakta farklı seçenekler var. Tedavinin asla bir kesinliği yok ve çok pahalı. Bazen nereden tutsam elimde kalıyor gibi hissediyorum. En önemlisi doktoruna güvenmek sanırım. Eğer gerekli görseydi söylerdi, ki zaten çip de kullandılar.

Merhaba acaba ne kadar fiyata mal oldu yaptığınız işlemler

Merhaba acaba ne kadar fiyata mal oldu yaptığınız işlemler
Çip için ayrıca 10 bin lira civarı ödedik diye hatırlıyorum, tek seferlik biyopsi de o kadardı aşağı yukarı. Her bir embriyonun genetik testi için de 12 biner lira verdik. Biz de embriyo sayısı fazlaydı. Hepsinden dondurulmadan önce biyopsi aldırdık sonra da biyopsilerin yarısını teste gönderdik. Diğer yarısını da sağlam çıkan embriyolar tutmazsa teste göndereceğiz.

Çok teşekkürler tüp bebek tüm süreç ne kadar tuttu acaba benim iki kaybım var aşılama düşğnüyorum önümüzdeki ay o da olmazssa tüp bebek düşünüyorum İstanbul ya da izmir düşünüyorum

Biz şuan 200 bini devirdik, ilaçlar ve genetik teste tahminimizde fazla gitti. Ama ortalamanın üstünde embriyo elde ettik şikayetçi değilim :)

Biz şuan 200 bini devirdik, ilaçlar ve genetik teste tahminimizde fazla gitti. Ama ortalamanın üstünde embriyo elde ettik şikayetçi değilim :)
Çok sağolun cevaplarınız için sağlıcakla bebişiniz gelsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…