Kızlar merhaba ben de basımdan gecenleri yazmak istedim. Biz 1 yıl denedik olmayınca zeynep kamile gittik testler yaptırdık bende bişey cıkmadı eşimde de sperm sayısı normal sınırlarda, ileri hızlı cok düsük ama yine de hareketli yüzde 70 gibi bisey cıktı. Bize sebepsiz infertilite raporu verdiler ve 2017 haziranda aşılama oldum. Maalesef negatif oldu. Aşılama sonrası eşimin sperm testini verdiler o günki aşılamada kullanılan spermlerin. Ve orda sayı mlde 48 milyon temizlendikten sonra 13 milyona düsmüs. İleri hızlı sıfır cımıstı. Ayrıca ilk defa morfoloji bakmıslar ve bas anomalisi yüzde 96 cıkmıstı. Ben yıkıldım sebebi eşime bağladım ve kaan aydosla görüstük 2017 agustosta sperm dna hasarı yüzde 37 ile basladık tedaviye. 9 ay sürdü hasar yüzde 2ye düsünce nisan 2018de tedaviyi bitirdi. Buarada oksidatif stres hala yüksekti testte bunu görmesine ragmen önemsemedi. Biz de nisanda burada gördüğüm üzere haseki hast. Gidip genetik tanı bölümünden genetik testlerimizi yaptırdık. Kromozomal bozuklugumuz ya da tasyıcılıgımız yoktu ama bende pıhtılaşma cıktı. Yani hamilelikte iğne vurulmam gerekiyordu ki düsük olmasın. Bu sonuclarımızı da alıp bahceci, bülent tras ve memorialle görüstük. Bahceci daha cok kadın sıkıntılarına odaklı, bülent tras ise cok standart tedavi önerisiyle geldi. Memorial bana sperm baş anomalisi icin imsi yöntemiyle sperm cekilecegini söyledi. İcime o yüzden memorial sindi ve tedaviye basladık. Haziran 2018de yumurtalarım toplandı. İmsi yöntemiyle esimin spermleri secilip döllendi. 6 tanesi 5.güne geldi. Biz dna hasarı korkumuzdan pgt istedik embriyolara. 3ü bozuk 3ü sağlam döndü pgtden. Sağlam olan agustosta transfer edildi yani 1 ay rahim dinlendi. Suan cok sükür benimle bebeğim. İlk denemede tuttu sıkıntısız devam ediyoruz. Allah size de nasip etsin duygularınızı anlıyorum hala o halimi hatırlıyorum. Yasadıgım en büyük sınavdı. Sizlere dua ediyorum