Erkek İnfertilitesi Sperm dna hasarı kaan aydos

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
yaklaşık 1 senedir görev gibi geliyor bana..
bide şunu söyleyeceğim bizim hız 2 senedir hiç %5 in üzerine çıkmamıştı 1 ay Q10 kullandık sperm testi yaptırdık tolam hız %15 olmuştu inanamadık hala o yüzden Q10 kullanıyoruz bu ayın sonunda testimiz var bakalım ne olmuş...

aaa ne güzel maşallah
bizde hız sorunu yok gibi çok şükür ama bizde mi alsak katkısı olur belki
hapmı bu ne şekilde kullandınız

sonucunu banada bildirirmisin canım

buarada sizde klomen kullandığı halde fsh ı yavaş artanlardansınız sanırım
inşallah senin sonunda onlar gibi olur dogal yoldan gelr bebişin

Son düzenleme:
aaa ne güzel maşallah
bizde hız sorunu yok gibi çok şükür ama bizde mi alsak katkısı olur belki
hapmı bu ne şekilde kullandınız

sonucunu banada bildirirmisin canım

buarada sizde klomen kullandığı halde fsh ı yavaş artanlardansınız sanırım
inşallah senin sonunda onlar gibi olur dogal yoldan gelr bebişin

amiiiin canııım amiin rüya gibi olur rüyaaaaa
Q10 hap bi çeşit antioksidan hücre yenileyici biz solgarınkini kullanıyoruz..

kızlar bi de kaan hocaya gittik ve dna hasar testi sonuçları yeni çıktı.
0-%0
1-%22,2
......
toplamları % 70 değil yani.ilaç tedavisi ve söylediğiniz diyetleri verdi.bize verdiği ilaçlar klomen,endol ve profertil.inş tedavi sonucunda olumlu gelişmeler olur.2,5 yıldır denemediğimiz kür kalmadı.doktorların verdiği ilaçlar da cabası.tüp bebek denemesinden önce kaan hocaya gidip bu testi yaptırmaK istedik.iyiki de yaptırmışız.sonuçlar baya kötü çıktı.rabbim isteyen herkesin kucağını hayırlı sağlıklı bebeklerle doldurur inş

Arkadaşlar HAMİLEYİM.benim yaşadıklarımı yaşayanlara umut olsun diye yazıyorum
Tam 15 aydır bebişimz olsun dıye uğraş veriyorduk 2 yıllık evlıyım.5-6 ay korunmadıgımız halde hamıle kalamayınca arastırmalar doktor seruvenlerımız basladı.Öncelıkle ben de sorun olabılecegı arastırıldı ama bir sorun cıkmadı 2-3 ay da boyle gectı ve sonunda eşim spermıyogram verdı ve durum fenaydı sayı cok dusuk ılerı hız SIFIR ve yavas harekette cok dusuktu.Eşim yıkıldı o gunu hıc unutamam.Kimseylede paylasamadık aılemız dahil ve herkes bebek ıcın uzerımıze gelıyor bız bu savasları verırken bırde onlara ıstemıyoruz daha dusunmuyoruz dıye bahaneler bulmaya calısıyoruk.esım 3 aylık bı tedavıye basladı herhangı bır uroloji doktoruna gıtmıstık ilaçlarımızı da yazayım KLOMEN,ASIST KAPSUL VE TRENTALve 3 ayın sonunda spermıyogramda durumlar ıyıydı ama bı gebelık olusmadı ben buarada netten arastırıyorum tabıı denemedıgımız kur kalmadı eşime kendıme bır suru sey yaptım ben sogan suyu ve ıncır kuru ıctım esımde kecıboynuzu kuru içti.nette arastırmalar sonrası özellıkle kadınlar kulubu sayesınde KAAN AYDOS un adını buldumve mail attım.spermıyogram ıyı bıle olsa sperm DNA sı bozuk ıse gebelık olsa dahı dusukler olabılecegını ve eger ıstersek Ankaraya gelıp muayene olmamızı soyledı.
Ankara macerasına boylece baslamıs oldu.Kaan hocaya gıttık cok sıcak ılgılı samımı bır doktor.bızı oncelıkle epey bı rahatlattı esımı muayene ettı ve bıze bırcok tavsıyelerde bulunarak DNA hasar testı vermemız ıcın nereye nasıl gıdecegımızı acıkca anlattı.Bır gun Ankarada kaldık ve ertesı gun tahlılı verdık.Kaan hocanın tavsıyelerını de ısteyen olursa yazarım.Tahlılı verıp memlekete döndük ve Kaan hocadan haber bekledık 4-5 haftada sonuc ancak cıktı Kaan hoca maılle haber verdı zaten bundan sonra kı ıletısımımız maıl uzerınden oldu hep (cok tatlı bır adam paraya önem vermiyor ınanın cunku bılım adamı) ve durum berbat olmasa da cok fenaydı.DNA hasarı epey yuksek cıkmıstı ama Kaan hoca bu durumun tedavısı oldugunu dogal yolla bıle gebelık olabılecegını soylemıs ama bır yıkım daha oldu bızım ıcın hele esım kendını sucluyordu psıkolojısı bıtmıstı bırde kımseyle paylasamamak cok zor.
Bıze 3 ılac verdı ve her ay tahlıl sonuclarını maıl ıle bıldırmemızı soyledı.Buarada ben rahım fılmı cekındım tuplerım acık mı degıl mı kontrol ettırmek ıcın.cok sukur temız cıktı.Nisan ayı gıbı gıtmıstık Kaan hocaya Temmuza kadar ılacları kullandık ve tahlıl sonuclarını her ay gonderdık ama gebelık hala olusmamıstı.tahlıllerın ıyı oldugunu durumun ıyıye gıttıgını ve her an dogal yolla gebelık olabılecegını ılacları kesınlıkle bırakmamaız gerektıgını her maılle uzerıne basarak yazıyordu.Benım cogu maılım umıtsızlık dolu oluyordu gebelık olmadıgı ıcın Kaan hoca bır de bıze moral vermekle ugrasıyordu sagolsun.Temmuz ayı ıcınde bız artık esımle tup bebege karar verdık cunku degerımız duzeldıgı halde gebelık yoktu hala ve bunu Kaan hocayla paylastık Kaan hoca bıze bıraktı kararı ve ılacları kesmeyın dedı.
Eylulde tup bebek yaptırmaya karar verdık ramazan cıksın dıye bekledık en son 6 Agustos da adet olmustum ve 25 Agustosda on gorusme ıcın bir tup merkezıne gıttık.Doktorun tavrı bıze cok ıtıcı geldı neler yasadıgımızı sormadan hemen tup bebekle ılgılı konusmaya basladı ve bırde benı muayene ettı ve sen de PKO var bılıyor musun dedı.Hayır bılmıyordum ve kımse de dememıstı o kadar doktora gıtmıstık oysa.bır kez daha yıkıldık ve ben artık kesınlıkle dogal yolla gebelık olmaz dıye dusunmeye basladım cunku esımın DNA hasarı duzelmıs bıle olsa demek kı bende de sorun vardı ve belkı de bu yuzden olmuyordu.
Eylul de tatıle gıdıp ekım gıbı tup bebek yaptırmaya karar verdık cunku artık bı tatıle ıhtıyacımız vardı 8 eylulde tatıle gıdecek ve donuste ılk adetımle beraber tup bebege baslıcaktık.benım 4-6 Eylul gıbı adet olmam gerekıyordu ama hala gelen gıden yoktu.7 Eylul sabahı tatıle gıtmeden bı ıdrar testı yapayım dedım evde ve 3 dakıka ıcınde ne goreyım cıft cızgı POZITIF yani hemen esıme gosterdım o da sasırdı cunku artık hıc umudumuz kalmadı sagolsun tup bebek doktoru yuzunden.cok da sevınemedık cunku bazen bu testler yanıltıcı oluyor daha onceden de çıft cızgı cıkmıstı ama gebelık yoktu ama hıc bukadar koyu cıkmamıstı ve cabuk.
Tabıı hemen saglık ocagına gıttım kan verdım saat 8.30 ve sonuc 14.30 da cıkacak oyyyy 6 saat sankı 6 yıl gıbı gectı.Esimle beraber gıttık doktora sonuc almaya ve doktor bızı bılıyor her ay esımın tahlıllerı ıcın gıdıyorduk zaten tam sonucu soyleyecek agzının ıcıne dusecem nerdeyse GÖZÜNÜZ AYDIN BEBEĞİNİZ OLUYOR SONUC 348.Aman Allah ım bu nasıl bır mutluluk bu nasıl bır sevınc ıcım ıcıme sıgmıyor esımle aptal aptal bırbırımıze bakıyoruz neyse sonucu alıp cıktık bırbırımıze sarıldık ben oyle bır aglıyorum kı anlatamam.tabıı tatıl falan ıptal doktor ızın vermedı ama umurumda mı ıtalyaya gıdecek olsaydık bıle uzulmezdım :))
Çok sukur Rabbıme 15 ay bekledık ve cok zor surecler gecırdık ınanın ama belkı de daha zor bır surec bızı beklıyordu TUPBEBEK tedavısı mesela ama gerek kalmadı Rabbıme bınlerce sukurler olsun.herkesden duyuyordum tam umıdımızı kestık beklemıyorduk kı ve ya tam tup bebege baslıcaktık kı hamıle oldugumu ogrendım dıye.Acaba dıyordum bu mucıze benı de bulur mu dıye cok sukur ya cok sukur bınlerce sukur.
Kızlar umarım bu yazdıklarım sıze de umut olur ne olur moralınızı yuksek tutun ınanın ve cok dua edın.Kalben ınanıp kalbımızı temız tutarak ıstersek dua edersek O nun veremeyecegı O nun ıcın zor ımkansız hıcbırsey yok.Sımdı ben herkes hepınız ıcın dua edıyorum ınsallah bızde saglıkla bebegımızı kucagımıza alırız.
Hepınıze ıyı geceler kım neyı sormak ısterse ozelden olsun buradan olsun cekınmeden sorsun 1 kişiye bile umut olsam ne mutlu bana cunku ben umut bulabılmek ıcın hep buraları okuyordum.Bana cevap yazan mesajlarıma karsılık veren bana umut olan herkese buradan tesekkur etmek ıstıyorum hepınızı sevıyorum.Bana ve bebısıme de dua edın ne olur..
Saglıkla ve kucagı bebişli kalın...

Rabbim evladini sana bagislasin..insallah Rabbim bizede anne olmayi nasip eder

yazdıklarını ağlayarak okudum aynı şeyler ve ben negatif tüp bebek deneyiminden sonra kaan aydosla tanıştık.Ama bizim hasar % 90 larda sizin kaçtı?İçim umutla doldu ..inşallah sağ salim bebeğini kucağına alırsın bizede dua et ..

yazdıklarını ağlayarak okudum aynı şeyler ve ben negatif tüp bebek deneyiminden sonra kaan aydosla tanıştık.Ama bizim hasar % 90 larda sizin kaçtı?İçim umutla doldu ..inşallah sağ salim bebeğini kucağına alırsın bizede dua et ..

canım bızımde yuksektı hasar 80 lerde falandı sanırım.İnan insan yaşadığı sıkıntıları unutuveriyor Allah ım ısteyen herkese nasip etsin ınsallah.Kaan hocayla tanışmak inanın bence bi şans.Özellikle tüp bebek bile düşünüyor olsanız bile önce Kaan hocanın tedavisiyle daha sağlam embrıyolar elde edılıp basarı sansı yukseltılmıs olur.Dualarım sızınle hep.Hamiş kalınca da yzaın emi kızlar bunlar bızım gıbı olanlar ıcın umut oluyor cunku.Bebişim 2 aylık oldu buarada ve salı günü kalbini duymaya gidicez sız de bızım ıcın dua edın ınsallah..

canm çokk mutlu oldm ve ağlattın beni:KK5:
hani o şans beni de bulur mu diye yazmışsın ya orada koptum zira ben de bunu soruyorum hep kendime
eşimde morfoloji %2 sayı 3 milyon hareketli % 50 (ilri ve yavaş toplamı)
ama sonuç yok,bize direk tüpbebek dediler dr değiştirdim ve bu dr um aşılama yaptı bu ay bekliyorz
ankaradayz bu dr um eşim için kaan aydosa bi gmrünse dedi ama yaş 31 4 senedir bekliyoruz aşılama olmazsa tüpbebeğe yönelicez
sebnin haberin çok duygulandırdı yine de kaan hocayla görüşsek mi acaba dedim mailine nasıl ulaşabilrim
bu arada sağlıklı bir gebelikle kucağına alırsın inşlh

canm çokk mutlu oldm ve ağlattın beni:KK5:
hani o şans beni de bulur mu diye yazmışsın ya orada koptum zira ben de bunu soruyorum hep kendime
eşimde morfoloji %2 sayı 3 milyon hareketli % 50 (ilri ve yavaş toplamı)
ama sonuç yok,bize direk tüpbebek dediler dr değiştirdim ve bu dr um aşılama yaptı bu ay bekliyorz
ankaradayz bu dr um eşim için kaan aydosa bi gmrünse dedi ama yaş 31 4 senedir bekliyoruz aşılama olmazsa tüpbebeğe yönelicez
sebnin haberin çok duygulandırdı yine de kaan hocayla görüşsek mi acaba dedim mailine nasıl ulaşabilrim
bu arada sağlıklı bir gebelikle kucağına alırsın inşlh

Canım ınancınızı yıtırmeyın ve duayı bırakmayın ınan bana bızı bulan mucıze neden sızıde bulmasın.Buarada bence kaan hocayla mutlaka gorusun cunku sperm dna sı bozuksa ınan tup bebekte tutmuyor cok degıl zaten kaan hocanın tedavısı 4-6 ay arası suruyor o ara belkı sızınde bebısınız kendılıgınden gelır.Gelmese bıle en azından tup bebek sansınız yukselmıs olur.Bence gorusun derım.ben sana maılını yazıyorum hemen cevap verecektır emın ol ama haftasonları bakmıyor maılıne bugün yazarsan en gec pazartesıye cevabın gelır benden demesı.Allah ım gonlunuze gore versın ıns. Mail Adresi:
doktoraydos@gmail.com

Canım ınancınızı yıtırmeyın ve duayı bırakmayın ınan bana bızı bulan mucıze neden sızıde bulmasın.Buarada bence kaan hocayla mutlaka gorusun cunku sperm dna sı bozuksa ınan tup bebekte tutmuyor cok degıl zaten kaan hocanın tedavısı 4-6 ay arası suruyor o ara belkı sızınde bebısınız kendılıgınden gelır.Gelmese bıle en azından tup bebek sansınız yukselmıs olur.Bence gorusun derım.ben sana maılını yazıyorum hemen cevap verecektır emın ol ama haftasonları bakmıyor maılıne bugün yazarsan en gec pazartesıye cevabın gelır benden demesı.Allah ım gonlunuze gore versın ıns. Mail Adresi:
doktoraydos@gmail.com

inancımı da umudumu da yitrmemeye çalışyorm ama çoğu zaman da sukoy veriyorm herade canm
ama durmak yok yola devam dimi:KK55:
canm bu arada nette araştırınken kendi sitesi varmış hocanın ona rastladm ve oradan mail attım
hemen cvp yolladı fsh ve testeron ölçtürüp gelin dedi
sekreteri ise taaaa 20 kasıma randevu verd:KK14:i
bakalım aşılamam tutar da inşlh gerek kalmaz:KK3:

inancımı da umudumu da yitrmemeye çalışyorm ama çoğu zaman da sukoy veriyorm herade canm
ama durmak yok yola devam dimi:KK55:
canm bu arada nette araştırınken kendi sitesi varmış hocanın ona rastladm ve oradan mail attım
hemen cvp yolladı fsh ve testeron ölçtürüp gelin dedi
sekreteri ise taaaa 20 kasıma randevu verd:KK14:i
bakalım aşılamam tutar da inşlh gerek kalmaz:KK3:
ınsallah tutar canım da gerek kalmaz.bu arada bıze kırmızı etı yasaklamıstı doktor daha doğrusu azaltın demıstı cunku kırmızı et sperm ve yumurtanın birleşmesini engelliyormuş.Arkadaslar hergun gıremesemde zaman zaman bakıp cevap yazmaya calısıyorum ozelde yazarsanız daha kısa surede donerım.Bırde hamiş kalan olursa hemen yazsın ne olur bırbırımıze umut olalım :)))

merhabalar
bizde kaan hocanın hastasıyız
haziran 18 den beri kaan hocanın tavsiyelerini ve ilaçlarını kullanıyoruz
bizde sayı 11 milyon ileri hız sıfır morfoloji %1
dna hasarımız %13
kaan hoca bize klomen ve proxeed verdi
kırmızı eti azaltın dedi keçiboynuzunu ve ısırganı önerdi bide nohut ile yeşillik..
bizde ekim ayında aşılama dünüyoruz doktor bey bizede 6 ay demişti tedaviye..
sizin adınıza çook sevindim mutlu haberlere ne çook ihtiyacım varmış...
nedense doğal olacağına beni bir kez daha inanırdın...
bu ay yine umutlandım...
maşallah sana....
başka uyguladığınız bişey varmı....
biz bide solgarın c vitaminini kullanıyoruz...
omaga 3 ve Q10 de alıyoruz...
belki bizim müjdemizde yakındır kim bilir.....
allah çoook büyük

canım inş sonuç alırsınız.peki tedavi sonucunda morfoloji yükseldi mi??

biz dna hasar testini kaan hocanın istediği yerde yaptırmıştık..
ordaki sonuca göre dna hasarı %15 in altında olursa sonuçlar iyiymiş
bizde %13 çıktı kaan hocada sınıra yakınmış bu hasarı biraz daha düşürürsek normal yolla çocuğunuzun olma şansı artar dedi.

sperm testimizin sonucu...

VOLÜM (ml) : 2,5
RENK : OPAK SARI
SPERM SAYISI (Milyon/ml) : 11
PROGRESİF MOTİLİTE (%) : +4(%)... 0 .... +3(%)... 9 .... +2(%)... 9 .... +1(%)... 82 ....
MOTİLİTE (%) : 18
LÖKOSİT (Milyon(ml) : 1
AGLUTİNASYON : YOK
SPERM MORFOLOJİ DEĞERLENDİRMESİ
* KRUGER Kriterleri Dikkate Alınmıştır.
NORMAL (%) : 1
BAŞ ANOMALİLERİ (%)
HAFİF AMORF : 11
ŞİDDETLİ AMORF : 18
YUVARLAK : 2
SİVRİ : 5
PRİFORM : 15
BÜYÜK BAŞ : 0
KÜÇÜK BAŞ : 10
UZUN BAŞ : 1
ÇİFT BAŞ : 0
NÜKLEER : 12
AKROZOM : 15
DİĞER ANOMALİLER (%)
BOYUN : 7
SİTOPLAZMİK DROPLET : 0
KUYRUK : 3
SERBEST BAŞ :0

dfo testi sonucu...

incelenen sperm sayısı : 500
hasarlı dna içeren sperm sayısı : 63
hasarsız dna içeren sperm sayısı : 437
%DFO : %13
DFO DEĞERİNİN %30 UN ÜZERİNDE OLMASI İSTATİSTİKSEL OLARAK DOĞAL YOLLARDAN GEBELİK ELDE ETMEK ZORDUR, DAHA FAZLA IVF DENEMESİNE İHTİYAÇ DUYULMASI VE SPONTAN DÜŞÜK RİSKİNİN YÜKSEKLİĞİ İLE İLİŞKİLENDİRİLMİŞTİR.AYRICA NORMAL SPERMİOGRAM BULGULARINA RAĞMEN DFO %30 DAN FAZLA OLAN HASTALARA IUI YERİNE ICSI UYGULAMASI ÖNERİLMEKTEDİR.

bizim testte bunlar yazıyodu canım %15 ---- %15 , %30 ----%30 ve üstü olarak değerlendirilmiş bizde
%15 e kadar iyi %15-30 arası orta , %30 ve üstü kötü olarak değerlendiriliyor....

hormon testi sonucumuzuda yazayım bunlar 2 aylık tedaviden önceki sonuçlar..

HORMON
FSH (Follikül Stimüle Edici Hormon) (901.280) 4.27
LH (Luteinize Edici Hormon) (902.410) 7.54
Testosteron Total 3.42

buda 2 ay klomen ve proeed kullandıktan sonraki sonuçlar fakat test farklı yerlrde yapıldı...

FSH 3.23
LH 9.2
TESTESTERON 7.99

klomeni yarım kullanıyoduk bu sonuçlardan sonra tüm yutmaya başladı proxeedde devam ediyoruz ekim gibide aşılama yapalım dedi kaan hoca...

morfoloji %1 ile aşılama oluyor mu??ben %5 diye biliyorum

morfoloji %1 ile aşılama oluyor mu??ben %5 diye biliyorum

merhaba canım..
morfoloji değerimizde artma olmadı fakat kaan hoca dna hasarının az olduğunu söyledi önemli olan o imiş...
aşılama işlemide ocak ayına kaldı işyerlerimizden dolayı
eşim hala klomen kullanıyor buarada 2 senedir ileri hızımız ilk defa % 5 oldu bu bizim için bir mucize...
sayımızda 55 milyona yükseldi ama morfoloji değerimiz değişmedi
kaan hoca aşılama tarihine kadar ilaçları kullanmaya devam edin dedi..
bakalım artık hayırlısı...
banada %1 morfoloji imkansız gibi geliyor ama bu değer ile normal yollarla bebek sahibi olanlar varsa aşılama ilede olur diye düşünüyorum...
Allah büyük hepimizin yardımcısı olsun

kızlar mrb,bizde kaan hocaya gitmek istiyoruz ama henüz aramadık sadece mail attık benim eşimde de morfoloji 1 ileri hız 0 ve sayımız 3,5 milyon fsh ise 2,37 hoca dna hasar testi istedi ama ankarada değiliz.sanırım üniversite hastaneleri yapıyor yanlış bilmiyodurum umarım burda yaptırım sonuçlarla gidelim diyoruz.tedavisi mümkün anladığım kadarıylaa bu arada benim bir de düşüğüm var.birde ne kadar sonrasına gün veriyo acaba randevu içinn bilgisi olan varmııı ?

evet canım kaan hoca bıze de kecıboynuzu tozunu tavsıye etmıstı bırde ısırgan cayı ıcıyordu ayrıca bol bol yesıllık yıyor ve kırmızı etten ıkımızde uzak duruyorduk.Et nasıl bısey ınan tadını unutmustuk zaten hamıle oldugumu ogrendıgımızden berı nerdeyse hergun et yıyoruz eşim dıyor kı sankı survıvor da ödül oyunu kazanmısım gıbı dıyor :))
ılac olarak ek bırseye gerek yok demıstı kaan hoca ben arastırmalarımla solgarın L-Argının ılacını buldum kaan hocada onaylayınca ek olarak sadece onu kullandık.bal polen yedırmeye calıstım bırde kuruyemiş falan bol bol c vıtamını.ya yazdımmı daha once bılmıyorum ama bız 2 gunlugune kaplıcaya da gıtmıstık belkı onunda faydası olmustur tavsıye ederım ımkanınız varsa. Allah yar ve yardımcınız olsun.

merhabalar bu masjımı okuyunca lutfen cevaplayın.cevaplarsanız çok sevınırım.kaaan hocanın hastasıyız.eşimin morfoljısı için profertil ve trentilin 400 mg vermiş siz neler kullandınız.daha dna test sonucumuz cıkmadı.çok bunaldım.ne yapacagımı şaşırdım.çokta korkuyorum.çokda dua edın inş.

merhabalar bu masjımı okuyunca lutfen cevaplayın.cevaplarsanız çok sevınırım.kaaan hocanın hastasıyız.eşimin morfoljısı için profertil ve trentilin 400 mg vermiş siz neler kullandınız.daha dna test sonucumuz cıkmadı.çok bunaldım.ne yapacagımı şaşırdım.çokta korkuyorum.çokda dua edın inş.

biz 2 aydır tedavi görüyoruz cnm.dna hasarımız yükssek çıktı.sağılıklı sperm %0 hatta.profertil ve klomen kullanıyo eşim.hormon tahlilleri yapıp gönderiyoruz her ay.hormonlarda artış var.bu ay tekrar dna hasar testi istedi ama ankara gidebilecek durumumuz yok şu anda.ne zaman isterseniz o zaman gelin.gelene kadar ilaçları kullanın dedi.bakalım önümüzdeki ay nasipse gitmeyi düşünüyoruz.inş düzelme vardır.
inş sizde allahın izniyle fayda görürsünüz

biz 2 aydır tedavi görüyoruz cnm.dna hasarımız yükssek çıktı.sağılıklı sperm %0 hatta.profertil ve klomen kullanıyo eşim.hormon tahlilleri yapıp gönderiyoruz her ay.hormonlarda artış var.bu ay tekrar dna hasar testi istedi ama ankara gidebilecek durumumuz yok şu anda.ne zaman isterseniz o zaman gelin.gelene kadar ilaçları kullanın dedi.bakalım önümüzdeki ay nasipse gitmeyi düşünüyoruz.inş düzelme vardır.
inş sizde allahın izniyle fayda görürsünüz[/QUO

cnm mrb bizde hasar testi yaptıracazz sizin fsh nasıl kaçtı yani yükselme oluyormu klomenle

inan yazdıklarını ağlayarak okudum çok duygulandım.sana bişey sormak istiyorum dna hasarı dedğin şeyin bir adı var mı yani demek istediğim hastalığın ismi ne tıp dilinde. bizde kaan hocaya yeni gitmeye başladık burdan okuduğum yorumlar sayesınde buldum onu.biz daha önce tüp bebek yaptırıyordukki sonradan farkedildi eşimde globozoospermia denilen bir hastalık varmış.buda sperm yapısının bozuk olmasıymış.normalde spermlerin baş kısmı elips şeklinde olurken eşimin spermlerinde baş kısmı yuvarlakmış.tahlil sonuçlarını beklemekteyiz daha yeni başladık tedaviye..yani senın dediğin dna hasarıyla aynı şeymi merak ettim.cevaplarsan sevinirim..

bizde 1 ekimde gittik kaan beye

2 sinde test versih 24-24 ekim gibi çıktı tam gününü hatırlayamıyorum şimdi

şu an proxeed plus klomen kullanıyoruz

dna bizimde hasarlı olduğu için

keçiboynuzu tozu
keçiboynuzu pekmezi
incir
kavrulmamış fındık
ısırgan çayı

fshmiz en son 11.16 çıktı
hergün kulandığımız yarım klomeni
gün aşırı kullanmamızı