Erkek İnfertilitesi SPERM DNA HASARI AZALMASIYLA TÜP BEBEK YA DA NORMAL YOLLA HAMİLELİK DENEMELERİ VE HİKAYELERİ

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
ay inanmıyorum süper canım Allah'ın sevdiği kulusun maşallah canım
Demekki erkekte tamamen değişiklik oluyor vücut yapısı değişiyor
Yani bilemiyorum 4 senelik evliliğimde ancak gebe kaldım. Önceden tedaviler icin sigarayı bırakmıstı. Cocuk olunca rahatladı 2 paket sigara iciyordu bir de. Tek fark şu, dışarıdan hic fast food yiyemedi hep ev yemeği yedi. Ispanak semizotu nohut vs. Doğu görevine gelmiştik bu eylülde. Oldugumuz yerde hicbirsey yok. Evde yemeye mecbur kaldı. Bir de buraya ürünler hep en doğalı geliyor.

Tesekkur ederim, buraya şu mucizeyi de ekliyim. Eşim hicbir tedavi görmeden ben hala sütüm gelirken (oğlum 8 aylıkken) tekrar hamile oldugunu öğrendim.☺
canım bizimde 6 senedir olmuyor bir tüp bebek denemem olumsuz oldu iyi sperm bulamadılar morfoloji % 1
Sayı 700 bin civarı çok az doğal yolla şansım da hiç olmadı

büyük ihtimalle biz genelde fast food tarzı yiyoruz ..
Şehirde yaşadığımız için normal yemek az yiyoruz

canım bizimde 6 senedir olmuyor bir tüp bebek denemem olumsuz oldu iyi sperm bulamadılar morfoloji % 1
Sayı 700 bin civarı çok az doğal yolla şansım da hiç olmadı
Sayı cok azmış eşimde mlde 40milyon civarıydı. Belki sayı yükseltmeye calısabilirsin. Morfolojiyi cok düsünme ben cok önemsiyordum boşa cıktı

Sayı cok azmış eşimde mlde 40milyon civarıydı. Belki sayı yükseltmeye calısabilirsin. Morfolojiyi cok düsünme ben cok önemsiyordum boşa cıktı
evet haklısın imsi tekniği uygulatacağım ilk denemede normal devlet hastanesinde yapılmıştı pek güzel sonuçlar elde edemedik 6 gün embriyosu konuldu gene de olmadı

büyük ihtimalle biz genelde fast food tarzı yiyoruz ..
Şehirde yaşadığımız için normal yemek az yiyoruz
Öyle gercekten eşim istanbuldayken her öğünü dışarıda yiyordu ben de kendime yemek yapmayıp atıştırıyordum. Belki o düzeni kırmak işinize yarar

Öyle gercekten eşim istanbuldayken her öğünü dışarıda yiyordu ben de kendime yemek yapmayıp atıştırıyordum. Belki o düzeni kırmak işinize yarar
evet bu aralar artık öyle olacak dışarıdan bişey yiyip içemiyoruz virüs dolayısıyla
Bizim için şuanda büyük bir şans oldu bence bu fast foodçular kapattı

evet haklısın imsi tekniği uygulatacağım ilk denemede normal devlet hastanesinde yapılmıştı pek güzel sonuçlar elde edemedik 6 gün embriyosu konuldu gene de olmadı
Devlet hastanesine ben aşılamada gittim. Olumsuz oldu. Zaten öyle bir umursamazlar ki tutsa şaşardım. Asla Allah düşürüp mecbur etmesin. Ben yandım. Sonra düğün takılarımdan bpzdurup memorale gittim. Bahceci imsi gerek yok dedi. Memorial imsi istedi.

bende memorial bahçeci ve brüksel arasında kalmıştım
Bahçeciye gidip görüştük tam testlerimizi yaptıracaktık kaldı maalesef eşimde dedi şuanda yaptırmayalım gidip gelemeyiz artık ortalık durulsun sonra deneriz dedik
Bahçeciye ben konuştuğumda imsi tekniği olmazsa uygulamayın ben istemiyorum dedim
Çünkü daha önceki teknikle olmadı

Öncelikle hayırlı olsunhamilesiniz sanırım. Bizde ocak ayında tüp bebek tedavisi gördük eşimin sperm hareketi ve morfolojisi kötüydü benimle ilgili hiç bir sıkıntı yoktu ilk seferde tutucağina emindi nerdeyse doktorum bebeğim tutunmuştu ama 8 haftalıkken gelişimi durduğu için kürtajla sonuçlandı malesef..Neden diye hayal kırıklığı ve üzüntümle cok arastirdim tabi ve sperm dna hasarı olabilecegini dusundum nitekim öyle cikti.Dün sonucumuz geldi Hasar %32, Oksidatif stres %30..Şimdi bu hasarın düzelip normal olmasa bile tüple tekrar olup sağlikla devam ediceğine inanmak istiyorum.Size sormak istedigim hasarınız kaçtı ve kaça düştü?Birde hareket ve morfolojiniz nasıldı.Bizim hareket 0 morfoloji 2 bizdede imsi teknigi kullanildi ama demekki hasardan dolayı 5.güne 7 embriyodan bir tanesi devam etti ve sonu kötü bitti .Birde sizin ilk denemenizmiydi çok sordu sordum ama sizin gibi iyi örnekler görmeye ihtiyacım var tekrar başlamak için teşekkürler şimdiden:)

Merhaba hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza alın inşallah.Bizimde ilk tüp bebek denememiz 3 hafta önce gelişim geriliğinden kürtajla sonlandı malesef sperm dna hasarı varmış.Tüp bebek gerçekten yıpratıcı ve zorlu bir süreç birde bebegim tutunmuşken bu sebepten düşmesi psikolojik olarak çökertti bizi.Bizdede dna hasarı %32 cıktı.Ileri hareket bizdede 0 morfolijide iyi değil.Merak ettiğim ileri hareket 0 ken doğal yolla nasil kaldınız morfolojiniz nasıldı. bize normal yolla olması çok zor dediler bizde daha fazla beklememek icin direk tüp bebege yöneldik.Üroloji doktorumuz eşime bir cok ilaç verdi ayrıca bizim yaptığımız şeyler var.Siz hangi ilaçları kullandınız merak ettim teşekkürler

Tesekkur ederim, buraya şu mucizeyi de ekliyim. Eşim hicbir tedavi görmeden ben hala sütüm gelirken (oğlum 8 aylıkken) tekrar hamile oldugunu öğrendim.☺
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin... doktorumuz bize de tüp bebek deneyebileceğimizi söyledi. Genetiğine bakılmış embriyolarla... 2 düşüğüm olmuştu 9 haftalık ve 15 haftalık kalpleri durmuştu bebeklerimin ne yazık ki... istanbulda da yaşamıyoruz tedavi için istanbula geleceğiz virüsten sonra şişli memorial önerir misiniz acaba ? bir de fiyat olarak ne kadara mal oldu size ?

titanyum dioksit içeren şeyleri kullanmayın ve yemeyin etiket okuyun lütfen ! Dna hasarı yapar parfüm deterjan yumuşatıcı bunları terkedin
Ve bağırsak temziliği yapın hacamat yaptırın
Nacizane tavsiyem sonuç verir evellallah.

Bağırsak temizliğini nasıl yapacağız
Bu konuda bilginiz var ise paylaşır mısınız

Bağırsak temizliğini nasıl yapacağız
Bu konuda bilginiz var ise paylaşır mısınız

tabiki;
3 gün sıvı besleniyorsunuz meyve sebze suyu
Yada smothi yapabilirsniz meyvelerden.
4 .gün sabahı sinameki çayı ile müshil yapıyorsunuz dışkınızda zaten görüyorsunuz nasıl bir temizlik olduğunu. Renginiz bile değişiyor. Bir kaç saat sonra hafif az yağlı bir çorba içip sonrasında 3 gün hayvansal gıda almadan beslenmenize dönüyorsunuz .zor gelebilir ama sonrasında gördüğünüz fayda çok daha değerli.
İlla Yapamam dersenız en azından bır bucuk gun yapın derım. Yada ingiliz tuzu magnezyum sülfat için 2 hftada bir.

Çok. Teşekkür ederim.
Oruç dönemimde. Deneyebilir miyim bilmiyorum ama mutlaka yapacağım.
Siz deneyip fayda gördüğünüz için muhtemelen tavsiye ettiniz.inşallah bizlerde bu kurun faydasını görürüz.
Ve uyguladığımda mutlaka burada paylaşacağım

Birde hazır pedleri terkedin arkadaşlar yazmayı unuttuklarım . Alt Dişlerinizin etleri,rahim bölgenizin akupuntur noktaLarıdır , özellikle o bölgeyi misfaklayın ve ya fırçalayın uzun süre hergün Zaten fırcalarken hissedersiniz.
hazır paketli gıda sokmayın eve ve tavuk yemeyın (köy tavığu hariç)
Beyaz ekmek yemeyın kanınızı yoğunlaştırır dolaşımı yavaşlatır.
Aslında çoğu zaten yapmamız gereken şeyler kendi bozduğumuz sağlımızı kendimiz düzeltelim inanın Allahtan başka kimseye muhtaç değilsiniz dr elinde eziyet görmeyın en azından deneyın sonra gidin dr a.

sevgiler

Hayızlı gününüz gelince deneyebilirsniz.

Alt dış etlerini fırçalamak nasıl bir etki bırakır
Bende doktora gitmek tup bebek yaptırmak istemiyorum bu tarz şeyler ile şifa bulmak istiyorum ama bu zamana kadar bulamadım tup bebek de olmadı ama yinede umudum var.

Arkadaşım yaşın kaç bilmiyorum ama benden Genç olduğunu tahmin ediyorum kendıne mühlet ver lütfen..ben Tüp bebek tedavısı gördükten sonra 1 buçuk sene inat ettım tedavı olmucam bir daha diye, kendımı aşağılanmış hissettım o kadar eziyetten sonra dr tavrı merkezın tavrı ..çaresiziz ne haliniz varsa görün sessizliği ve havaya giden para.Manevi çöküş etrafın acınası tesellisi.. vs..
çevremden yaşın geçiyo tarzında alttan alttan serzenişler çok duydum hiçbirine kulak asmadım Velhasıl insan olarak bunları bidaha yaşamak istemedım. HerkeZin yaşadığı benzerdir .
Bu arada inançlı bir insan olarak Bende zaten tedavı süresince bu işlerin çok garip işler olduğu hissiyatı hep hakimdi , yapılan iğneler rahime yapılan müdahaleler vs Bu işlerin Allahın rızası varmıdır diye çok düşünmeye başladım düşündükçe karşıma bissürü şeyler çıktı ve öğrendiğim şeyler hislerimin doğru olduğuna iyice kanaat getırdim . Bu kısım izahat gerektirir ama hazır bilgi yok sizde araştırabilirsiniz..

dicem o ki umut varsa inancında vardır .
Bu linkte uzunca izah ettım tavsiyelerimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…